smartphone babyfoon

Smartphone babyfoon 

Babyfoons met camera zijn al een aantal jaren populair. Logisch, niets is fijner dan je baby ongestoord van dichtbij te kunnen bewonderen. Wat je tegenwoordig steeds meer ziet is dat fabrikanten met de zogenoemde smartphone babyfoon of wifi babyfoon met camera op de markt komen. De smartphone/tablet fungeert dan als de ouderunit. De camera fungeert als babyunit.

Sommige beeldbabyfoons (dus normale babyfoon met camera) bieden dit overigens ook weer aan als een extra functie. Deze spreken we in dit overzicht. Je hebt dan de mogelijkheid om naast de normale ouderunit, ook de smartphone te gebruiken. Maar de mogelijkheden van de al dan niet gratis App zijn vaak een stuk beperkter dan de bestaande ouderunit.

Je hebt in ieder geval besloten om om voor een smartphone babyfoon te gaan. Nog even de voordelen op een rijtje:

Voordelen van de smartphone babyfoon

 • De smartphone is in bijna alle gevallen dus de ouderunit, dus deze hoef je niet meer aan te schaffen en dit zou iets moeten schelen in de kosten.
 • Afhankelijk van de soort internetverbinding, is je bereik onbeperkt*. Handig voor als je in de tuin zit of bij de buurtjes op bezoek bent.
 • Je telefoon is gewoon nog voor andere doeleinden te gebruiken.

Tip: Wifi Repeater voor de App

Waar je op moet letten met de smartphone babyfoon is de kwaliteit van de internetverbinding.*Een een smartphone babyfoon heeft in theorie onbeperkt bereik. In de praktijk maakt een wifi babyfoon dit alleen waar met een sterk wifi signaal. In huizen waar de baby op een andere verdieping slaapt is het wifi signaal soms niet toereikend. Een wifi repeater is dan een oplossing. Die versterkt het signaal zodat jij je baby luid en duidelijk hoort en ziet. Tip: Coolbue heeft vaak hele goede combinatieaanbiedingen. Dit is een voordeelbundel met babyfoon en wifi repeater.

Welke smartphone babyfoon?

Bestekeuzebabyfoon.nl heeft de beste smartphone babyfoons met camera geselecteerd. Bekijk hier onder de lijst met babyfoons.

1. Netgear Arlo smartphone babyfoon

Netgear Arlo BabyfoonDe Netgear Arlo babyfoon is een smartphone babyfoon die sinds kort in de top 10 van Coolblue is verschenen. De babyfoon is behoorlijk prijzig, maar je kunt hiervoor wel kwaliteit verwachten. Wat maakt deze Netgear Arlo babyfoon zo goed? Om te beginnen is de camera in de vorm van een konijntje. Dit maakt het vrolijk in de babykamer. De oren en pootjes zijn overigens ook gemakkelijk te verwijderen.

Maar wat echt belangrijk is: Het beeldkwaliteit is super scherp alsmede het geluid. Ook via infrarood is de baby in het donker haarscherp te bewonderen. De babyfoon heeft opname mogelijkheden. Helaas wel tegen betaling bij beelden ouder dan 7 dagen. De babyfoon heeft alle extra’s als een zoomfunctie,  terugspreekfunctie, nachtlampje, oplaadbare batterij, slaapliedjes  en thermometer. Super kwaliteit babyfoon!

Bol.com

245,99
245,99
 • Gratis verzending
  Vandaag besteld, morgen in huis

MediaMarkt

299
299
 • Gratis verzending
  Vandaag besteld, morgen in huis

Coolblue

299
299
 • Gratis verzending
  Vandaag besteld, morgen in huis
  Ook op zondag

2. iBaby smartphone babyfoons

wifi babyfoon met cameraiBaby is een Engels bedrijf helemaal gespecialiseerd in smartphone babyfoons. Ze hebben al heel wat awards in ontvangst genomen als de Mom’s Choice Award® (vergelijkbaar met Ouders van nu). iBaby is nog niet heel bekend in Nederland, maar wordt steeds populairder. iBaby heeft verschillende wifi babyfoons waarbij de M6 de meest ‘simpele’ uitvoering is en de M6T iets uitgebreider is  De M6S is de meest uitgebreide.

Alle babyfoons zijn in iedergeval op afstand te draaien en 110 graden op en neer te bewegen. Verschil zit in de extra’s zoals een thermometer, trilalarm, scherper beeld. Een wi-fi babyfoon speciaal afgestemd op de behoefte van ouders en baby. De moeite waard!

Bol.com

199M6T model
199M6T model
 • Gratis verzending
  Vandaag besteld, morgen in huis

Prenatal

149M6 model
149M6 model
 • Gratis verzending
  Vandaag besteld, morgen in huis
  Retour vanuit huis

Coolblue

199M6T model
199M6T model
 • Gratis verzending
  Vandaag besteld, morgen in huis
  Ook op zondag

MediaMarkt

199,99M6T model
199,99M6T model
 • Gratis verzending
  Vandaag besteld, morgen in huis

3. Alecto DVC 105 IP smartphone babyfoon

wifi babyfoonIn de Top 10 van Bol.com staat de Alecto DVC 105 IP. Deze vrij simpele babyfoon wordt goed beoordeeld .De installatie zou eenvoudig moeten zijn (de gebruiksaanwijzing is wat moeilijk leesbaar) en je kunt snel en veilig via je smartphone of tablet de beelden van jullie kindje bekijken. De Alecto DVC-105IP is handmatig beweegbaar en heeft infrarood nachtzicht voor heldere beelden. Mooie extra is de terugspreekfunctie. De camera is eventueel aan de wand te monteren. De prijs is vrij laag in vergelijking met andere wifi babyfoons. De babyfoon heeft geen accu en het geluid is minder helder. Wil je echt meer kwaliteit? Ga dan voor een duurdere smartphone babyfoon als Netgear of Tattou.

Bol.com

49,95
49,95
 • Gratis verzending
  Vandaag besteld, morgen in huis

4. Philips AVENT SCD860

wifi babyfoon met cameraDe Philips AVENT SCD860, ook wel de uGrow Smart genoemd is getest en goed bevonden door de Consumentenbond met een 7,1. Met deze babyfoon ben je in zekere mate verzekerd zijn van een goede verbinding tussen ouder en kind. Waarom? De Philips Avent SCD860 beschikt over de SafeConnect Technologie. Hierdoor schakelt de babyfoon automatisch tussen wi-fi en 3G en 4G zonder verbinding met de smartphone en/of tablet te verliezen. De babyfoon is uit te breiden tot wel 10 camera’s. En willen er meer mensen meekijken? Er kunnen 3 personen gelijktijdig meekijken, waar ook ter wereld. Extra’s als de thermometer en luchtvochtigheidsmeter en slaapliedjes maken deze babyfoon compleet. De beoordelingen zijn niet heel positief, vooral het wegvallende bereik is een issue.

Bol.com
€ -
Vandaag besteld, morgen in huis
Gratis verzending
 
Prénatal
€ 149,-
1 tot 2 dagen levertijd
Gratis verzending
Online uitverkocht

5. Foscam Fosbabyfoons wifi babyfoon

roze babyfoonDe Foscam Fosbabyfoons zijn een wat eenvoudige smartphone babyfoons. Als ouder-unit wordt de smartphone en/of tablet gebruikt. Foscam heeft meerdere varianten smartphone babyfoons. Alle camera’s kunnen op afstand inzoomen en draaien. Verschil zit in de kleur (roze of blauw) en de functionaliteiten. De Foscam P1 beschikt over meer extra’s als een thermometer, luchtvochtigheidsmeter en beeldactivering( springt alleen aan bij geluid zodat de batterij langer meegaat). Mooi design en in verschillende kleuren verkrijgbaar voor een goede prijs.

Bol.com
€ 118,95
P1 uitvoering
Gratis verzending
Vandaag besteld, morgen in huis.
Coolblue
€ 124,99
P1 uitvoering
Gratis verzending
Vandaag besteld, morgen in huis. Ook op zondag!
Media Markt
€ 124,90
P1 uitvoering
Gratis verzending
Vandaag besteld, morgen in huis