analoge babyfoon

Analoge babyfoon, bekijk onze top 5

Een analoge babyfoon verstuurt met de babyunit het geluidssignaal (uit de babykamer) via elektromagnetische golven naar de ouderunit. Dezelfde soort verbinding als de bijvoorbeeld de radio of de walky talkys.

Eigenschappen analoge babyfoon:

  • Stralingsvrij. Het signaal van een analoge babyfoon is dus hoegenaamd niet schadelijk. Lees hier meer over straling.
  • Kans op storing. Bij veel analoge babyfoons moet zelf het kanaal ingesteld worden op zender en ontvanger. Hierdoor heb je kans op ruis of storing. Zoals bijvoorbeeld het horen huilen van de baby van de boven- en/of onderburen.  Daarnaast geven andere huishoudelijke apparaten ook storing op de lijn. Denk aan de magnetron. Hoe meer kanalen de babyfoon heeft, hoe sneller je een stroringsvrij kanaal vindt.
  • De prijs is ten opzichte van DECT-babyfoon en babyfoons met camera goedkoper
  • Het bereik is groter dan babyfoons met camera.

De analoge babyfoon is uit te breiden met PMR. Dat inhoud dat de analoge babyfoon een extra groot bereik- tot wel 3 kilometer- heeft. Analoge babyfoons behoort tot de groep van babyfoons met alleen geluid. Een analoge babyfoons met camera bestaan niet.

Wij hebben een top 5 gemaakt van de beste analoge babyfoons. Hieronder onze selectie:

1. Alecto DBX-82 analoge babyfoon

Alecto babyfoonDe Alecto DBX-82 babyfoon is een kei in lange afstanden. De analoge babyfoon overbrugt tot wel 3 kilometer door de PMR verbinding. De Alecto DBX-82 is bijzonder makkelijk te bedienen door de eenvoudige menustructuur en de heldere display.

Daarnaast biedt de analoge babyfoon nog handige extra’s. Het opvallendst is de ingebouwde zaklamp. In de praktijk handiger dan je misschien zou denken. De Alecto DBX-82 is ook uitermate geschikt als er meerdere kindjes in huis zijn, want de babyfoon is uit te breiden met meerdere extra units. Het geluid komt dan binnen op de een ouderunit.

Coolblue
€ 49,99
Gratis verzending
Vandaag besteld, morgen in huis
Ook op zondag
Bol.com
€ 49,99
Gratis verzending
Vadaag besteld, morgen in huis
 
Wehkamp
€ 49,99
Gratis verzending
Vadaag besteld, morgen in huis
 
Media Markt
€ 49,99
Gratis verzending
Vandaag besteld, morgen in huis
 

2. Angelcare AC420 analoge babyfoon

analoge babyfoonDe Angelcare AC420 krijgt goede beoordelingen. De analoge babyfoon is vrij makkelijk in gebruik en mooi vormgegeven. Het bereik van Angelcare AC240 is tot 250 meter. Op deze babyfoon zitten net even iets meer extra’s dan op de andere analoge babyfoons. Zo is de babyfoon voorzien van een riemklem zodat je ook de babyfoon bij je kunt dragen en niet gebonden bent aan 1 plek. Daarnaast is de babyfoon ook voorzien van een temperatuursensor. Zo weet je precies hoeveel graden het is in de babykamer. Een andere fijne extra is dat je ook optische geluidsindicatoren aanwezig zijn op de analoge babyfoon. Zo hoor je niet alleen dat de baby geluidjes maakt, je ziet het ook op het beeldscherm. Handig als je bijvoorbeeld in een drukke ruimte zit. Of als je zelf even wilt rusten en het geluid uit zet. Om je baby ook rustig te laten slapen zit er een ingebouwd lampje op de babyunit.

Coolblue
€ 89,99
Vandaag besteld, morgen in huis
Gratis verzending
Ook op zondag
Bol.com
€ 90,-
Vandaag besteld, morgen in huis
Gratis verzendin
 

3. Nova babyfoons

De Nova babyfoons zijn afkomstig uit Noorwegen. De Nova babyfoons onderscheiden zich van de andere babyfoons vanwege de stralingsvrije babyfoons met een storingsvrije verbinding, ook wel CARE genoemd. De babyfoon zoekt zelf een storingsvrij kanaal zonder schadelijke straling. Dat is een geruststellend idee!

stralingsvrije babyfoonsDe Smart NOVA Babyfoon is voorzien van de CARE technologie. Dit betekent dat de babyfoon ook weer vrijwel stralingsvrij is en automatisch van kanaal wisselt bij slecht bereik. Zo ben je altijd verzekerd van een storingsvrij bereik. De Smart NOVA heeft handige extra’s als de terugspreekfunctie. Zo kun je op afstand de baby met sussende woordjes geruststellen. Daarnaast is ook het volume in te stellen van de babyfoon en is er een trilfunctie aanwezig. Het nachtlampje is ook zelf in te stellen met de dimmer. Bekijk hier alle NOVA babyfoons.

Coolblue
Niet meer leverbaar
Babypark
Niet meer leverbaar

4. Beurer BY 84 analoge babyfoon

Beurer babyfoonsDe Beurer BY 84 is een analoge babyfoon en is in 2014 op de markt gebracht. Door de analoge verbinding is de babyfoon vrij van straling.

De babyfoon beschikt over een ECO-modus. Dit zorgt ervoor dat de babyfoon minder energie verbruikt als de baby lekker slaapt en geen geluidjes maakt. Het leuke aan de Beurer BY 84 zijn de afgebeelde baby-emoties op het scherm; slapend, wakker of huilend. Erg handig als je bijvoorbeeld in een drukke ruimte zit en je de babyfoon niet goed kunt horen.

De babyfoon heeft 16 tonen en 2 selecteerbare kanalen voor een minimale storing Daarnaast heeft de babyfoon een bereik van maximaal 800 meter. En verlies je contact met de babyunit? Dan ontvang je direct een melding. Handige riemclip en wandhouder worden meegeleverd.

Coolblue
€ 74,99
Gratis verzending
Vandaag besteld, morgen in huis
Bol.com
€ 68,-
Gratis verzending
Levertijd 1 a 2 werkdagen

5. Chicco Classic Audio analoge babyfoon

Chicco babyfoonBen je opzoek naar een betrouwbare, eenvoudige en stralingsvrije babyfoon? Dan is de Chicco babyfoon Classic Audio een goede keuze babyfoon. Vanwege de analoge verbinding is er vrijwel geen straling.

De babyfoon werkt zowel op netstroom als op batterijen en heeft 2 kanalen. De lampjes geven de geluidsintensiteit weer dat erg handig is als de ouderunit in een drukke ruimte staat. De babyfoon heeft een bereik van 150 meter.

Prenatal
€ 39,99
Geen bezorgkosten
Levertijd 5 werkdagen
 
Bol.com
€ 39,95
Geen bezorgkosten
Vandaag besteld, morgen in huis
 
Pink or Blue
€ 39,99
Geen bezorgkosten
Levertijd 2 werkdagen
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *