babyfoon met meerdere zenders

Als je een tweede of derde kindje krijgt dan is het handig om in het bezit te zijn van een babyfoon met meerdere zenders. Zo kun je meerdere kinderen op 1 ouderunit horen en/of zien. Het kan zijn dat jullie bij de aanschaf van de huidige babyfoon hier al rekening mee hebben gehouden. Je hebt dan alleen nog de uitbreidingsset nodig.

Helaas hebben niet alle babyfoons deze uitbreidingsmogelijkheden. Je moet dus opzoek naar een nieuwe babyfoon met meerdere zenders. Verstandig hierbij is om een babyfoon met 2 units of meer te kiezen die wat langere tijd mee gaat en tijdloos is. De babyfoon wordt altijd met unit geleverd. De extra baby units dienen apart gekocht te worden.

Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt van de beste babyfoons met de mogelijkheid om uit te breiden met meerdere zenders. Ben je opzoek naar een babyfoon met 2 camera’s of meer? Lees dan dit artikel.

Top 6 Babyfoon met meerdere zenders:

1. Alecto DBX -82 (PMR)

babyfoon met buitenbereik

Een populaire en betrouwbare babyfoon is de Alecto DBX-82. Deze babyfoon heeft de mogelijkheid om onbeperkt uit te breiden met meerdere baby-units. Het geluid komt dan gewoon op één ontvanger binnen. Erg handig voor grotere huishoudens of kinderopvang. De extra units worden de Alecto DBX 83 genoemd.

Het bereik van deze babyfoon is ook nog eens 3 kilometer! Met deze babyfoon kun je dus met een gerust hart de hond uit laten. De babyfoon is heel eenvoudig te bedienen en beschikt over achtergrondverlichting en een zaklamp. Wel zo handig als je in het donker loopt.

De riemclip zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt. Alecto is bij verschillende webshop te koop. De opvolger van deze babyfoon is de Alecto DBX-92 (zie hieronder).

2. De Alecto DBX – 92 (PMR)

babyfoon met groot bereikDe opvolger van de bovengenoemde Alecto DBX-82 is de Alecto DBX-92. De 82 komt uit het jaar 2006, deze opvolger is in 2016 ontwikkeld. In principe biedt deze babyfoon exact dezelfde functie. Ook deze babyfoon is onbeperkt uit te breiden en heeft een groot bereik van 3 kilometer. Verschil tussen de twee babyfoons zit vooral in de geluidsactivering. Deze is niet aanwezig op de DBX-82, wel aanwezig op de nieuwe DBX-92. Hierdoor slaat de babyfoon alleen aan als er ook daadwerkelijk geluid wordt gedetecteerd. De prijs ligt iets hoger. Omdat deze babyfoon nog niet zolang geleden op de markt is gebracht zijn er nog niet heel veel reviews. Toch kun je aannemen dat deze net zo goed functioneert als de DBX-82. De extra babyunit wordt de DBX-93 genoemd en is apart verkrijgbaar.

3. Alecto DVM 200 babyfoon

babyfoon met cameraEen betrouwbare babyfoon met meerdere zenders is de Alecto DVM 200 uit 2016. Groot pluspunt van deze babyfoon met camera is dat hij op afstand te draaien is en een groot scherm heeft van maar liefst 4,3 inch. De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200 zijn onder andere de terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten. En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een splitscreen heeft. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus. De extra babyunit wordt de Alecto DVM 201 genoemd en is apart te bestellen.

4. Luvion Prestige Touch 2 babyfoon

beste babyfoon met camera

Met de Luvion Prestige Touch heb je met het kleurenscherm (van maar liefst 7 inch!) de kindjes goed in beeld. Het formaat is te vergelijken met die van een Tablet. De babyfoon is door de consumentenbond in november 2017 uitgeroepen tot beste babyfoon in de categorie babyfoon met beeld en geluid. De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s en beschikt ook over een splitscreen. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Alle camera’s zijn te bedienen in het eenvoudige touch menu. Vandaar de naam ‘touch’. Verder beschikt de babyfoon over handige functionaliteiten als een thermometer, slaapmelodietjes, opname mogelijkheden, buitenbereik indicatoren en een terugspreekfunctie. En door de DECT-verbinding is de verbinding geheel storingsvrij. Babyfoon is wel wat prijzig ten opzichte van de andere babyfoons. Daarnaast is de accu snel leeg en werkt hij niet op batterijen. De extra babyunit wordt de Camera Luvion Prestige Touch 2 genoemd en zijn apart verkrijgbaar.

5. Luvion Essential babyfoon

De Luvion Essential heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Op deze babyfoon van Luvion kan je extra camera’s aansluiten voor broertjes of zusjes. Let wel, het is geen splitscreen. Je kunt beide kinderen niet op 1 beeldscherm tegelijk bekijken. Je moet hiervoor switchen tussen de camera’s.

De Luvion Essential babyfoon is genomineerd voor de Ouders van Nu award. Het kleuren beeldscherm is namelijk maar liefst 3,5” groot en de parelwitte babyfoon heeft zeer veel functies. Essentiele zaken als de kamertemperatuur, de batterij-indicator, nachtzicht en visuele geluidsindicatie zijn allemaal aanwezig op de Luvion Essential. Je kan zelfs inzomen op je kleintje zodat je alles van heel dichtbij kan bewonderen. De extra babyunit wordt de Camera Luvion Essential genoemd genoemd en is apart verkrijgbaar.

Sinds kort is ook de Luvion Essential Plus verkrijgbaar. Grote pluspunt van deze nieuwe uitvoering is dat de camera op afstand te besturen is. De zogenaamde pan & tilt camera. Ook de batterij gaat langer mee. Lees hier alle verbeterpunten en verschillen.

Alecto DVM 143 (uit te breiden met groothoeklens)

beste babyfoons 2018De Alecto DVM 143 is Het beeldscherm is maar liefst 11 cm groot. Je kunt op afstand inzoomen, maar niet draaien. Draaien kan dus alleen handmatig. De babyfoon beschikt over een splitscreen-modus. Hiermee kun je tot 4 beelden tegelijk bekijken bij meerdere camera’s. Verder beschikt de babyfoon over allerlei handige extra’s als de terugspreekfunctie, thermometer, slaapliedjes, nachtzicht en indicator bij lege batterij. De babyfoon is geheel storingsvrij.

Wil je jullie baby heel goed in het zicht hebben? Dan is de Alecto DVM 143 met groothoeklens een optie. De allernieuwste van Alecto. Ook wel de Alecto Panorama genoemd. De eerste babyfoon met camera in Nederland met afneembare groothoeklens. De groothoeklens zorgt ervoor dat je extra veel zicht hebt op je kindje vanwege de beeldhoek van 170 graden. Alleen verkrijgbaar bij de Wehkamp.

6. Alecto DBX – 62  Sterrenprojectie (DECT)

babyfoon met sterrenprojectieWil je voor alle kindjes een leuke sterrenprojector bij de babyfoon? Alecto heeft een babyfoon ontwikkeld met sterrenprojectie voor wel 4 extra babyunits. Daarnaast heeft deze babyfoon ook nog eens een bereik van 1000 meter.

De ouderunit is voorzien van een mooi touchscreen waarmee je de projector aan kan en uit kan zetten. Naast de licht projector heeft de babyfoon nog meer handige extra’s die je als ouders zeker gaat waarderen. Zo zit er een voedingstimer op waarmee je instelt wanneer het tijd is voor volgende voedingen. En wil je graag een slaapliedje afspelen? Dan heb je keuze uit wel 6 slaapliedjes. Daarnaast is ook de terugspreekfunctie aanwezig.  100% storingsvrij door de DECT-technologie. De extra babyunit wordt de
Alecto DBX-63 genoemd en is apart te verkrijgen.

De Alecto DBX wordt o.a. aangeboden bij: