Beste koop babyfoon

Beste koop babyfoon, lees hier de uitkomst

Ieder jaar verschijnen er nieuwe babyfoon modellen op de markt, die allemaal aan kritische tests worden onderworpen. De Consumentenbond staat bekend om zijn degelijke testmethoden en heeft ook de populairste babyfoons aan een grondige test onderworpen. Lees hier hoe de Consumetenbond tot de uitkomst komt en welke babyfoon als ‘beste uit de test’ komt en welke ‘de beste koop babyfoon’ is.

Waar wordt de babyfoon zoal op getest? 
Gekeken wordt naar verschillende aspecten. Zo heeft een goede babyfoon uiteraard helder geluid met eventueel beeld, het bereik moet goed zijn, de babyfoon moet eenvoudig in gebruik zijn en ook de extra’s worden meegenomen. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde kamerthermometer of de mogelijkheid om een slaapliedje af te spelen.

Onanhankelijke experts
De tests worden uitgevoerd door 3 onafhankelijke experts. Dit betekent dat er geen belangen worden behartigd door verkopende partijen. Uiteindelijk kan een babyfoon het predikaat “Beste uit de test” krijgen. Je kunt er dan van uitgaan dat deze babyfoon de beste kwaliteit biedt.

Beste koop babyfoon?
Ook kan een babyfoon beloond worden met “Beste koop“. Beste koop wordt toegekend aan een babyfoon als er een goede prijs-kwaliteitverhouding is en minimaal met voldoende, raportcijfer 6 of hoger, is beoordeeld. De laatste testperiodes zijn uit september 2016.

Er worden 3 soorten babyfoons getest; de babyfoons met alleen geluid, babyfoons  met beeld en geluid en de smartphone babyfoons.

Philips Avent SCD560 als ‘beste babyfoon’ uit de test  ‘alleen geluid’ 

Uit de test van De Consumentenbond komt de Philips Avent SCD560 met een 7,7 als beste uit de test als babyfoon met alleen geluid. Een babyfoon die al jaren bovenaan staat. Dit is vastgesteld:

Je kunt dus met vertrouwen de Philips Avent SCD560 aanschaffen, deze babyfoon steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit, aldus De Consumentenbond. Lees hier de uitkomst over wat de beste koop babyfoon is.

Verkooppunten Philips Avent SCD560:

Prénatal
€ 79,- /- 10 % korting
10-daagse stapelkorting
Gratis verzending
2 werkdagen
Bol.com
€ 79,99
Gratis verzending
Vandaag besteld, morgen in huis
 
Coolblue
€ 99,99
Gratis verzending en retour
Vandaag besteld, morgen in huis
Ook op zondag
Wehkamp
€ 99,99
Gratis verzending
Voor 11:30 uur besteld, s'avonds in huis
 

De Babypark BP88 de ‘beste koop babyfoon’ alleen geluid

De babyfoon met de beste prijs-kwaliteit verhouding is de De Babypark BP88. Deze babyfoon is technisch hetzelfde als de Alecto DBX -88 en krijgt daarom hetzelfde rapportcijfer. Maar omdat de babyfoon iets goedkoper is in de meeste gevallen, krijgt De Babypark BP88 het predicaat ‘beste koop babyfoon’. Daarnaast is de kleur van de babyfoon anders. Deze babyfoon is alleen verkrijgbaar bij Babypark. Klik hier om naar  babyfoon te bekijken.

Luvion Prestige Touch 2 als beste getest in beeld en geluid

De beste babyfoon met camera is de Luvion Prestige Touch. Deze babyfoon draagt het predikaat ‘beste babyfoon’ sinds november 2017. Vrij recent dus. Voorheen werden er door de matige kwaliteit geen predikaten uitgedeeld aan babyfoons met camera. Voor het eerst dat er een babyfoon met camera een predikaat ontvangt!

Zowel de geluidskwaliteit als de beeldkwaliteit worden beoordeeld met maar liefst een 7,7. Daarnaast is de consumentenbond te spreken over het gebruiksgemak dat met een 7,5 wordt beoordeeld. Bovendien ziet de consumentenbond het als een voordeel dat de camera goed op afstand is te bedienen. Nadeel is echter dat de accu snel leeg is en niet op batterijen kan werken.

Verkooppunten Luvion Prestige Touch 2:

Bol.com
€ 249,-
Vandaag besteld, morgen in huis
Gratis verzending
 
Coolblue
€ 259,-
Gratis verzending
Vandaag besteld, morgen in huis
 
Wehkamp
€ 259,-
Gratis verzending
Vandaag besteld, morgen in huis
 
Babypark
€ 269,-
1-2 dagen levertijd
Gratis verzending
 

Philips Avent als beste Smartphone babyfoon (wi-fi)

De Philips AVENT SCD860 is een smartphone babyfoon. Getest door de Consumentenbond en een rapportcijfer 7,1 ontvangen. Als opmerking wordt wel gegeven dat de prijs/kwaliteit verhouding niet goed zijn.

Met de Philips Avent SCD860 babyfoon ben je altijd verzekerd van een goede verbinding tussen ouder en kind. Waarom? De Philips Avent SCD860 beschikt over de SafeConnect Technologie. Hierdoor schakelt de babyfoon automatisch tussen wi-fi en 3G en 4G zonder verbinding met de smartphone en/of tablet te verliezen. Wel zo gerustellend. In huizen waar de baby op een andere verdieping slaapt is het wifi signaal soms niet toereikend. Een wifi repeater is dan een oplossing. Die versterkt het signaal zodat jij je baby luid en duidelijk hoort en ziet. De babyfoon is uit te breiden tot wel 10 camera’s. En willen er meer mensen meekijken? Er kunnen 3 personen gelijktijdig meekijken, waar ook ter wereld. Extra’s als de thermometer en luchtvochtigheidsmeter en slaapliedjes maken deze babyfoon compleet.

Bol.com
€ 179,95
Vandaag besteld, morgen in huis
Gratis verzending
Prénatal
€ 175,-
1 tot 2 dagen levertijd
Gratis verzending

Beste koop en beste uit de test 2012


beste koop babyfoon
De Alecto DVM-70 is in 2012 als ‘Beste Koop’ en ‘Beste uit de test’ gekomen van de babyfoons met camera. De babyfoon wordt nog steeds goed beoordeelt en beschikt zelfs over een terugspreekfunctie. De aanwezige ECO-modus van de Alecto DVM-70 zorgt ervoor dat er geen onnodige energie verbruikt wordt. Zo slaat de babyfoon alleen aan wanneer de baby geluid maakt. Op het 2,8 inch kleurenscherm is de baby zowel in het donker als in het licht goed te zien. Andere fijne extra’s op deze babyfoon zijn de thermometer, het trilalarm en de slaapliedjes. Is er een stopcontact in de buurt, dan werkt de babyfoon moeiteloos op netspanning.

Verkooppunten Alecto DVM-70:

Coolblue
€ 129,95
Vandaag besteld, morgen in huis
Gratis verzending
 
Bol.com
Uitverkocht
Vandaag besteld, morgen in huis
Gratis verzending
Wehkamp
Uitverkocht
Vandaag besteld, morgen in huis
Gratis verzending
In het afgelopen jaar zijn er nieuwe babyfoons van A-merken bijgekomen. Deze babyfoons hebben betere beeldkwaliteit en bieden fijne extra’s als slaapliedjes, nachtzicht en een nachtlampje. Staar je dus niet blind op de test van de consumentenbond en kijk ook naar de reviews van gebruikers. Bekijk het overzicht van de beste babyfoon 2017 en 2018 hier.

Bron: De Consumentenbond

Bekijk de Top 10 babyfoons
klik hier