Analoge babyfoon, bekijk onze top 5

Een analoge babyfoon verstuurt met de babyunit het geluidssignaal (uit de babykamer) via elektromagnetische golven naar de ouderunit. Dezelfde soort verbinding als de bijvoorbeeld de radio of de walky talkys.

Eigenschappen analoge babyfoon:

 • Stralingsvrij. Het signaal van een analoge babyfoon is dus hoegenaamd niet schadelijk. Lees hier meer over straling.
 • Kans op storing. Bij veel analoge babyfoons moet zelf het kanaal ingesteld worden op zender en ontvanger. Hierdoor heb je kans op ruis of storing. Zoals bijvoorbeeld het horen huilen van de baby van de boven- en/of onderburen.  Daarnaast geven andere huishoudelijke apparaten ook storing op de lijn. Denk aan de magnetron. Hoe meer kanalen de babyfoon heeft, hoe sneller je een stroringsvrij kanaal vindt.
 • De prijs is ten opzichte van babyfoons met camera goedkoper
 • Het bereik is groter dan babyfoons met camera.

De analoge babyfoon is uit te breiden met PMR. Dat inhoud dat de analoge babyfoon een extra groot bereik- tot wel 3 kilometer- heeft. Analoge babyfoons behoort tot de groep van babyfoons met alleen geluid. Sinds kort bestaat er ook een analoge babyfoon met camera.

Wij hebben een top 5 gemaakt van de beste analoge babyfoons. Hieronder onze selectie:

1. Alecto DBX-82 analoge babyfoon

Alecto babyfoonDe Alecto DBX-82 babyfoon is een kei in lange afstanden. De analoge babyfoon overbrugt tot wel 3 kilometer door de PMR verbinding. De Alecto DBX-82 is bijzonder makkelijk te bedienen door de eenvoudige menustructuur en de heldere display.

Daarnaast biedt de analoge babyfoon nog handige extra’s. Het opvallendst is de ingebouwde zaklamp. In de praktijk handiger dan je misschien zou denken. De Alecto DBX-82 is ook uitermate geschikt als er meerdere kindjes in huis zijn, want de babyfoon is uit te breiden met meerdere extra units. Het geluid komt dan binnen op de een ouderunit.

Coolblue

45,99
45,99
 • Gratis verzending
  Vandaag besteld, morgen in huis
  Ook op zondag

Bol.com

50
50
 • Gratis verzending
  Vandaag besteld, morgen in huis

Media Markt

44,99
44,99
 • Gratis verzending
  Vandaag besteld, morgen in huis
  Retour vanuit huis

2. Opvolger: Alecto babyfoon DBX – 92

babyfoon met groot bereikDe opvolger van de bovengenoemde Alecto DBX-82 is de Alecto DBX-92. De 82 komt uit het jaar 2006, deze opvolger is in 2016 ontwikkeld. In principe biedt deze stralingsvrije babyfoon exact dezelfde functie, de PMR-techniek is door de jaren heen niet veranderd. Ook deze babyfoon heeft een groot bereik van 3 kilometer. Verschil tussen de twee babyfoons zit vooral in de geluidsactivering. Deze is niet aanwezig op de DBX-82, wel aanwezig op de nieuwe DBX-92. Hierdoor slaat de babyfoon alleen aan als er ook daadwerkelijk geluid wordt gedetecteerd. De prijs ligt iets hoger. Omdat deze babyfoon nog niet zolang geleden op de markt is gebracht zijn er nog niet heel veel reviews. Toch kun je aannemen dat deze net zo goed functioneert als de DBX-82.

Prénatal
€ 58,49
Mama mazzeldagen
Gebruik code: mazzel
Gratis verzending
Voor 14:00 besteld, morgen in huis
Bol.com
€ 64,99
Bulkweken
Gratis verzending
Vandaag besteld is morgen in huis ook op zondag
 
Media Markt
€ 64,99
Gratis verzending
Vandaag besteld, morgen in huis
 
 
Coolblue
€ 64,99
Gratis verzending
Vandaag besteld is morgen in huis ook op zondag
 
 

3. Angelcare AC420 analoge babyfoon

analoge babyfoonDe Angelcare AC420 krijgt goede beoordelingen. De analoge babyfoon is vrij makkelijk in gebruik en mooi vormgegeven. Het bereik van Angelcare AC240 is tot 250 meter. Op deze babyfoon zitten net even iets meer extra’s dan op de andere analoge babyfoons. Zo is de babyfoon voorzien van een riemklem zodat je ook de babyfoon bij je kunt dragen en niet gebonden bent aan 1 plek. Daarnaast is de babyfoon ook voorzien van een temperatuursensor. Zo weet je precies hoeveel graden het is in de babykamer. Een andere fijne extra is dat je ook optische geluidsindicatoren aanwezig zijn op de analoge babyfoon. Zo hoor je niet alleen dat de baby geluidjes maakt, je ziet het ook op het beeldscherm. Handig als je bijvoorbeeld in een drukke ruimte zit. Of als je zelf even wilt rusten en het geluid uit zet. Om je baby ook rustig te laten slapen zit er een ingebouwd lampje op de babyunit.

Coolblue

89
89
 • Gratis verzending
  Vandaag besteld, morgen in huis
  Ook op zondag

Bol.com

90
90
 • Gratis verzending
  Vandaag besteld, morgen in huis

4. Beurer BY 84 analoge babyfoon

Beurer babyfoonsDe Beurer BY 84 is een analoge babyfoon en is in 2014 op de markt gebracht. Door de analoge verbinding is de babyfoon vrij van straling.

De babyfoon beschikt over een ECO-modus. Dit zorgt ervoor dat de babyfoon minder energie verbruikt als de baby lekker slaapt en geen geluidjes maakt. Het leuke aan de Beurer BY 84 zijn de afgebeelde baby-emoties op het scherm; slapend, wakker of huilend. Erg handig als je bijvoorbeeld in een drukke ruimte zit en je de babyfoon niet goed kunt horen.

De babyfoon heeft 16 tonen en 2 selecteerbare kanalen voor een minimale storing Daarnaast heeft de babyfoon een bereik van maximaal 800 meter. En verlies je contact met de babyunit? Dan ontvang je direct een melding. Handige riemclip en wandhouder worden meegeleverd.

Coolblue
€ 74,99
Gratis verzending
Vandaag besteld, morgen in huis
Bol.com
€ 68,-
Gratis verzending
Levertijd 1 a 2 werkdagen

5. De Babymoov babyfoon met camera 0% straling

stralingsvrije babyfoon met cameraGezien de vraag naar een stralingsvrije babyfoon met camera steeds meer toeneemt, heeft Babymoov een smartphone babyfoon met camera op de markt gebracht waarbij de babykamer stralingsvrij blijft. De stralingsvrije Babymoov bestaat uit een losse camera, 2 adapters en de app die gedownload dient te worden op de smartphone en/of tablet. De smartphone is dus de ouderunit waarop jullie baby in beeld is. De babykamer is vrij van straling door de analoge verbinding tussen de 2 meegeleverde adapters.

Vereiste is wel de wi-fi (in de woonkamer) die voor de verbinding tussen de smartphone en de adapter zorgt. Bekijk hier het plaatje dat het technische verhaal goed samenvat en het in 1 oogopslag duidelijk maakt.

De stralingsvrije Babymoov heeft vele extra’s ten opzichte van een ‘normale’ analoge babyfoon. Denk onder aan een terugspreekfunctie, slaapliedjes en filmopname,

Coolblue
Niet meer leverbaar
Bol.com
Niet meer leverbaar