babyfoon met nachtzicht

Babyfoon met nachtzicht

Iets waar je niet meteen aan denkt als je voor een babyfoon gaat kijken maar wel heel fijn is (eigenlijk onmisbaar), is het nachtzicht. Want in het donker is er vrijwel niets te zien met een normale camera. Vandaar fabrikanten steeds vaker met een babyfoon met nachtzicht op de markt komen. Zo kun je de baby ook in het donker bewonderen of dat nou s’nachts of overdag is. Wel zo handig. Maar hoe werkt het nou precies?

Infrarood techniek babyfoon

Een babyfoon met nachtzicht maakt gebruik van infrarood. Alles wat leeft zendt wartmestraling uit in de vorm van elektromagnetische golven. Dus ook jouw lieve kleine baby. Deze straling afkomstig van jouw kindje is niet zichtbaar voor het oog, maar wel voor een babyfoon met nachtzicht die over een infraroodcamera beschikt.

De lens van de camera richt de infraroodstraling van jouw baby op een detector met wel duizenden sensoren. Deze detector is zo gevoelig dat hij al een temperatuurverschil van 0,3 °C kan waarnemen.

De kleuren op de warmtebeelden zijn toegevoegd door de camera om de verschillen in temperatuur voor de gebruiker zichtbaar te maken.

Hieronder een voor’beeld’ van het zicht met een infraroodcamera:

babyfoon met nachtzicht

 

 

 

 

 

Zoals je zit is het beeld zwart-wit. Maar alles is nog prima te volgen en te zien. Zodra het weer licht is in de babykamer gaat de camera weer over op de gewone lens en krijg je weer een normaal kleurenscherm.

Welke babyfoon met nachtzicht?

Er zijn gelukkig steeds meer babyfoons die over nachtzicht beschikken. Als eigenschap moeten ze dus over infrarood beschikken. Vaak wordt dit aangegeven bij de specificaties. Even goed kijken dus. Wij hebben alvast een aantal babyfoons geselecteerd. Bekijk hieronder de de lijst;

  • De Alecto DVM-240 is een van de betere babyfoons onder de Alecto babyfoons met camera. De camera van de Alecto DVM-240 geeft haarscherp beeld (2,4 inch), zelfs ’s nachts.
  • De Alecto DVM 260+ is de complete babyfoon met extra’s functies waar je als ouders ook echt iets aan hebt. Het beeldscherm is 4,3 inch! De baby is dus luid en duidelijk in beeld. Ook in het donker.
  • Met de Philips SCD 610 je de altijd verbinding met de baby. Overdag maar ook s’nachts is de baby goed in beeld. Met de zoomfunctie kun je de kleine van dichtbij bewonderen en draait de baby na een aantal maanden? De camera is vanaf de ouderunit te draaien!
  • Alle Luvion babyfoons in dit overzicht beschikken over nachtzicht. Het overzicht in pdf helpt je in de verdere keuze Luvion babyfoon. Luvion babyfoons beschikken over de nieuwste technieken en zijn uiterst betrouwbaar.
  • De Motorola Blink is een Wi-Fi babyfoon en valt onder de catergorie smartphone babyfoons. De camera gaat aan bij geluidsdetectie en werkt via het Wi-Fi netwerk. Deze smartphone babyfoon beschikt ook over nachtzicht.
[tx_calltoact button_text=”Klik hier” url=”https://www.bestekeuzebabyfoon.nl/?s=infrarood&post_type=product”]Alle babyfoons met nachtzicht?[/tx_calltoact]