smartphone babyfoon

Smartphone babyfoon 

Babyfoons met camera zijn al een aantal jaren populair. Logisch, niets is fijner dan je baby ongestoord van dichtbij te kunnen bewonderen. Wat je tegenwoordig steeds meer ziet is dat fabrikanten met de zogenoemde smartphone babyfoon of wifi babyfoon met camera op de markt komen. De smartphone/tablet fungeert dan als de ouderunit. De camera fungeert als babyunit.

Babyfoon met app en ouderunit?
Sommige beeldbabyfoons (dus normale babyfoon met camera) bieden dit overigens ook weer aan als een extra functie. Deze spreken we in dit overzicht. Je hebt dan de mogelijkheid om naast de normale ouderunit, ook de smartphone te gebruiken. Maar de mogelijkheden van de al dan niet gratis App zijn vaak een stuk beperkter dan de bestaande ouderunit.

Je hebt in ieder geval besloten om om voor een smartphone babyfoon te gaan. Nog even de voordelen op een rijtje:

Voordelen van de smartphone babyfoon

  • De smartphone is in bijna alle gevallen dus de ouderunit, dus deze hoef je niet meer aan te schaffen en dit zou iets moeten schelen in de kosten.
  • Afhankelijk van de soort internetverbinding, is je bereik onbeperkt*. Handig voor als je in de tuin zit of bij de buurtjes op bezoek bent.
  • Je telefoon is gewoon nog voor andere doeleinden te gebruiken.

Tip: Wifi Repeater voor de App

Waar je op moet letten met de smartphone babyfoon is de kwaliteit van de internetverbinding.*Een een smartphone babyfoon heeft in theorie onbeperkt bereik. In de praktijk maakt een wifi babyfoon dit alleen waar met een sterk wifi signaal. In huizen waar de baby op een andere verdieping slaapt is het wifi signaal soms niet toereikend. Een wifi repeater is dan een oplossing. Die versterkt het signaal zodat jij je baby luid en duidelijk hoort en ziet. Tip: Coolbue of Bol.com hebben vaak hele goede combinatieaanbiedingen. Dit is een voordeelbundel met babyfoon en wifi repeater.

Welke smartphone babyfoon?

Bestekeuzebabyfoon.nl heeft de beste smartphone babyfoons met camera geselecteerd. Bekijk hier onder de lijst met de beste smartphone babyfoons van dit moment.

1. Netgear Arlo smartphone babyfoon

Netgear Arlo Babyfoon

De Netgear Arlo babyfoon is slimme smartphone babyfoon, speciaal ontwikkeld voor ouders met baby’s en kleine kinderen. De smartphone babyfoon is behoorlijk prijzig, maar je kunt hiervoor wel kwaliteit verwachten. Wat maakt deze Netgear Arlo babyfoon zo goed? Het beeldkwaliteit is super scherp alsmede het geluid. Ook via infrarood is de baby in het donker haarscherp te bewonderen. De babyfoon heeft opname mogelijkheden. Helaas wel tegen betaling bij beelden ouder dan 7 dagen.

De babyfoon heeft verder alle extra’s als een zoomfunctie, bewegings- en geluidswaarschuwingen, terugspreekfunctie, slimme muziekspeler (je kunt je eigen stem opnemen of liedjes afspelen vanaf je telefoon), meerkleurig nachtlampje (keuze uit 1000 kleuren licht), oplaadbare batterij,  thermometer en luchtsensoren waarmee vochtigheid en andere schadelijke stoffen worden gemeten. Super kwaliteit babyfoon!

De camera is overigens in de vorm van een konijntje. Dit maakt het vrolijk in de babykamer. De oren en pootjes zijn ook gemakkelijk te verwijderen of aan te passen naar een ander design.

2. Orretti® smartphone babyfoon

top 10 babyfooon OrretiEen smartphone babyfoon die steeds populairder wordt is de Orretti babyfoon. De babyfoon staat vaak in de Top 10 babyfoons bij Bol.com. De Orretti babyfoon beschikt over goede functionaliteiten als een op afstand bestuurbare camera, nachtzicht, terugspreekfunctie en bewegingsdetectie. Je kunt de mooiste momenten middels een micro SD-kaart (niet inbegrepen), in de Cloud of telefoongeheugen opslaan. Met zowel USB connectie of stopcontact voorzie je de camera van stroom (niet op batterijen).

Let op: Deze wifi babyfoon ondersteunt enkel WIFI 2.4GHz signaal (5GHz is niet ondersteund). De installatie is vrij gemakkelijk. Prima prijs/kwaliteit verhouding.

3. Rudolphy CloudEdge babyfoon

beste wifi babyfoonDeze smartphone babyfoon kun je op elke plek in de babykamer installeren. De Rudolphy CloudEdge heeft namelijk een buigzame arm. Zo kun je bijvoorbeeld de babyfoon om het ledikant bevestigen of om de spijlen van de box. Geeft heel leuk en duidelijk beeld van de baby!

Verder heeft deze smartphone babyfoon veel handigheden als een terugspreekfunctie, slaapliedjes, geluid en bewegingssensor. Met het ouder-account kun je meerdere camera’s toevoegen en deze ook delen met anderen. Handig voor meer kinderen!

Wil je een leuk moment vastleggen? Op de op een micro-SD-kaart van 16 GB kun je 72 uur continue video-opnamen bewaren. De opnameduur kun je naar keuze instellen op 1, 3 tot 5 minuten na de detectie.

Ook als bewakingscamera
Je kunt eventueel de smartphone babyfoon ook gebruiken als bewakingscamera. Of je kunt een extra camera aansluiten.

4. HigeStone smartphone babyfoon met camera

beste wifi babyfoon Met de draadloze full HD camera heb je de babykamer goed in het zicht. Met de vrij eenvoudig te installeren App kun je jouw telefoon omzetten naar een babyfoon. De camera beschikt over een terugspreekunctie met een zeer heldere microfoon. Met de bewegingsdetectie en geluidsdetectie word je gewaarschuwd zodra de baby beweegt of geluid maakt.

24/7 zijn de beelden zowel in de Cloud als op een micro SD kaart op te slaan. voordeel hiervan is dat de beelden blijven bestaan ook wanneer de camera kapot zou gaan. Via een stroomaansluiting of USB voorziet u de camera van stroom.

5. iBaby smartphone babyfoons

wifi babyfoon met cameraiBaby is een Engels bedrijf helemaal gespecialiseerd in smartphone babyfoons. Ze hebben al heel wat awards in ontvangst genomen als de Mom’s Choice Award® (vergelijkbaar met Ouders van nu). iBaby is nog niet heel bekend in Nederland, maar wordt steeds populairder. iBaby heeft verschillende wifi babyfoons waarbij de M6 de meest ‘simpele’ uitvoering is en de M6T iets uitgebreider is  De M6S is de meest uitgebreide.

Alle babyfoons zijn in iedergeval op afstand te draaien en 110 graden op en neer te bewegen. Verschil zit in de extra’s zoals een thermometer, trilalarm, scherper beeld. Een wi-fi babyfoon speciaal afgestemd op de behoefte van ouders en baby. De moeite waard. Helaas heel slecht verkrijgbaar momenteel.