fbpx

Alecto babyfoon met camera

alecto babyfoon met cameraAlecto Baby is een Nederlands merk. Al meer dan 45 jaar ontwikkelt Alecto babyproducten die grondig worden getest en voldoen aan de strenge veiligheids- en kwaliteitsvoorschriften van de EU. Zo ook de Alecto babyfoon met camera. 

Alecto heeft een breed assortiment in babyfoons. Het doel van de Alecto is om het dagelijks leven van ouders makkelijker te maken. Er komt veel op je af bij zo’n grote verandering en een goede babyfoon kan ouders hier goed bij ondersteunen.

Alecto babyfoons zijn onder ter verdelen in 3 soorten babyfoons: 

Alecto babyfoon met camera

Alecto babyfoon met camera

Bekijk de top 3 Alecto babyfoons met camera

Alecto wifi babyfoon

Alecto babyfoon met app

Bekijk de Alecto babyfoons met app en
wifi

Alecto DBX -85 ECO

Alecto babyfoon zonder camera

Bekijk de top 3 Alecto audio babyfoons

Alecto babyfoon met camera 

De meest populaire babyfoon is toch wel de Alecto babyfoon met camera. Door de jaren heen heeft Alecto een aantal goede en betrouwbare babyfoons met camera uitgebracht. 

Kenmerkend voor de Alecto babyfoon met camera:

 1. De verbinding bestaat uit FHSS bestaat. Deze verbinding is 100% veilig en geeft een stabiele verbinding tussen de ouder- en babyunit. 
 2. Het bereik van een Alecto babyfoon met camera in huis is zo’n 50 meter. 
 3. De meeste Alecto babyfoons zijn ook uit te breiden met meerdere camera’s. Wellicht voor de toekomst handig. 
 4. De Alecto babyfoon met camera beschikt over een energiebesparende VOX-modus

Wist je dat Alecto ook het predicaat beste koop heeft ontvangen van de Consumentenbond met de Alecto DVM 200.

We zetten de 3 beste Alecto babyfoons met camera op een rijtje: 

1. Alecto babyfoon met camera DVM 200 

Alecto babyfoon met camera Veruit de meest populaire Alecto babyfoon met camera is de Alecto DVM 200. Deze babyfoon staat al geruime tijd in onze top 3 beste babyfoon met camera. De babyfoon is een kwalitatief goede babyfoon met veel fijne extra’s. Denk aan een terugspreekfunctie, nachtzicht, fijne slaapliedjes, thermometer en VOX-functie. Het beeldscherm is 4,3 inch en dat is best groot (11cm). 

Grote pluspunt is dat de camera van deze Alecto babyfoon op afstand te besturen is. Handig als ze iets ouder worden. 

Wil je een extra camera aansluiten voor een broertje of zusje? Aan kan dat ook. Totaal kunnen 4 camera’s worden aangesloten op 1 ouderunit. Het fijne van deze babyfoon is de mogelijkheid van een splitscreen. Zo heb je alle camerabeelden op 1 scherm. Je kunt er ook voor kiezen om de beelden achter elkaar te laten afspelen. 

De Alecto DVM 200 is geregeld in de prijzen gevallen. De consumentenbond vindt de babyfoon goed scoren op kwaliteit en prijs. Op Kieskeurig is deze babyfoon best reviewed. 

Nieuwe uitvoering 

Sinds dit jaar is de DVM 200 ook verkrijgbaar in een nieuwere versie; de DVM 200M. Qua uiterlijk en functionaliteiten identiek, maar de techniek aan de binnenkant is voorzien van een update.

Hierdoor is de DVM200M niet samen te gebruiken met de camera’s van de DVM-200 versie (type DVM-201), alleen nog met de nieuwe camera DVM200C.

Reviews bol.com:

Ben er echt enorm blij mee. Een geweldig scherm en vooral het grote heldere beeld dat je op afstand kunt sturen is super!!

In het begin twijfelde ik of ik een geluidsbabyfoon moest nemen maar ben blij dat ik dat niet gedaan heb.

Babyfoon prettig in gebruik maar reageert heel vaak niet als deze dat wel zou moeten doen.

Prima beeld, duidelijk en scherp, ook het geluid zit goed. Ik was nooit een fan van een babyfoon met beeld, maar het is eigenlijk heel handig. Ik heb de babyfoon al enkele weken en ik heb nog geen storingen gehad, dus voor mij werkt alles zoals het hoort. 

Waar moet je opletten bij deze babyfoon?

De accu van deze babyfoon is snel leeg. Je kunt de babyfoon wel gewoon koppelen aan het netstroom als je hem gebruikt.  De babyfoon heeft geen koppeling met een app en je kunt geen video’s of foto’s maken.

Op afstand bestuurbare camera
  4,3 inch beeldscherm
Uitbreidbaar en veilige verbinding 
Splitscreen bij meerdere camera’s
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, 

vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
Iets prijzig
Beperkte accuduur /werkt niet op batterijen
Geen mogelijkheid tot video en foto.

Alecto babyfoon met camera

Alecto DVM200M – Babyfoon met camera

Op afstand bestuurbare camera Uitbreidbaar Fijne extra's als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes Ouderunit werkt ook op batterijen Geen HD-beeld Beperkte accuduur Geen mogelijkheid tot video en foto
Alecto DVM 200 babyfoon

Waar te koop?

bol.com
alectobaby.nl (€174,00)
Laatst bijgewerkt: 20 juni 2024 - 00:02

2. Alecto DVM 75

alecto babyfoon met camera Wil je niet al te veel geld uitgeven voor een babyfoon met camera, maar wel een betrouwbare babyfoon? Dan kun je wellicht de Alecto DVM 75 overwegen. 

Deze goedkope babyfoon met camera heeft een betrouwbare verbinding. Op het beeldscherm van 2,4 inch heb je redelijk alles in het zicht. De zoomfunctie maakt het mogelijk de baby van dichtbij te bewonderen. Het beeldscherm wordt hierdoor wel iets korrelig. 

Fijne extra’s op deze Alecto babyfoon met camera is de terugspreekfunctie. Hiermee kun je sussende woordjes fluisteren. Andere handige extra’s zijn de infrarood camera voor de nacht, de ECO-modus en de thermometer. 

Deze babyfoon is ook uit breiden met extra camera’s. De beelden zullen bij meerdere camera’s achter elkaar worden getoond. Het beeld wisselt per 7 seconden ongeveer. 

Waar moet je opletten bij deze babyfoon?

Deze babyfoon heeft geen slaapliedjes en de camera is niet draaibaar vanaf de ouderunit. Het beeldscherm is iets klein, maar prima. Er zijn mogelijkheden om een app te koppelen.  

Reviews Alecto DVM 75 bol.com:

Zonder de gebruiksaanwijziging zelfs te lezen een zeer gebruiksvriendelijke babyfoon waarmee we onze kleine spruit goed in de gaten kunnen houden. Duidelijk geluid en beeld. Zeer tevreden over deze aankoop!

De babyfoon heeft veel verschillende functies maar is wel makkelijk te bedienen. Het beeld is ook duidelijk.

Fijne basic babyfoon die doet wat hij zou moeten doen; beeld en geluid vanuit de kinderkamers zijn prima, niet perfect maar goed genoeg om te zien en horen wat er gebeurt. 

Camera met zoomfunctie
  3,5 inch beeldscherm
Uitbreidbaar
 Essentiële extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Camera niet op afstand te draaien (Luviom plus wel)
Geen mogelijkheid tot video en foto
Beperkte accuduur / werkt niet op batterijen

3. Alecto DVM-135 babyfoon 

Alecto babyfoon met cameraDe Alecto DMV135 is een wat nieuwere babyfoon met camera dan de hierboven beschreven modellen. Het design van de babyfoon is ook wat moderner. De techniek is verder hetzelfde. De babyfoon heeft een heldere en veilige verbinding. 

Op het scherm van 3,5 inch is alles goed te zien zowel in het licht als in het donker door de infrarood. Met de terugspreekfunctie houd je contact met de babykamer en met 1 van de 8 slaapliedjes valt jouw baby heerlijk in slaap. De temperatuur van de babykamer is af te lezen op de ouderunit. Ook deze babyfoon beschikt over een Full ECO-modus. Dit houdt in dat er alleen een verbinding is tussen ouder- en babyunit bij geluidsdetectie.  

De geluidsniveaulampjes geven aan of en hoeveel geluid je kindje maakt. Met het meegeleverde montagemateriaal bevestig je de camera eenvoudig op de ideale plek voor het beste zichtveld.

Ook deze babyfoon is uit te breiden met 4 camera’s. Ideaal voor als je meerdere kinderen hebt, of meerdere ruimtes wil monitoren. 

Waar moet je opletten bij deze babyfoon?

Deze babyfoon is op afstand niet te besturen. Er zijn geen mogelijkheden om een app te koppelen.  De accu van de mobiele ouderunit is ook vrij snel weer leeg, maar met de Full Eco modus gaat de accu wel langer mee. 

Reviews bol.com: 

Hele mooie babyfoon, handig in gebruik, goed beeld kwaliteit helemaal super. Makkelijk mee te nemen en een lange afstands connetie. Ik ben er superblij mee

Wij hadden al een babyfoon van Alecto zonder camera, deze beviel zo goed dat de keuze voor een nieuwe babyfoon van Alecto niet moeilijk was. 

Omdat het allemaal een beetje uittesten is wat je nou fijn vindt, heb ik besloten om een niet al te dure babyfoon aan te schaffen en eerst te kijken hoe het bevalt.
Het installeren was zo bizar makkelijk, dat had zelfs bij oma gelukt! Beeld is heel duidelijk en helaas het geluid ook.

Alecto DVM135

Waar te koop?

bol.com
alectobaby.nl (€129,00)
Laatst bijgewerkt: 20 juni 2024 - 00:01

Alecto babyfoon met camera en app

Wil je graag ook de babykamer kunnen bewonderen als je weg bent van huis? Dan is een babyfoon met app een oplossing. Een babyfoon met app heeft wel als aandachtspunt dat er wifi op de babykamer aanwezig moet zijn. Alecto heeft een aantal babyfoons met app ontwikkeld. Helaas worden de dual mode babyfoons niet zo goed beoordeeld. De wifi babyfoon daarin tegen wel. 

We bespreken ze hieronder:  

1. Alecto Smartbaby wifi babyfoon

Alecto wifi babyfoon Een wifi babyfoon die echt bedoelt is als babyfoon is de Alecto Smartbaby. Deze babyfoon verbind je via wifi met jouw smartphone of tablet. Je verbindt gemakkelijk meerdere schermen aan de camera, zodat niet alleen jij, maar ook je partner de hoogte blijft van wat er in de babykamer gebeurt.

Met de handige muurbevestiging plaats je de babyfoon op de beste plek in de kamer. Bij beweging en geluid ontvang je een melding op je smartphone. Wil je beter zicht, dan zoom je in of beweeg je de camera op afstand. Daarnaast beschikt de babyfoon over een terugspreekfunctie. Handig, hiermee stel je jouw kindje gerust zonder direct naar de babykamer te lopen.

Reviews Alecto Smartbaby bol.com:

Super! Scherp beeld, ook in het donker. Goed in te stellen. Makkelijke installatie! Heel blij mee.

De babyfoon heeft een duidelijk beeld, veel kantelmogelijkheden zodat je altijd je baby goed kunt zien en de app is ook duidelijk. Installatie van de app kan misschien makkelijker, maar met het filmpje erbij is dit ook zo gebeurd.

Zeer goede wifi babyfoon met camera. Scherp beeld, ook in het pikkedonker. We hadden eerst een goedkopere babyfoon van een ander merk gekocht, zogezegd met nachtzicht op. Daar zag je helemaal niets op in het donker. Dat toestel hebben we dan teruggestuurd. Meteen daarna deze Alecto Smartbaby10 besteld. En wat een verschil! 

  Smartphone en/of tablet als ouderunit
Uitbreidbaar
Wereldwijd bereik
Opname mogelijkheden
Op afstand bestuurbare camera in HD-kwaliteit
Extra’s als slaapliedjes, een terugspreekfunctie, bewegingsdectectie, geluidsdetectie en infrarood voor de nacht.

Goed werkende wi-fi babykamer, anders geen bereik
Geen aparte ouderunit zonder wifi

2. Alecto DIVM 850 dual mode babyfoon

Alecto DIVM 850 babyfoonDe laatste gemaakte Alecto babyfoon met app en ouderunit is de Alecto DIVM 850. Een complete babyfoon met opnamefunctie via de smartphone. Een hele leuke extra op de Alecto DIVM 850 is de mogelijkheid om de babyunit ook aan de smartphone (iOS en Android) te koppelen. Zo kun je overal 24/7 jullie wondertje bekijken via de App op de telefoon. Ben je thuis? Dan kun je gewoon de ouderunit gebruiken. Verder heeft deze babyfoon een pant/tilt camera en kun je ook inzoomen om alles goed van dichtbij te bekijken.

De terugspreekfunctie, de ECO-modus, opname mogelijkheid via smartphone en de slaapliedjes maken deze babyfoon bijna compleet. Op deze babyfoon is namelijk geen temperatuursensor aanwezig. 

Deze Alecto babyfoon wordt helaas niet zo heel goed beoordeeld. Lees de beoordelingen hier.

Gebruikers klagen vooral over de slechte verbinding. Ben je opzoek naar goede dual mode babyfoon? Lees dan ons artikel over de beste babyfoon met app hier. 

Alecto DIVM-850

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 20 juni 2024 - 00:01

Alecto babyfoon zonder camera

Alecto heeft ook een aantal goede babyfoons zonder camera. Deze babyfoons worden audio babyfoons genoemd. Alecto heeft alle type audio babyfoons in het assortiment. Zo heb je Alecto babyfoons met ver bereik speciaal voor buiten. Populair zijn de DECT babyfoons met een storingsvrije en heldere verbinding. We bespreken ze hieronder: 

Alecto audio babyfoons met ver bereik: 

1. Alecto DBX-68

babyfoon met groot bereikDe Alecto DBX 68 wordt ook wel ‘de outdoor babyfoon’ genoemd. En dat geeft ook meteen aan dat deze babyfoon speciaal gemaakt is voor buiten en voor langere afstanden. Denk aan vakanties op de camping of een avontuurlijke rondreis waar ook ter wereld. Maar ook gewoon voor in huis.

Wat maakt deze Outdoor Babyfoon geschikt voor buiten? Ten eerste het bereik tot wel 1000 meter. De babyfoon zonder camera is opgewassen tegen tropische en Scandinavische temperaturen. Daarnaast heeft de babyfoon een relatief lange gebruiksduur van 12-20 uur. De babyfoon is overal te gebruiken door oplaadbare ouder- en babyunit. De babyfoon heeft verder leuke extra’s als een thermometer, een buiten bereik indicator en is de gevoeligheid van de babyfoon zelf in te stellen. Deze babyfoon is ook uit te breiden. 

Groot voordeel is dat deze babyfoon ook draadloos te gebruiken is. Erg handig bijvoorbeeld als de kinderen in de auto een dutje doen en jij alvast naar binnen gaat. 

  Digitale en veilige verbinding van 1 km bereik
12-20 uur draadloos beide units
Extra’s als een terugspreekfunctie, therometer, ECO modus en slaapliedjes
Baby-unit werkt ook op batterijen (meegeleverd!)
Uitbreidbaar 

Geen camera
Touchscreen is wennen
Niet geschikt voor wandmontage 

2. De Alecto DBX 80 PMR babyfoon

beste alecto babyfoon Een populaire en betrouwbare PMR babyfoon met groot bereik is de Alecto DBX-92. Deze babyfoon heeft het grootste buitenbereik onder alle babyfoons. Het bereik van deze babyfoon is namelijk maximaal 3 kilometer!

Met deze babyfoon zonder camera kun je dus met een gerust hart de hond uit laten. De babyfoon is heel eenvoudig te bedienen en beschikt over achtergrondverlichting en een zaklamp. Wel zo handig als je in het donker loopt. Verder beschikt deze babyfoon over een geluidsactivering waardoor de babyfoon alleen aanspringt bij geluidsdetectie.

Deze babyfoon is ook geschikt als je meerdere kinderen in huis hebt, want hij is uit te breiden met meerdere extra babyunits. Het geluid komt dan gewoon op één ontvanger binnen. De babyfoon is favoriet bij de kinderopvang. De riemclip zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt. Alecto is bij verschillende webshop te koop. De voorloper van deze babyfoon is de Alecto DBX-82.

De babyunit van de Alecto DBX-80 kun je direct in het stopcontact pluggen. Er is dus geen voorziening voor de batterij. Je hebt dus altijd netstroom nodig!De ouderunit werkt wel op batterijen. 

  3 km bereik door PMR
  35 uur draadloos
  Extra’s als ECO modus, zaklamp en riemclip.
 Uitbreidbaar 

  Geen camera
Soms wat storing
  Geen slaapliedjes, nachtlampje, terugspreekfunctie 
  Babyunit werkt alleen op netstroom  

Alecto DBX-80

Alecto DBX-80

Audio babyfoon 
Analoge verbinding 

3 km bereik 
35 uur draadloos
 Extra’s als ECO modus en buiten bereik indicator
 Werkt ook op batterijen
Kleine kans op storing
 Geen slaapliedjes, nachtlampje, terugspreekfunctie 

Alecto DECT babyfoons met een storingsvrije verbinding:

3. Alecto DBX -88 ECO 

beste Alecto babyfoon De Alecto DBX-88 ECO  heeft het predicaat beste koop ontvangen. De Alecto DBX-88 ECO Babyfoon is erg gebruiksvriendelijk en beschikt over veel handige opties. De babyfoon is volledig storingsvrij omdat hij werkt met de DECT technologie. Met de ECO-modus kun je zelf het energieverbruik en het zendvermogen instellen. Als jij in de kamer naast de slaapkamer van je kindje bent hoeft de babyfoon tenslotte niet op het volle zendvermogen te werken. Zo bespaar je energie!

De voorloper van de DBX-88 is de DBX- 85 ECO. Het verschil in de 2 babyfoons zit voornamelijk in de extra’s. De belangrijkste functionaliteiten zijn in ieder geval aanwezig op de DBX-85 zoals de ECO-modus en de waardevolle terugspreekfunctie. Wat echter ontbreekt zijn de slaapliedjes en thermometer. Kun je dit opvangen met een leuke mobiel en losse thermometer (niet noodzakelijk)? Dan heb je aan de Alecto DBX – 85 een goede babyfoon voor een leuke prijs. Klik hier voor de beoordelingen.

Alecto DBX-88 Full- ECO babyfoon

Alecto DBX-88 Full- ECO babyfoon

Audio babyfoon   Beste koop Consumentenbond 100% storingsvrij   Veilige DECT verbinding  Fijne extra's  Werkt ook op batterijen  Niet uitbreidbaar

4. Alecto DBX-125 ECO DECT Babyfoon

ALECTO DBX-125 Deze DECT babyfoon is een betrouwbare audio babyfoon met handige aanvullende extra’s. Zo is er ook de Full Eco modus. Full Eco houdt in dat je voor de energiebesparende modus kunt kiezen. Voor een langere batterijduur en minimale straling. Verder heeft deze babyfoon een terugspreekfunctie, VOX-functie, 5 slaapliedjes, een nachtlampje en een temperatuurweergave.

De ouderunit heeft een standby tijd tot maar liefst tien uur.  Het bereik van de ouderunit is vijftig meter binnenshuis en driehonderd meter buitenshuis.

Een complete DECT-babyfoon die al heel veel positieve beoordelingen heeft.

 • Wat is de beste Alecto babyfoon met camera?

  De beste Alecto babyfoon met camera is de Alecto DVM 200M. Deze babyfoon heeft het predicaat beste koop ontvangen van de Consumentenbond in 2024 en beschikt over fijne functionaliteiten. 

 • Welke Alecto babyfoon heeft een groot bereik?

  De Alecto DBX -80 en de Alecto DBX-68 zijn babyfoons met groot bereik. Bekijk welke het beste bij jullie wensen past. 

 • Welke Alecto babyfoon heeft een app?

  Alecto heeft een aantal babyfoons uitgebracht met een app. De Alecto Smartbaby is een wifi babyfoon. De smartphone en/of tablet werkt als ouderunit. 

Op afstand bestuurbare camera Uitbreidbaar Fijne extra's als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes Ouderunit werkt ook op batterijen Geen HD-beeld Beperkte accuduur Geen mogelijkheid tot video en foto
Audio babyfoon 
Analoge verbinding 

3 km bereik 
35 uur draadloos
 Extra’s als ECO modus en buiten bereik indicator
 Werkt ook op batterijen
Kleine kans op storing
 Geen slaapliedjes, nachtlampje, terugspreekfunctie 
Audio babyfoon   Beste koop Consumentenbond 100% storingsvrij   Veilige DECT verbinding  Fijne extra's  Werkt ook op batterijen  Niet uitbreidbaar