fbpx
Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Print

Is de temperatuurmeting van een babyfoon betrouwbaar?

Babyfoons worden uitgerust met meer en meer handige functies. Zo heeft de babyfoon zijn plekje verovert in menig babykamer. Een van deze handige functies is een (kamer)thermometer. Zo kun je in 1 oogopslag zien wat de temperatuur in de babykamer is.

Wat is de beste temperatuur voor de babykamer?

De temperatuur van de babykamer moet tussen de 16°C en 20°C liggen, waarbij 18°C als ideale temperatuur wordt gezien.

Temperatuur van de babykamer pasgeboren baby

De eerste 7 a 8 weken is het fijn voor je baby als de kamer rond de 20 graden is, na ongeveer twee maanden mag de temperatuur iets lager liggen: tussen de 15 en 18 graden. De temperatuur in de babykamer kan je eenvoudig checken met een babyfoon die ook een ingebouwde kamerthermometer heeft.

Temperatuur baby controleren

Wil je weten of je baby het niet te koud of te warm heeft? Als zijn nek aangenaam aanvoelt, is het goed. De voeten geven nog meer zekerheid; als die lauw aanvoelen, heeft je baby het prima naar z’n zin.

Uitgerekend rond de wintermaanden?

Je bent uitgerekend rond de wintermaanden en je twijfelt over het soort slaapzakje. Heel normaal, want je wilt natuurlijk niet dat jouw baby het te koud heeft in zijn bedje, maar ook weer niet te warm. Je kan dan op zoek gaan naar een goede winterslaapzak voor je baby.

Maar wat voor de één een dikke slaapzak is, kan voor de ander dun aanvoelen. Vandaar fabrikanten steeds meer met een TOG waarde werken. TOG staat voor Thermal Overall Grade en is een waarde (maat) om aan te geven in hoeverre dekentjes, slaapzakken en bijvoorbeeld swaddledoeken de lichaamswarmte vasthouden. Hoe hoger de TOG waarde, hoe moeilijker warmte door de stof kan ontsnappen. En hoe lager de TOG waarde, hoe meer warmteverlies.

Meer weten over TOG-waardes en wat een goed winterslaapzak is? Dat lees je hier op Missthing.nl

Hoe meet je de kamertemperatuur het beste?

Net zoals bij een buitenthermometer is het belangrijk om te bepalen waar je de babyfoon met thermometer plaatst. Als je een betrouwbare temperatuurmeting wilt, zet je de babyfoon niet in de volle zon. Ook moet je er op letten dat je de babyfoon niet bedekt met knuffels, voorleesboeken, enzovoorts. Dit zal voor extra warmte ontwikkeling zorgen, waardoor je geen betrouwbare meting krijgt. 

Lees hier het complete artikel over waar je veilig je babyfoon (met camera) plaatst

Is de temperatuurmeting van een babyfoon betrouwbaar?

Uit onze uitvoerige tests hebben we gemerkt dat er per babyfoon verschil kan zitten in de weergegeven temperatuur. Als je een indicatie wilt van de temperatuur op de babykamer kan een babyfoon prima volstaan. Heb je al een goede thermometer in huis? Meet dan eenmalig zelf de (eventuele) afwijking die de babyfoon heeft en je weet altijd de juiste temperatuur af te lezen. 

Wil je tot op de 10e graad nauwkeurig weten wat de temperatuur is, dan adviseren wij een losse thermometer aan te schaffen. De Topcon Thermometer krijgt goede beoordeling.

Inhoudsopgave