fbpx

Babyfoon kopen, tips voor een goede keuze babyfoon

Een babyfoon kopen is minder eenvoudig dan het lijkt. Had je vroeger alleen de keuze voor een babyfoon met geluid, tegenwoordig kun je uit zoveel soorten kiezen dat een babyfoon kopen om veel informatie vraagt. We hebben daarom wat tips op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij een goede babyfoon kopen.

Handig om te weten als je een babyfoon koopt:

  1. Wat kost een babyfoon?
  2. Tips voor het kiezen van de juiste babyfoon
  3. Welke babyfoons zijn er te koop?
  4. Handige vragen om te stellen bij het kopen van een babyfoon
  5. Welke winkel of webshop kun je een goede babyfoon kopen?

Wat kost een babyfoon?

Dit kan variëren van 20 euro tot 350 euro. De prijs van een babyfoon hangt vooral samen met de functionaliteiten van de babyfoon. Een audio babyfoon is doorgaans goedkoper dan een babyfoon met camera. Extra’s als een smartphone koppeling, mogelijkheid tot video opname of een sterrenprojector maken een babyfoon prijziger.

Tips babyfoon kopen

Heb ik een babyfoon nodig?

Voor sommige ouders lijkt een babyfoon overbodig. Slaapt de baby bij jullie op de kamer of wonen jullie in een kleine gelijkvloerse ruimte waar je de baby altijd kunt horen of zien, dan heb je waarschijnlijk geen babyfoon nodig. Ligt de baby een verdieping hoger of in een andere kamer, dan kan een goede babyfoon een hoop gemak en rust geven. Is de baby toe aan een voeding of dommelt hij of zij weer lekker weg? Vind jij een camera overbodig? Word je er rustiger van als je je kindje ook daadwerkelijk kunt zien? Of vind je het voldoende als je je kindje hoort? Kies vooral een babyfoon waar jij je prettig bij voelt.

Welke verbinding moet de babyfoon hebben?

Het bereik van een babyfoon heeft vooral te maken met de soort verbinding  van de babyfoon. Digitale verbindingen zoals DECT en FHSS hebben vaak een beter bereik en zijn storingsvrij. Een babyfoon met wifi verbinding kan meer storing geven als het wifi signaal minder sterk is of wegvalt. Lees hier meer over de soorten babyfoon verbindingen.

Hoe werkt de babyfoon?

Installeer en test de babyfoon voordat de baby er is. Op deze manier kun je rustig opzoek naar de beste plek voor de camera of babyunit. Test de babyfoon uitvoerig op alle functies zodat je precies weet hoe de babyfoon werkt als de baby in zijn of haar ledikantje ligt. Heb je een babyfoon met app? Zorg dan dat het wifi signaal in de babykamer voldoende is. 

Welke verschillende soorten babyfoons zijn er verkrijgbaar?

Audio babyfoon kopen

babyfoon kopen tipsMet een audio babyfoon kun je naar de baby luisteren terwijl hij of zij in zijn wiegje slaapt. Een goede audio babyfoon moet achtergrondgeluidjes als verkeer en muziek zoveel mogelijk minimaliseren om de kreetjes van jullie baby helder en luid door te geven. Een audio babyfoon kan leuke extra’s hebben als een terugspreekfunctie, thermometer en VOX-functie. Wil je meer weten over een audio-Babyfoon? Lees dan ons artikel: de beste babyfoon zonder camera. 

Babyfoon kopen met camera

babyfoon kopenMet een kleine camera in de babykamer kun je jullie baby bekijken en horen. Sommige babyfoons hebben een op afstand bestuurbare pan/tilt camera, zodat je kunt inzoomen of de camera kan draaien. Nachtzicht geeft een duidelijker beeld bij weinig of geen licht en sommige babyfoons bieden de mogelijkheid van meerdere camera’s om meerdere kinderen in de gaten te houden. Wil jij meer weten over een babyfoon met camera? Lees dan ons artikel beste babyfoon met camera.

Dual mode babyfoon

babyfoon met appDe babyfoon met app en ouderunit wordt ook wel ‘dual mode’ babyfoon genoemd of een babyfoon gecombineerd met een smartphone. De baby is dus zowel op de ouderunit te bewonderen als op de App. Erg handig als je bijvoorbeeld van huis bent en toch een kijkje wilt nemen in de babykamer. Lees hier meer over de dual mode babyfoon.

Wifi babyfoon kopen

babyfoon veiligDit zijn babyfoons die verbinding maken met jullie bestaande draadloze netwerk, zodat de computer, tablet of smartphone als ouderunit wordt gebruikt. Sommige wifi babyfoons sturen meldingen naar de smartphone om te laten weten dat er beweging of geluid is in de babykamer. Wil jij meer weten over een wifi babyfoon? Lees dan ons artikel; beste wifi babyfoon

Voordat je een babyfoon koopt is het goed om het volgende te weten;

Hoe groot bereik (of hoe sterk signaal) heb je nodig?

Het aangegeven bereik bij een babyfoon is een fabrieksopgave en gemeten in een open veld. Het bereik binnenshuis is minder groot. Hier wordt het maximale bereik van de babyfoon beïnvloed door dikke betonnen muren die vaak voorkomen in nieuwbouw woningen, andere (wifi) signalen in huis en geïsoleerde vloeren en muren. Als deze factoren bij jou thuis van toepassing zijn dan moet je er rekening mee houden dat het bereik van de digitale babyfoon niet groter is dan 50 meter. Lees hier meer over het bereik van een babyfoon in een nieuwbouw huis.

Weke functies vinden jullie belangrijk aan de babyfoon?

Naast beeld en geluid heeft een babyfoon nog veel meer te bieden. De meeste babyfoons zijn uitgerust met extra’s als een terugspreekfunctie, thermometer, ECO-modus, VOX-modus slaapliedjes en nachtzicht.

Wat is niet standaard aanwezig op een babyfoon? 

Functies als een een smartphone koppeling, foto en video opnameeen sterrenprojector, splitscreen-mogelijkheden bij meerdere camera’safstand bestuurbare camera of een zoomfunctie op de camera. Bedenk dus of jullie deze extra’s graag zouden willen of overbodig vinden.

Werk je vanuit huis of met je veel onderweg?

Als je vanuit huis werkt en zakelijke gesprekken voert terwijl de baby ligt te slapen is een geluidsindicatie door middel van lampjes heel handig. Je kunt dan het volume laag of uit zetten. Zodra geluid vanuit de babykamer wordt gedetecteerd gaan er lampjes branden op de ouderunit. Hoe hoe harder de baby geluid maakt, hoe meer lampjes gaan branden. Deze functie ook handig als je bijvoorbeeld in een drukke ruimte bent (verjaardag) en de babyfoon niet goed kan horen. Geluidsindicatie zit niet op alle babyfoons, bekijk daarom goed de specificaties. Ben je veel op je werk en wil je vanaf je werkplek af en toe de baby kunnen bewonderen? Dan is een babyfoon met app een uitkomst.

Hoe veel zenders/camera’s heb je nodig in huis?

Denk na over hoeveel camera’s en zenders aangesloten kunnen worden op de babyfoon. Ook voor in de toekomst. Zijn er wensen voor gezinsuitbreiding? Dan is het aansluiten van een extra camera of babay-unit heel handig. Je kunt zo meerdere kamers in de gaten houden. Goed om even over na te denken voordat je een babyfoon koopt.

babyfoon met 2 camera's

Heeft de winkel een eenvoudig retourbeleid?

Als je tot koop van de babyfoon overgaat is het goed om te informeren naar het retourbeleid. Dit staat bij online winkels vaak duidelijk omschreven bij ‘retouren’ of ‘ruilen’. Kun je de babyfoon kosteloos terugsturen? Kun je de winkel makkelijk bereiken bij vragen? Ontvang je netjes je geld terug? Heb je garantie op de babyfoon? Ontvang je kosteloos een nieuw model? De winkels in onze prijstabellen hebben een kosteloos retourbeleid en beschikken over een goede klantenservice.

Bij welke winkel kun je goede babyfoon kopen?

Ga je een babyfoon kopen, kies dan een webshop of winkel waar je al vertrouwd mee bent. Denk aan Coolblue, bol.com of Prenatal. Dit betekent niet dat je dat je nooit een nieuwe winkel of webshop kunt uitproberen, maar als je voor dezelfde prijs een artikel kunt kopen geeft dit minder onzekerheid over bijvoorbeeld levertijden en garantie.

Babyfoon kopen bij Coolblue

babyfoon aanbiedingenCoolblue heeft altijd wel een goede babyfoon in de aanbieding. Fijne van Coolblue is dat zij voor jou al de beste babyfoons hebben geselecteerd en helemaal gespecialiseerd zijn in babyfoons. Scheelt je een hoop uitzoekwerk. Heb je vragen over de babyfoon of werkt deze niet naar behoren? De klantenservice staat altijd tot je beschikking. Ze hebben ook babyfoons die een tweede kans verdienen voor een zeer scherpe prijs. En voor 23:59 uur besteld, morgen in huis! Ook op zondag en geen bezorgkosten.

Babyfoon kopen bij bol.com

Bol.comBlack Friday babyfoons heeft veel babyfoons in het assortiment. Vaak net die ene babyfoon die nergens anders meer leverbaar is. De aanbiedingen zijn zeker niet mis. Bekijk via onderstaande link de actuele babyfoon aanbiedingen. In mei zijn de bekende bulkweken met leuke acties op gebied van babyverzorging.

Babyfoon kopen bij Prenatal

Prenatal en Black Friday
Prénatal heeft altijd hele leuke acties zoals ‘plak je korting’ en de bekende ‘mama mazzeldagen’ (gaat voorjaar en najaar van start). Val je buiten deze acties, geen zorgen, geregeld zijn er babyfoons in de aanbieding.

Babyfoon kopen bij Babypark

babyfoon kopen
Babypark is een bekend warenhuis gespecialiseerd in babyspullen en ook babyfoons. Wekelijks heeft Babypark leuke babyfoons van A-merken in de aanbieding. Voor 20:00 uur besteld, de volgende dag in huis.