Voor veel ouders geeft een babyfoon met camera meer rust en gemak. Met de camera weet je namelijk precies wat er zich in de babykamer afspeelt. Zelfs s’nachts is de baby door middel van LED-lampjes en infrarood te zien op het beeldscherm. Veel babyfoons met camera’s zijn uit te breiden met extra’s als een nachtlampje en slaapliedjes. Er zijn 3 type babyfoons met camera  te weten;

1. Babyfoon met camera en ouderunit

2. Smartphone babyfoons

3. Een combinatie van 1 & 2; de dual mode babyfoon.

We bespreken hieronder eerst de types waarna de Top 10 babyfoons babyfoon 2019 met camera besproken wordt.

1. Babyfoon met camera en ouderunit

Er zijn verschillende soorten babyfoons met beeld in de markt. De meest gangbare babyfoon is momenteel de babyfoon met camera bestaande uit een ouderunit (het beeldscherm) en de camera als babyunit.

In vergelijking met de eenvoudige babyfoons is de beeldbabyfoon twee maal zo duur en heeft het minder groot bereik. Daarnaast worden veel ouders teleurgesteld in de beeldkwaliteit. Deze is namelijk niet zo helder als dat je gewend bent van bijvoorbeeld de televisie. 

Eigenschappen van de babyfoon met camera
 • Naast dat je je kindje kunt horen, is je baby dus ook te zien
 • Stabiele en storingsvrije verbinding
 • Mogelijkheid tot filmopname (niet bij alle)
 • In aanschaf duurder dan een eenvoudige babyfoon
 • Beeldkwaliteit is goed, echter niet zoals een televisie. 

2. Smartphone babyfoon 

Waar tegenwoordig steeds meer gebruik van wordt gemaakt, zijn de babyfoons die gekoppeld dienen te worden aan de smartphone/tablet, ook wel de smartphone babyfoons genaamd, internetbabyfoons of wi-fi babyfoons. De smartphone/tablet fungeert dan als de ouderunit. Er wordt geen aparte ouder unit meegeleverd.

Eigenschappen smartphone babyfoon 

 • De smartphone is dus de ouderunit, dus deze hoef je niet meer aan te schaffen en dit zou iets moeten schelen in de kosten.
 • Afhankelijk van de soort internetverbinding, is je bereik onbeperkt. 
 • Handige extra’s als een terugspreekfunctie, slaapliedjes, thermometer. 
 • Batterij smartphone snel leeg
 • Altijd internetverbinding nodig 

Waar je op moet letten met de smartphones babyfoon is de kwaliteit van de internetverbinding. Valt de verbinding geregeld weg dan valt ook de babyfoon uit. Daarnaast wordt er gewaarschuwd voor hackers. Hackers zijn vrij simpel buiten de deur te houden.

3. Babyfoon gecombineerd met smartphone (dual mode)

Een handige extra bij de babyfoon met camera is dat bij sommige babyfoons de smartphone gekoppeld kan worden aan de camera, de zogenaamde babyfoon met dual mode. Zijn jullie van huis? Dan kunnen jullie meekijken. De oppas via de babymonitor en jullie via de smartphone. Met een dual mode babyfoon houd je jouw kind zowel thuis als waar ook ter wereld in de gaten. De smartphone heeft dus alleen een ‘kijkfunctie’.

Eigenschappen gecombineerde babyfoon

 • De baby is tegelijk te bewonderen op zowel de smartphone als op de babymonitor. 
 • Storingsvrije digitale verbinding waardoor je baby altijd te zien is.
 • Wereldwijd bereik met wi-fi
 • De installatie vergt wat meer tijd en uitleg 
 • Geen internet? Dan kan er geen gebruik worden gemaakt van de App

Babyfoons met camera 2019

Ieder jaar komen fabrikanten met nieuwe modellen babyfoons op markt. Zo ook de babyfoons met camera. Van deze babyfoons mag je verwachten dat ze zijn verbeterd ten opzichte van de oudere modellen. En dat zijn ze zeker! (Nieuwe) extra’s als infrarood (nachtzicht), de terugspreekfunctie, de temperatuurmeter en de zoomfunctie op de camera alsmede de kwaliteit van het beeld zijn verbeterd. Echter omdat de babyfoons nieuw zijn, ontbreken vaak de goede reviews nog. Hierdoor zijn ouders vaak wat terughoudender in de aanschaf en kiezen voor een ouder model babyfoon. Toch kun je ervan uitgaan dat de nieuwe modellen babyfoons van A-merken altijd goed zijn.

Wij hebben een overzicht gemaakt van de nieuwste babyfoons met camera 2018 en 2019.

1 . Luvion Essential babyfoon

Luvion Essential Limited EditionOp nummer 1 in de top 10 beste babyfoon met camera de Luvion Essential. De Luvion Essential is een babyfoon met camera in het premium Luvion assortiment en heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De Luvion Essential babyfoon is genomineerd voor de Ouders van Nu award. Het kleuren beeldscherm is namelijk 3,5 inch groot en de parelwitte babyfoon heeft zeer veel functies. Essentiele zaken als de kamertemperatuur, de batterij-indicator, nachtzicht en visuele geluidsindicatie zijn allemaal aanwezig op de Luvion Essential. Je kan zelfs inzomen op je kleintje zodat je alles van heel dichtbij kunt bewonderen. Op deze babyfoon van Luvion kan je extra camera’s aansluiten voor broertjes of zusjes.

Ga je voor design? Ga jij voor design? Kies dan de Luvion Essential Limited Edition. Deze speciale uitvoering heeft een wooden print en dat geeft een hele mooie natuurlijke look & feel. Lees hier meer over beschikbaarheid en prijs.

Sinds kort is ook de Luvion Essential Plus verkrijgbaar. Grote pluspunt van deze nieuwe uitvoering is dat de camera op afstand te besturen is. De zogenaamde pan & tilt camera. Ook de batterij gaat langer mee. Lees hier alle verbeterpunten en verschillen.

Zoomfunctie
 Uitbreidbaar
Essentiële extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht

Camera niet op afstand te draaien
Accu snel leeg

2. Alecto DVM 200 babyfoon

babyfoon met cameraEen betrouwbare babyfoon met camera is de Alecto DVM 200. Groot pluspunt van deze babyfoon met camera is dat hij op afstand te draaien is en een groot scherm heeft van maar liefst 4,3 inch. De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200 zijn onder andere de terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten (voor toekomstige broertjes of zusjes). En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een splitscreen heeft. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus.

 Op afstand bestuurbare camera
 Uitbreidbaar
 Splitscreen bij meerdere camera’s
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht

 Iets prijzig
Accu snel leeg

3. Luvion Prestige Touch 2 babyfoon (opnamefunctie)

beste babyfoon met camera

Met de Luvion Prestige Touch heb je met het kleurenscherm (van maar liefst 7 inch!) de baby goed in beeld. Het formaat is te vergelijken met die van een Tablet. De babyfoon is door de consumentenbond in juni 2019 opnieuw uitgeroepen tot beste babyfoon in de categorie babyfoon met beeld en geluid. De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s. Alle camera’s zijn te bedienen in het eenvoudige touch menu. Vandaar de naam ‘touch’. Verder beschikt de babyfoon over handige functionaliteiten als een thermometer, slaapmelodietjes, buitenbereik indicatoren en een terugspreekfunctie. En door de digitale verbinding is de verbinding geheel storingsvrij. Babyfoon is wel wat prijzig ten opzichte van de andere babyfoons. Leuk pluspunt is dat de babyfoon ook opname mogelijkheden heeft. Daarnaast is de accu snel leeg en werkt hij niet op batterijen.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan hier ons uitgebreide verslag over de verschillende Luvion babyfoons met camera.

 Op afstand bestuurbare camera
 Mogelijkheid tot opname
 Uitbreidbaar
 Splitscreen bij meerdere camera’s
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht

 Aanschaf SD-kaart voor opname
Accu snel leeg
 Iets prijzig

4. Luvion Grand Elite 3 Connect (met app)

Luvion Grand Elite 3De allernieuwste Luvion babyfoon is de Luvion Grand Elite 3 Connect. De meest complete en betrouwbaarste babyfoon met app van dit moment. Deze nieuwe Luvion onderscheidt zich van andere beeldbabyfoons met app omdat je altijd bereik hebt. De meegeleverde ouderunit met touchscreen beschikt namelijk over storingsvrije digitale verbinding tot ongeveer 50 meter.

Jullie kindje is niet alleen vanuit huis te volgen op de ouderunit, maar ook via 3G/4G op de smartphone of tablet, waar ook ter wereld. De App is zowel los als samen met de ouderunit te gebruiken. Je kunt ook de mooiste momenten vastleggen op foto en video. De camera heeft een op een afstand bestuurbare pan/tilt camera en zoomfunctie.

Verder heeft deze babyfoon alle extra’s: terugspreekfunctie (ook op de App), nachtzicht, temperatuurmeter, slaapliedjes, VOX-functie, grotere accu en een mooi design. Deze babyfoon stelt je niet teleur.

Lees hier ons uitgebreide verslag over de Luvion Grand Elite Connect.

 Ouderunit en App
 Mogelijkheid tot opname en foto’s
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer

 Goed werkende wifi voor gebruik App
 Niet uit te breiden met meerdere camera’s

5. Philips AVENT babyfoon 630/26 met camera

490458Deze Philips Avent babyfoon is 1 van de 2 babyfoons met camera die Philips medio 2016 op de markt heeft gebracht. Deze babyfoon babyfoon biedt alle extra’s die je wensen kunt; de terugspreekfunctie, de thermometer, slaapliedjes, goede nachtverlichting en er zit zelfs een trilfunctie op. Met deze trilfunctie kun je in een rustige ruimte toch nog een oogje in het zeil houden. De Philips AVENT babyfoon 630 is niet op afstand te draaien, maar er zit wel een zoomfunctie op. En met een beeldscherm van 3,5 inch zeker groot genoeg.

De babyfoon heeft een bereik tot 300 meter. De DECT verbinding zorgt voor een storingsvrije verbinding en in combinatie met de nieuwe adaptieve FHS (Frequency Hopping Spread Spectrum)-technologie heb je een compleet veilige verbinding. Zo kan de babyfoon niet afgesluisterd worden.

Kunnen jullie je prima redden zonder trilfunctie, zoomfunctie, nachtverlichting en thermometer? Dan biedt Philips als goedkoper alternatief de Philips AVENT babyfoon 620/26. Het beeldscherm is iets kleiner dan de 630 (2,7 inch vs 3,5 inch), maar voldoende om alles goed in de gaten te houden.

Nog niet overtuigd en wil alle verschillen duidelijk op een rijtje? Bekijk de uitgebreide video review van beide babyfoons op de video review pagina.

Storingsvrije en gecodeerde verbinding
 Zoomfunctie
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer

 Camera niet op afstand te draaien
Niet uit te breiden met meerdere camera’s

6. Alecto DVM-75 babyfoon met camera

Alecto DVM 75De Alecto DVM-75 babyfoon beschikt over de goede basis functionaliteiten voor een scherpe prijs. Bijkomend voordeel is dat Alecto DVM heel makkelijk in gebruik is en weinig uitleg behoeft. De babyfoon is overigens uit te breiden extra camera’s,

De babyfoon beschikt over een goede storingsvrije verbinding (FHSS). Het geluid is helder en op het verlichte LCD-display van 2,4 inch is alles redelijk te volgen in de babykamer. Door de infrarood LED-lampjes is de baby ook in het donker te bewonderen. Met de zoomfunctie kun je ales goed in beeld krijgen. Een belangrijke extra is de indicator wanneer de batterij bijna leeg is en wanneer je geen bereik hebt. Zo wordt je altijd gewaarschuwd. Het bereik is 300 meter buitenshuis (open veld) en 50 meter binnenshuis. Andere handige extra’s zijn de terugspreekfunctie, de ECO-functie en thermometer. Een fijne compacte babyfoon voor een mooie prijs. Krijgt goede beoordelingen.

 Zoomfunctue
 Uitbreidbaar met meerdere camera’s
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer
 Goede prijs / kwaliteitverhouding

 Camera niet op afstand te draaien
 Klein beeldscherm

7. Alecto DIVM 770 en Alecto DIVM 550 (smartphone en opnamefunctie)

Alecto DIVM 550De allernieuwste Alecto babyfoons zijn de de Alecto DIVM 770 en 550 met App mogelijkheden. Twee complete babyfoons met haarscherp beeld. Een hele leuke extra op deze Alecto’s is de mogelijkheid om de babyunit ook aan de smartphone (iOS en Android) te koppelen. Zo kun je overal 24/7 jullie wondertje bekijken via de App op de telefoon. Ben je thuis? Dan kun je gewoon de ouderunit gebruiken. Andere leuke extra is dat beide babyfoons ook middels een SD-kaart filmpjes kan maken. Verder hebben deze babyfoons bijna alles wat je als jonge ouder wensen kunt. Verschil in type? De Alecto DVM 770 heeft een scherm van 7 inch en de Alecto 550 heeft een touchscreen van 5 inch. Hierdoor is de Alecto DVM 550 goedkoper. Je betaald voor de Alecto 770 269,- en voor de DVM 550 229,-

 Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Opname mogelijkheid via SD-kaart
 Op afstand bestuurbare camera
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht,

 Goed werkende wi-fi voor gebruik App
Niet uit te breiden met meerdere camera’s

8. Orretti® HD 2MP Wifi Camera Babyfoon

top 10 babyfooon Orreti
Een wifi babyfoon met camera die steeds populairder wordt is de Orretti wifi babyfoon. Dit komt vooral omdat de babyfoon goed wordt beoordeeld. De Orretti wifi babyfoon beschikt namelijk over goede functionaliteiten als een op afstand bestuurbare camera, nachtzicht, terugspreekfunctie en bewegingsdetectie. Je kunt de mooiste momenten middels een micro SD-kaart (niet inbegrepen), in de Cloud of telefoongeheugen opslaan. Met zowel USB connectie of stopcontact voorzie je de camera van stroom (niet op batterijen).

Let op: Deze wifi babyfoon ondersteunt enkel WIFI 2.4GHz signaal (5GHz is niet ondersteund). De installatie is vrij gemakkelijk. Prima prijs/kwaliteit verhouding. Gebruik een wifi versterker om optimaal bereik te hebben in huis. 

9. Alecto DVM 143 (uit te breiden met groothoeklens)

beste babyfoons 2018De Alecto DVM 143 is Het beeldscherm is maar liefst 11 cm groot. Je kunt op afstand inzoomen, maar niet draaien. Draaien kan dus alleen handmatig. De babyfoon beschikt over een splitscreen-modus. Hiermee kun je tot 4 beelden tegelijk bekijken bij meerdere camera’s. Met de scanfunctie switch de babyfoon iedere 7 seconden tussen de beelden.  Verder beschikt de babyfoon over allerlei handige extra’s als de terugspreekfunctie, thermometer, slaapliedjes, nachtzicht en indicator bij lege batterij. De babyfoon is geheel storingsvrij. De extra camera is dezelfde als voor de DVM 200 namelijk de Alecto DVM 201.

Wil je jullie baby heel goed in het zicht hebben? Dan is de Alecto DVM 143 met groothoeklens een optie. Ook wel de Alecto Panorama genoemd. De eerste babyfoon met camera in Nederland met afneembare groothoeklens. De groothoeklens zorgt ervoor dat je extra veel zicht hebt op je kindje vanwege de beeldhoek van 170 graden. Alleen verkrijgbaar bij de Wehkamp.

10. Netgear Arlo smartphone babyfoon

Netgear Arlo BabyfoonDe Netgear Arlo babyfoon is een smartphone babyfoon die een tijdlang in de top 10 van Coolblue heeft gestaan. De babyfoon is behoorlijk prijzig, maar je kunt hiervoor wel kwaliteit verwachten. Wat maakt deze Netgear Arlo babyfoon zo goed? Om te beginnen is de camera in de vorm van een konijntje. Dit maakt het vrolijk in de babykamer. De oren en pootjes zijn overigens ook gemakkelijk te verwijderen.

Maar waar het echt om gaat; Het beeldkwaliteit is super scherp alsmede het geluid. Ook via infrarood is de baby in het donker haarscherp te bewonderen. De babyfoon heeft opname mogelijkheden. Helaas wel tegen betaling bij beelden ouder dan 7 dagen. De babyfoon heeft alle extra’s als een zoomfunctie,  terugspreekfunctie, nachtlampje, oplaadbare batterij, slaapliedjes  en thermometer. Super kwaliteit babyfoon!

Weten welke babyfoon met camera in de top 10 staat?