fbpx

Alecto DIVM 770, een goede keuze wifi-babyfoon?

Deze maand brengt Alecto de nieuwe Alecto DIVM 770 op de markt. Opvallend is de prijs van deze Alecto. Deze ligt op 269,-. Wat maakt deze nieuwe babyfoon dan zo bijzonder? We hebben de bijzonderheden hieronder toegelicht.

Smartphone mogelijkheden op Alecto DIVM 770

Een hele leuke extra op de Alecto DIVM 770 is de mogelijkheid om de babyunit ook aan de smartphone (iOS en Android) te koppelen. Zo kun je overal 24/7 jullie wondertje bekijken via de App op de telefoon. Handig wanneer bijvoorbeeld mama thuis is en papa op kantoor ook even wilt kijken hoe het met de kleine gaat. Je kunt alleen beeld ontvangen via de smartphone, geen geluid. Bekijk hier alle babyfoons met smartphone mogelijkheden.

wifi babyfoon

 

Alecto DIVM 770 heeft een touchscreen

De Alecto heeft een touchscreen van maar liefst 7 inch. Dat is bijna 18 cm. Vergelijkbaar met de grootte van een iPad. Groot genoeg om de babykamer goed in beeld te krijgen. Of 2 babykamers, want de babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s. Omdat het beeldscherm ook gelijk een touchscreen is kun je eenvoudig de ouderunit bedienen. Het beeld is in high definition met een resolutie van 1280 x 72. Dat is scherp!

Alecto DIVM 770

De camera van de Alecto DIVM 770

Een pluspunt van de Alecto DIVM 770 is dat de camera kan draaien. Zo kun je de camera op afstand omhoog, omlaag en opzij bewegen. Ook kun je inzoomen. Heel fijn, zeker wanneer de kleine gaat kruipen of later in zn kamertje gaat spelen.

Opname middels een SD-kaart

Een opnamefunctie is niet standaard uitgerust op een babyfoon. Het is daarom een bijzondere extra. De babyfoon beschikt over een opnamefunctie middels een SD-kaart van 32 GB. De SD-kaart dien je los te aan te schaffen. Bekijk de SD- kaart bij Bol.com of bij Coolblue.

De opname kun je later op de computer/tv bekijken door de SD-kaart erin te stoppen. Een SD-kaart van 32 GB staat voor 32 uur. Voldoende om een paar nachten te filmen.

Bekijk hier alle babyfoons met opnamefunctie. 

Het bereik van de babyfoon

Je staat via een beveiligde verbinding met jouw kindje in contact, dus het signaal wordt niet door andere babyfoons of apparaten beïnvloed. Het bereik tussen de ouderunit en babyunit bedraagt ongeveer 30 meter binnenshuis.

Op het moment dat het bereik te zwak wordt of wanneer de batterijen leeg zijn, ontvang je een seintje op de ouderunit. Zo sta je nooit voor vervelende verrassingen.

Andere functies en extra’s van de Alecto DIVM 770
  • De terugspreekfunctie, waarmee je jouw kindje op afstand gerust kunt stellen met het geluid van je stem.
  • De uitbreidmogelijkheid tot vier camera’s (met split screen beeld).
  • De lange standby tijd van de ouderunit, tot achttien uur.
  • De slaapliedjes, waar je kindje lekker bij weg kan dromen.
  • De melding dat de batterij bijna leeg is of dat je buiten bereik bent.
Wat heeft de Alecto DIVM 770 niet?

De babyfoon heeft bijna alle fijne extra’s die je wensen kunt. Je zult niet zo snel teleurgesteld zijn met deze babyfoon. Toch ontbreken een aantal kleine dingetjes die jij wellicht wel heel belangrijk of fijn vindt.

  • geen thermometer.
  • geen infraroodsensor (een signaal die beweging registreert in het donker en hiervan melding maakt). Dit heeft niets te maken met het beeld in het donker, deze is scherp!.
  • De verbinding bestaat alleen uit wifi. Dit kan weleens storing opleveren met de ouderunit. Een vergelijkbare babyfoon als Luvion Grand Elite 3 of de Elro BC3000 hebben dit probleem niet.

Liever een kleinere uitvoering voor een lagere prijs? Alecto brengt binnenkort ook het kleine boertje de DIVM 550 uit. Lees er hier meer over.

De Alecto DIVM 770 is in het wit of in het zilver te bestellen.

[dfrcs name=”Alecto DIVM 770″]