fbpx

TOP 5 Analoge babyfoons

Analoge babyfoon, bekijk onze top 5

Een analoge babyfoon verstuurt met de babyunit het geluidssignaal (uit de babykamer) via elektromagnetische golven naar de ouderunit. Dezelfde soort verbinding als de bijvoorbeeld de radio of de walky talkys.

Eigenschappen analoge babyfoon:

  • Stralingsarm. Het signaal van een analoge babyfoon is dus hoegenaamd niet schadelijk. Lees hier meer over straling.
  • Kans op storing. Bij veel analoge babyfoons moet zelf het kanaal ingesteld worden op zender en ontvanger. Hierdoor heb je kans op ruis of storing. Zoals bijvoorbeeld het horen huilen van de baby van de boven- en/of onderburen.  Daarnaast geven andere huishoudelijke apparaten ook storing op de lijn. Denk aan de magnetron. Hoe meer kanalen de babyfoon heeft, hoe sneller je een stroringsvrij kanaal vindt.
  • De prijs is ten opzichte van DECT-babyfoon en babyfoons met camera goedkoper
  • Het bereik van een stralingsarme analoge babyfoon is groter dan babyfoons met camera.

De analoge babyfoon is uit te breiden met PMR. Dat inhoud dat de analoge babyfoon een extra groot bereik- tot wel 3 kilometer- heeft. Analoge babyfoons behoort tot de groep van babyfoons met alleen geluid. Een analoge babyfoons met camera bestaan niet.

Wij hebben een top 5 gemaakt van de beste analoge babyfoons. Hieronder onze selectie:

[nx_divider size=”24″]

1. Alecto analoge babyfoon DBX-82

Alecto DBX-82 PMR-Babyfoon 3 km bereik

De Alecto DBX-82 babyfoon is een stralingsvrije babyfoon en door de PMR-functie een kei in lange afstanden. De babyfoon overbrugt tot wel 3 kilometer. De Alecto DBX-82 is bijzonder makkelijk te bedienen door de eenvoudige menustructuur en heldere display.

Daarnaast biedt de babyfoon nog een aantal extra’s. Het opvallendste is de ingebouwde zaklamp. In de praktijk handiger dan je misschien zou denken. De Alecto DBX-82 is ook uit te breiden met meerdere extra units. Het geluid komt dan binnen op de ouderunit. Deze babyfoon ontvangt al jaren goede beoordelingen! Lees ze hier.

[dfrcs name=”Alecto DBX-82″]

2. Alecto babyfoon DBX – 92

babyfoon met groot bereikDe opvolger van de bovengenoemde Alecto DBX-82 is de Alecto DBX-92. De 82 komt uit het jaar 2006, deze opvolger is in 2016 ontwikkeld. In principe biedt deze stralingsvrije babyfoon exact dezelfde functie, de PMR-techniek is door de jaren heen niet veranderd. Ook deze babyfoon heeft een groot bereik van 3 kilometer. Verschil tussen de twee babyfoons zit vooral in de geluidsactivering en de kleur. Deze geluidsactivatie is niet aanwezig op de DBX-82, wel aanwezig op de nieuwe DBX-92. Hierdoor slaat de babyfoon alleen aan als er ook daadwerkelijk geluid wordt gedetecteerd. De prijs ligt iets hoger.

[dfrcs name=”Alecto DBX-92″]

3. Beurer babyfoon BY 84 analoge

Beurer babyfoonsDe Beurer BY 84 is een stralingsvrije babyfoon en is in 2014 op de markt gebracht. Door de analoge verbinding is de babyfoon vrij van straling. Deze babyfoon wordt gewaardeerd door zijn eenvoud in gebruik.
De babyfoon beschikt over een ECO-modus. Dit zorgt ervoor dat de babyfoon minder energie verbruikt als de baby lekker slaapt en geen geluidjes maakt. Het leuke aan de Beurer BY 84 zijn de afgebeelde baby-emoties op het scherm; slapend, wakker of huilend. Erg handig als je bijvoorbeeld in een drukke ruimte zit en je de babyfoon niet goed kunt horen.

De babyfoon heeft 16 tonen en 2 selecteerbare kanalen voor een minimale storing Daarnaast heeft de babyfoon een bereik van maximaal 800 meter. En verlies je contact met de babyunit? Dan ontvang je direct een melding. Handige riemclip en wandhouder worden meegeleverd.

[dfrcs name=”beurer BY 84 babyfoon”]

4. De Babymoov babyfoon met camera 0% straling

stralingsvrije babyfoonGezien de vraag naar een stralingsvrije babyfoon met camera steeds meer toeneemt, heeft Babymoov een smartphone babyfoon met camera op de markt gebracht waarbij de babykamer stralingsvrij blijft. De stralingsvrije Babymoov bestaat uit een losse camera, 2 adapters en de app die gedownload dient te worden op de smartphone en/of tablet. De smartphone is dus de ouderunit waarop jullie baby in beeld is. De babykamer is vrij van straling door de analoge verbinding tussen de 2 meegeleverde adapters.
Vereiste is wel de wi-fi (in de woonkamer) die voor de verbinding tussen de smartphone en de adapter zorgt. Bekijk hier het plaatje dat het technische verhaal goed samenvat en het in 1 oogopslag duidelijk maakt.
De stralingsvrije Babymoov heeft vele extra’s ten opzichte van een ‘normale’ analoge babyfoon. Denk onder aan een terugspreekfunctie, slaapliedjes en filmopname.

[dfrcs name=”babymoov 0% straling”]

5. Reer NEO 200 stralingsarme babyfoon

beste babyfoon zonder cameraBabyfoon NEO 200 van het merk Reer (bekend van de goedkope babyfoons) is een moderne, praktische en goedkope babyfoon. De babyfoon is analoog. Er kan dus wat storting op de lijn zitten. De babyfoon heeft een bereik tot 150 meter en beschikt over een paar kanalen. De babyfoon activeert bij geluid en bespaart hiermee energie. Verder zijn er weinig extra’s op deze babyfoon maar dat maakt hem wel goedkoop! Wordt geleverd met een gratis nachtlampje

Babyfoon NEO werkt of met batterijen of in het stopcontact. Exclusief verkrijgbaar bij Bol.com.

6. Reer Neo 1200

Reer Neo bbayfoonEen andere Reer babyfoon is Reer Neo babyfoon. Deze babyfoon heeft 150 meter bereik en beschikt over 2 kanalen. De ouderunit heeft een lcd-display met kamertemperatuur. En wil je het geluid zachter of harder? Met de de geluidssterkte kun je dit zelf bepalen. De geïntegreerde LED-band in de ouderunit informeert u ook visueel over de geluiden en activiteiten van uw baby en waarschuwt u bij het verlaten van het radiobereik.

De ouderunit is uitgerust met een praktische riemclip en kan overal worden meegenomen. Dankzij een optische ontvangstweergave is het ook mogelijk om het apparaat te dempen.

[dfrcs name= “Reer NEO 1200”]

Chicco Babyfoon Classic Audio (niet meer leverbaar)

Chicco babyfoons

Ben je opzoek naar een betrouwbare, eenvoudige en stralingsvrije babyfoon? Dan is de Chicco babyfoon Classic Audio een goede keuze babyfoon. Vanwege de analoge verbinding is er vrijwel geen straling. De babyfoon werkt zowel op netstroom als op batterijen en heeft 2 kanalen. De lampjes geven de geluidsintensiteit weer dat erg handig is als de ouderunit in een drukke ruimte staat. De babyfoon heeft een bereik van 150 meter. Omdat het een analoge verbinding betreft is de kans op storing aanwezig. Woon je in een dichtbevolkte buurt met veel kinderen? Dan is het wellicht handig om te kijken naar een babyfoon met meer kanalen om de kans op storing te reduceren. Denk aan de super NOVA D8 bijvoorbeeld.

De Nova babyfoons (niet meer verkrijgbaar)

De Nova babyfoons zijn afkomstig uit Noorwegen. De Nova babyfoons onderscheidestralingsvrije babyfoonsn zich van de andere babyfoons vanwege de stralingsvrije babyfoons met een storingsvrije verbinding, ook wel CARE genoemd. De babyfoon zoekt zelf een storingsvrij kanaal zonder schadelijke straling. Dat is een geruststellend idee! Helaas zijn babyfoons niet meer verkrijgbaar.

De Smart NOVA Babyfoon is voorzien van de CARE technologie. Dit betekent dat de babyfoon ook weer vrijwel stralingsvrij is en automatisch van kanaal wisselt bij slecht bereik. Zo ben je altijd verzekerd van een storingsvrij bereik. De Smart NOVA heeft handige extra’s als de terugspreekfunctie. Zo kun je op afstand de baby met sussende woordjes geruststellen. Daarnaast is ook het volume in te stellen van de babyfoon en is er een trilfunctie aanwezig. Het nachtlampje is ook zelf in te stellen met de dimmer. Bekijk hier alle NOVA babyfoons.

[nx_divider size=”24″]

Babyfoons met minder straling en camera?

Woon je in een dichtbevolkte buurt met veel andere baby’s? Dan is het wel zo fijn als je geen andere kindjes op de lijn hebt. En wil je toch heel graag je baby zien slapen? Dan kan een DECT-ECO babyfoon uitkomst bieden. De ECO-babyfoons onderscheiden zich van normale DECT babyfoons door de ECO-modus. Dit houdt in dat de zender standaard uitgeschakeld wordt als de baby niet huilt. Je kan ook instellen dat de zender zichzelf uitschakelt zolang hij niets hoort. Erg energiezuinig dus en minder straling.
Wij hebben een selectie gemaakt van de beste DECT-ECO babyfoons. Klik hier om ze te bekijken.

Plaats een reactie