babyfoon met meerdere units

Babyfoon met 2 camera’s

Een babyfoon met 2 camera’s of meer kan heel handig zijn. Zo kun je meerdere kinderen op 1 ouderunit zien en/of horen. Handig ook bij een tweeling. Het kan zijn dat jullie bij de aanschaf van de huidige babyfoon hier al rekening mee hebben gehouden. Je hebt dan alleen nog de extra camera nodig. Helaas hebben niet alle babyfoons deze uitbreidingsmogelijkheden. 

 

Verstandig is om een babyfoon met 2 camera’s of meer te kiezen die wat langere tijd mee gaat en tijdloos is. De babyfoon wordt in de meeste gevallen met 1 camera geleverd. De extra camera dient dan apart gekocht te worden. Het bedrag van een extra camera ligt gemiddeld voor een goede babyfoon op euro 100,-. Een aantal winkels verkopen ook een set met meerdere camera’s. Deze sets worden weergeven in de prijstabellen.   

Hoe gebruik je een babyfoon met 2 camera’s?

Een babyfoon met 2 camera’s werkt net even iets anders dan een babyfoon met 1 camera. Belangrijkste is dat je beide kindjes goed in beeld wilt hebben en gewaarschuwd wordt als één van jullie kindjes wakker wordt. Bij een babyfoon met meerdere camera’s heb je hiervoor in de meeste gevallen 2 functies (of 1 van de 2 functies):

  1. Scanmodus
  2. Split-weergave / Quad functie

1. Scanmodus op babyfoon met 2 camera’s of meer

Op alle babyfoons met 2 camera’s of meer is de scanmodus aanwezig. Met de scanmodus kun je ervoor kiezen de beelden automatisch achter elkaar laten afspelen. Meestal zit er zo’n 7 seconden tussen de beelden. Zie video hieronder voor de scanmodus bij de Luvion Essential. Bij de scanmodus hoor je ook het geluid van de betreffende babykamer. Je hoort dus niet beide kamers tegelijk. Pas als de babyfoon na 10 seconden weer overspringt naar de andere kamer. 

Let wel, je kunt de babyfoon niet meer op de VOX-modus inschakelen. Je hebt dus continu beeld op de babyfoon. 

2. Splitscreen mogelijkheid of Quad functie 

Babyfoon voor tweelingEen andere optie bij een babyfoon met 2 camera’s is de mogelijkheid van een splitscreen of quad functie. Bij een splitscreen monitor heb je 2 beelden van de camera’s op 1 scherm. Bij de quad functie kun je zelfs 4 beelden zien op 1 scherm. De toevoeging hiervan is dat je dus in 1 oogopslag zien kunt zien hoe het eraan toe gaat in de babykamers. Deze functie kan handig zijn als de kinderen net op bed liggen en nog wakker zijn (klimt er 1 zijn bed uit bijvoorbeeld).

 

 

 

Let op: Goed om te weten is dat bij het inschakelen van de splitscreen modus het geluid uitgeschakeld wordt. Bij een aantal babyfoons ontvang je, zodra er bij een van de camera’s een geluid wordt gedetecteerd, een melding boven in het scherm. Hierbij kun je ook een attentietoontje laten klinken.

Wat is de beste babyfoon voor een tweeling of meerdere kinderen?

Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt van de beste babyfoons met camera met de mogelijkheid uit te breiden.

 

Beste babyfoon met meerdere camera’s 2023: Alecto DVM 200
Beste babyfoon voor tweeling: Motorola Ease Twin
Best geteste babyfoon Consumentenbond met meerdere camera’s: Luvion Prestige Touch 2
Babyfoon met de beste kwaliteit- prijsverhouding:Qute Connection Signal
Beste babyfoon met app en ouderunit met meerdere camera’s: ELRO BC3000 Babymonitor Royale
Meest verkocht babyfoon met meerdere camera’s: Luvion Essential babyfoon
Wifi babyfoon met mogelijkheid extra camera Alecto Wifi babyfoon

1. Motorola Tweeling babyfoon 

babyfoon 2 camera'sMotorola heeft een babyfoon uitgebracht speciaal gericht op tweelingen; de Motorola Ease 35 Twin. De babyfoon wordt geleverd met 2 camera’s en een 5-inch ouder-unit. De babyfoon beschikt over een splitfunctie en over een scanmodus. 

 

Op het gesplitste scherm kun je 2 kamers (of 2 bedjes) tegelijk in de gaten kunt houden. Dankzij een zichtbereik van maar liefst 300 meter (binnenshuis zo’n 50 meter bereik) kun je overal in huis verbonden blijven.Met scanmodus zie je om de 10 seconden de camera van beeld veranderen. 

 

Tip: Download de Motorola Hubble App. In deze babytracker kun je gegevens bijhouden over het slaapritme van de baby en geeft tips over het slapen en ouderschap. 

 

De babyfoon heeft geen VOX-functie. Dit betekent dat de babyfoon continu aanstaat en ook over netstroom moet beschikken. 

De camera heeft een zoomfunctie, maar je kunt de camera niet op afstand draaien. 

 

Verder heeft deze babyfoon fijne extra’s als een terugspreekfunctie, thermometer, nachtlampje en slaapliedjes. 

 

Splitscreen
Scanmodus

  Uitbreidbaar tot 2 camera’s 

 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, Hubble app, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Geen op afstand bestuurbare camera
Geen VOX
Beperkte accuduur

2. Alecto DVM 200M babyfoon

babyfoon met 2 camera's

 

 

De beste babyfoon met 2 camera’s is de Alecto DVM 200M. Groot pluspunt van deze babyfoon met camera is dat hij op afstand te draaien is en een groot scherm heeft van maar 4,3 inch.

 

De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200 zijn onder andere de heldere terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten.

 

En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een quad functie en een scanfunctie heeft.  Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien of achter elkaar zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus.

 

De extra babyunit is de Alecto DVM200C

 

Let op:
Bij de splitweergave is het geluid uitgeschakeld. Zodra er bij een van de camera’s een geluid wordt gedetecteerd, wordt daarvan een melding boven in het beeld gedaan. Hierbij kun je ook een attentietoontje laten klinken.

 

Op afstand bestuurbare camera
Splitscreen
Scanmodus
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Iets prijzig
  Beperkte accuduur

3. Qute Q-Connection Signal met split modus

beste babyfoon 2023
Een scherp geprijsde babyfoon met camera die over uitgebreide functies beschikt. De mat zwarte babyfoon is licht in gewicht en heeft een moderne en stijlvolle uitstraling. Met het scherpe HD-kleurenbeeld van 5 inch heb je alles goed in beeld en hoor je alles luid en duidelijk. Het nachtzicht van deze babyfoon is bijzonder scherp. Deze babyfoon beschikt over een op afstand draaibare camera met digitale zoom.

 

De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s. De babyfoon beschikt over een splitscreen en een scanmodus. De splitmodus laat 2 beelden op 1 scherm zien en met de scanmodus kun je alle beelden voor 7 seconden automatisch achter elkaar laten afspelen.  

 

De verbinding bestaat uit een storingsvrije FHSS verbinding waar je in huis ongeveer 50-60 meter bereik hebt. 

 

Fijne extra’s waar deze babyfoon over beschikt zijn onder andere een terugspreekfunctie, eco-modus, thermometer, slaapliedjes met instelbare tijdsduur, wekker, nachtmodus met uit-modus en scan en splitmodus. 

 

Naast Qute Q Connection Signal is ook de Qute Connection Start verkrijgbaar. Deze Start uitvoering heeft een compacte ouderunit van 3,5 inch en beschikt over een scanmodus (dus geen splitmodus).

Beide babyfoons hebben wij uitvoerig getest. Lees onze review over de Qute Q Connection babyfoons hier

 

 Op afstand bestuurbare camera + digitale zoom
  5 inch scherp HD – beeldscherm
Zeer scherp nachtzicht
 Uitbreidbaar
Splitscreen bij 2 camera’s
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
 Goede prijs / kwaliteit
Accu is niet vervangbaar
Geen mogelijkheden tot video of foto’s

 

Verkrijgbaar bij:

babypark.nl (€159,00)
bol.com (€161,00)
Laatst bijgewerkt: 26 september 2023 – 06:10

Verkrijgbaar bij:

babypark.nl (€79,00)
bol.com (€81,00)
Laatst bijgewerkt: 26 september 2023 – 06:10

4. Luvion Prestige Touch 3

 

Babyfoon met 2 camera's

 

Met de Luvion Prestige Touch heb je met het kleurenscherm (van maar liefst 7 inch!) de kindjes goed in beeld. Het formaat is te vergelijken met die van een Tablet. De babyfoon is door de consumentenbond in december 2021 uitgeroepen tot beste babyfoon in de categorie babyfoon met beeld en geluid. De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s en beschikt ook over een splitscreen en quadmodus. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Alle camera’s zijn te bedienen in het eenvoudige touch menu. Vandaar de naam ‘touch’. Verder beschikt de babyfoon over handige functionaliteiten als een thermometer, slaapmelodietjes, opname mogelijkheden, buitenbereik indicatoren en een terugspreekfunctie. En door de digitale verbinding is de verbinding geheel storingsvrij.

De extra camera wordt de Camera Luvion Prestige Touch 2 genoemd en zijn apart verkrijgbaar.

 

NIEUW: Luvion Prestige Touch 3

De Luvion Prestige Touch 3 is de vernieuwde versie van de Prestige Touch 2 . De grootste verschillen zitten aan de binnenkant. Zo heeft de nieuwe babyfoon onder andere scherper beeld, een snellere chip en een verbeterd bereik. Let op: deze heeft als camera de Luvion Prestige Touch 3 camera

 

 Op afstand bestuurbare camera
 Best getest 2020 Consumentenbond
Opname mogelijkheid SD-kaart
Splitscreen / Quad functie
Scanmodus

  Uitbreidbaar met 4 camera’s
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Zeer prijzig
Beperkte accuduur

 

Verkrijgbaar bij:

prenatal.nl (€239,00)
bol.com (€244,00)
Laatst bijgewerkt: 26 september 2023 – 06:11

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€119,00)
Laatst bijgewerkt: 26 september 2023 – 06:11

5. Luvion Essential babyfoon

babyfoon met meerdere camera's De Luvion Essentia is een babyfoon die afgelopen jaren het meest is verkocht bij Bol.com en Coolblue. Vooral de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit hebben hier aan mee geholpen. De babyfoon heeft alle benodigde extra’s als
een thermometer, terugspreekfunctie, batterij-indicator, nachtzicht en VOX-functie. De camera is niet op afstand te besturen maar je kunt wel inzoomen.

 

Op deze babyfoon van Luvion kun je extra camera’s aansluiten voor broertjes of zusjes. De babyfoon beschikt niet over een split-screen. Wel over een scanmodus. Let op! je kunt deze babyfoon niet op de VOX-functie zetten als je de scanmodus aan hebt staan. Je babyfoon heeft dus voortdurend beeld. 

De extra babyfoon voor de Luvion Essential is Luvion Essential losse camera.  Deze is verkrijgbaar in 3 kleuren. 

Ga jij voor design? Kies dan de Luvion Essential Limited Edition. Deze speciale uitvoering heeft een wooden print en dat geeft een hele mooie natuurlijke look & feel.

 

Ook is de Luvion Essential Plus verkrijgbaar. Grote pluspunt van deze nieuwe uitvoering is dat de camera op afstand te besturen is. De zogenaamde pan & tilt camera. Ook de batterij gaat langer mee. Lees hier alle verbeterpunten en verschillen.

 

Camera met zoomfunctie
Uitbreidbaar
Scanmodus
 Essentiële extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes, thermometer.
Camera niet op afstand te draaien
Beperkte accuduur
Geen Split-weergave

 

Babyfoon met 2 camera’s met app en ouderunit 

Als je kiest voor een babyfoon met app dat kun je een dual-mode babyfoon aanschaffen of een wifi babyfoon. Een dual-mode babyfoon werkt met een ouderunit (in de meeste gevallen) zonder wifi en met een app. 

 

Er bestaan dual-mode babyfoons die 2 of meer camera’s hebben. Wel lichten hieronder de best beoordeelde dual-mode babyfoon met 2 camera’s  toe. 

ELRO BC3000 2 Baby Monitor Royale

babyfoon met 2 camera'sEen populaire babyfoon met app en ouderunit is de ELRO BC3000 2. De ELRO BC3000 2 wordt geleverd met een XL touchscreen van 12,7 cm en 2 camera’s. Hiernaast is het ook mogelijk om je baby in de gaten te houden via de ELRO Babycam app wanneer je buiten de deur bent. De babyfoon is uit te breiden met extra camera’s. Handig voor in de toekomst.

 

De camera beschikt over een HD resolutie en over een pan/tilt functie. Dit houdt in dat je de camera kunt bewegen en sturen met de ouderunit of de app. De camera heeft een normale digitale verbinding van 100 meter met de ouderunit en een wifi verbinding met de App. Heb je geen wifi? Dan kun je wel gewoon de ouderunit gebruiken in huis.

 

De babyfoon beschikt over een splitfunctie, maar heeft geen scan-modus. Verder beschikt de babyfoon slaapliedjes, terugspreekfunctie, voedingsnotificatie, laadstation, nachtzicht, temperatuurmeter en VOX-functie. 

 

De ELRO Babycam app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App store. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé. Deze babyfoon ontvangt  goede beoordelingen op Bol.com

 

  Ouderunit en App
Splitscreen / Quad functie
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
 Screenshots maken de met app
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Babyfoon is uitbreidbaar
Goede prijs/ kwaliteit

Goed werkende wifi voor gebruik App
Geen mogelijkheid tot opname
  Geen scanmodus

 

ELRO BC3000-2 Babyfoon Royale – Met extra camera

De ELRO BC3000 2 is ook verkrijgbaar bij Amazon. Klik hier voor de prijs.  

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€294,99)
bol.com (€294,99)
blokker.nl (€299,00)
Laatst bijgewerkt: 26 september 2023 – 00:48

Babyfoon met 2 camera’s op wifi 

Heb je goed werkende en beveiligde wifi op de kinderkamers, dan zou je ook een wifi babyfoon met 2 camera’s kunnen overwegen. De smartphone en/of tablet met app fungeert dan als ouderunit. 

 

Het gebruik van een wifi babyfoon met 2 camera’s werkt net even iets anders. De extra camera wordt opgenomen in het thuisnetwerk. Deze aansluiting vindt plaats via de app op de smartphone. Beide beelden zijn via een splitscreen op de app te zien. Zodra in 1 van de kamers geluid of beweging wordt gedetecteerd ontvang je hiervan een melding. 

Hieronder de beste wifi babyfoon met 2 camera’s. Bekijk hier alle wifi babyfoons. 

Alecto wifi babyfoon met 2 camera’s 

wifi babyfoons met 2 camera'sEen wifi babyfoon die echt bedoelt is als babyfoon is de Alecto Smartbaby. Deze babyfoon verbind je via wifi met jouw smartphone of tablet. Je verbindt gemakkelijk meerdere schermen aan de camera, zodat niet alleen jij, maar ook je partner de hoogte blijft van wat er in de babykamer gebeurt.

 

Met de handige muurbevestiging plaats je de babyfoon op de beste plek in de kamer. Bij beweging en geluid ontvang je een melding op je smartphone. Wil je beter zicht, dan zoom je in of beweeg je de camera op afstand. Daarnaast beschikt de babyfoon over een terugspreekfunctie. Handig, hiermee stel je jouw kindje gerust zonder direct naar de babykamer te lopen.

 

  Smartphone en/of tablet als ouderunit
Uitbreidbaar
Wereldwijd bereik
Opname mogelijkheden
Op afstand bestuurbare camera in HD-kwaliteit
Extra’s als slaapliedjes, een terugspreekfunctie, bewegingsdectectie, geluidsdetectie en infrarood voor de nacht.
Splitscreen

Goed werkende wi-fi babykamer, anders geen bereik
Geen aparte ouderunit zonder wifi