fbpx

Babyfoon met 2 camera’s, bekijk de beste op een rij

Een babyfoon met 2 camera’s of meer kan heel handig zijn. Zo kun je meerdere kinderen op 1 ouderunit zien en/of horen. Handig ook bij een tweeling. Het kan zijn dat jullie bij de aanschaf van de huidige babyfoon hier al rekening mee hebben gehouden. Je hebt dan alleen nog de extra camera nodig. Helaas hebben niet alle babyfoons deze uitbreidingsmogelijkheden. 

Verstandig is om een babyfoon met 2 camera’s of meer te kiezen die wat langere tijd mee gaat en tijdloos is. De babyfoon wordt in de meeste gevallen met 1 camera geleverd. De extra camera dient dan apart gekocht te worden. Het bedrag van een extra camera ligt gemiddeld voor een goede babyfoon op euro 100,-. Een aantal winkels verkopen ook een set met meerdere camera’s. Deze sets worden weergeven in de prijstabellen.   

Er bestaan ook speciale tweeling babyfoons die uitgerust zijn met 2 camera’s.  

Hoe gebruik je een babyfoon met 2 camera’s?

Een babyfoon met 2 camera’s werkt net even iets anders dan een babyfoon met 1 camera. Belangrijkste is dat je beide kindjes goed in beeld wilt hebben en gewaarschuwd wordt als één van jullie kindjes wakker wordt. Bij een babyfoon met meerdere camera’s heb je hiervoor in de meeste gevallen 2 functies:

  1. Scanmodus
  2. Split-weergave of Quad- weergave

1. Scanmodus op babyfoon met 2 camera’s of meer

Op alle babyfoons met 2 camera’s of meer is de scanmodus aanwezig, ook wel patrouillemodus genoemd. Met de scanmodus kies je ervoor de beelden automatisch achter elkaar laten afspelen. Meestal zit er zo’n 7 seconden tussen de beelden. Zie video hieronder voor de scanmodus bij de ELRO BC4000. Bij de scanmodus hoor je ook het geluid van de betreffende babykamer. Je hoort dus niet beide kamers tegelijk. Pas als de babyfoon na 8 seconden weer overspringt naar de andere kamer. 

2. Splitscreen mogelijkheid of Quad functie 

Een andere optie bij een babyfoon met 2 camera’s is de mogelijkheid van een splitscreen of quad functie. Bij een splitscreen monitor heb je 2 beelden van de camera’s op 1 scherm. Bij de quad functie kun je zelfs 4 beelden zien op 1 scherm. De toevoeging hiervan is dat je dus in 1 oogopslag zien kunt zien hoe het eraan toe gaat in de babykamers. Deze functie kan handig zijn als de kinderen net op bed liggen en nog wakker zijn (klimt er 1 zijn bed uit bijvoorbeeld).

Goed om te weten is dat bij het inschakelen van de splitscreen modus het geluid bij een aantal babyfoons uitgeschakeld wordt. Je ontvangt zodra er bij één van de camera’s een geluid wordt gedetecteerd, een melding boven in het scherm. Hierbij kun je ook een attentietoontje laten klinken. 

VOX-modus

Let wel, je kunt bij sommige babyfoons niet de ECO / VOX-modus inschakelen. Je hebt dus continu beeld op de babyfoon. Dit zorgt ervoor dat de batterij snel leegraakt, maar ook dat je slaapkamer continu verlicht is door het beeld van de babyfoon. 

Babyfoon voor tweeling
Quad Modus waarbij je 4 beelden op 1 scherm ziet

Wat is de beste babyfoon voor een tweeling of meerdere kinderen?

Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt van de beste babyfoons met camera met de mogelijkheid uit te breiden.

Beste babyfoon met app en ouderunit met meerdere camera’s: ELRO BC3000 /BC4000 Babymonitor Royale
Babyfoon met de beste kwaliteit- prijsverhouding:Qute Connection Signal
Best geteste babyfoon Consumentenbond 2024 met meerdere camera’s: Luvion Prestige Touch 3
Beste babyfoon met meerdere camera’s ‘beste koop’ Consumentenbond: Alecto DVM 200
Beste babyfoon speciaal voor tweeling: Motorola Ease Twin
Goedkope babyfoon met 2 camera’sMiya M35 babyfoon
Wifi babyfoon met mogelijkheid extra camera Alecto Wifi babyfoon

1. ELRO BC3000 2 / ELRO BC4000 Baby Monitor Royale

babyfoon met 2 camera'sEen populaire babyfoon met app en ouderunit is de ELRO BC3000 2. De ELRO BC3000 2 wordt geleverd met een XL touchscreen van 12,7 cm en 2 camera’s. Hiernaast is het ook mogelijk om je baby in de gaten te houden via de ELRO Babycam app wanneer je buiten de deur bent. De babyfoon is uit te breiden met extra camera’s. Handig voor in de toekomst.

De camera beschikt over een HD resolutie en over een pan/tilt functie. Dit houdt in dat je de camera kunt bewegen en sturen met de ouderunit of de app. De camera heeft een normale digitale verbinding van 100 meter met de ouderunit en een wifi verbinding met de App. Heb je geen wifi? Dan kun je wel gewoon de ouderunit gebruiken in huis.

De babyfoon beschikt over een splitfunctie en een scan-modus. Verder beschikt de babyfoon slaapliedjes, terugspreekfunctie, voedingsnotificatie, laadstation, nachtzicht, temperatuurmeter en VOX-functie. 

In de splitweergave heb je ook geluid. Zodra het geluid wordt waargenomen zal het beeld van de betreffende kamer getoond worden in het hele scherm. Je kunt zelf ook handmatig wisselen of een camera kiezen waar je continu geluid van wilt horen. 

De ELRO Babycam app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App store. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé. Deze babyfoon ontvangt goede beoordelingen op bol.com

Nieuw: Sinds kort is ook de ELRO BC4000 verkrijgbaar. Deze uitvoering heeft scherper beeld, beschikt over een beter bereik en heeft een fijn oplaadstation. Een aanrader! Lees ons volledige testrapport van deze babyfoon hier

Voordelen:
  Ouderunit en App
Splitscreen / Quad functie
Scanmodus
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
 Screenshots en video’s maken de met app
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Babyfoon is uitbreidbaar
Goede prijs/ kwaliteit

Nadelen:
Goed werkende wifi voor gebruik App

Nieuw: ELRO BC4000-2 Babyfoon Royale met 2 Full HD camera’s

Nieuw: ELRO BC4000-2 Babyfoon Royale met 2 Full HD camera’s

– Scherper beeld (HD-Resolutie) – Groter bereik door antenne – Oplaadstation – Gratis App

Waar te koop?

bol.com (€299,00)
Laatst bijgewerkt: 19 juni 2024 – 18:01

ELRO BC3000-2 Babyfoon Royale – Met extra camera

ELRO BC3000-2 Babyfoon Royale – Met extra camera

De ELRO BC3000 2 is ook verkrijgbaar bij Amazon. Klik hier voor de prijs.  

Waar te koop?

bol.com (€255,99)
amazon.nl (€229,56)
blokker.nl (€299,00)
Laatst bijgewerkt: 19 juni 2024 – 18:03

2. Qute Q-Connection Signal met split modus

beste babyfoon 2023
Een scherp geprijsde babyfoon met camera die over uitgebreide functies beschikt. De mat zwarte babyfoon is licht in gewicht en heeft een moderne en stijlvolle uitstraling. Met het scherpe HD-kleurenbeeld van 5 inch heb je alles goed in beeld en hoor je alles luid en duidelijk, ook met 2 camera’s. Het nachtzicht van deze babyfoon is bijzonder scherp. Deze babyfoon beschikt over een op afstand draaibare camera met digitale zoom.

De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s. De babyfoon beschikt over een splitscreen en een scanmodus. De splitmodus laat 2 beelden op 1 scherm zien en met de scanmodus kun je alle beelden voor 7 seconden automatisch achter elkaar laten afspelen. 

De verbinding bestaat uit een storingsvrije FHSS verbinding waar je in huis ongeveer 50-60 meter bereik hebt. 

Fijne extra’s waar deze babyfoon over beschikt zijn onder andere een terugspreekfunctie, eco-modus, thermometer, slaapliedjes met instelbare tijdsduur, wekker, nachtmodus met uit-modus en scan en splitmodus. 

Grote voordeel van deze babyfoon met 2 camera is dat de ECO-modus ingeschakeld kan worden in de splitscreen functie. Zo gaat de batterij nog langer mee. Zodra geluid wordt waargenomen springt de babyfoon aan en verschijnt er een groen vlak omheen. Zo weet je snel uit welke camera het geluid komt. 

Beide babyfoons hebben wij uitvoerig getest. Lees onze review over de Qute Q Connection babyfoons hier

Voordelen:
 Op afstand bestuurbare camera + digitale zoom
  5 inch scherp HD – beeldscherm 
Zeer scherp nachtzicht
 Uitbreidbaar
  Scanmodus
Splitscreen bij 2 camera’s
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, infrarood voor de nacht, automatische VOX-stand,  slaapliedjes, ECO-modus bij meer camera’s in de splitmodus
 Goede prijs / kwaliteit

Nadelen:
Accu is niet vervangbaar
Geen mogelijkheden tot video of foto’s


Qute Single Camera Signal

Waar te koop?

bol.com (€81,00)
Laatst bijgewerkt: 19 juni 2024 – 18:02

3. Luvion Prestige Touch 3

Luvion Prestige Touch 2Met de Luvion Prestige Touch heb je met het kleurenscherm (van maar liefst 7 inch!) de kindjes goed in beeld. Het formaat is te vergelijken met die van een Tablet. De babyfoon is door de Consumentenbond in januari 2024 uitgeroepen tot beste babyfoon in de categorie babyfoon met beeld en geluid. 
 
De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s en beschikt ook over een splitscreen en quadmodus. Zo zijn alle camerabeelden super scherp op 1 scherm te zien. Alle camera’s zijn te bedienen in het eenvoudige touch menu. Vandaar de naam ‘touch’. 
 
Verder beschikt de babyfoon over handige functionaliteiten als een thermometer, slaapmelodietjes, opname mogelijkheden, buitenbereik indicatoren en een terugspreekfunctie. En door de digitale verbinding is de verbinding geheel storingsvrij.

De extra camera wordt de Camera Luvion Prestige Touch 3 genoemd en zijn apart verkrijgbaar.

De babyfoon is helaas niet in de ECO-modus te zetten als meerdere camera’s zijn aangesloten. Als de babyfoon wordt gebruikt in de split screen weergave zal er geen geluid worden doorgegeven. Dit omdat alle geluiden door elkaar geen duidelijk beeld zouden geven. Indien er op een kamer geluid waargenomen wordt, zal de betreffende camera op het beeld gaan knipperen.

Voordelen:
 Op afstand bestuurbare camera
 Best getest 2024 Consumentenbond
Opname mogelijkheid SD-kaart
Splitscreen / Quad functie
Scanmodus
  Uitbreidbaar met 4 camera’s
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie,, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Nadelen:
Prijzig
Beperkte accuduur
Geen ECO / VOX -modus bij meerdere camera’s
 Geen geluid in splitweegave, wel knippert het beeld. 

Nieuw: Luvion Prestige Touch 3

Waar te koop?

bol.com (€299,00)
babypark.nl (€299,00)
Laatst bijgewerkt: 19 juni 2024 – 18:02

Luvion Prestige Touch 3 losse camera

Waar te koop?

bol.com (€119,00)
Laatst bijgewerkt: 19 juni 2024 – 18:02

4. Alecto DVM 200M babyfoon

babyfoon met 2 camera's

Eén van de beste babyfoon met 2 camera’s is de Alecto DVM 200M. Groot pluspunt van deze babyfoon met camera is dat hij op afstand te draaien is en een groot scherm heeft van maar 4,3 inch. Deze babyfoon heeft in de januari 2024 het predicaat ‘beste koop’ ontvangen van de Consumentenbond.

De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200 zijn onder andere de heldere terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten.

En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een quad functie en een scanfunctie heeft. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien of achter elkaar zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus.

De extra babyunit is de Alecto DVM200C

Let op:
Bij de splitweergave is het geluid uitgeschakeld bij deze babyfoon. Zodra er bij een van de camera’s geluid wordt gedetecteerd, wordt daarvan een melding boven in het beeld gedaan. Hierbij kun je ook een attentietoontje laten klinken. Wanneer geluid wordt gedetecteerd bij een van de camera’s wordt dat beeld direct beeldvullend in beeld gebracht.

De babyfoon kan wel in de ECO-modus worden gezet zodat je minder energie verbruikt. 

Voordelen:
Op afstand bestuurbare camera
Splitscreen / Quadmodus
Scanmodus
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, automatische VOX / ECO-functie bij meerdere camera’s, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
Ouderunit werkt ook op batterijen

Nadelen:
Iets prijzig
Beperkte accuduur
Geen geluid bij splitfunctie, wel attentie-icoontje 

5. Motorola Tweeling babyfoon 

babyfoon 2 camera'sMotorola heeft een babyfoon uitgebracht speciaal gericht op tweelingen; de Motorola Ease 35 Twin. De babyfoon wordt geleverd met 2 camera’s en een 5-inch ouder-unit. De babyfoon beschikt over een splitfunctie en over een scanmodus. 

Op het gesplitste scherm kun je 2 kamers (of 2 bedjes) tegelijk in de gaten kunt houden. Dankzij een zichtbereik van maar liefst 300 meter (binnenshuis zo’n 50 meter bereik) kun je overal in huis verbonden blijven. Met scanmodus zie je om de 10 seconden de camera van beeld veranderen. 

Tip: Download de Motorola Hubble App. In deze babytracker kun je gegevens bijhouden over het slaapritme van de baby en geeft tips over het slapen en ouderschap. 

De babyfoon heeft geen VOX / ECO-functie. Dit betekent dat de babyfoon continu aanstaat en ook over netstroom moet beschikken. 

De camera heeft een zoomfunctie, maar je kunt de camera niet op afstand draaien. 

Verder heeft deze babyfoon fijne extra’s als een terugspreekfunctie, thermometer, nachtlampje en slaapliedjes. 

Voordelen:
Splitscreen
Scanmodus
  Uitbreidbaar tot 2 camera’s 
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, Hubble app, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Nadelen: 
Geen op afstand bestuurbare camera
Geen ECO / VOX-functie
Beperkte accuduur

6. Miya M35 babyfoon met 2 camera’s Prijstip!

Miya babyfoon met meer camera's Deze babyfoon met 2 camera’s begint opeens populair te worden. De prijs van deze babyfoon maakt hem ook aantrekkelijk. Zo op het eerste gezicht lijkt het ons een prima babyfoon.

De babyfoon beschikt over een op afstand bestuurbare camera, slaapliedjes, nachtzicht, terugspreekfunctie, VOX-modus en thermometer. Een volwaardige babyfoon. 

De capaciteit van de accu is voldoende voor dagelijks gebruik, maar niet heel sterk. Hoe lang een volle accu het daadwerkelijk volhoudt hangt af van het gebruik en het aantal mAh.  Met de beveiligde digitale verbinding en op het 3,5 HR beeldscherm kun je alles prima in de gaten houden.

Op deze Miya babyfoon kun je totaal 4 camera’s aansluiten. De babyfoon heeft alleen een scanmodus. Het beeld verspringt om de zoveel seconden. Je kunt de babyfoon ook in de  VOX-modus zetten.

De babyfoon is prima, maar in kwaliteit iets minder dan een goede Luvion of Alecto. Je merkt dit bijvoorbeeld aan de mindere kwaliteit geluid, blikkerige terugspreekfunctie  en de verbinding die soms wegvalt. 

Voordelen;
3,5 inch HR- beeldscherm
 Op afstand bestuurbare camera
Uitbreidbaar
Scanmodus
 Extra’s als een terugspreekfunctie, VOX-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes, thermometer.

Nadelen: 
Beperkte accuduur
  Geen Split-weergave 

Babyfoon met 2 camera’s op wifi 

Heb je goed werkende en beveiligde wifi op de kinderkamers, dan zou je ook een wifi babyfoon met 2 camera’s kunnen overwegen. De smartphone en/of tablet met app fungeert dan als ouderunit. 

Het gebruik van een wifi babyfoon met 2 camera’s werkt net even iets anders. De extra camera wordt opgenomen in het thuisnetwerk. Deze aansluiting vindt plaats via de app op de smartphone. Beide beelden zijn via een splitscreen op de app te zien. Zodra in 1 van de kamers geluid of beweging wordt gedetecteerd ontvang je hiervan een melding. 

Hieronder de beste wifi babyfoon met 2 camera’s. Bekijk hier alle wifi babyfoons. 

Alecto wifi babyfoon met 2 camera’s 

wifi babyfoons met 2 camera'sEen wifi babyfoon die echt bedoelt is als babyfoon is de Alecto Smartbaby. Deze babyfoon verbind je via wifi met jouw smartphone of tablet. Je verbindt gemakkelijk meerdere schermen aan de camera, zodat niet alleen jij, maar ook je partner de hoogte blijft van wat er in de babykamer gebeurt.

Met de handige muurbevestiging plaats je de babyfoon op de beste plek in de kamer. Bij beweging en geluid ontvang je een melding op je smartphone. Wil je beter zicht, dan zoom je in of beweeg je de camera op afstand. Daarnaast beschikt de babyfoon over een terugspreekfunctie. Handig, hiermee stel je jouw kindje gerust zonder direct naar de babykamer te lopen.

Voordelen:
  Smartphone en/of tablet als ouderunit
Uitbreidbaar
Wereldwijd bereik
Opname mogelijkheden
Op afstand bestuurbare camera in HD-kwaliteit
Extra’s als slaapliedjes, een terugspreekfunctie, bewegingsdectectie, geluidsdetectie en infrarood voor de nacht.
Splitscreen

Nadelen:
Goed werkende wi-fi babykamer, anders geen bereik
Geen aparte ouderunit zonder wifi

Plaats een reactie