Babyfoon met beweegbare camera

Een babyfoon met beweegbare camera is niet op iedere babyfoon aanwezig. Wel zien we dat vooral de nieuwe babyfoons een beweegbare camera hebben. Een op afstand bestuurbare camera is vooral erg handig als jullie baby gaat bewegen en kruipen. Een babyfoon met camera is ook handig voor later. Als jullie kindje alleen of met vriendjes gaat spelen op zijn of haar kamertje. Je kunt zo een oogje in het zeil houden.

Een een afstand bestuurbare camera wordt ook wel een pan/tilt camera genoemd. Een camera met Pan-Tilt kan op afstand draaien en kantelen. Met een Pan-Tilt camera kun je de hele babykamer in de gaten houden. Pan betekent ‘draaien’ en Tilt betekent ‘kantelen’. De camera wordt bediend met de ouderunit of met de app op een smartphone/tablet.

Welke babyfoons met beweegbare camera zijn er de laatste tijd uitgebracht en welke zijn er goed? Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste babyfoon met beweegbare camera:

1. Alecto DVM 200 babyfoon met beweegbare camera

babyfoon met beweegbare cameraEen betrouwbare babyfoon met camera is de Alecto DVM 200. Groot pluspunt van deze babyfoon met beweegbare camera is het grote scherm van maar liefst 4,3 inch. De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200 zijn onder andere de terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten (voor toekomstige broertjes of zusjes). En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een splitscreen heeft. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus met beweegbare camera en zoomfunctie. Zie ook onze videoreview voor een uitgebreid beeldverslag.

Op afstand bestuurbare camera + Zoomfunctie
Uitbreidbaar
Splitscreen bij meerdere camera’s
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Iets prijzig
Beperkte accuduur

2. Luvion Prestige Touch 2 babyfoon

Babyfoon met bestuurbare cameraMet de Luvion Prestige Touch heb je met het kleurenscherm (van maar liefst 7 inch!) de baby goed in beeld. Het formaat is te vergelijken met die van een Tablet. De babyfoon is door de consumentenbond in juni 2019 opnieuw uitgeroepen tot beste babyfoon in de categorie babyfoon met beeld en geluid. Deze babyfoon met beweegbare camera is uit te breiden met totaal 4 camera’s. Alle camera’s zijn te bedienen in het eenvoudige touch menu. Vandaar de naam ‘touch’. Verder beschikt de babyfoon over handige functionaliteiten als een thermometer, slaapmelodietjes, buitenbereik indicatoren en een terugspreekfunctie. En door de DECT-verbinding is de verbinding geheel storingsvrij. Babyfoon is wel wat prijzig ten opzichte van de andere babyfoons. Leuk pluspunt is dat de babyfoon ook opname mogelijkheden heeft. Daarnaast is de accu snel leeg en werkt hij niet op batterijen.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan hier ons uitgebreide verslag over de verschillende Luvion babyfoons met camera.

 Op afstand bestuurbare camera
 Best getest 2019 Consumentenbond
Opname mogelijkheid SD-kaart
 Uitbreidbaar
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Iets prijzig
Beperkte accuduur

 3. Orretti® Wifi Camera Babyfoon

wi-fi babyfoon
Een wifi babyfoon met camera die steeds populairder wordt is de Orretti wifi babyfoon. Dit komt vooral omdat de babyfoon goed wordt beoordeeld. De Orretti wifi babyfoon beschikt namelijk over goede functionaliteiten als een op afstand bestuurbare camera, nachtzicht, terugspreekfunctie en bewegingsdetectie. Je kunt de mooiste momenten middels een micro SD-kaart (niet inbegrepen), in de Cloud of telefoongeheugen opslaan. Met zowel USB connectie of stopcontact voorzie je de camera van stroom (niet op batterijen).

Let op: Deze wifi babyfoon ondersteunt enkel WIFI 2.4GHz signaal (5GHz is niet ondersteund). De installatie is vrij gemakkelijk. Prima prijs/kwaliteit verhouding. Gebruik een wifi versterker om optimaal bereik te hebben in huis. Deze wifi babyfoon is verkrijgbaar bij Bol.com 

  Smartphone en/of tablet als ouderunit
uitbreidbaar
Wereldwijd bereik
Opname mogelijkheden
Op afstand bestuurbare camera
Extra’s als een terugspreekfunctie, bewegingsdectectie en infrarood voor de nacht.

Goed werkende wi-fi babykamer, anders geen bereik
Geen aparte ouderunit zonder wifi
Batterij telefoon sneller leeg
Ontbrekende extra’s als thermometer, VOX en slaapliedjes.

4. Luvion Grand Elite 3 Connect met app en beweegbare camera

babyfoon met beweegbare cameraDe allernieuwste Luvion babyfoon is de Luvion Grand Elite 3 Connect. De meest complete en betrouwbaarste babyfoon met app van dit moment. Deze nieuwe Luvion onderscheidt zich van andere beeldbabyfoons met app omdat je altijd bereik hebt door het gebruik van LLHR Technologie. De meegeleverde ouderunit met touchscreen beschikt namelijk over storingsvrije digitale verbinding tot ongeveer 300 meter.

Jullie kindje is niet alleen vanuit huis te volgen op de ouderunit, maar ook via 3G/4G op de smartphone of tablet, waar ook ter wereld. De App is zowel los als samen met de ouderunit te gebruiken. Je kunt ook de mooiste momenten vastleggen op foto en video. De camera heeft een op een afstand bestuurbare pan/tilt camera en zoomfunctie. Deze beweegbare camera is zowel door de ouderunit te besturen als door de app>

Verder heeft deze babyfoon alle extra’s: terugspreekfunctie (ook op de App), nachtzicht, temperatuurmeter, slaapliedjes, VOX-functie, grotere accu en een mooi design. Deze babyfoon stelt je niet teleur. Lees hier ons uitgebreide verslag over de Luvion Grand Elite Connect. Sinds kort is er ook de Luvion Grand Elite 3 PLUS verkrijgbaar. Verschil met de originele babyfoon is dat deze uit te breiden is met meerdere camera’s. Alleen verkrijgbaar bij Babypark.

Ouderunit en App
 Mogelijkheid tot opname en foto’s
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Luvion Grand Elite 3 Plus is uitbreidbaar

Goed werkende wifi voor gebruik App
De originele Luvion Grand Elite is niet uit te breiden met meerdere camera’s

5. Alecto DIVM 850 babyfoon met app

babyfoon met appDe allernieuwste Alecto babyfoon is de Alecto DIVM 850. Een complete babyfoon met haarscherp beeld van 5 inch. Een hele leuke extra op de Alecto DIVM 850 is de mogelijkheid om de babyunit ook aan de smartphone (iOS en Android) te koppelen. Zo kun je overal 24/7 jullie wondertje bekijken via de App op de telefoon. Ben je thuis? Dan kun je gewoon de ouderunit gebruiken. Verder heeft deze babyfoon een pant/tilt camera en kun je ook inzoomen om alles goed van dichtbij te bekijken.

De terugspreekfunctie, de ECO-modus en de slaapliedjes maken deze babyfoon bijna compleet. Op deze babyfoon is namelijk geen temperatuursensor aanwezig. Wordt goed beoordeeld. Lees de beoordelingen hier.

  Smartphone en/of tablet als ouderunit
Uitbreidbaar
Wereldwijd bereik
Opname mogelijkheden
Op afstand bestuurbare camera in HD-kwaliteit
Extra’s als een terugspreekfunctie, slaapliedjes, bewegingsdectectie en infrarood voor de nacht.

Goed werkende wi-fi babykamer, anders geen bereik
Prijzig