babyfoon met groot bereik

Babyfoon met groot bereik

Een babyfoon met groot bereik buiten kan in veel situaties handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de hond uitlaten tijdens het middagdutje van de baby of je wilt nog even naar het speeltuintje met de oudste. Er zijn tal van situaties te bedenken. De vraag naar een babyfoon groot bereik buiten ontstaat dan ook vaak bij gezinnen als er een 2e baby is geboren. Welke babyfoons met buitenbereik zijn er? En waar moet een goede babyfoon met buiten bereik aan voldoen?

babyfoon met groot bereik

1. PMR babyfoon

Groot bereik tot wel 3 kilometer. Lees meer over PMR.

babyfoon met groot bereik

2. Digitale babyfoon

Bereik tot 1 kilometer. Lees meer over digitale verbinding

slimme babyfoon

3. Wifi babyfoon

Onbeperkt bereik bij goed werkende wifi. Lees meer

1. PMR babyfoon met groot bereik

Een babyfoon met groot bereik buiten, wordt ook wel een PMR-babyfoon genoemd.

Wat is PMR?

PMR staat voor Personal Mobile Radio. Een PMR babyfoon werkt via radiotransmissie en heeft een groot bereik tot wel 3 kilometer. PMR-babyfoons zijn vaak ook uit te breiden met extra babyunits. De verbinding kan echter wel iets storing hebben, maar is zeker te vertrouwen. Storing treedt vaker op in dichtbevolkte buurten. 

Wat is een betrouwbare PMR babyfoon met groot bereik?

De Alecto DBX – 92 PMR babyfoon

babyfoon buiten bereik Een populaire en betrouwbare PMR babyfoon met groot bereik is de Alecto DBX-92. Deze babyfoon heeft het grootste buitenbereik onder alle babyfoons. Het bereik van deze babyfoon is namelijk maximaal 3 kilometer!

Met deze babyfoon kun je dus met een gerust hart de hond uit laten. De babyfoon is heel eenvoudig te bedienen en beschikt over achtergrondverlichting en een zaklamp. Wel zo handig als je in het donker loopt. Verder beschikt deze babyfoon over een geluidsactivering waardoor de babyfoon alleen aanspringt bij geluidsdetectie.

Deze babyfoon is ook geschikt als je meerdere kinderen in huis hebt, want hij is uit te breiden met meerdere extra babyunits. Het geluid komt dan gewoon op één ontvanger binnen. De babyfoon is favoriet bij de kinderopvang. De riemclip zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt. Alecto is bij verschillende webshop te koop. De voorloper van deze babyfoon is de Alecto DBX-82.  

Alecto DBX – 80 PMR babyfoon 

babyfoon met ver bereik Een nieuwe PMR babyfoon is de Alecto DBX-80. Deze babyfoon lijkt in veel opzichte op de Alecto DBX 92.  Het bereik van deze babyfoon is ook 3 kilometer. Deze babyfoon beschikt ook over een VOX-functie. Dit is een geluidsactivering waardoor de babyfoon alleen aanspringt bij geluid. Je bent dus niet continu aan het zenden. Handig, hierdoor bespaart de ouderunit batterij en gebruik je de babyfoon tot 35 uur lang.

De riemclip is handig voor onderweg. Zo heb je je handen vrij.  Met de ingebouwde zaklamp heb je s’nachts voldoende zicht.

 

 

Het verschil tussen de DBX 92 en de DBX -80?

De babyunit van de Alecto DBX-80 kun je direct in het stopcontact pluggen. Er is dus geen voorziening voor de batterij. Je hebt dus altijd netstroom nodig! Niet geschikt voor camperen dus. Maar op de camping hoor je vrijwel alles, dus een babyfoon is overbodig. de ouderunit werkt wel op batterijen. 

2. Digitale babyfoon met groot bereik 

De digitale babyfoon babyfoon geeft weinig tot geen storing of ruis, maar hebben een minder groot bereik in vergelijking met de hierboven beschreven PMR verbinding.

De meeste digitale babyfoons zijn meer geschikt voor binnenshuis op een enkeling na. De Alecto DBX 68 outdoor is een babyfoon met groot bereik met een digitale verbinding. We bespreken hem hieronder. 

Wat is een betrouwbare digitale babyfoon met groot bereik?

De Alecto DBX 68 Outdoor Babyfoon

babyfoon met groot bereikDe Alecto DBX 68 wordt ook wel ‘de outdoor babyfoon’ genoemd. En dat geeft ook meteen aan dat deze babyfoon speciaal gemaakt is voor buiten en voor langere afstanden. Denk aan vakanties op de camping of een avontuurlijke rondreis waar ook ter wereld. Maar ook gewoon voor in huis.

Wat maakt deze Outdoor Babyfoon geschikt voor buiten? Ten eerste het bereik tot wel 1000 meter. De babyfoon is opgewassen tegen tropische en Scandinavische temperaturen. Daarnaast heeft de babyfoon een relatief lange gebruiksduur van 12-20 uur. De babyfoon is overal te gebruiken door oplaadbare ouder- en babyunit. De babyfoon heeft verder leuke extra’s als een thermometer, een buiten bereik indicator en is de gevoeligheid van de babyfoon zelf in te stellen.

3. Wifi babyfoon met groot bereik 

Zolang er goed internet aanwezig is op de babykamer, heb je onbeperkt bereik met een wifi babyfoon. Valt de verbinding weg, dan valt ook de babyfoon uit. Daarnaast moet je bij wifi-babyfoons alert zijn op hackers. Wil je meer weten over wifi-babyfoons ? Klik dan hier voor meer informatie. We bespreken hieronder en dual-mode babyfoon. Deze babyfoon heeft binnen een bereik van 50 meter en buiten via wifi en 4g onbeperkt bereik. 

Wat is een betrouwbare wifi babyfoon met ver bereik?

ELRO BC3000 Baby Monitor Royale

babyfoon met app Een betrouwbare babyfoon met app en ouderunit is de ELRO BC3000. De ELRO BC3000 wordt geleverd met een XL touchscreen van 12,7 cm. Hiernaast is het ook mogelijk om je baby in de gaten te houden via de ELRO Babycam app wanneer je buiten de deur bent.

De camera beschikt over een HD resolutie en over een pan/tilt functie. Dit houdt in dat je de camera kunt bewegen en sturen met de ouderunit of de app. De camera heeft een normale digitale verbinding van 100 meter met de ouderunit en een wifi verbinding met de App. Heb je geen wifi? Dan kun je wel gewoon de ouderunit gebruiken in huis.

Verder beschikt de babyfoon slaapliedjes, terugspreekfunctie, voedingsnotificatie, laadstation, nachtzicht, temperatuurmeter en VOX-functie. De babyfoon is overigens ook uit te breiden met extra camera’s. Handig voor in de toekomst.

De ELRO Babycam app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App store. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé. Deze babyfoon is vrij nieuw maar ontvangt al goede beoordelingen op Bol.com. Sinds kort ook verkrijgbaar bij Amazone.nl (vaak goedkoper). Klik hier voor de actuele prijs.

  Ouderunit en App

 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
 Screenshots maken de met app
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Babyfoon is uitbreidbaar
Goede prijs/ kwaliteit

Goed werkende wifi voor gebruik App
Geen mogelijkheid tot opname