Babyfoon met groot bereik

Babyfoon met groot bereik

Een babyfoon met groot bereik buiten kan in veel situaties handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de hond uitlaten tijdens het middagdutje van de baby of je wilt nog even naar het speeltuintje met de oudste. Er zijn tal van situaties te bedenken. De vraag naar een babyfoon groot bereik buiten ontstaat dan ook vaak bij gezinnen als er een 2e baby is geboren. Welke babyfoons met buitenbereik zijn er? En waar moet een goede babyfoon met buiten bereik aan voldoen?

Welke soort babyfoon met groot bereik?

Een babyfoon met groot bereik buiten, wordt ook wel een PMR-babyfoon genoemd. PMR staat voor Personal Mobile Radio. Een PMR babyfoon werkt via radiotransmissie en heeft een groot bereik tot wel 3 kilometer. PMR-babyfoons zijn vaak ook uit te breiden met extra babyunits. PMR valt onder een analoge verbinding en is dus hoegenaamd niet schadelijk. De verbinding kan echter wel iets storing hebben, maar is zeker te vertrouwen. De DECT – babyfoon geeft geen storing, maar hebben weer een minder groot bereik en is meer geschikt voor binnenshuis.

Tegenwoordig heb je ook je ook smartphone babyfoons (wifi babyfoons). Zolang er internet aanwezig is, heb je onbeperkt bereik. Valt de verbinding weg, dan valt ook de babyfoon uit. Deze babyfoons bespreken we hier niet. Wil je meer weten over smartphone babyfoons? Klik dan hier voor meer informatie. Hieronder onze top 5 babyfoon met groot bereik.

Betrouwbare babyfoon met groot bereik

1. Alecto DBX -82 (PMR)

babyfoon met buitenbereik

Een populaire en betrouwbare PMR-babyfoon met groot bereik is de Alecto DBX-82. Deze babyfoon heeft het grootste buitenbereik onder alle babyfoons. Het bereik van deze babyfoon is namelijk maximaal 3 kilometer! Met deze babyfoon kun je dus met een gerust hart de hond uit laten. De babyfoon is heel eenvoudig te bedienen en beschikt over achtergrondverlichting en een zaklamp. Wel zo handig als je in het donker loopt.

En deze babyfoon is ook geschikt als je meerdere kinderen in huis hebt, want hij is uit te breiden met meerdere extra babyunits. Het geluid komt dan gewoon op één ontvanger binnen. De babyfoon is favoriet bij de kinderopvang. De riemclip zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt. Alecto is bij verschillende webshop te koop. De opvolger van deze babyfoon is de Alecto DBX-92 (zie hieronder).

2. De Alecto DBX – 92 (PMR)

babyfoon met groot bereikDe opvolger van de bovengenoemde Alecto DBX-82 is de Alecto DBX-92. De 82 komt uit het jaar 2006, deze opvolger is in 2016 ontwikkeld. In principe biedt deze babyfoon exact dezelfde functie, de PMR-techniek is door de jaren heen niet veranderd. Ook deze babyfoon heeft een groot bereik van 3 kilometer. Verschil tussen de twee babyfoons zit vooral in de geluidsactivering. Deze is niet aanwezig op de DBX-82, wel aanwezig op de nieuwe DBX-92. Hierdoor slaat de babyfoon alleen aan als er ook daadwerkelijk geluid wordt gedetecteerd. De prijs ligt iets hoger. Omdat deze babyfoon nog niet zolang geleden op de markt is gebracht zijn er nog heel veel reviews. Toch kun je aannemen dat deze niet zo goed functioneert als de DBX-82.

3. De Alecto DBX 68 Outdoor Babyfoon

Babyfoon met groot bereikDe Alecto DBX wordt ook wel ‘de outdoor babyfoon’ genoemd. En dat geeft ook meteen aan dat deze babyfoon speciaal gemaakt is voor buiten en voor langere afstanden. Denk aan vakanties op de camping of een avontuurlijke rondreis waar ook ter wereld. Maar ook gewoon voor in huis.

Wat maakt deze Outdoor Babyfoon geschikt voor buiten? Ten eerste het bereik tot wel 1000 meter. De babyfoon is opgewassen tegen tropische en Scandinavische temperaturen. Daarnaast heeft de babyfoon een relatief lange gebruiksduur van 12-20 uur. De babyfoon is overal te gebruiken door oplaadbare ouder- en babyunit. De babyfoon heeft verder leuke extra’s als een thermometer, een buiten bereik indicator en is de gevoeligheid van de babyfoon zelf in te stellen.

4. De Babymoov Premium Care (DECT)

babyfoon met groot bereikDe Babymoov Premium Care is een babyfoon waarbij gebruik is gemaakt van de DECT-technologie. Hierdoor is de babyfoon versleuteld en storingsvrij. Het bereik is minder groot dan de PMR-babyfoons echter heeft de Babymoov toch nog een vrij groot en storingsvrij bereik van wel 1400 meter in open veld. Grote voordeel van de Babymoov is dat de babyfoon over VOX-functie beschikt. Met de VOX functie kun je met je stem de verbinding openen. Je hoeft dus geen toetsen in te drukken om verbinding te krijgen. Verder heeft de babyfoon een terugspreekfunctie. Erg handig verstelbaar volume en beschikt de babyfoon over 2 alarmen; akoestisch (geluid) en visueel (zichtbaar door de lampjes).De babyfoon heeft dankzij de vernieuwende communicatietechniek 33x minder straling dan andere DECT babyfoons.

5. Alecto DBX – 62  Sterrenprojectie (DECT)

babyfoon met sterrenprojectieAlecto heeft een babyfoon ontwikkeld met sterrenprojectie de Alecto DBX-62. Sinds juli 2015 te koop. Ook met de vrolijke kleurtjes waar je baby verwonderlijk naar zult gaan kijken. Daarnaast heeft deze babyfoon ook nog eens een bereik van 800 meter.

De ouderunit is voorzien van een mooi touchscreen waarmee je de projector aan kan en uit kan zetten. Naast de licht projector heeft de babyfoon nog meer handige extra’s die je als ouders zeker gaat waarderen. Zo zit er een voedingstimer op waarmee je instelt wanneer het tijd is voor volgende voedingen. En wil je graag een slaapliedje afspelen? Dan heb je keuze uit wel 6 slaapliedjes. Daarnaast is ook de terugspreekfunctie aanwezig. De babyfoon beschikt over een optische weergave zodat je ook kunt zien dat de baby huilt (babyfoont toont een huilend baby gezichtje). Dit kan handig zijn als de ouderunit in een drukke ruimte staat en je de unit niet goed kunt horen. 100% storingsvrij door de DECT-technologie.

De Alecto DBX wordt o.a. aangeboden bij:

Tegenwoordig heb je ook je ook smartphone babyfoons (wifi babyfoons). Zolang er internet aanwezig is, heb je onbeperkt bereik. Valt de verbinding weg, dan valt ook de babyfoon uit. Wil je meer weten over smartphone babyfoons? Klik dan hier voor meer informatie.