fbpx

Babyfoon met groot bereik, bekijk de beste op rij

Een babyfoon met groot bereik buiten kan in veel situaties handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de hond uitlaten tijdens het middagdutje van de baby of je wilt nog even naar het speeltuintje met de oudste. Er zijn tal van situaties te bedenken. De vraag naar een babyfoon groot bereik buiten ontstaat dan ook vaak bij gezinnen als er een 2e baby is geboren. Welke babyfoons met buitenbereik bestaan er? En wat is de beste babyfoon met ver bereik? We bespreken het in dit artikel. 

3 soorten verbinding voor ver bereik 

Je kunt uit 3 verschillende soorten babyfoon met groot bereik kiezen. Zo heb je de PMR babyfoon met een bereik van wel 3 kilometer. De digitale babyfoon met ver bereik en de wifi babyfoon. 

babyfoon met groot bereik

1. PMR babyfoon

Groot bereik tot 3000 meter. Lees meer over PMR verbinding.

babyfoon met groot bereik

2. Digitale babyfoon

Bereik tot 1 kilometer. Lees meer over digitale verbinding.

slimme babyfoon

3. Wifi babyfoon

Onbeperkt bereik bij goed werkende wifi. Lees meer over wifi.

1. PMR babyfoon met groot bereik

Een babyfoon met groot bereik buiten, wordt ook wel een PMR-babyfoon genoemd.

Wat is PMR?

PMR staat voor Personal Mobile Radio. Een PMR babyfoon werkt via radiotransmissie en heeft een groot bereik tot wel 3 kilometer. PMR-babyfoons zijn vaak ook uit te breiden met extra babyunits. De verbinding kan echter wel iets storing hebben, maar is zeer betrouwbaar. Storing treedt vaker op in dichtbevolkte buurten. Hoe verder je van huis bent, hoe meer ruis je zult horen. Blijf je in een cirkel van 300 meter rond je huis dan heb je prima bereik en weinig ruis. 

Daarnaast is de PMR frequentieband ook veel vrijer ten opzichte van bijvoorbeeld de 2.4 Ghz band waarop ook allerlei wifi apparatuur wordt verbonden. 

Wat zijn de voor- en nadelen van een PMR babyfoon?

Wij hebben de PMR babyfoon met ver bereik getest. Zie onze video hieronder:  

Wat is een betrouwbare PMR babyfoon met groot bereik? 

1. Alecto DBX – 80 PMR babyfoon 

babyfoon met ver bereik Een fijne PMR babyfoon is de Alecto DBX-80. Deze babyfoon lijkt in veel opzichte op de Alecto DBX 92.  Het bereik van deze babyfoon is ook 3 kilometer in open veld. Deze babyfoon beschikt ook over een VOX-functie. Dit is een geluidsactivering waardoor de babyfoon alleen aanspringt bij geluid. Je bent dus niet continu aan het zenden. Handig, hierdoor bespaart de ouderunit batterij en gebruik je de babyfoon tot 35 uur lang.

De riemclip is handig voor onderweg. Zo heb je je handen vrij.  Met de ingebouwde zaklamp heb je s’nachts voldoende zicht. De babyfoon is uit te breiden met totaal 3 babyunits. 

De babyunit van de Alecto DBX-80 kun je direct in het stopcontact pluggen. Er is dus geen voorziening voor de batterij. Je hebt dus altijd netstroom nodig! Niet geschikt voor camperen dus. De ouderunit werkt wel op batterijen. 

2. Luvion Icon Long Range

babyfoon met groot bereik Een andere PMR babyfoon is de Luvion Icon Long Range. Sinds mei 2022 verkrijgbaar. De eerste PMR babyfoon van het merk Luvion.

Met een bereik tot ongeveer drie kilometer in open veld kun je even snel het huis uit en toch alles horen, de hond uit laten of snel je andere kind(eren) uit school halen kan zonder dat je het contact verliest. 

Op de Luvion Icon Long Range parent unit kunnen tot maximaal 3 baby units worden aangesloten, zo kun je met 1 ouder unit 3 babykamers tegelijktijd in de gaten houden. Ideaal bij meerdere broertjes en zusjes! De ouder unit zal dan steeds om de 5 seconden schakelen tussen de aangesloten baby units.

Zo op het eerste gezicht lijkt deze babyfoon erg op de bovenstaande Alecto DBX – 80.  De babyunit van de Luvion kun je ook direct in het stopcontact pluggen. Er is dus geen voorziening voor de batterij. De ouderunit werkt wel op AAA batterijen. Ook heeft deze een handige zaklamp. 

3. De Alecto DBX – 92 PMR babyfoon

babyfoon buiten bereik Een populaire en betrouwbare PMR babyfoon met groot bereik is de Alecto DBX-92. Deze babyfoon heeft het grootste buitenbereik onder alle babyfoons. Het bereik van deze babyfoon is namelijk maximaal 3 kilometer!

Met deze babyfoon kun je dus met een gerust hart de hond uit laten. De babyfoon is heel eenvoudig te bedienen en beschikt over achtergrondverlichting en een zaklamp. Wel zo handig als je in het donker loopt. Verder beschikt deze babyfoon over een geluidsactivering waardoor de babyfoon alleen aanspringt bij geluidsdetectie.

Deze babyfoon is ook geschikt als je meerdere kinderen in huis hebt, want hij is uit te breiden met meerdere extra babyunits. Het geluid komt dan gewoon op één ontvanger binnen. De babyfoon is favoriet bij de kinderopvang. De riemclip zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt. Alecto DBX -92 is helaas slecht verkrijgbaar. De voorloper van deze babyfoon is de Alecto DBX-82.   

Alecto DBX-92 babyfoon

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 20 juni 2024 - 00:02

2. Digitale babyfoon met groot bereik 

De digitale babyfoon babyfoon geeft weinig tot geen storing of ruis, maar hebben een minder groot bereik in vergelijking met de hierboven beschreven PMR verbinding.

Wat zijn de voor- en nadelen van een digitale verbinding?

De meeste digitale babyfoons zijn meer geschikt voor binnenshuis op een enkeling na. De Alecto DBX 68 outdoor is een babyfoon met groot bereik met een digitale verbinding. We bespreken de babyfoon hieronder. 

Wat is een betrouwbare digitale babyfoon met groot bereik?

De Alecto DBX 68 Outdoor Babyfoon

babyfoon met groot bereikDe Alecto DBX 68 wordt ook wel ‘de outdoor babyfoon’ genoemd. En dat geeft ook meteen aan dat deze babyfoon speciaal gemaakt is voor buiten en voor langere afstanden. Denk aan vakanties op de camping of een avontuurlijke rondreis waar ook ter wereld. Maar ook gewoon voor in huis.

Wat maakt deze Outdoor Babyfoon geschikt voor buiten? Ten eerste het bereik tot wel 1000 meter. De babyfoon is opgewassen tegen tropische en Scandinavische temperaturen. Daarnaast heeft de babyfoon een relatief lange gebruiksduur van 12-20 uur. De babyfoon is overal te gebruiken door oplaadbare ouder- en babyunit. De babyfoon heeft verder leuke extra’s als een thermometer, nachtlampje, een buiten bereik indicator en is de gevoeligheid van de babyfoon zelf in te stellen.

Groot voordeel is dat deze babyfoon ook draadloos te gebruiken is. Erg handig bijvoorbeeld als de kinderen in de auto een dutje doen en jij alvast naar binnen gaat. 

Motorola PIP12 Travel

babyfoon voor op reisEen andere digitale babyfoon met ver bereik is de Motorola PIP12 audio-babyfoon. Dankzij de draadloze DECT-technologie heb je een sterke en stabiele verbinding tussen de ouderunit en de babymonitor van max 450 meter. De Motorola Babyfoon PIP12 Travel is, zoals de naam al doet vermoeden, speciaal ontworpen voor op reis. Geen gedoe met kabels en stekkers tijdens een dagje weg, bijvoorbeeld. Zowel baby unit als ouder unit zijn draadloos te gebruiken met een batterijduur tot 10 uur! De 4 oplaadbare AAA-batterijen zijn meegeleverd

De ledlampen aan zowel de ouderunit als aan de babyunit geven aan of de babytelefoon is ingeschakeld en of je binnen bereik bent. Als je op het punt bent om buiten het bereik te gaan, zal de babyfoon je waarschuwen. Zo kun je er altijd zeker van zijn dat je met je baby verbonden bent. 

Op de ouderunit kun je het volume regelen terwijl je naar je kleintje luistert. De draadloze PIP12 audio-babyfoon beschikt verder over een handige terugspreekfunctie. De babyfoon heeft geen slaapliedje en geen nachtlampje. 

3. Wifi babyfoon met groot bereik 

Zolang er goed internet aanwezig is op de babykamer, heb je onbeperkt bereik met een wifi babyfoon. Valt de verbinding weg, dan valt ook de babyfoon uit. Daarnaast moet je bij wifi-babyfoons alert zijn op hackers. Wil je meer weten over wifi-babyfoons ? Klik dan hier voor meer informatie. We bespreken hieronder een dual-mode babyfoon. Deze babyfoon heeft binnen een bereik van 50 meter en buiten via wifi en 4G / 5G onbeperkt bereik. 

Wat is een betrouwbare wifi babyfoon met ver bereik?

ELRO BC4000 Baby Monitor Royale

babyfoon met app Een betrouwbare babyfoon met app en ouderunit is de ELRO BC4000. De ELRO BC4000 wordt geleverd met een XL touchscreen van 12,7 cm. Hiernaast is het ook mogelijk om je baby in de gaten te houden via de gratis ELRO Babycam app wanneer je buiten de deur bent.

De camera beschikt over een HD resolutie en over een pan/tilt functie. Dit houdt in dat je de camera kunt bewegen en sturen met de ouderunit of de app. De camera heeft een normale digitale verbinding van 100 meter met de ouderunit en een wifi verbinding met de App. Heb je geen wifi? Dan kun je wel gewoon de ouderunit gebruiken in huis.

Verder beschikt de babyfoon over slaapliedjes, nachtlampje, terugspreekfunctie, voedingsnotificatie, laadstation, nachtzicht, energiebespaarstand, temperatuurmeter en VOX-functie. De babyfoon is overigens ook uit te breiden met een extra camera. Handig voor in de toekomst.

De ELRO Babycam app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App store. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé. 

Wij hebben de ELRO BC4000 getest en zijn zeer tevreden. Lees ons hele testrapport inclusief video review hier

Deze babyfoon ontvangt goede beoordelingen op bol.com

  Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
 Foto’s en video maken de met app
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, nachtlampje, thermometer, slaapliedjes
Babyfoon is uitbreidbaar
Goede prijs/ kwaliteit

Goed werkende wifi voor gebruik App

NIEUW: ELRO BC4000 Baby Monitor Royale Full HD Babyfoon met app

NIEUW: ELRO BC4000 Baby Monitor Royale Full HD Babyfoon met app

- Scherper beeld (HD-Resolutie) - Groter bereik door antenne - Oplaadstation - Gratis App  

Waar te koop?

bol.com (€199,00)
coolblue.nl (€199,00)
amazon.nl (€199,00)
Laatst bijgewerkt: 20 juni 2024 - 00:00