fbpx

Babyfoon met nachtzicht

Babyfoon met nachtzicht

Iets waar je niet meteen aan denkt als je voor een babyfoon gaat kijken maar wel heel fijn is (eigenlijk onmisbaar), is het nachtzicht. Want in het donker is er vrijwel niets te zien met een normale camera. Vandaar fabrikanten steeds vaker met een babyfoon met nachtzicht op de markt komen. Zo kun je de baby ook in het donker bewonderen of dat nou s’nachts of overdag is. Wel zo handig. Maar hoe werkt het nou precies?

Infrarood techniek babyfoon

Een babyfoon met nachtzicht maakt gebruik van infrarood. Alles wat leeft zendt wartmestraling uit in de vorm van elektromagnetische golven. Dus ook jouw lieve kleine baby. Deze straling afkomstig van jouw kindje is niet zichtbaar voor het oog, maar wel voor een babyfoon met nachtzicht die over een infraroodcamera beschikt.

De lens van de camera richt de infraroodstraling van jouw baby op een detector met wel duizenden sensoren. Deze detector is zo gevoelig dat hij al een temperatuurverschil van 0,3 °C kan waarnemen.

De kleuren op de warmtebeelden zijn toegevoegd door de camera om de verschillen in temperatuur voor de gebruiker zichtbaar te maken.

Hieronder een voor’beeld’ van het zicht met een infraroodcamera:

babyfoon met nachtzicht

 

 

 

 

 

Zoals je zit is het beeld zwart-wit. Maar alles is nog prima te volgen en te zien. Zodra het weer licht is in de babykamer gaat de camera weer over op de gewone lens en krijg je weer een normaal kleurenscherm.

Welke babyfoon met nachtzicht?

Er zijn gelukkig steeds meer babyfoons die over nachtzicht beschikken. Als eigenschap moeten ze dus over infrarood beschikken. Vaak wordt dit aangegeven bij de specificaties. Even goed kijken dus. Wij hebben alvast een aantal babyfoons geselecteerd. Bekijk hieronder de de lijst;