fbpx

Babyfoon met opnamefunctie, hoe werkt het en welke zijn verkrijgbaar?

We krijgen steeds vaker de vraag van onze bezoekers, welke babyfoons ook kunnen opnemen? Een babyfoon met opnamefunctie is niet alleen leuk, het kan ook heel handig zijn. Als ouder wil je soms weten wat een baby of kindje uitspookt s’nachts.

Zo stuurde Kim ons de volgende vraag;

“Ik ben op zoek naar een babyfoon die ook opneemt. Want we denken dat onze dochter in de nacht lekker rustig zit te spelen in plaats van slapen. Dus wij willen weten wat ze s’nachts doet. Kunt u mij verder helpen?”

Een opnamefunctie is niet standaard uitgerust op een babyfoon. De meest gangbare babyfoons met camera beschikken helaas niet over deze extra functie. Gelukkig zijn er wel een aantal goede babyfoons met opnamefunctie verkrijgbaar. Gezien het beperkte aanbod ligt de prijs van deze babyfoons in Nederland helaas ook hoger. We hebben daarom ook iets verder gekeken en het aanbod van Amazon bekeken. Dit scheelt aanzienlijk in prijs. In dit artikel bepreken we op welke manier een babyfoon beeld kan opnemen en bespreken we de beste babyfoons met opnamefunctie.

Welke babyfoons beschikken over een met opnamefunctie?

Babyfoons met opname mogelijkheid zijn er in 2 soorten. Zo heb je de babyfoons die werken met een SD-kaart en de wifi babyfoons die werken met een App.

babyfoon met opnamefunctie1. Middels een SD-kaart

Er bestaan babyfoons die middels een SD-kaart kunnen opnamen. Dit zijn de babyfoons die doorgaans gewoon via een digitale verbinding werken. De opname kun je later op de computer/tv bekijken door de SD-kaart erin te stoppen. Een SD-kaart van 32 GB staat voor 32 uur. Voldoende om een paar nachten te filmen. Let op! De SD-kaart wordt niet standaard meegeleverd. Koppel je babyfoon wel aan het netstroom omdat de accu vrij snel leeg gaat tijdens opnames.

2. Middels een app in de cloud 

Je hebt ook de wi-fi babyfoons waarvan het beeld wordt opgenomen via een App. Je kunt dan via de App de beelden terugkijken op je telefoon of tablet. Dit kan een babyfoon zijn met ouderunit en app of een wifi babyfoon. Wel moet je over goede wifi beschikken op de babykamer. De videobeelden en foto’s worden opgeslagen op je telefoon of in de cloud. Wil je het beeldmateriaal over een langere tijd kunnen terugkijken? Dan dien je vaak een abonnement af te sluiten.

Beste babyfoon met opnamefunctie

Welke babyfoons beschikken over een goede opnamefunctie? We hebben hieronder de Top 6 beste babyfoon met opnamefunctie op een rijtje gezet.

1. Alecto Smartbaby10 wifi babyfoon

wifi babyfoon Een wifi babyfoon die echt bedoelt is als babyfoon is de Alecto Smartbaby. Deze babyfoon verbind je via wifi met jouw smartphone of tablet. Je verbindt gemakkelijk meerdere schermen aan de camera, zodat niet alleen jij, maar ook je partner de hoogte blijft van wat er in de babykamer gebeurt.

Met de handige muurbevestiging plaats je de babyfoon op de beste plek in de kamer. Bij beweging en geluid ontvang je een melding op je smartphone. Wil je beter zicht, dan zoom je in of beweeg je de camera op afstand. Daarnaast beschikt de babyfoon over een terugspreekfunctie. Handig, hiermee stel je jouw kindje gerust zonder direct naar de babykamer te lopen. Opname van het beeld wordt mogelijk met de Smart Life app. In de baby-unit kun je een SD-kaart stopen. Afspelen van de beelden kun je via de App.  

  Smartphone en/of tablet als ouderunit
Uitbreidbaar
Wereldwijd bereik
Opname mogelijkheden
Op afstand bestuurbare camera in HD-kwaliteit
Extra’s als slaapliedjes, een terugspreekfunctie, bewegingsdectectie, geluidsdetectie en infrarood voor de nacht.

Goed werkende wi-fi babykamer, anders geen bereik
Geen aparte ouderunit zonder wifi

2. Luvion Prestige Touch 3

beste babyfoon met camera

Liever geen wifi? Met de Luvion Prestige Touch 3 heb je met het kleurenscherm (van maar liefst 7 inch!) de baby goed in beeld middels een digitale verbinding. Het formaat is te vergelijken met die van een Tablet. De babyfoon is door de consumentenbond in januari 2024 uitgeroepen tot beste babyfoon in de categorie babyfoon met beeld en geluid. De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s. Alle camera’s zijn te bedienen in het eenvoudige touch menu. Vandaar de naam ‘touch’. Verder beschikt de babyfoon over handige functionaliteiten als een thermometer, slaapmelodietjes, buitenbereik indicatoren en een terugspreekfunctie. En door de digitale verbinding is de verbinding geheel storingsvrij en veilig. Groot pluspunt is dat deze babyfoon op afstand te draaien is en uit te breiden is met meer camera’s.

De babyfoon beschikt over een opnamefunctie middels een SD-kaart van 32 GB. De SD-kaart dien je los te aan te schaffen. Bekijk de SD- kaart bij Bol.com of bij Coolblue. De babyfoon heeft en SD-indicator waarmee aangegeven wordt of SD-kaart juist in de babyfoon zit. Daarnaast heb je de mogelijkheid om oude opnames eventueel te overschrijven indien de SD-kaart vol zit. Een fijne en betrouwbare babyfoon met opnamefunctie.

Nieuw: Luvion Prestige Touch 3

Waar te koop?

bol.com (€279,00)
babypark.nl (€299,00)
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 - 12:01

3. Maxi Cosi See Babyfoon

Wifi babyfoon Het merk Maxi Cosi die vooral bekend is van de autostoeltjes heeft ook een wifi babyfoon ontwikkeld. De wifi babyfoon is een product uit de Connected Home serie. Een lijn van slimme kinderkamerproducten met sensoren die via één app met elkaar in verbinding staan. De lijn bestaat uit de See Babyfoon, de Breathe Luchtbevochtiger, de Soothe Licht & Geluid en de Glow Wieglampje.

Dat deze producten kunnen samenwerken via de Connected Home app is een leuke bijkomstigheid, maar is niet noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan het nachtlampje dat automatisch aangaat als jullie baby overstuur is of de luchtbevochtiger die voor het slapen gaan nog even aangaat.

De babyfoon is een complete wifi babyfoon. Extra’s als een terugspreekfunctie, nachtzicht, slaapliedjes, witte ruis, foto en vide-opname, geluids- en bewegingsdetectie. Ook kun je luchtvochtigheid en temperatuur aflezen via de app.

Een leuke extra is dat je deze slimme babyfoon ook via Google of Alexa kunt bedienen. Zo kun je roepen: Hey Google, zet de slaapliedjes aan op de babyfoon! De babyfoon heeft de Baby Innovation Award 2022 gewonnen gezien alle snufjes op deze wifi babyfoon. Ligt qua prijs hoger dan de Alecto en Luvion, maar je kunt er iets meer mee.

Nieuw: De Maxi Cosi See is nu ook verkrijgbaar met een ouderunit en app. Deze Pro versie wordt samen met een ouderunit geleverd die over CryAssist-technologie beschikt van Zoundream. De babyfoon detecteert niet alleen de huilgeluiden van je baby, maar vertaalt ook automatisch het gehuil. Hiermee begrijp je de gemoedstoestand van je baby zoals: slaperig, onrustig, hongerig, winderig of opgewonden.

4. KAWA babyfoon met opname functie

babyfoon die kan opnemenEen babyfoon met een lagere prijs is de KAWA babyfoon. Deze Duitse babyfoon heeft naast een opnamefunctie nog veel meer handige extra’s. Zo beschikt de babyfoon over een sterke accu waarmee je lang zonder netstroom kan. Andere handige extra’s zijn een terugspreekfunctie, een riemclip, VOX-functie, een digitale zoom die 6 keer kan inzoomen en een HD-Ready scherm. De babyfoon beschikt ook over 6 slaapliedjes.

Je kunt met de babyfoon opnemen en foto’ maken. Je dient hiervoor wel een SD-kaart te gebruiken (niet inbegrepen). De beelden kun je direct afspelen op de babyfoon, maar je kunt er ook de  beelden op de computer afspelen. De babyfoon heeft een digitale verbinding zonder wifi. De antenne op de ouderunit zorgt voor een nog betere ontvangst.

Andere ouders zijn te spreken over het geluid en het bereik. Ook het beeld is heel scherp. Het scherm is klein maar de batterij gaat lang mee. Het licht op de camera kan worden uitgeschakeld. Bovendien zijn er geen storende geluidenen is de hoek van de camera is erg breed, waardoor de camera dicht bij het bed kan komen. De camera is namelijk niet op afstand te draaien.

Lees alle reviews op Amazon.nl 

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 - 12:00

5. OBVHNUA Babyfoon

babyfoon met opname functie Deze babyfoon zonder wifi en met opnamefunctie heeft een groot 4,3 inch HD-Ready scherm waarmee je elk detail van je baby duidelijk kunt zien. De babyfoon beschikt over digitale zoomfunctie waarmee je 10 keer kunt inzoomen. De camera is ook op afstand te sturen. Opmerkelijk is de grote batterij van 2000 mAh. Dit zorgt ervoor dat je de babyfoon iets langer zonder netstroom kunt gebruiken. 

Verder beschikt de babyfoon over fijne extra’s als een VOX-modus, terugspreekfunctie, thermometer en wel 8 slaapliedjes. Je kunt eventueel ook een 2e camera aansluiten.  

Deze babyfoon met opnamefunctie beschikt over een SD-kaartsleuf om video’s op te nemen, maar houd er rekening mee dat hij niet direct op het scherm kan afspelen. De SD-kaart dient eerst verwijderd te worden uit de babyfoon om vervolgens op de computer af te laten spelen. 

Hoewel het merk onbekend is, ontvangt de babyfoon goede reviews. Deze zijn te lezen op Amazon, waar de babyfoon veel verkocht wordt en een stuk goedkoper is. De babyfoon heeft een goede prijs /kwaliteit verhouding. De SD-kaart dient nog wel apart aanschaft te worden.

Babyfoon met Camera 4,3 inch Videobabyfoon Inschuifbare SD-Kaart

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 - 12:00

6. Orretti® Wifi  Babyfoon

beste wifi babyfoonDe meest wifi-babyfoons beschikken over de mogelijkheid om op te nemen. Een wifi babyfoon met opnamefunctie die steeds populairder wordt is de Orretti wifi babyfoon. Dit komt vooral omdat de babyfoon goed wordt beoordeeld. De Orretti wifi babyfoon beschikt namelijk over goede functionaliteiten als opnamemogelijkheden, op afstand bestuurbare camera, nachtzicht, terugspreekfunctie en bewegingsdetectie.

Je kunt de mooiste momenten middels een micro SD-kaart (niet inbegrepen), in de Cloud of telefoongeheugen opslaan. Met zowel USB connectie of stopcontact voorzie je de camera van stroom (niet op batterijen).

Let op: Deze wifi babyfoon ondersteunt enkel WIFI 2.4GHz signaal (5GHz is niet ondersteund). De installatie is vrij gemakkelijk. Prima prijs/kwaliteit verhouding.

Orretti® X8 1080P wifi babyfoon

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 - 12:01

Orretti® X3 Babyfoon – WiFi Babyfoon

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 - 12:01