babyfoon met opnamefunctie

We krijgen steeds vaker de vraag van onze bezoekers, welke babyfoons ook kunnen opnemen? Een babyfoon met opnamefunctie is niet alleen leuk, het kan ook heel handig zijn. Als ouder wil je soms weten wat een baby of kindje uitspookt s’nachts.

Zo stuurde Kim ons de volgende vraag;

“Ik ben op zoek naar een babyfoon die ook opneemt. Want we denken dat onze dochter in de nacht lekker rustig zit te spelen in plaats van slapen. Dus wij willen weten wat ze s’nachts doet. Kunt u mij verder helpen?”

Een opnamefunctie is niet standaard uitgerust op een babyfoon. De meest gangbare babyfoons met camera beschikken helaas niet over deze extra functie. Gelukkig zijn er wel een aantal goede babyfoons met opnamefunctie verkrijgbaar. Gezien het beperkte aanbod ligt de prijs van deze babyfoons helaas ook hoger.

Babyfoon met opnamefunctie via SD-kaart of wifi

babyfoon met opnamefunctieEr bestaan babyfoons die middels een SD-kaart kunnen opnamen. Dit zijn de babyfoons die doorgaans gewoon via een digitale verbinding werken. De opname kun je later op de computer/tv bekijken door de SD-kaart erin te stoppen. Een SD-kaart van 32 GB staat voor 32 uur. Voldoende om een paar nachten te filmen. Let op! De SD-kaart wordt niet standaard meegeleverd.

Je hebt ook de wi-fi babyfoons waarvan het beeld wordt opgenomen via een App. Je kunt dan via de App de beelden terugkijken op je telefoon of tablet.

Welke babyfoons beschikken over een opnamefunctie? We hebben hieronder de Top 5 babyfoon met opnamefunctie op een rijtje gezet.

Top 5 Babyfoon met opnamefunctie

1. Luvion Prestige Touch 2

beste babyfoon met camera

Met de Luvion Prestige Touch heb je met het kleurenscherm (van maar liefst 7 inch!) de baby goed in beeld. Het formaat is te vergelijken met die van een Tablet. De babyfoon is door de consumentenbond in juni 2019 opnieuw uitgeroepen tot beste babyfoon in de categorie babyfoon met beeld en geluid. De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s. Alle camera’s zijn te bedienen in het eenvoudige touch menu. Vandaar de naam ‘touch’. Verder beschikt de babyfoon over handige functionaliteiten als een thermometer, slaapmelodietjes, buitenbereik indicatoren en een terugspreekfunctie. En door de DECT-verbinding is de verbinding geheel storingsvrij en veilig. Groot pluspunt is dat deze babyfoon op afstand te draaien is en uit te breiden is met meer camera’s.

De babyfoon beschikt over een opnamefunctie middels een SD-kaart van 32 GB. De SD-kaart dien je los te aan te schaffen. Bekijk de SD- kaart bij Bol.com of bij Coolblue. De babyfoon heeft en SD-indicator waarmee aangegeven wordt of SD-kaart juist in de babyfoon zit. Daarnaast heb je de mogelijkheid om oude opnames eventueel te overschrijven indien de SD-kaart vol zit. Een fijne en betrouwbare babyfoon met opnamefunctie.

2. Luvion Grand Elite 3 Connect (met app)

Luvion Grand Elite 3De allernieuwste Luvion babyfoon is de Luvion Grand Elite 3 Connect. De meest complete en betrouwbaarste babyfoon met app van dit moment. Lees hier de beoordelingen!. Deze nieuwe Luvion onderscheidt zich van andere beeldbabyfoons met app omdat je altijd bereik hebt door het gebruik van LLHR Technologie. De meegeleverde ouderunit met touchscreen beschikt namelijk over storingsvrije digitale verbinding tot ongeveer 300 meter.

Jullie kindje is niet alleen vanuit huis te volgen op de ouderunit, maar ook via 3G/4G op de smartphone of tablet, waar ook ter wereld. De App is zowel los als samen met de ouderunit te gebruiken. Je kunt ook de mooiste momenten vastleggen op foto en video op je telefoon. De camera heeft een op een afstand bestuurbare pan/tilt camera en zoomfunctie.

Verder heeft deze babyfoon alle extra’s: terugspreekfunctie (ook op de App), nachtzicht, temperatuurmeter, slaapliedjes, VOX-functie, grotere accu en een mooi design. Deze babyfoon stelt je niet teleur. Lees hier ons uitgebreide verslag over de Luvion Grand Elite Connect.

Sinds kort is er ook de Luvion Grand Elite 3 PLUS verkrijgbaar. Verschil met de originele babyfoon is dat deze uit te breiden is met meerdere camera’s. Alleen verkrijgbaar bij Babypark.

3. Orretti® Wifi  Babyfoon

beste wifi babyfoonDe meest wifi-babyfoons beschikken over de mogelijkheid om op te nemen. Een wifi babyfoon met opnamefunctie die steeds populairder wordt is de Orretti wifi babyfoon. Dit komt vooral omdat de babyfoon goed wordt beoordeeld. De Orretti wifi babyfoon beschikt namelijk over goede functionaliteiten als opnamemogelijkheden, op afstand bestuurbare camera, nachtzicht, terugspreekfunctie en bewegingsdetectie.

Je kunt de mooiste momenten middels een micro SD-kaart (niet inbegrepen), in de Cloud of telefoongeheugen opslaan. Met zowel USB connectie of stopcontact voorzie je de camera van stroom (niet op batterijen).

Let op: Deze wifi babyfoon ondersteunt enkel WIFI 2.4GHz signaal (5GHz is niet ondersteund). De installatie is vrij gemakkelijk. Prima prijs/kwaliteit verhouding.

4. Rudolphy CloudEdge wifi babyfoon

beste wifi babyfoonEen andere wifi babyfoon met opnamefunctie is de Rudolphy. Deze wifi babyfoon kun je op elke plek in de babykamer installeren. De Rudolphy CloudEdge heeft namelijk een buigzame arm. Zo kun je bijvoorbeeld de babyfoon om het ledikant bevestigen of om de spijlen van de box. Geeft heel leuk en duidelijk beeld van de baby!

Verder heeft deze wifi babyfoon veel handigheden als een terugspreekfunctie, slaapliedjes, geluid en bewegingssensor. Met het ouder-account kun je meerdere camera’s toevoegen en deze ook delen met anderen. Handig voor meer kinderen!

Wil je een leuk moment vastleggen? Op de op een micro-SD-kaart van 16 GB kun je 72 uur continue video-opnamen bewaren. De opnameduur kun je naar keuze instellen op 1, 3 tot 5 minuten na de detectie.

Ook als bewakingscamera
Je kunt eventueel de wifi babyfoon ook gebruiken als bewakingscamera. Of je kunt een extra camera aansluiten.

5. Alecto DIVM 850

babyfoon met appDe allernieuwste babyfoon met app is de Alecto DIVM 850. Een complete babyfoon met opnamefunctie via de smartphone. Een hele leuke extra op de Alecto DIVM 850 is de mogelijkheid om de babyunit ook aan de smartphone (iOS en Android) te koppelen. Zo kun je overal 24/7 jullie wondertje bekijken via de App op de telefoon. Ben je thuis? Dan kun je gewoon de ouderunit gebruiken. Verder heeft deze babyfoon een pant/tilt camera en kun je ook inzoomen om alles goed van dichtbij te bekijken.

De terugspreekfunctie, de ECO-modus, opname mogelijkheid via smartphone en de slaapliedjes maken deze babyfoon bijna compleet. Op deze babyfoon is namelijk geen temperatuursensor aanwezig. Wordt goed beoordeeld. Lees de beoordelingen hier.