Luvion Grand Elite 3

De babyfoon met app en ouderunit wordt ook wel ‘dual mode’ babyfoon genoemd of een babyfoon gecombineerd met een smartphone. De baby is dus zowel op de ouderunit te bewonderen als op de App. Erg handig als je bijvoorbeeld van huis bent en toch een kijkje wilt nemen in de babykamer.

Eigenschappen babyfoon met app en ouderunit

 • De baby is tegelijk te bewonderen op zowel de smartphone als op de babymonitor.
 • Wereldwijd bereik met wi-fi*
 • Beperkte functies op de smartphone
 • De installatie vergt wat meer tijd en uitleg
 • De prijs ligt hoger ten opzichte van een babyfoon met camera

Tip: Wifi Repeater voor de App

*Een een smartphone babyfoon heeft in theorie onbeperkt bereik. In de praktijk maakt een wifi babyfoon dit alleen waar met een sterk wifi signaal. In huizen waar de baby op een andere verdieping slaapt is het wifi signaal soms niet toereikend. Een wifi repeater is dan een oplossing. Die versterkt het signaal zodat jij je baby luid en duidelijk hoort en ziet. 

Wat is de beste babyfoon met App en ouderunit?

Eerder hebben wij een artikel geschreven over smartphone babyfoons. In dit artikel zoomen we in op de babyfoons met ouderunit en app. Ben je opzoek naar alleen een smartphone babyfoon? Lees dan dit artikel.

Hieronder onze selectie beste babyfoon met app en ouderunit:


 • 1. Luvion Grand Elite 3 Connect
 • Babyfoon met ouderunit en app
 • Best beoordeeld bij Bol

 • 2. Elro BC3000 babyfoon
 • Babyfoon met ouderunit en app
 • Goede prijs-kwaliteit

1. Luvion Grand Elite 3 Connect

Luvion Grand Elite 3De meest betrouwbaarste babyfoon met app is Luvion babyfoon is de Luvion Grand Elite 3 Connect. Deze babyfoon onderscheidt zich van andere beeldbabyfoons met app omdat je altijd bereik hebt door het gebruik van LLHR Technologie. De meegeleverde ouderunit met touchscreen beschikt namelijk over storingsvrije digitale verbinding tot ongeveer 300 meter (de meeste 100 meter).

Jullie kindje is niet alleen vanuit huis te volgen op de ouderunit, maar ook via 3G/4G op de smartphone of tablet, waar ook ter wereld. De App is zowel los als samen met de ouderunit te gebruiken. Je kunt ook de mooiste momenten vastleggen op foto en video. De camera heeft een op een afstand bestuurbare pan/tilt camera en zoomfunctie.

Verder heeft deze babyfoon alle extra’s: terugspreekfunctie (ook op de App), nachtzicht, temperatuurmeter, slaapliedjes, VOX-functie, grotere accu en een mooi design. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé.

Ook is er de Luvion Grand Elite 3 PLUS verkrijgbaar. Verschil met de originele babyfoon is dat deze uit te breiden is met meerdere camera’s. Alleen verkrijgbaar bij Babypark.

Lees hier ons uitgebreide verslag over de Luvion Grand Elite Connect en de LLHR technologie.

Ouderunit en App
 Mogelijkheid tot opname en foto’s
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Luvion Grand Elite 3 Plus is uitbreidbaar

Goed werkende wifi voor gebruik App
Originele Luvion is niet uit te breiden met meerdere camera’s
Touchscreen is minder gevoelig dan bijvoorbeeld een telefoon

2. ELRO BC3000 Baby Monitor Royale

babyfoon met app Een vrij nieuwe babyfoon met app en ouderunit is de ELRO BC3000. De ELRO BC3000 wordt geleverd met een XL touchscreen van 12,7 cm. Hiernaast is het ook mogelijk om je baby in de gaten te houden via de ELRO Babycam app wanneer je buiten de deur bent.

De camera beschikt over een HD resolutie en over een pan/tilt functie. Dit houdt in dat je de camera kunt bewegen en sturen met de ouderunit of de app. De camera heeft een normale digitale verbinding van 100 meter met de ouderunit en een wifi verbinding met de App. Heb je geen wifi? Dan kun je wel gewoon de ouderunit gebruiken in huis.

Verder beschikt de babyfoon slaapliedjes, terugspreekfunctie, voedingsnotificatie, laadstation, nachtzicht, temperatuurmeter en VOX-functie. De babyfoon is overigens ook uit te breiden met extra camera’s. Handig voor in de toekomst.

De ELRO Babycam app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App store. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé. Deze babyfoon is vrij nieuw maar ontvangt al goede beoordelingen op Bol.com. Sinds kort ook verkrijgbaar bij Amazone.nl (vaak goedkoper). Klik hier voor de actuele prijs.

Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
 Screenshots maken de met app
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Babyfoon is uitbreidbaar
Goede prijs/ kwaliteit

Goed werkende wifi voor gebruik App
Geen mogelijkheid tot opname

3. Alecto DIVM 850 babyfoon met app

babyfoon met appAlecto heeft in deze categorie de Alecto DIVM 850 babyfoon uitgebracht. Een babyfoon met HD beeld van 5 inch. Op de Alecto DIVM 850 is de mogelijkheid om de babyunit ook aan de smartphone (iOS en Android) te koppelen. Zo kun je overal 24/7 jullie wondertje bekijken via de App op de telefoon. Ben je thuis? Dan kun je gewoon de ouderunit gebruiken. Verder heeft deze babyfoon een pant/tilt camera en kun je ook inzoomen om alles goed van dichtbij te bekijken.

De babyfoon werkt alleen op Wifi. Je hebt daarom altijd wifi nodig om deze babyfoon te gebruiken. Denk ook aan vakantiehuisjes of andere plekken waar je de babyfoon zou willen gebruiken.

De terugspreekfunctie, de ECO-modus, opname mogelijkheid via smartphone en de slaapliedjes maken deze babyfoon bijna compleet. Op deze babyfoon is namelijk geen temperatuursensor aanwezig.

Wordt nog niet heel goed beoordeeld. Lees de beoordelingen hier.

Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Opname mogelijkheid met app
 Op afstand bestuurbare camera
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht en slaapliedjes

Goed werkende wifi voor gebruik App
Niet uit te breiden met meer camera’s
Geen thermometer
Bereik ouderunit matig door wifi verbinding

4. Motorla Halo connect MBP-944

Motorola MBP-944De meest dure babyfoon met app van dit moment is de Motorola Halo Connect MBP-944. Wat maakt deze babyfoon zo prijzig en wat krijg je ervoor terug? Met Hubble App kun je onder andere praten met jullie kindje middels de terugspreekfunctie. Daarnaast kun je slaapliedjes afspelen, andere (downloadbare) geluidjes laten horen of audioboeken laten afspelen. Ook de sterrenprojector is op afstand aan en uit te zetten en je kunt foto’s en video’s maken. Deze functies zijn gratis. Een extra waarin deze babyfoon met app zich onderscheidt is dat de app uit te breiden is met de betaalde Total Sleep Solution App. Hiermee ontvang je een extra slaapsamenvatting in videoformaat van de nacht, ontvang je advies over slaapjes en kun je alles bijhouden over bijvoorbeeld het gewicht en aantal voedingen.

De Motorola MPB 944 verschilt daarnaast ook van andere dual mode babyfoons door de lichtshow-projector. Een sterrenprojector is vaak een onderdeel van het slaapritueel omdat het jullie kindje helpt rustig in slaap te vallen.

Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Opname en foto’s mogelijkheid met app
 Op afstand bestuurbare camera
Sterrenprojector
Babyfoon is uitbreidbaar
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, total sleep solution app, vox-functie, infrarood voor de nacht en slaapliedjes.

Goed werkende wifi voor gebruik App
Prijzig

5. Alecto DIVM 770 en 550 babyfoon met App

Alecto DIVM-550 HD Wifi babyfoon met camera en 5" touchscreen | Babyfoon voor thuis én onderweg met app en touchscreen voor thuis | Wit

Twee andere babyfoons met app mogelijkheden zijn de DIVM 770 en 550. Twee babyfoons met HD beeld. Een hele leuke extra op deze Alecto’s is de mogelijkheid om de babyunit ook aan de smartphone (iOS en Android) te koppelen. Zo kun je overal 24/7 jullie wondertje bekijken via de App op de telefoon. Ben je thuis? Dan kun je gewoon de ouderunit gebruiken.

De babyfoons werken alleen op Wifi. Je hebt daarom altijd wifi nodig om deze babyfoon te gebruiken. Denk ook aan vakantiehuisjes of andere plekken waar je de babyfoon zou willen gebruiken.

Leuke extra is dat beide babyfoons ook middels een SD-kaart filmpjes kan maken. Verschil in type? De Alecto DVM 770 heeft een scherm van 7 inch en de Alecto 550 heeft een touchscreen van 5 inch. Hierdoor is de Alecto DVM 550 goedkoper.

Helaas ontvangen de babyfoons minder goede reviews. Zo zouden de babyfoons lastig in gebruik te zijn. Ook klagen gebruikers over traagheid, ontbrekende temperatuursensor en matige geluidskwaliteit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *