Luvion Grand Elite 3

De babyfoon met app en ouderunit wordt ook wel ‘dual mode’ babyfoon genoemd of een babyfoon gecombineerd met een smartphone. De baby is dus zowel op de ouderunit te bewonderen als op de App. Erg handig als je bijvoorbeeld van huis bent en toch een kijkje wilt nemen in de babykamer.

Eigenschappen babyfoon met app en ouderunit

 • De baby is tegelijk te bewonderen op zowel de smartphone als op de babymonitor.
 • Wereldwijd bereik met wi-fi*
 • Beperkte functies op de smartphone
 • De installatie vergt wat meer tijd en uitleg
 • De prijs ligt hoger ten opzichte van een babyfoon met camera
Bedenk dat een babyfoon met app iets meer aandacht vergt bij de installatie. De babyfoon is gevoeliger voor technische mankementen dan een babyfoon zonder app. In de praktijk valt de babyfoon met app helaas vaker uit. Dit komt vooral door de afhankelijkheid van goede wifi verbinding. 
 
Alle babyfoons met app en ouderunit werken (alleen!) op de 2,4GHz frequentie. Als je echt alleen een 5GHz Wifi-netwerk wilt gebruiken dan kom je uit op enkel een wifi babyfoon

Tip: Wifi Repeater voor de App

*Een een smartphone babyfoon heeft in theorie onbeperkt bereik. In de praktijk maakt een wifi babyfoon dit alleen waar met een sterk wifi signaal. In huizen waar de baby op een andere verdieping slaapt is het wifi signaal soms niet toereikend. Een wifi repeater is dan een oplossing. Die versterkt het signaal zodat jij je baby luid en duidelijk hoort en ziet. 

 

 

Eerder hebben wij een artikel geschreven over smartphone babyfoons. In dit artikel zoomen we in op de babyfoons met ouderunit en app. Ben je opzoek naar alleen een smartphone babyfoon? Lees dan dit artikel.

Wat is de beste babyfoon met App en ouderunit?

De beste babyfoon met App is vooral afhankelijk van jullie verdere eisen wensen en budget. Om je toch een richtlijn te geven hebben wij een top samengesteld van de beste babyfoon met app. Deze top 6 is samengesteld op basis van reviews en prijs-kwaliteitsverhouding van de babyfoon. Ook diverse consumententesten zijn hierin meegenomen. 

 

Bekijk hieronder beste babyfoon met app en ouderunit:

 

‘Best getest’ Consumentenbond babyfoon met app:Philips Avent Connected SCD923/26
Beste babyfoon met app en ouderunit 2022:ELRO BC3000
Meest verkochte babyfoon met app en ouderunit:Luvion Grand Elite 3
Nieuwste babyfoon met app en ouder unit Luvion:Luvion Supreme Connect 2
Babyfoon met app en speciale wieghouder Motorola VM65X Connect
Beste babyfoon met app ‘beste koop’ Consumentenbond:Motorola Comfort Connect

1. Philips Avent Connected SCD923/26

babyfoon met app Philips Avent Connected SCD923/26Philips heeft met de Philips Avent Connected SCD923/26 het predicaat ‘best getest’ ontvangen van de Consumentenbond in de categorie babyfoon met app. De babyfoon met app beschikt over het Secure Connect-systeem Dit zorgt voor meerdere versleutelde koppelingen tussen de babyunit en de ouderunit en app. Hierdoor is de verbinding sterk en veilig. De babyunit bevat een full HD-camera met nachtzicht en digitale zoom. Het beeldscherm is 4,3 inch (11,5 cm) en dus groot genoeg om alles goed te volgen in de babykamer.  De oplaadbare ouderunit heeft een batterijduur van maximaal 12 uur*. Dit is vrij lang voor babyfoon met camera. Met de Eco-modus kun je energie besparen zodat de batterij nog langer mee gaat. 

 

Verder heeft deze babyfoon heel veel fijne extra’s als een thermometer, terugspreekfuntie, fijne heldere slaapliedjes en een nachtlampje. De camera beschikt over een zoomfunctie. Voor het gebruik van de meegeleverde ouderunit heb je geen wifi nodig. 

 

Voor alle andere plaatsen biedt de Baby Monitor + app via wifi of mobiel internet onbeperkt bereik. Hiermee kun je ook tegen je kindje praten, foto’s maken, nachtlampje bedienen en slaapliedjes bedienen. Philips heeft ook witte ruis en natuurgeluiden als slaapliedjes. Dit werkt voor heel veel baby’s kalmerend. Je kunt eventueel ook je eigen slaapliedjes opnemen en laten afspelen. Hoe fijn is dat!

 

De reviews van de Philips Avent Connected SCD923/26 zijn zeer goed! Lees ze hier.  We hebben de babyfoon ook zelf mogen testen, zie onderstaande video -review.

 

De babyfoon is helaas niet uit te breiden met meerdere camera’s. Je kunt wel via de app meerdere camera’s aansluiten, echter beschikt de babyfoon niet over een quadmodus of scanmodus. Je hebt dus beeld van maar 1 camera. 

De Philips Avent Baby Monitor+-app kan gratis worden gedownload in de App Store of Google Play Store.

 

  Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Foto’s en video’s maken met app
Zoomfunctie op camera
Verbeterde accu  
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, slaapliedjes als white nois en de mogelijkheid voor eigen slaapliedjes, vox-functie, infrarood voor de nacht

Goed werkende wifi voor gebruik App
Babyfoon is niet uitbreidbaar
Geen op afstand bestuurbare camera

2. ELRO BC3000 Baby Monitor Royale

babyfoon met app De beste babyfoon met app en ouderunit is de ELRO BC3000. De ELRO BC3000 wordt geleverd met een XL touchscreen van 12,7 cm. Hiernaast is het ook mogelijk om je baby in de gaten te houden via de ELRO Babycam app wanneer je buiten de deur bent.

 

De camera beschikt over een HD resolutie en over een pan/tilt functie. Dit houdt in dat je de camera kunt bewegen en sturen met de ouderunit of de app. De camera heeft een normale digitale verbinding van 100 meter met de ouderunit en een wifi verbinding met de App. Heb je geen wifi? Dan kun je wel gewoon de ouderunit gebruiken in huis.

Verder beschikt de babyfoon slaapliedjes, terugspreekfunctie, voedingsnotificatie, laadstation, nachtzicht, temperatuurmeter en VOX-functie. De babyfoon is overigens ook uit te breiden met extra camera’s. Handig voor in de toekomst.

 

De ELRO Babycam app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App store. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé. Deze babyfoon ontvangt  goede beoordelingen op Bol.com

Lees ons hele verslag over de ELRO babyfoon hier

 

 

Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
 Screenshots maken de met app
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Babyfoon is uitbreidbaar
Goede prijs/ kwaliteit

Goed werkende wifi voor gebruik App
Geen mogelijkheid tot opname

 

3. Luvion Grand Elite 3 Connect

Luvion Grand Elite 3Een veel verkochte babyfoon met app is Luvion babyfoon is de Luvion Grand Elite 3 Connect. Deze babyfoon onderscheidt zich van andere beeldbabyfoons met app omdat je altijd bereik hebt door het gebruik van LLHR Technologie. De meegeleverde ouderunit met touchscreen van 11 cm beschikt namelijk over storingsvrije digitale verbinding tot ongeveer 50 meter.

 

Jullie kindje is niet alleen vanuit huis te volgen op de ouderunit, maar ook via 4G op de smartphone of tablet, waar ook ter wereld. De App is zowel los als samen met de ouderunit te gebruiken. Je kunt ook de mooiste momenten vastleggen op foto en video. De camera heeft een op een afstand bestuurbare pan/tilt camera en zoomfunctie.

 

Verder heeft deze babyfoon alle extra’s: terugspreekfunctie (ook op de App), nachtzicht, temperatuurmeter, slaapliedjes, VOX-functie, grotere accu en een mooi design. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé.

Ook is er de Luvion Grand Elite 3 PLUS verkrijgbaar. Verschil met de originele babyfoon is dat deze uit te breiden is met meerdere camera’s.  Deze uitvoering is wel een stuk duurder. Verkrijgbaar bij bol.com

 

Lees hier ons uitgebreide verslag over de Luvion Grand Elite Connect en de LLHR technologie.

 

Ouderunit en App
 Mogelijkheid tot opname en foto’s
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Luvion Grand Elite 3 Plus is uitbreidbaar 

Goed werkende wifi voor gebruik App
Originele Luvion is niet uit te breiden met meerdere camera’s
  Geen Quadfunctie (meerdere beelden op 1 scherm)
Touchscreen is minder gevoelig dan bijvoorbeeld een telefoon

babyfoon met app en ouderunit

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€189,00)
babypark.nl (€217,35)
Laatst bijgewerkt: 26 september 2023 - 00:50
babyfoon met app en ouderunit

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€289,00)
babypark.nl (€289,00)
Laatst bijgewerkt: 26 september 2023 - 00:38

4. Luvion Supreme Connect 2

Babyfoon met app en ouderunitDe allernieuwste babyfoon met app en ouderunit is de Luvion Supreme Connect 2. Dit is de 3e babyfoon met app in het Luvion assortiment. Deze babyfoon beschikt net zoals de Luvion Grand Elite 3 over de LLHR technologie. Door deze techniek heb je altijd bereik thuis en onderweg met de babykamer. Met de meegeleverde ouderunit met touchscreen van 12,7 cm beschik je in huis over een storingsvrije digitale verbinding tot ongeveer 50 meter. Ga je naar je werk of een ommetje maken en een kijkje nemen in de babykamer? Dan kun je via de gratis app jullie babyfoon op de smartphone en/of tablet bekijken. Je het hiervoor wel goed werkende wifi nodig op de babykamer. Met de app kun je onder andere de camera ook op afstand besturen, praten met jullie kindje, slaapliedjes afspelen en video’s en foto’s maken. Met de meegeleverde ouderunit kun je iets meer zoals ook de instellingen veranderen van de VOX-functie, de helderheid van het scherm aanpassen en slaapliedjes afspelen. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé.

 

Verschil met de Luvion Grand Elite 3? De Luvion Supreme Connect 2 babyfoon is uit te breiden met wel 4 camera’s. Ook beschikt deze babyfoon over een quadfunctie waarmee je meerdere camerabeelden op 1 scherm kunt zien. Het beeldscherm is groter en de babyfoon beschikt over een nachtlampje die op afstand is te bedienen. De prijs ligt door deze extra’s een stukje hoger. Heb je nog meer vragen over deze babyfoon? Lees hier ons uitgebreide verslag met de meest gestelde vragen.

 

Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Opname en foto mogelijkheid met app
Quadfunctie (split-screen)
 Op afstand bestuurbare camera
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, nachtlampje, vox-functie, infrarood voor de nacht en slaapliedjes

Goed werkende wifi babykamer voor gebruik App
Touchscreen is minder gevoelig dan bijvoorbeeld een telefoon

babyfoon met app en ouderunit

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€279,00)
Laatst bijgewerkt: 26 september 2023 - 00:50

5. Motorola Nursey VMX65, de babyfoon met wieghouder

Motorola VM65X Connect Een babyfoon met app waar je echt alles perfect mee in de gaten kunt houden is de Motorola Nursery VMX65 Babyfoon. Deze babyfoon met app wordt inclusief flexibele wieghouder geleverd. Zo heb je jullie kindje vanaf boven goed in zicht. Levert prachtige beelden op. Met de app kun je deze beelden vastleggen op foto of video. Ligt de baby even ergens anders te slapen? Met de afneembare camera en magnetische bevestiging kun je hem door het hele huis plaatsen.

 

De ouderunit werkt met een digitale verbinding en bestaat uit een 5 inch Full HD kleuren beeldscherm. Met de ouder unit kun je slaapliedjes opzetten, de camera besturen, temperatuur aflezen, de eco modus instellen en gebruikmaken van de terugspreekfunctie. Het bereik van de ouderunit binnen is zo ongeveer 50 meter.

 

Voor het gebruik van de Motorola Nursery-app heb je altijd wifi verbinding nodig op de babykamer. Via de app kun je real-time meekijken in de kamer van jullie baby, gesprekken in twee richtingen voeren en zelfs vooraf opgenomen natuurgeluiden, slaapliedjes en audioboeken via de babyfoon afspelen. Met de Motorola Nursery-app sla je daarnaast gemakkelijk beelden van je kindje op om ze vervolgens te delen met naasten.

 

De babyfoon is momenteel gericht op vooral Engelse gebruikers, hierdoor zijn de audioboeken alleen in het Engels verkrijgbaar.

De babyfoon ontvangt op bol.com opvallend veel goede reviews:

Super fijne babyfoon! Goed verpakt en hele goede kwaliteit. Als kersverse ouders onze kleine in de gaten kunnen houden geeft ons veel rust. Het grote scherm en het nachtzicht maken dit een eitje. We gebruiken de natuurgeluiden vaak als achtergrond geluid om de kleine rustig te laten slapen. Ook de app is erg gebruiksvriendelijk. Top aankoop!

  Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Foto’s en video’s maken met app
   Op afstand bestuurbare camera

Vogelperspectief
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, slaapliedjes als white nois en de mogelijkheid voor eigen slaapliedjes, vox-functie, infrarood voor de nacht

Goed werkende wifi voor gebruik App
Prijzig
Babyfoon is niet uitbreidbaar

6. Motorola Comfort Connects (beste koop)

beste babyfoon met appMotorola heeft in 2020 veel nieuwe Motorola Comfort Connect babyfoons uitgebracht

Op eerste oog lijken ze allemaal maar echter zijn de functionaliteiten van de babyfoons verschillend.

 

De goedkoopste Motorola in deze serie babyfoon met app en ouderunit is de Comfort Connect 40. Deze babyfoon heeft het predicaat ‘beste koop’ door de Consumentenbond ontvangen in mei 2022 (laatste test). Je hebt nog wel de mogelijkheid van een koppeling met je smartphone. Echter beschikt de babyfoon niet over een op afstand bestuurbare camera. Ook het beeldscherm is niet heel groot. Daarnaast is er ook geen nachtlampje afwezig. Wil je de meest complete Motorola in deze connect serie? Ga dan voor de Comfort Connect 85.

 

Lees in ons verslag meer over de verschillen tussen de Motorola Comfort Connect Babyfoon.

 

Bekijk reviews en prijzen bij Bol.com. 

 

babyfoon met app en ouderunit

#6 Motorola Comfort40 Connect

Babyfoon met app en ouderunit
 Beste koop Consumentenbond

Wereldwijd bereik  
Slaap- en groeipatroon bij te houden via App
Opname mogelijkheid 
 Fijne extra's
 Uitbreidbaar met meerdere camera's 
 Camera is niet op afstand te bestuurbaar 
Extra camera's nergens te verkrijgen
 Klein beeldscherm 

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€197,01)
bol.com
Laatst bijgewerkt: 26 september 2023 - 00:49
 • Hoe ver is het bereik van een babyfoon met app en ouderunit?

  Als de camera verbonden is met de meegeleverde ouderunit is het bereik in huis ongeveer 50 meter. Het bereik is vooral afhankelijk van omgevingsfactoren zoals de dikte van de betonnen muren en de hoeveelheid staal. Als de camera is gekoppeld aan de smartphone dan is het bereik onbeperkt. Wel ben je afhankelijk van goed werkende wifi op de babykamer en een goede ontvangst op je telefoon. Een wi-fi versterker kan voor een nog betere verbinding zorgen.

 • Is de babyfoon app gratis te downloaden?

  De babyfoon app voor de Luvion, Alecto en Elro babyfoons zijn gratis te downloaden in de Appstore of Google Play. De Motorola babyfoon app is ook gratis te downloaden en eventueel uit te breiden met betaalde functies zoals de Total Sleep Solution app.
  Je hebt ook apps die alleen via een smartphone werken zoals de Babyfoon 3G app. Je betaalt eenmalig de kosten van de app. 

 • Zijn er extra kosten voor het gebruik van de babyfoon app?

  Op wifi is het gebruik gratis van de app. Afhankelijk van je eigen mobiele abonnement kunnen er kosten aanzitten voor het dataverbruik.

 • Is een babyfoon met app en ouderunit te hacken?

  Het verbinden van de wifi babyfoon babyfoon met een internetdienst kan in sommige gevallen wel tot een iets verhoogd risico leiden op hacken. Dit zijn de wifi babyfoons waarmee met een app ook buitenshuis contact kunt maken met de babykamer.

  Fabrikanten als Luvion en Alecto hebben hier rekening mee gehouden en de verbinding extra goed beveiligd. Zo heeft iedere camera een eigen unieke code waarmee je deze koppelt aan jouw app. Zonder deze code kun je de camera niet toevoegen. Ten tweede beveilig je de beelden zelf nog eens extra door je eigen unieke wachtwoord toe te voegen. Alleen met jouw unieke wachtwoord en de unieke camera code krijg je via de app toegang tot jouw camera.

 • Waarom kies je voor een babyfoon met app en ouderunit?

  Met een babyfoon met app heb je onbeperkt bereik en kun je waar je ook bent ter wereld contact maken met de babykamer. Dit kan bijvoorbeeld op je werk zijn of als je even een ommetje maakt met hond. Zo weet je precies wat er zich afspeelt op de babykamer. Je kunt ook geruststellende woordjes fluisteren met de terugspreekfunctie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *