fbpx

Beste babyfoon met app en ouderunit: 6 X de beste op een rij

De babyfoon met app en ouderunit wordt ook wel ‘dual mode’ babyfoon genoemd of een babyfoon gecombineerd met een smartphone. Jullie kindje is zowel op de ouderunit te bewonderen als via de app. Erg handig als je bijvoorbeeld van huis bent en toch een kijkje wilt nemen in de babykamer.

Eigenschappen babyfoon met app en ouderunit

 • De baby is tegelijk te bewonderen op zowel de smartphone als op de babymonitor.
 • Wereldwijd bereik met wi-fi*
 • Sommige apps hebben leuke features. Van het instellen van een voedingsalarm opnemen van eigen slaapliedjes, tot het analyseren van slaappatronen
 • De installatie vergt wat meer tijd en uitleg
 • De prijs ligt hoger ten opzichte van een babyfoon met camera
 • Sommige apps zijn helaas betaald 
Bedenk dat een babyfoon met app iets meer aandacht vergt bij de installatie. De babyfoon is gevoeliger voor technische mankementen dan een babyfoon zonder app. In de praktijk valt de babyfoon met app helaas vaker uit. Dit komt vooral door de afhankelijkheid van goede wifi verbinding. 
 
Alle babyfoons met app en ouderunit werken (alleen!) op de 2,4GHz frequentie. Als je echt alleen een 5GHz Wifi-netwerk wilt gebruiken dan kom je uit op enkel een wifi babyfoon
 

Tip: Wifi Repeater voor de App

*Een een smartphone babyfoon heeft in theorie onbeperkt bereik. In de praktijk maakt een wifi babyfoon dit alleen waar met een sterk wifi signaal. In huizen waar de baby op een andere verdieping slaapt is het wifi signaal soms niet toereikend. Een wifi repeater (bekijk bij bol) is dan een oplossing. Die versterkt het signaal zodat jij je baby luid en duidelijk hoort en ziet. 

Eerder hebben wij een artikel geschreven over smartphone babyfoons. In dit artikel zoomen we in op de babyfoons met ouderunit en app. Ben je opzoek naar alleen een smartphone babyfoon? Lees dan dit artikel waar ook de beste wifi babyfoons aan bod komen.

Wat is de beste babyfoon met app en ouderunit?

De beste babyfoon met App is vooral afhankelijk van jullie verdere eisen, wensen en budget. Om je toch een richtlijn te geven hebben wij een top samengesteld van de beste babyfoon met app. Deze top 6 is samengesteld op basis van reviews en prijs-kwaliteitsverhouding van de babyfoon. Ook diverse consumententesten zijn hierin meegenomen. 

Bekijk hieronder beste babyfoon met app en ouderunit:

‘Best getest’ Consumentenbond babyfoon met app:Philips Avent Connected SCD923/26
Beste prijs / kwaliteit babyfoon met app en ouderunit :ELRO BC3000 / BC4000
Babyfoon met app en huil-assistentie
Baby Innovation Award
Maxi Cosi You See Pro
Nieuwste babyfoon met app en ouder unit
(met eventueel wiegbevestiging)
Luvion Essential Connect
Babyfoon met app en speciale wieghouder Motorola VM65X Connect

1. Philips AVENT Connected SCD923/26

babyfoon met app Philips Avent Connected SCD923/26De beste babyfoon met app is de Philips AVENT SCD923  De babyfoon heeft het predicaat ‘best getest’ ontvangen van de Consumentenbond in de categorie babyfoon met camera. De babyfoon met app beschikt over het Secure Connect-systeem Dit zorgt voor meerdere versleutelde koppelingen tussen de babyunit en de ouderunit en app. Hierdoor is de verbinding sterk en veilig. De babyunit bevat een full HD-camera met nachtzicht en digitale zoom. Het beeldscherm is 4,3 inch (11,5 cm) en dus groot genoeg om alles goed te volgen in de babykamer.  De oplaadbare ouderunit heeft een batterijduur van maximaal 12 uur*. Dit is vrij lang voor babyfoon met camera. Met de Eco-modus kun je energie besparen zodat de batterij nog langer mee gaat.

Verder heeft deze babyfoon heel veel fijne extra’s als een thermometer, terugspreekfuntie, fijne heldere slaapliedjes en een nachtlampje. De camera beschikt over een zoomfunctie. Voor het gebruik van de meegeleverde ouderunit heb je geen wifi nodig.

Voor alle andere plaatsen biedt de Baby Monitor + app via wifi of mobiel internet onbeperkt bereik. Hiermee kun je ook tegen je kindje praten, foto’s maken, nachtlampje bedienen en slaapliedjes bedienen. Philips heeft ook witte ruis en natuurgeluiden als slaapliedjes. Dit werkt voor heel veel baby’s kalmerend. Je kunt eventueel ook je eigen slaapliedjes opnemen en laten afspelen. Hoe fijn is dat!

De reviews van de Philips Avent Connected SCD923/26 zijn zeer goed! Lees ze hier op bol.  We hebben de babyfoon ook zelf mogen testen, zie onderstaande video -review.

De babyfoon is helaas niet uit te breiden met meerdere camera’s. Je kunt wel via de app meerdere camera’s aansluiten, echter beschikt de babyfoon niet over een quadmodus of scanmodus. Je hebt dus beeld van maar 1 camera.

De Philips Avent Baby Monitor+-app kan gratis worden gedownload in de App Store of Google Play Store.

Bekijk onze video review van de Philips AVENT Connected hier

  Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Foto’s en video’s maken met app
Zoomfunctie op camera
Verbeterde accu
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, slaapliedjes als white nois en de mogelijkheid voor eigen slaapliedjes, vox-functie, infrarood voor de nacht

Goed werkende wifi voor gebruik App
Babyfoon is niet uitbreidbaar
Geen op afstand bestuurbare camera

Philips Avent Connected SCD923 – Beeldbabyfoon met app

Waar te koop?

bol.com (€264,99)
amazon.nl (€254,00)
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 - 12:02

2. ELRO BC3000 / BC4000 Baby Monitor Royale

babyfoon met app De beste babyfoon met app en ouderunit is de ELRO BC3000. De ELRO BC3000 wordt geleverd met een XL touchscreen van 12,7 cm. Hiernaast is het ook mogelijk om je baby in de gaten te houden via de ELRO Babycam app wanneer je buiten de deur bent.

De camera beschikt over een HD resolutie en over een pan/tilt functie. Dit houdt in dat je de camera kunt bewegen en sturen met de ouderunit of de app. De camera heeft een normale digitale verbinding van 100 meter met de ouderunit en een wifi verbinding met de App. Heb je geen wifi? Dan kun je wel gewoon de ouderunit gebruiken in huis.

Verder beschikt de babyfoon slaapliedjes, terugspreekfunctie, voedingsnotificatie, laadstation, nachtzicht, temperatuurmeter en VOX-functie. De babyfoon is overigens ook uit te breiden met extra camera’s. Handig voor in de toekomst.

De ELRO Babycam app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App store. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé. Deze babyfoon ontvangt  goede beoordelingen op bol.com.

Lees ons hele verslag over de ELRO babyfoon hier.

Nieuw: Sinds kort is de ELRO BC4000 verkrijgbaar. Deze uitvoering heeft scherper beeld (HD), beter en verder bereik en een fijn nachtstation. Bekijk deze nieuwe uitvoering hier. Wij hebben deze nieuwe babyfoon uitvoerig getest. 

Lees ons testrapport hier inclusief video review. 

Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
 Screenshots en video maken de met app
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Babyfoon is uitbreidbaar
Goede prijs/ kwaliteit

Goed werkende wifi voor gebruik App

NIEUW: ELRO BC4000 Baby Monitor Royale Full HD Babyfoon met app

#2 NIEUW: ELRO BC4000 Baby Monitor Royale Full HD Babyfoon met app

ONZE KEUZE
- Scherper beeld (HD-Resolutie) - Groter bereik door antenne - Oplaadstation - Gratis App  

Waar te koop?

bol.com (€199,00)
amazon.nl (€199,00)
coolblue.nl (€199,00)
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 - 12:00
ELRO BC3000 Baby Monitor Royale

ELRO BC3000 Baby Monitor Royale

Goede prijs / kwaliteit

Waar te koop?

bol.com
blokker.nl (€199,00)
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 - 12:02

3. Maxi Cosi See Pro Babyfoon met huil assistentie

Maxi Cosi You See ProHeeft mijn baby trek? Of is hij toe aan een schone luier? Vooral in het begin is het nog moeilijk om als kersverse ouder het huiltje van je baby te begrijpen. Hoe bijzonder is het als je hierin hulp krijgt van je babyfoon? De Maxi Cosi See Pro kan dit! Zie de video hieronder hoe het werkt.

Naast huil assistentie beschikt de babyfoon over heel veel andere fijne functionaliteiten. Dankzij verbinding via de app met je telefoon in Ultra HD en livestreams op het meegeleverde ouderbeeldscherm van 5 inch kun je met duim en wijsvinder inzoomen om je baby zelfs ‘s nachts in het donker in de gaten te houden.

Deze Maxi Cosi babyfoon met app is een product uit de Connected Home serie. Een lijn van slimme kinderkamerproducten met sensoren die via één app met elkaar in verbinding staan. De lijn bestaat uit de See Babyfoon, de Breathe Luchtbevochtiger, de Soothe Licht & Geluid en de Glow Wieglampje.

Dat deze producten kunnen samenwerken via de Connected Home app is een leuke bijkomstigheid, maar is niet noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan het nachtlampje dat automatisch aangaat als jullie baby overstuur is of de luchtbevochtiger die voor het slapen gaan nog even aangaat.

De babyfoon is de meest complete babyfoon met app van dit moment en heeft dan ook de Innovation Baby Award gewonnen. Extra’s als een terugspreekfunctie, nachtzicht, slaapliedjes, witte ruis, foto en vide-opname, geluids- en bewegingsdetectie. Ook kun je luchtvochtigheid en temperatuur aflezen via de app.

Een leuke extra is dat je deze slimme babyfoon ook via Google of Alexa kunt bedienen. Zo kun je roepen: Hey Google, zet de slaapliedjes aan op de babyfoon!

De babyfoon ontvangt goede beoordelingen op Maxi Cosi. Lees onze hele review over de babyfoon hier

Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
Opname en foto mogelijkheid met app
Splitscreen 
 Op afstand bestuurbare camera
Met huil- assistentie
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, nachtlampje, vox-functie, infrarood voor de nacht en slaapliedjes

Goed werkende wifi babykamer voor gebruik App
Huil assistentie is de eerste 6 maanden gratis, hierna tegen betaling. 
Babyfoon is niet uit te breiden met meerdere camera’s

4. Luvion Supreme Connect 2

Babyfoon met app en ouderunitEen nieuwere babyfoon met app van Luvion is de Luvion Supreme Connect 2. Dit is de 3e babyfoon met app in het Luvion assortiment. Deze babyfoon beschikt net zoals de Luvion Grand Elite 3 over de LLHR technologie. Door deze techniek heb je altijd bereik thuis en onderweg met de babykamer. Met de meegeleverde ouderunit met touchscreen van 12,7 cm beschik je in huis over een storingsvrije digitale verbinding tot ongeveer 50 meter.

Ga je naar je werk of een ommetje maken en een kijkje nemen in de babykamer? Dan kun je via de gratis app jullie babyfoon op de smartphone en/of tablet bekijken. Je het hiervoor wel goed werkende wifi nodig op de babykamer. Met de app kun je onder andere de camera ook op afstand besturen, praten met jullie kindje, slaapliedjes afspelen en video’s en foto’s maken.

Met de meegeleverde ouderunit kun je iets meer zoals ook de instellingen veranderen van de VOX-functie, de helderheid van het scherm aanpassen en slaapliedjes afspelen. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé.

Verschil met de Luvion Grand Elite 3? De Luvion Supreme Connect 2 babyfoon is uit te breiden met wel 4 camera’s. Ook beschikt deze babyfoon over een quadfunctie waarmee je meerdere camerabeelden op 1 scherm kunt zien. Het beeldscherm is groter en de babyfoon beschikt over een nachtlampje die op afstand is te bedienen. De prijs ligt door deze extra’s een stukje hoger. Heb je nog meer vragen over deze babyfoon?

Lees hier ons uitgebreide verslag met de meest gestelde vragen.

Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Opname en foto mogelijkheid met app
Quadfunctie (split-screen)
 Op afstand bestuurbare camera
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, nachtlampje, vox-functie, infrarood voor de nacht en slaapliedjes

Goed werkende wifi babykamer voor gebruik App
Touchscreen is minder gevoelig dan bijvoorbeeld een telefoon

Luvion Supreme Connect 2

Waar te koop?

bol.com (€259,00)
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 - 12:02

5. Nieuw: Luvion Essential Connected

Luvion Essential ConnectedDe populaire Luvion Essential  is nu ook verkrijgbaar in een nieuwe verbeterde uitvoering met App 

Deze Connected versie van de Luvion Essential is te verbinden met de 5 inch meegeleverde beeldmonitor maar kan ook worden gekoppeld aan je smartphone.

Dankzij de 128-bit AES encryptie volgens de ISO27001 veiligheidsnorm is jouw verbinding beveiligd. Zo kun je de beelden via de app overal ter wereld bekijken zonder hackers.

Naast de wifi functionaliteit is ook het scherm geupdate naar een groot 5 inch scherm voor een nog betere weergave. Ook is het lokale bereik nog beter geworden

De functionaliteit is verder grotendeels hetzelfde gebleven. De Essential Connect beschikt net als het origineel over de mogelijkheid extra camera’s voor broertjes en zusjes toe te voegen.

De monitor beschikt hiervoor over onze Luvion Smart VOX™ oplossing zodat je altijd direct de juiste camera in beeld hebt.

Je hebt perfect zicht, zowel ‘s nachts als overdag. Andere handige functies zijn o.a. slaapliedjes, terugspreekfunctie en een nachtlampje. De Luvion Essential Connected babyfoon is verkrijgbaar in het wit of zwart.

Crib uitvoering

Je kunt ook kiezen voor de speciale ‘Crib’ uitvoering. De speciale crib mount zet je makkelijk vast en doordat de voedingskabel hierdoor heen loopt kan deze veilig aan het bedje zonder dat je kleintje bij de kabels kan komen. Deze uitvoering is wel iets duurder.

Wij hebben de babyfoon zelf nog niet getest. Luvion maakt betrouwbare babyfoons en wij verwachten dat de kwaliteit niet zal tegenvallen. We wachten de eerste reviews af! De introductieprijs is inder geval heel schappelijk.

  Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Foto’s en video’s maken met app
Digital zoomfunctie op camera
Verbeterde accu
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, slaapliedjes ,nachtlampje vox-functie, infrarood voor de nacht
Babyfoon is uitbreidbaar met totaal 4 camera’s
Goede introductie prijs/ kwaliteit

Goed werkende wifi voor gebruik App
App is tegen betaling
Geen op afstand bestuurbare camera

Luvion Essential Connect Black Wifi Babyfoon met HD Camera én App

Waar te koop?

bol.com (€199,00)
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 – 12:00

Luvion Essential Connect Crib Wifi Babyfoon met HD Camera én App

Waar te koop?

bol.com (€259,00)
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 – 12:00

6. Motorola Nursey VMX65, de babyfoon met wieghouder

Motorola VM65X Connect Een babyfoon met app waar je echt alles perfect mee in de gaten kunt houden is de Motorola Nursery VMX65 Babyfoon. Deze babyfoon met app wordt inclusief flexibele wieghouder geleverd. Zo heb je jullie kindje vanaf boven goed in zicht. Levert prachtige beelden op. Met de app kun je deze beelden vastleggen op foto of video. Ligt de baby even ergens anders te slapen? Met de afneembare camera en magnetische bevestiging kun je hem door het hele huis plaatsen.

De ouderunit werkt met een digitale verbinding en bestaat uit een 5 inch Full HD kleuren beeldscherm. Met de ouder unit kun je slaapliedjes opzetten, de camera besturen, temperatuur aflezen, de eco modus instellen en gebruikmaken van de terugspreekfunctie. Het bereik van de ouderunit binnen is zo ongeveer 50 meter.

Voor het gebruik van de Motorola Nursery-app heb je altijd wifi verbinding nodig op de babykamer. Via de app kun je real-time meekijken in de kamer van jullie baby, gesprekken in twee richtingen voeren en zelfs vooraf opgenomen natuurgeluiden, slaapliedjes en audioboeken via de babyfoon afspelen. Met de Motorola Nursery-app sla je daarnaast gemakkelijk beelden van je kindje op om ze vervolgens te delen met naasten.

De babyfoon is momenteel gericht op vooral Engelse gebruikers, hierdoor zijn de audioboeken alleen in het Engels verkrijgbaar.

De babyfoon ontvangt op bol opvallend veel goede reviews:

Super fijne babyfoon! Goed verpakt en hele goede kwaliteit. Als kersverse ouders onze kleine in de gaten kunnen houden geeft ons veel rust. Het grote scherm en het nachtzicht maken dit een eitje. We gebruiken de natuurgeluiden vaak als achtergrond geluid om de kleine rustig te laten slapen. Ook de app is erg gebruiksvriendelijk. Top aankoop!

  Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Foto’s en video’s maken met app
   Op afstand bestuurbare camera
Vogelperspectief
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, slaapliedjes als white nois en de mogelijkheid voor eigen slaapliedjes, vox-functie, infrarood voor de nacht

Goed werkende wifi voor gebruik App
Prijzig
Babyfoon is niet uitbreidbaar

 • Hoe ver is het bereik van een babyfoon met app en ouderunit?

  Als de camera verbonden is met de meegeleverde ouderunit is het bereik in huis ongeveer 50 meter. Het bereik is vooral afhankelijk van omgevingsfactoren zoals de dikte van de betonnen muren en de hoeveelheid staal. Als de camera is gekoppeld aan de smartphone dan is het bereik onbeperkt. Wel ben je afhankelijk van goed werkende wifi op de babykamer en een goede ontvangst op je telefoon. Een wi-fi versterker kan voor een nog betere verbinding zorgen.

 • Is de babyfoon app gratis te downloaden?

  De babyfoon app voor de Alecto en Elro babyfoons zijn gratis te downloaden in de Appstore of Google Play. De Motorola babyfoon app is ook gratis te downloaden en eventueel uit te breiden met betaalde functies zoals de Total Sleep Solution app. De app voor de nieuwe Luvion Essential Connect is wel tegen betaling. 

 • Zijn er extra kosten voor het gebruik van de babyfoon app?

  Op wifi is het gebruik gratis van de app. Afhankelijk van je eigen mobiele abonnement kunnen er kosten aanzitten voor het dataverbruik.

 • Is een babyfoon met app en ouderunit te hacken?

  Het verbinden van de wifi babyfoon babyfoon met een internetdienst kan in sommige gevallen wel tot een iets verhoogd risico leiden op hacken. Dit zijn de wifi babyfoons waarmee met een app ook buitenshuis contact kunt maken met de babykamer.

  Fabrikanten als Luvion en Alecto hebben hier rekening mee gehouden en de verbinding extra goed beveiligd. Zo heeft iedere camera een eigen unieke code waarmee je deze koppelt aan jouw app. Zonder deze code kun je de camera niet toevoegen. Ten tweede beveilig je de beelden zelf nog eens extra door je eigen unieke wachtwoord toe te voegen. Alleen met jouw unieke wachtwoord en de unieke camera code krijg je via de app toegang tot jouw camera.

 • Waarom kies je voor een babyfoon met app en ouderunit?

  Met een babyfoon met app heb je onbeperkt bereik en kun je waar je ook bent ter wereld contact maken met de babykamer. Dit kan bijvoorbeeld op je werk zijn of als je even een ommetje maakt met de hond. Zo weet je precies wat er zich afspeelt op de babykamer. Je kunt ook geruststellende woordjes fluisteren met de terugspreekfunctie.

Plaats een reactie