fbpx

Babyfoon met VOX functie, wat is dat en welke babyfoons beschikken over een ECO-modus?

Een babyfoon met VOX functie is een modus die op veel moderne digitale babyfoons aanwezig is. De afkorting VOX staat voor “Voice Operated eXchange” en de techniek heet ‘Voice Activated Transmission’. Deze afkortingen worden door elkaar heen gebruikt. Vaak wordt VOX samen genoemd met de ECO-modus of geluidsactivering. Wat is een babyfoon met VOX en hoe kun je deze functie gebruiken in de babykamer? We bespreken het in onderstaande artikel.

Wat is een babyfoon met VOX of ECO functie?

Een babyfoon met VOX functie wordt ook wel een babyfoon met geluidsactivatie genoemd, of met standby stand knop of een babyfoon met ECO-modus. Goed om even helder te hebben wat deze functies precies inhouden, want ze worden nog weleens door elkaar gebruikt, wat het lastig maakt om te bepalen welke babyfoon over een ECO-modus beschikt. 

VOX- Modus van de babyfoon met camera

Bij alle babyfoons met camera kun je het beeldscherm tijdelijk uitzetten. Het beeldscherm springt weer aan als de babyfoon geluid detecteert. De gevoeligheid, ofwel geluidssterkte, waarbij het beeldscherm aanspringt heet de VOX-modus. Bijna alle babyfoons met camera beschikken over een VOX-modus. De gevoeligheid van de VOX-modus kun je zelf instellen. Hoe lager de VOX, hoe minder snel de monitor aanspringt. Wel staat de babyunit nog steeds volledig in verbinding met de ouderunit. Zodra het weer stil is in de babykamer, wordt het beeldscherm automatisch uitgeschakeld. Deze automatische VOX-modus is naast handig, ook energiebesparend. De batterij gaat op deze manier langer mee zonder dat je ook maar iets mist. Vandaar dat VOX ook wel ECO-modus wordt genoemd of geluidsactivatie.

Verwar deze VOX-modus niet met de audio-modus waarbij je alleen geluid ontvangt en het beeldscherm uitgeschakeld blijft.

ECO- Modus of Smart Eco

Als een babyfoon over een ECO-modus beschikt, wordt niet alleen de monitor uitgezet, ook de audioverbinding wordt tijdelijk uitgeschakeld. De units maken alleen verbinding als de baby geluid maakt. Hiermee wordt het zendvermogen tussen ouder- en babyunit tijdelijk gereduceerd. Wel moet opgemerkt worden dat als de ECO-modus ingeschakeld wordt, het soms even kan duren voordat de babyfoon het geluid doorgeeft. Dit gaat om een paar seconden. Met de ECO-modus bespaar je meer energie en zal de accu nog langer meegaan

Sommige babyfoons hebben deze functie niet. Het kan zijn dat de babyfoon dan beschikt over een Smart ECO-functie of Slimme ECO-modus. De babyfoon schakelt dan automatisch over op de ECO – modus.

Schakel je deze ECO-modus niet in op de babyfoon dan staat staat de verbinding tussen de ouder- en babyunit voortdurend open. Wellicht fijn denk je nu, maar als jullie kindje rustig slaapt, dan is dit in principe niet nodig. 

VOX functie van babyfoon per omgeving af te stemmen

Een VOX modus op een babyfoon is aan te passen naar gevoeligheid. Hoe gevoeliger de VOX functie, hoe sneller de babyfoon aanspringt, ook in de ECO-modus. Hieronder een voorbeeld van de verschillende VOX-standen:

Wat is VOX babyfoon?

Dit geldt ook voor geluiden buiten de babykamer. Woon je buiten de randstad waar weinig omgevingsgeluiden zijn, dan kun je de babyfoon op de gevoeligste VOX stand zetten. Woon je in een dichtbevolkte omgeving met veel omgevingsgeluiden als langsrijdende auto’s, buren en blaffende honden? Dan kun je de VOX-stand iets minder gevoelig zetten. Je kunt dit zelf het beste testen.

Welke babyfoons hebben een ECO functie?

Bijna iedere moderne babyfoon beschikt over een VOX-modus, echter niet alle babyfoons beschikken over een ECO-modus. Sommige babyfoons hebben meer niveaus van gevoeligheid dan andere babyfoons in de ECO-stand. In de gebruiksaanwijzing van de babyfoon kun je lezen of de babyfoon over een VOX en/of ECO-modus beschikt en hoe deze werkt. Hieronder tref je een overzicht aan van de beste en meest verkochte babyfoons met een VOX en ECO functie.

1. Alecto DVM 200 M babyfoon met VOX functie

Alecto DVM 200

Een betrouwbare babyfoon met camera en VOX – functie is de Alecto DVM 200M. Groot pluspunt van deze babyfoon met camera is dat hij op afstand te draaien is en een groot scherm heeft van maar liefst 11 cm. De babyfoon is heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200M zijn onder andere de terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten. En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een splitscreen heeft. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus.

De ECO-modus schakel je in door de geluidsactivatie op ‘ja’ te zetten in het menu (zie video onderaan dit artikel). Deze babyfoon beschikt over 5 VOX- niveaus. Bij niveau 1 heeft de babyfoon een lage gevoeligheid en met de baby hard huilen voordat de babyfoon inschakelt. Bij niveau 4 schakelt de babyfoon al in bij zachte geluidjes van de baby. Met de geluidsactivatie knop zet je de babyfoon in de ECO-modus mocht er niets aan de hand zijn.   

De babyfoon heeft recent het predicaat ‘beste koop’ ontvangen. Verkrijgbaar in zwart, wit en grijs. 

2. Qute Q-Connection Signal met ECO en VOX-modus

beste babyfoon 2023Een scherp geprijsde babyfoon met camera die over uitgebreide functies beschikt is de Qute Connection Signal. De mat zwarte babyfoon is licht in gewicht en heeft een moderne en stijlvolle uitstraling. Met het scherpe HD-kleurenbeeld van 5 inch heb je alles goed in beeld en hoor je alles luid en duidelijk. Het nachtzicht van deze babyfoon is bijzonder scherp. Deze babyfoon beschikt over een op afstand draaibare camera met digitale zoom. De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s zodat je zicht hebt op meerdere kamers.

De verbinding bestaat uit een storingsvrije FHSS verbinding waar je in huis ongeveer 50-60 meter bereik hebt. Fijne extra’s waar deze babyfoon over beschikt zijn onder andere een terugspreekfunctie, eco-modus, thermometer, slaapliedjes met instelbare tijdsduur, wekker, nachtmodus met uit-modus en scan en splitmodus.

Deze babyfoon spreekt ook echt over een ECO-modus in het menu. Bijzonder is dat deze babyfoon over 3 verschillende ECO-niveaus beschikt. Het laagste niveau zorgt voor de langste batterij-duur. Het zendvermogen wordt in deze modus zover mogelijk gereduceerd. Je kunt ook de VOX-gevoeligheid van geluiden instellen op 3 niveaus. Als jullie baby zachte geluidjes maakt, moet de gevoeligheid op een hoog niveau worden ingesteld.

Lees onze review inclusief vide over de Qute Q Connection babyfoons hier.

Te koop bij o.a. Babypark.

Qute Connection Signal Babyfoon met camera

Waar te koop?

bol.com
babypark.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:00

3. Alecto DBX -88 FULL ECO babyfoon

Alecto DBX-88 eco DECT babyfoon met display

De Alecto DBX-88 Full ECO is een fijne DECT babyfoon. De Alecto DBX-88 ECO Babyfoon is erg gebruiksvriendelijk en beschikt over veel handige opties. De babyfoon is volledig storingsvrij omdat hij werkt met de DECT technologie. Met de Full ECO-modus kun je zelf het energieverbruik en het zendvermogen instellen tot het minimale. Als jij in de kamer naast de slaapkamer van je kindje bent hoeft de babyfoon tenslotte niet op het volle zendvermogen te werken. Zo bespaar je energie!

De babyfoon beschikt verder over handige extra’s als een terugspreekfunctie, slaapliedjes, thermometer en een nachtlampje. Wat ook super handig is aan deze babyfoon is dat de beide units op batterijen werken. Als je een keertje zonder netstroom komt te zitten, dan werkt de babyfoon in ieder geval. 

Wil je liever een simpele babyfoon zonder alle extra’s maar wel met een ECO-modus? Dan is de Alecto 85 ECO een goede keuze. De babyfoon beschikt nog wel over een terugspreekfunctie, maar heeft geen slaapliedjes en thermometer. Wel goedkoper!

4. Philips AVENT SCD 723 met Smart ECO modus

Philips Avent DECT-babyfoon SCD723/26
Philips Avent DECT-babyfoon SCD723/26

Totaal zijn er 4 babyfoons van Philips AVENT als beste uit de test gekomen. Deze babyfoons zijn bijna zo goed als gelijk aan elkaar, maar verschillen in extra functies en prijs. Alle babyfoons beschikken in ieder geval over een Smart Eco modus, een terugspreekfunctie, thermometer en een nachtlampje. De DECT verbinding zorgt ervoor dat babyfoon 100% storingsvrij is. De Smart Eco functie zorgt ervoor dat het DECT-signaal automatisch beperkt wordt om energie en straling te besparen. Je kunt ook de Eco Max activeren om nog meer energie te besparen. 

Het verschil tussen alle Philips babyfoons zit vooral in het wel of niet hebben van een laadstation, nachtmodus en sterrenprojectie. Lees hier meer over de verschillen en de test van de Consumentenbond. 

De beste babyfoon van de 4 vinden wij de SCD 723. Deze babyfoon heeft een laadstation en een nachtmodus. Het laadstation is een acculader waar je de accu van de babyfoon mee oplaadt wanneer deze leeg is. Je klikt de babyfoon zo heel gemakkelijk in de oplader. Ontvangt al veel goede beoordelingen van ouders. De 721/26 is hetzelfde overigens, alleen is de kleur lichtblauw.

babyfoon met slaapliedjes

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:02

Philips Avent SCD713

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl
philips.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:02

Philips Avent SCD733/26 met sterrenprojector

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl
philips.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:01

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl
alectobaby.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:00

Waar te koop?

bol.com
coolblue.nl
amazon.nl
expert.nl
blokker.nl
alectobaby.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:02

Waar te koop?

bol.com
expert.nl
amazon.nl
coolblue.nl
alectobaby.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:01