babyfoon met vox functie

Wat is een babyfoon met VOX functie?

Een babyfoon met VOX functie is een extra optie die op veel moderne digitale babyfoons aanwezig is. VOX staat voor Voice Activated Transmission. Wat is een babyfoon met vox en wat kunnen we ermee? We bespreken het in onderstaande artikel.

Babyfoon met vox functie bespaart energie

Een babyfoon met VOX functie wordt ook wel een babyfoon met geluidsactivatie genoemd of een babyfoon met ECO-modus. Bij een ingeschakelde VOX functie of Eco-modus gaat de babyfoon pas zenden zodra de baby geluid maakt.

Zonder deze VOX functie staat de verbinding voortdurend open. Bij een babyfoon met camera heb je dan bijvoorbeeld altijd het beeld en geluid aanstaan. Wellicht fijn denk je nu, maar als jullie kindje rustig slaapt, dan is dit in principe niet nodig.

Met een VOX functie springt de babyfoon pas aan als er ook daadwerkelijk geluid wordt waargenomen. Zo bespaar je veel energie en zal de accu minder snel leeglopen. Daarnaast is er minder straling aanwezig in de VOX-modus.

Vox functie van babyfoon per omgeving verschillend

Een VOX functie op een babyfoon is vaak aan te passen naar gevoeligheid. Hoe gevoeliger de VOX functie, hoe sneller de babyfoon aanspringt. Dit geldt ook voor geluiden buiten de babykamer. Woon je buiten de randstad waar weinig omgevingsgeluiden zijn, dan kun je de babyfoon op de gevoeligste VOX stand zetten. Woon je in een dichtbevolkte omgeving met veel omgevingsgeluiden als langsrijdende auto’s, buren en blaffende honden? Dan kun je de VOX-stand iets minder gevoelig zetten. Je kunt dit zelf het beste testen.

Welke babyfoons hebben een vox functie?

Zowel babyfoons met camera als zonder camera beschikken over een VOX-functie of Eco modus. Bijna iedere moderne babyfoon beschikt over een VOX-modus. Ook de babyfoons in onze top 10.

Hieronder tref je een overzicht aan van de beste en meest verkochte babyfoons met een vox functie.

Luvion Essential babyfoon met vox functie

babyfoon met vox functieEen goed beoordeelde Luvion is de Luvion Essential. Dit is een babyfoon met camera met vox functie en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.

De Luvion Essential babyfoon heeft verschillende awards in ontvangst mogen nemen. De babyfoon is bij KEK Mama als beste babyfoon uit de test gekomen. Ouders van Nu heeft de babyfoon de Consumenten Award overhandigd. Het kleuren beeldscherm is 8,5 cm groot en de witte babyfoon heeft zeer veel functies. Extra’s als de kamertemperatuur, terugspreekfunctie, de batterij-indicator, nachtzicht en visuele geluidsindicatie zijn allemaal aanwezig op de Luvion Essential. Je kunt zelfs inzoomen op je kleintje zodat je alles van heel dichtbij kunt bewonderen. De vox functie van deze Luvion heeft 3 standen zodat je deze naar wens kunt aanpassen.

Op deze babyfoon van Luvion kan je extra camera’s aansluiten voor broertjes of zusjes.

Sinds kort is ook de Luvion Essential Plus verkrijgbaar. Grote pluspunt van deze nieuwe uitvoering is dat de camera op afstand te besturen is en beschikt over een smart-VOX functie. De originele Essential beschikt ook over een VOX-functie, echter is deze iets minder secuur afgesteld. Je hoort meer geluiden door de babyfoon.

Philips Avent SCD560 babyfoon

babyfoon met vox functieDeze audio babyfoon heeft 5 jaar op rij het predicaat ‘beste babyfoon’ uitgereikt gekregen van de Consumentenbond. Afgelopen december 2018 is deze babyfoon met komst van de nieuwe Philips modellen van zijn troon gestoten en draagt nu het predicaat ‘beste koop’ gezien de goede prijs-kwaliteitsverhouding.

De Philips Avent SCD560 biedt door de DECT verbinding een helder geluid zonder storing. Zo hoor je ieder geluidje van de baby helder. Een bijzondere functie van de babyfoon is zoals Philips het noemt de Eco Max-modus (de vox functie). In de Eco Max-modus is het radiosignaal van de babyunit volledig uitgeschakeld. Zodra de baby geluid maakt, wordt het radiosignaal van de babyunit automatisch weer ingeschakeld.

Is je baby onrustig en zou je iets willen zeggen zonder naar de babykamer te hoeven lopen? Dan kan dit met de terugspreekfunctie. Ook heel fijn is de temperatuurmeter. Zo weet je precies hoe warm het is in de babykamer. Wil je alle ins and outs zien van de Philips Avent SCD560? Bekijk dan hier de video review. 

Alecto DVM 200 babyfoon met vox functie

Alecto DVM-200 Babyfoon

Een betrouwbare babyfoon met camera en vox functie is de Alecto DVM 200. Groot pluspunt van deze babyfoon met camera is dat hij op afstand te draaien is en een groot scherm heeft van maar liefst 11 cm. De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200 zijn onder andere de terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten. En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een splitscreen heeft. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus.

De vox functie van deze babyfoon beschikt over 5 niveaus. Bij niveau 1 heeft de babyfoon een lage gevoeligheid en met de baby hard huilen voordat de babyfoon inschakelt. Bij niveau 4 schakelt de babyfoon al in bij zachte geluidjes van de baby.

Alecto DBX -88 ECO babyfoon

babyfoon met vox functieDe Alecto DBX-88 ECO is door de Consumentenbond met een 7,2 goed bevonden en heeft ook het predicaat beste koop ontvangen. De Alecto DBX-88 ECO Babyfoon is erg gebruiksvriendelijk en beschikt over veel handige opties. De babyfoon is volledig storingsvrij omdat hij werkt met de DECT technologie. Met de ECO-modus kun je zelf het energieverbruik en het zendvermogen instellen. Als jij in de kamer naast de slaapkamer van je kindje bent hoeft de babyfoon tenslotte niet op het volle zendvermogen te werken. Zo bespaar je energie!

De Luvion Easy

Luvion Easy Babyfoon

Deze babyfoon met vox-functie is een betaalbare en betrouwbare babyfoon met camera zonder al te veel poespas en makkelijk in gebruik. De Luvion Easy beschikt over een 2 inch kleuren beeldscherm. In het donker is jullie uk nog goed te zien dankzij de infrarood.

Valt de verbinding toch weg? Of is de batterij leeg? Dan ontvang je direct een waarschuwing. Wel zo fijn. Een andere fijne extra op Luvion Easy is de terugspreekfunctie. De babyfoon installeer je binnen een minuut, werkt bijna vanzelf en is eenvoudig in gebruik.

Sinds kort is ook de Luvion Easy Plus verkrijgbaar. Grote pluspunt van deze nieuwe uitvoering dat de batterij gaat langer mee gaat. Daarnaast is het beeldscherm iets groter en beschikt de babyfoon over een smart-VOX functie. Lees hier alle verbeterpunten en verschillen.