fbpx

Babyfoon met VOX functie, wat is dat?

Wat is een babyfoon met VOX functie?

Een babyfoon met VOX functie is een extra optie die op veel moderne digitale babyfoons aanwezig is. VOX staat voor Voice Activated Transmission. Wat is een babyfoon met vox en wat kunnen we ermee? We bespreken het in onderstaande artikel.

Babyfoon met vox functie bespaart energie

Een babyfoon met VOX functie wordt ook wel een babyfoon met geluidsactivatie genoemd of een babyfoon met ECO-modus. Bij een ingeschakelde VOX functie of Eco-modus gaat de babyfoon pas zenden zodra de baby geluid maakt.

Zonder deze VOX functie staat de verbinding voortdurend open. Bij een babyfoon met camera heb je dan bijvoorbeeld altijd het beeld en geluid aanstaan. Wellicht fijn denk je nu, maar als jullie kindje rustig slaapt, dan is dit in principe niet nodig.

Met een VOX functie springt de babyfoon pas aan als er ook daadwerkelijk geluid wordt waargenomen. Zo bespaar je veel energie en zal de accu minder snel leeglopen. Daarnaast is er minder straling aanwezig in de VOX-modus.

Wel moet opgemerkt worden dan als de VOX-modus ingeschakeld wordt, het soms even kan duren voordat de babyfoon het geluid doorgeeft. Dit gaat om een paar seconden. 

Vox functie van babyfoon per omgeving verschillend

Een VOX functie op een babyfoon is vaak aan te passen naar gevoeligheid. Hoe gevoeliger de VOX functie, hoe sneller de babyfoon aanspringt. Dit geldt ook voor geluiden buiten de babykamer. Woon je buiten de randstad waar weinig omgevingsgeluiden zijn, dan kun je de babyfoon op de gevoeligste VOX stand zetten. Woon je in een dichtbevolkte omgeving met veel omgevingsgeluiden als langsrijdende auto’s, buren en blaffende honden? Dan kun je de VOX-stand iets minder gevoelig zetten. Je kunt dit zelf het beste testen.

Welke babyfoons hebben een vox functie?

Zowel babyfoons met camera als zonder camera beschikken over een VOX-functie of Eco modus. Bijna iedere moderne babyfoon beschikt over een VOX-modus. Ook de babyfoons in onze top 10.

Hieronder tref je een overzicht aan van de beste en meest verkochte babyfoons met een vox functie.

1. Luvion Essential babyfoon met vox functie

babyfoon met Vox functieEen goed beoordeelde Luvion is de Luvion Essential. Dit is een babyfoon met camera met vox functie en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.

De Luvion Essential babyfoon heeft verschillende awards in ontvangst mogen nemen. De babyfoon is bij KEK Mama als beste babyfoon uit de test gekomen. Ouders van Nu heeft de babyfoon de Consumenten Award overhandigd. Het kleuren beeldscherm is 8,5 cm groot en de witte babyfoon heeft zeer veel functies. Extra’s als de kamertemperatuur, terugspreekfunctie, de batterij-indicator, nachtzicht en visuele geluidsindicatie zijn allemaal aanwezig op de Luvion Essential. Je kunt zelfs inzoomen op je kleintje zodat je alles van heel dichtbij kunt bewonderen. De vox functie van deze Luvion heeft 3 standen zodat je deze naar wens kunt aanpassen.

Op deze babyfoon van Luvion kan je extra camera’s aansluiten voor broertjes of zusjes.

De babyfoon is verkrijgbaar o verkrijgbaar in een plus uitvoering, de Luvion Essential Plus. Grote pluspunt van deze uitvoering is dat de camera op afstand te besturen is en beschikt over een smart-VOX functie. De originele Essential beschikt ook over een VOX-functie, echter is deze iets minder secuur afgesteld. Je hoort meer geluiden door de babyfoon.

2. Alecto DVM 200 babyfoon met vox functie

Alecto DVM 200

Een betrouwbare babyfoon met camera en vox functie is de Alecto DVM 200. Groot pluspunt van deze babyfoon met camera is dat hij op afstand te draaien is en een groot scherm heeft van maar liefst 11 cm. De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200 zijn onder andere de terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten. En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een splitscreen heeft. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus.

De vox functie van deze babyfoon beschikt over 5 niveaus. Bij niveau 1 heeft de babyfoon een lage gevoeligheid en met de baby hard huilen voordat de babyfoon inschakelt. Bij niveau 4 schakelt de babyfoon al in bij zachte geluidjes van de baby.

 

De babyfoon heeft in 2021 het predicaat ‘beste koop’ ontvangen en op Kieskeurig is de babyfoon best reviewed in de afgelopen maanden. Verkrijgbaar in zwart, wit en grijs. 

3. Alecto DBX -88 ECO babyfoon

Alecto DBX-88 eco DECT babyfoon met display

De Alecto DBX-88 ECO is door de Consumentenbond met een 7,2 goed bevonden en heeft ook het predicaat beste koop ontvangen. De Alecto DBX-88 ECO Babyfoon is erg gebruiksvriendelijk en beschikt over veel handige opties. De babyfoon is volledig storingsvrij omdat hij werkt met de DECT technologie. Met de ECO-modus kun je zelf het energieverbruik en het zendvermogen instellen. Als jij in de kamer naast de slaapkamer van je kindje bent hoeft de babyfoon tenslotte niet op het volle zendvermogen te werken. Zo bespaar je energie!

De babyfoon beschikt verder over handige extra’s als een terugspreekfunctie, slaapliedjes, thermometer en een nachtlampje. Wat ook super handig is aan deze babyfoon is dat de beide units op batterijen werken. Als je een keertje zonder netstroom komt te zitten, dan werkt de babyfoon in ieder geval. 

Wil je liever een simpele babyfoon zonder alle extra’s maar wel met een ECO-modus? Dan is de Alecto 85 ECO een goede keuze. De babyfoon beschikt nog wel over een terugspreekfunctie, maar heeft geen slaapliedjes en thermometer. Wel goedkoper!

4. Philips AVENT SCD 723 met Smart Eco modus 

Philips Avent DECT-babyfoon SCD723/26
Philips Avent DECT-babyfoon SCD723/26

Totaal zijn er 4 babyfoons van Philips AVENT als beste uit de test gekomen. Deze babyfoons zijn bijna zo goed als gelijk aan elkaar, maar verschillen in extra functies en prijs. Alle babyfoons beschikken in ieder geval over een Smart Eco modus, een terugspreekfunctie, thermometer en een nachtlampje. De DECT verbinding zorgt ervoor dat babyfoon 100% storingsvrij is. De Smart Eco functie zorgt ervoor dat het DECT-signaal automatisch beperkt wordt om energie en straling te besparen. Je kunt ook de Eco Max activeren om nog meer energie te besparen. 

Het verschil tussen alle Philips babyfoons zit vooral in het wel of niet hebben van een laadstation, nachtmodus en sterrenprojectie. Lees hier meer over de verschillen en de test van de Consumentenbond. 

De beste babyfoon van de 4 vinden wij de SCD 723. Deze babyfoon heeft een laadstation en een nachtmodus. Het laadstation is een acculader waar je de accu van de babyfoon mee oplaadt wanneer deze leeg is. Je klikt de babyfoon zo heel gemakkelijk in de oplader. Ontvangt al veel goede beoordelingen van ouders. De 721/26 is hetzelfde overigens, alleen is de kleur lichtblauw.