fbpx

Babyfoon zonder wifi, de beste op een rijtje

Een babyfoon zonder wifi zorgt over het algemeen voor minder verbindingsproblemen en storing. Je bent namelijk niet afhankelijk van een goede wifi-verbinding op de babykamer. Een ander voordeel van een babyfoon zonder wifi verbinding is dat de kans op hacken een stuk kleiner is. In dit artikel gaan we verder in op veilige en storingsvrije babyfoons zonder wifi en hebben wij een selectie gemaakt van de beste babyfoons zonder wifi.

Babyfoon zonder wifi, welke type verbinding dan wel?

Naast wifi babyfoons bestaan er nog 2 andere gangbare type babyfoons waar je uit kunt kiezen. We hebben ze even op een rijtje gezet:

1. Digitale verbinding:  Dit is veruit de meest gebruikte type verbinding voor een babyfoon. Een digitale verbinding kan uit DECT bestaan of uit FHSS. FHSS wordt gebruikt voor babyfoons met camera en DECT wordt veel gebruikt bij audio-babyfoons (alleen geluid). Deze babyfoons zijn met geen mogelijkheid te hacken en hebben een kraakhelder geluid. Echter kunnen de DECT babyfoons niet uitgebreid worden met extra baby-units. FHSS daarentegen wel. Het bereik van deze babyfoons ligt op maximaal 50 meter binnenshuis.

2. Analoge verbinding: Deze verbinding is te vergelijken met die van een goede walky talky. De verbinding is helder, echter is de kans op storing aanwezig zeker als je in een dicht bevolkte buurt woont met ouders die ook een analoge babyfoon gebruiken. Je kunt dan andere kindjes op de lijn horen. Analoge babyfoons hebben geen camera. Grote voordeel van deze verbinding is dat deze uit te breiden is met PMR. Je hebt dan bereik van wel 3 km! Een ander voordeel van deze babyfoons dat deze uit te breiden zijn.

Wat is de beste babyfoon zonder wifi?

Er zijn veel babyfoons zonder wifi verbinding verkrijgbaar. Je moet voor jezelf de afweging maken of je een babyfoon met of zonder camera wilt. De babyfoon uitbreidbaar moet zijn voor in de toekomst en of je groot bereik wilt. We hebben van alle wensen de beste babyfoon zonder wifi geselecteerd. Bekijk de babyfoons hieronder:

1. Luvion Essential Babyfoon

babyfoon zonder wifiDe Luvion Essential is de meest populairste babyfoon zonder wifi in het premium Luvion assortiment en heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De babyfoon wordt bij Bol.com als beste gewaardeerd door gebruikers. Het kleuren beeldscherm is 3,5 inch groot en de babyfoon heeft veel handige functies. Essentiele zaken als de kamertemperatuur, de batterij-indicator, nachtzicht en visuele geluidsindicatie zijn allemaal aanwezig op de Luvion Essential. Je kunt zelfs inzomen op je kleintje zodat je alles van heel dichtbij kan bewonderen. Op deze babyfoon van Luvion kan je extra camera’s aansluiten voor broertjes of zusjes.

Voor deze babyfoon heb je geen wifi verbinding nodig. De verbinding komt tot stand door de digitale FHSS. De babyunit (camera) koppel je aan het netstroom. De ouderunit heeft een stand-by tijd van ongeveer 2 uur. Handig om dus een stopcontact in de buurt te hebben.

Ga jij voor design? Luvion heeft ook de Luvion Essential Limited Edition. Deze speciale uitvoering heeft een wooden print en dat geeft een hele mooie natuurlijke look & feel. Of liever toch zwart? Dan kun je voor de zwarte uitvoering gaan.

De Luvion Essential Plus oa ook verkrijgbaar. Grote pluspunt van deze uitvoering is dat de camera op afstand te besturen is. De zogenaamde pan & tilt camera. Ook de batterij gaat langer mee. Lees hier alle verbeterpunten en verschillen.

Camera met zoomfunctie
Uitbreidbaar
 Essentiële extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Camera niet op afstand te draaien
Beperkte accuduur

2. Philips Avent SCD 713 babyfoon zonder wifi

babyfoon zonder wifiTotaal zijn 4 babyfoons van Philips Avent als beste uit de test gekomen met een 7,8 bij de Consumentenbond. Deze 4 babyfoons zijn bijna zo goed als gelijk aan elkaar, maar verschillen in wat extra functies en prijs. Alle uitvoeringen beschikken over een eco modus, een terugspreekfunctie, thermometer en een nachtlampje. De beste Philips babyfoon van de 4 vinden wij de SCD 723. Deze babyfoon heeft een laadstation en een nachtmodus. Het laadstation is een acculader waar je de accu van de babyfoon mee oplaadt wanneer deze leeg is. Je klikt de babyfoon zo heel gemakkelijk in de oplader. Ontvangt al veel goede beoordelingen van ouders. Helaas is de SCD723 vaak uitverkocht. 

De babyfoon heeft geen wifi nodig om verbinding te maken. De DECT verbinding zorgt ervoor dat de babyfoons 100% storingsvrij zijn. Nadeel van DECT is dat deze niet uit te breiden zijn met extra camera’s.

Storingsvrij en kraakhelder geluid door DECT
Beste uit de test Consumentenbond
Extra’s als een terugspreekfunctie, ECO-functie, slaapliedjes, nachtlampje

Geen camera
Niet uitbreidbaar
Prijzig

3. Alecto DBX 80 babyfoon

babyfoon zonder cameraEen populaire en betrouwbare PMR-babyfoon is de Alecto DBX-80. Met deze babyfoon kun je met een gerust hart de hond uit laten. Het bereik van deze babyfoon is namelijk 3 kilometer! De babyfoon is heel eenvoudig te bedienen en beschikt over achtergrondverlichting en een zaklamp. Wel zo handig als je het donker loopt. De DBX-80 stop je direct in het stopcontact. 

Deze babyfoon wordt veel gebruik door kinderdagverblijven. De babyfoon is namelijk uit te breiden met 4 babyunits. De babyfoon heeft geen wifi nodig om verbinding te maken. Wel heb je kans op iets storing op de lijn als iemand anders in de buurt op hetzelfde kanaal zit met de babyfoon. Dit komt vooral voor bij dichtbevolkte buurten. Denk aan appartementen. Bekijk hier alle babyfoons met groot bereik.

Bereik van 3 km!
Geluidsactivering (VOX)
Uit te breiden met meer baby units

Iets storing bij dichtbevolkte omgeving
  Weinig extra’s als een terugspreekfunctie of slaapliedjes

[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] Babyfoon met camera
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] Met zoomfunctie op camera
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="i"] Veilige FHSS verbinding 
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="i"] Uitbreidbaar 
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="i"] Prima prijs/kwaliteit

[wp-svg-icons icon="close" wrap="I"] Beperkte accu
[wp-svg-icons icon="close" wrap="I"] Geen HD- camera

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€135,00)
babypark.nl (€135,00)
prenatal.nl (€135,00)
Laatst bijgewerkt: 8 december 2023 - 13:08

[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] Audio babyfoon 
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] Best getest Consumentenbond

[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] 100% storingsvrij 
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="i"] Veilige DECT verbinding
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] Fijne extra's
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="i"] Werkt ook op batterijen
[wp-svg-icons icon="close" wrap="i"] Niet uitbreidbaar

[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] Audio babyfoon 
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] Analoge verbinding 

[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] 3 km bereik 
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="i"] 35 uur draadloos
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] Extra’s als ECO modus en buiten bereik indicator
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="i"] Werkt ook op batterijen
[wp-svg-icons icon="close" wrap="i"] Kleine kans op storing
[wp-svg-icons icon="close" wrap="i"] Geen slaapliedjes, nachtlampje, terugspreekfunctie