fbpx

Babyfoon zonder wifi, de beste op een rijtje

Een babyfoon zonder wifi zorgt over het algemeen voor minder verbindingsproblemen en storing. Je bent namelijk niet afhankelijk van een goede wifi-verbinding op de babykamer. Een ander voordeel van een babyfoon zonder wifi verbinding is dat de kans op hacken bijzonder klein is. In dit artikel gaan we verder in op veilige en storingsvrije babyfoons zonder wifi en hebben wij een selectie gemaakt van de beste babyfoons zonder wifi.

Babyfoon zonder wifi, welke type verbinding dan wel?

Naast wifi babyfoons bestaan er nog 2 andere gangbare type babyfoons waar je uit kunt kiezen. We hebben ze even op een rijtje gezet:

1. Digitale verbinding:  Dit is veruit de meest gebruikte type verbinding voor een babyfoon. Een digitale verbinding kan uit DECT bestaan of uit FHSS. FHSS wordt gebruikt voor babyfoons met camera en DECT wordt veel gebruikt bij audio-babyfoons (alleen geluid). Deze babyfoons zijn met geen mogelijkheid te hacken en hebben een kraakhelder geluid. Echter kunnen de DECT babyfoons niet uitgebreid worden met extra baby-units. FHSS daarentegen wel. Het bereik van deze babyfoons ligt op maximaal 50 meter binnenshuis.

2. Analoge verbinding: Deze verbinding is te vergelijken met die van een goede walky talky. De verbinding is helder, echter is de kans op storing aanwezig zeker als je in een dicht bevolkte buurt woont met ouders die ook een analoge babyfoon gebruiken. Je kunt dan andere kindjes op de lijn horen. Analoge babyfoons hebben geen camera. Grote voordeel van deze verbinding is dat deze uit te breiden is met PMR. Je hebt dan bereik van wel 3 km! Een ander voordeel van deze babyfoons dat deze uit te breiden zijn.

Wat is de beste babyfoon zonder wifi?

Er zijn veel babyfoons zonder wifi verbinding verkrijgbaar. Handig om voor jezelf de afweging te maken of je een babyfoon met of zonder camera wilt. Wil je dat de babyfoon een groot bereik heeft of gebruik je de babyfoon alleen binnenshuis? We hebben van alle wensen de beste babyfoon zonder wifi geselecteerd. Bekijk de babyfoons hieronder:

1. Alecto DVM 200M babyfoon zonder wifi

Alecto babyfoon met cameraEen betrouwbare Alecto babyfoon met camera is de Alecto DVM 200M. Deze babyfoon heeft in 2024 het predicaat beste koop van de Consumentenbond ontvangen. De Consumentenbond was vooral de spreken over het zuivere geluid alsmede de goede verbinding zonder wifi.

Groot pluspunt van deze babyfoon met camera is dat hij op afstand te draaien is en een groot scherm heeft van maar liefst 4,3 inch. De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. De ouderunit werkt (ook) op batterijen. 

Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200M zijn onder andere de terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht, ECO-modus en fijne slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten. En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een splitscreen en quadmodus heeft. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus.

Deze babyfoon maakt gebruik van een digitale verbinding zonder wifi.

Op afstand bestuurbare camera
  4,3 inch beeldscherm
Uitbreidbaar
Splitscreen en quadmodus bij meerdere camera’s
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
Ouderunit werkt ook op batterijen
Iets prijzig
  Geen HD-beeld
Beperkte accuduur van 1000mAh
Geen mogelijkheid tot video en foto

2. Luvion Essential Babyfoon

babyfoon zonder wifiDe Luvion Essential is de meest populairste babyfoon zonder wifi in het premium Luvion assortiment en heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De babyfoon wordt bij Bol.com als beste gewaardeerd door gebruikers. Het kleuren beeldscherm is 3,5 inch groot en de babyfoon heeft veel handige functies. Essentiele zaken als de kamertemperatuur, de batterij-indicator, nachtzicht en visuele geluidsindicatie zijn allemaal aanwezig op de Luvion Essential. Je kunt zelfs inzomen op je kleintje zodat je alles van heel dichtbij kan bewonderen. Op deze babyfoon van Luvion kan je extra camera’s aansluiten voor broertjes of zusjes.

Voor deze babyfoon heb je geen wifi verbinding nodig. De verbinding komt tot stand door de digitale FHSS. De babyunit (camera) koppel je aan het netstroom. De ouderunit heeft een stand-by tijd van ongeveer 2 uur. Handig om dus een stopcontact in de buurt te hebben.

Ga jij voor design? Luvion heeft ook de Luvion Essential Limited Edition. Deze speciale uitvoering heeft een wooden print en dat geeft een hele mooie natuurlijke look & feel. Of liever toch zwart? Dan kun je voor de zwarte uitvoering gaan.

De Luvion Essential Plus is ook verkrijgbaar. Grote pluspunt van deze uitvoering is dat de camera op afstand te besturen is. De zogenaamde pan & tilt camera. Ook de batterij gaat langer mee. Lees hier alle verbeterpunten en verschillen.

Camera met zoomfunctie
Uitbreidbaar
 Essentiële extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Camera niet op afstand te draaien
Beperkte accuduur

Luvion Essential Original White

Waar te koop?

bol.com
prenatal.nl
babypark.nl
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2024 – 06:07

3. Philips Avent SCD 713 babyfoon zonder wifi

babyfoon zonder wifi Een fijne audio babyfoon zonder wifi is de Philips AVENT SCD 713. Ontvangt veel goede beoordelingen van ouders. De babyfoon heeft geen wifi nodig om verbinding te maken. De DECT verbinding zorgt ervoor dat de babyfoons 100% storingsvrij zijn en super zuiver geluid hebben. Nadeel van DECT is dat deze niet uit te breiden zijn met extra camera’s.

De babyfoon heeft fijne extra’s zoals zuivere slaapliedjes, ECO-modus, een thermometer, een luchtvochtigheidsmeter en een terugspreekfunctie. Het nachtlampje kun je ivanuit elke kamer in huis inschakelen zodat je een kalmerend lampje hebt op de slaapkamer. Ook handig bij het verschonen van luiers of het geven van nachtvoeding. 

Met de handige oplaadbare ouderunit kun je je baby tot wel 18 uur draadloos horen voordat je de unit opnieuw moet opladen.

Storingsvrij en kraakhelder geluid door DECT
Beste uit de test Consumentenbond 
Extra’s als een terugspreekfunctie, ECO-functie, slaapliedjes, thermometer en luchtvochtigheidsmeter

Geen camera
Niet uitbreidbaar
Prijzig

Philips Avent SCD713

Waar te koop?

bol.com
coolblue.nl
philips.nl
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2024 – 06:06

4. Alecto DBX 80 babyfoon analoge babyfoon 

draadloze babyfoon met lange batterijEen populaire en betrouwbare PMR-babyfoon is de Alecto DBX-80. Met deze babyfoon kun je met een gerust hart de hond uit laten. Het bereik van deze babyfoon is namelijk 3 kilometer! De babyfoon is heel eenvoudig te bedienen en beschikt over achtergrondverlichting en een zaklamp. Wel zo handig als je het donker loopt. De DBX-80 stop je direct in het stopcontact. 

Deze babyfoon wordt veel gebruik door kinderdagverblijven. De babyfoon is namelijk uit te breiden met 4 babyunits. De babyfoon heeft geen wifi nodig om verbinding te maken. Wel heb je kans op iets storing op de lijn als iemand anders in de buurt op hetzelfde kanaal zit met de babyfoon. Dit komt vooral voor bij dichtbevolkte buurten. Denk aan appartementen en flatgebouwen. Bekijk hier alle babyfoons met groot bereik.

Bereik van 3 km!
Geluidsactivering (VOX)
Uit te breiden met meer baby units

Iets storing bij dichtbevolkte omgeving
  Weinig extra’s als een terugspreekfunctie of slaapliedjes

Alecto DBX-80

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl
coolblue.nl
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2024 – 06:06

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl
alectobaby.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2024 - 06:05

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl
coolblue.nl
blokker.nl
alectobaby.nl
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2024 - 06:06