beste koop babyfoon Consumentenbond

Best geteste babyfoon Consumentenbond, lees hier de uitkomst

Ieder jaar verschijnen er nieuwe babyfoon modellen op de markt, die allemaal aan kritische tests worden onderworpen. De Consumentenbond staat bekend om zijn degelijke testmethoden en heeft ook de populairste babyfoons aan een grondige test onderworpen. Lees hier hoe de Consumentenbond tot de uitkomst komt en wat de beste geteste babyfoon van dit moment is.

Waar wordt de babyfoon zoal op getest door de Consumentenbond? 
De tests worden uitgevoerd door 3 onafhankelijke experts. Dit betekent dat er geen belangen worden behartigd door verkopende partijen. Gekeken wordt naar verschillende aspecten. Zo heeft een goede babyfoon uiteraard helder geluid met eventueel beeld, het bereik moet goed zijn, de babyfoon moet eenvoudig in gebruik zijn en ook de extra’s worden meegenomen. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde kamerthermometer of de mogelijkheid om een slaapliedje af te spelen.

Beste uit de test babyfoon 
Uiteindelijk kan een babyfoon het predikaat ‘Beste uit de test’ krijgen. Je kunt er dan van uitgaan dat deze babyfoon de beste kwaliteit biedt.

best geteste babyfoon
 • 1. Philips AVENT SCD723
 • Categorie: Audio babyfoon
 • Best getest Consumentenbond
  DECT
  Storingsvrij
  Laadstation
best geteste babyfoon
 • 2. Luvion Prestige Touch 2
 • Categorie: babyfoon met camera
 • Best getest Consumentenbod
  Splitscreen
  Scanmodus
  Uit te breiden met 4 camera's

Beste koop babyfoon
Ook kan een babyfoon beloond worden met ‘Beste koop’. Beste koop wordt toegekend aan een babyfoon als er een goede prijs-kwaliteitverhouding is en minimaal met voldoende, raportcijfer 6 of hoger, is beoordeeld. De laatste testperiodes zijn uit december 2020.

best geteste babyfoon
 • 1. Alecto DBX 88
 • Categorie: Audio babyfoon
 • Beste koop Consumentenbond
  DECT
  Storingsvrij
best geteste babyfoon
 • 2. Motorola Comfort 40 Connect
 • Categorie: babyfoon met app en ouderunit
 • Beste koop Consumentenbod
  Met smartphone koppeling
  Uit te breiden met 4 camera's

Er worden 2 soorten babyfoons getest:

1. Babyfoons met alleen geluid.
2. Babyfoons met camera

1. Wat is de best geteste babyfoon met alleen geluid? 

In de categorie babyfoons met alleen geluid zijn 3 predicaten uitgereikt door de Consumentenbond;
Predicaat beste babyfoon gaat naar de 4 nieuwe modellen van Philips Avent.

Het predicaat beste koop is 2 keer uitgereikt. Zo heeft de Alecto DBX-88 het predicaat ontvangen en de Philips Avent 560 babyfoon. We bespreken ze hieronder:

Philips Avent met 4 babyfoons als beste geteste babyfoon  Consumentenbond

beste koop babyfoonBij de geluidsbabyfoons zijn 4 babyfoons van Philips Avent als beste uit de test gekomen met een 7,8. Deze 4 babyfoons zijn bijna zo goed als gelijk aan elkaar, maar verschillen in wat extra functies en prijs. De Beste Koop babyfoon is ook een Philips babyfoon: de Philips Avent SCD560.

We hebben de babyfoons even op een rijtje gezet en de belangrijkste verschillen in kaart gebracht van de AVENT SCD721/26 en SCD713/26, de AVENT SCD723/26 en SCD713/26.

Alle uitvoeringen beschikken over een eco modus, een terugspreekfunctie, thermometer en een nachtlampje. De DECT verbinding zorgt ervoor dat de babyfoon 100% storingsvrij is.

Het verschil zit vooral in het wel of niet hebben van een laadstation, de nachtmodus en de kleur van de babyfoon. Zie onderstaande tabel:

Philips Avent:Verschillen:Prijs
1. SCD711/26
best geteste babyfoon
Kleur: blauw
Zonder laadstation
Zonder nachtfunctie
v.a. 115,-
2. SCD713/2
best geteste babyfoon
Kleur: wit
Zonder laadstation
Zonder nachtmodus
v.a. 115,-
3. SCD721/26
best geteste babyfoon
Kleur: licht blauw
Met laadstation
Met nachtmodus
v.a. 120,-
4. SCD723/26
best geteste babyfoon
Kleur: wit
Met laadstation
Met nachtmodus
v.a. 120,-
5. SCD560
best geteste babyfoon
Ouder model AVENT
Geen laadstation
v.a. 79,-

Laadstation
Een laadstation bij een babyfoon is erg handig. Dit laadstation is een acculader waar je de accu van de babyfoon mee oplaadt wanneer deze leeg is. Je klikt de babyfoon zo heel gemakkelijk in de oplader. Zet het in je slaapkamer om ‘s nachts op te laten of gebruik het overdag als standaard. Het laadstation is aanwezig op de Philips AVENT SCD721/26 en SCD713/26 .

Nachtvriendelijke modus
Met de nachtmodus personaliseer je meldingsinstellingen en ontvang een bericht via de stille en subtiele vibratiemodus. Schakel met één druk op de knop over op de nachtmodus om het licht, de display en het geluid te dimmen. Deze nachtmodus is alleen aanwezig op de Philips AVENT SCD721/26 en SCD723/26.

Waar koop je de best geteste babyfoon?

Gezien de verschillende uitvoeringen van de beste koop babyfoon is het even een zoektocht welke uitvoering bij welke webshop verkrijgbaar is. We hebben per uitvoering de webshops in kaart gebracht:

Philips AVENT SCD711/26 (blauw) en SCD713/26 (wit) verkooppunten:

Philips AVENT SCD723/26 en SCD721/26 verkooppunten (met laadstation en nachtmodus):

Wat is de beste koop babyfoon in de categorie alleen geluid?

De Alecto DBX-88 babyfoon heeft het predicaat ‘beste koop’ ontvangen. Deze babyfoon biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding aan.

Alecto DBX-88

Alecto babyfoon DBX-88 ECO

De babyfoon is erg gebruiksvriendelijk en beschikt over veel handige opties. De babyfoon is volledig storingsvrij omdat hij werkt met de DECT technologie. Met de ECO-modus kun je zelf het energieverbruik en het zendvermogen instellen. Als jij in de kamer naast de slaapkamer van je kindje bent hoeft de babyfoon tenslotte niet op het volle zendvermogen te werken. Zo bespaar je energie! Bekijk de uitgebreide video review van deze babyfoon op de video review pagina.

Wist je dat de De Babypark BP88 helemaal hetzelfde is? Klik hier om de babyfoon te bekijken.

De Alecto DBX is verkrijgbaar bij:

2. Wat is de beste geteste babyfoons met camera?

In de categorie babyfoons met camera zijn 2 predicaten uitgereikt door de Consumentenbond; Predicaat beste babyfoon gaat naar de Luvion Prestige Touch 2. Het predicaat beste koop gaat naar de Alecto DVM 200. We bespreken ze hieronder:

Luvion Prestige Touch 2 als beste geteste babyfoon in beeld en geluid

beste koop babyfoonDe best geteste babyfoon met camera is de Luvion Prestige Touch. Deze babyfoon heeft al 3 keer op rij het predicaat ‘beste babyfoon’ ontvangen! In mei 2019 heeft de babyfoon opnieuw het predicaat mogen ontvangen. Het predicaat is een aantal maanden geldig, hierna verloopt het predicaat.

Zowel de geluidskwaliteit als de beeldkwaliteit werden beoordeeld met maar liefst een 7,7. Daarnaast is de Consumentenbond te spreken over het gebruiksgemak dat met een 7,5 wordt beoordeeld. Bovendien ziet de consumentenbond het als een voordeel dat de camera goed op afstand is te bedienen. Nadeel is echter dat de accu snel leeg is en niet op batterijen kan werken. Lees hier het uitgebreide verlag.

Verkooppunten Luvion Prestige Touch 2:

De Motorola Comfort Connect 40 de beste prijs-kwaliteitverhouding

best gesteste babyfoon motorlaHet predicaat beste koop is ontvangen door de Motorola Comfort Connect 40. Dit is de 2e keer dat er een babyfoon in deze categorie het predicaat in ontvangst neemt. De eerste predicaat ging naar de Alecto DVM 200. 

Met de Motorola Comfort 40 Connect heb je alles-in-1 voor een redelijke prijs. Het bereik van de ouderunit is beperkt. Maar als het nodig is, kun je met je smartphone een grotere afstand overbruggen en heb je superscherp beeld van je kindje.’

de Consumentenbond is te spreken over het geluid. De beeldkwaliteit ook, waarbij het beeld op je smartphone veel mooier is dan op het schermpje van de ouderunit. Het nachtbeeld is zelfs in kleur. Op je smartphone zie je wel dat de kwaliteit minder is dan overdag, maar op het kleine schermpje met een lage resolutie valt dat niet zo op.

Handig: als je meerdere kindjes in de gaten moet houden, kun je er extra camera’s bij kopen. Met één ouderunit kun je vier camera’s in de gaten houden.

Wil je meer weten over deze babyfoon? Leen dan ons uitgebreide verslag over de Motorola Comfort Connect hier

In het afgelopen jaar zijn er nieuwe babyfoons van A-merken bijgekomen. Deze babyfoons hebben betere beeldkwaliteit en bieden fijne extra’s als slaapliedjes, nachtzicht en een nachtlampje. Staar je dus niet blind op de test van de consumentenbond en kijk ook naar de reviews van gebruikers. Bekijk het overzicht van de top 10 babyfoons hier.

Bron: De Consumentenbond