beste koop babyfoon Consumentenbond

Best geteste babyfoon Consumentenbond, lees hier de uitkomst

Ieder jaar verschijnen er nieuwe babyfoon modellen op de markt, die allemaal aan kritische tests worden onderworpen. De Consumentenbond staat bekend om zijn degelijke testmethoden en heeft ook de populairste babyfoons aan een grondige test onderworpen. Lees hier hoe de Consumentenbond tot de uitkomst komt en wat de beste geteste babyfoon van dit moment is.

 

Waar wordt de babyfoon zoal op getest door de Consumentenbond? 


De tests worden uitgevoerd door 3 onafhankelijke experts. Dit betekent dat er geen belangen worden behartigd door verkopende partijen. Gekeken wordt naar verschillende aspecten. Zo heeft een goede babyfoon uiteraard helder geluid met eventueel beeld, het bereik moet goed zijn, de babyfoon moet eenvoudig in gebruik zijn en ook de extra’s worden meegenomen. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde kamerthermometer of de mogelijkheid om een slaapliedje af te spelen.

 

Beste uit de test babyfoon

Uiteindelijk kan een babyfoon het predikaat ‘Beste uit de test’ krijgen. Je kunt er dan van uitgaan dat deze babyfoon de beste kwaliteit biedt. In mei 2022 heeft 1 babyfoon het predicaat uitgereikt. Bekijk de babyfoon hieronder: 

 

best geteste babyfoon

#1 Philips Avent Connected SCD923/26 – Beeldbabyfoon met app

Babyfoon met app en ouderunit
 Beste getest Consumentenbond 2022

Wereldwijd bereik  
Zoomfunctie op camera
Foto’s en video’s maken met app
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, slaapliedjes als white norse en 
mogelijkheid eigen slaapliedjes, vox-functie en infrarood voor de nacht. 
 Uitbreidbaar met meerdere camera’s 
 Camera is niet op afstand te bestuurbaar (geen pan/tilt)
Niet uitbreidbaar 
Accu is matig 

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€265,00)
bol.com (€265,00)
coolblue.nl (€265,00)
Laatst bijgewerkt: 26 september 2023 – 00:37

Beste koop babyfoon

Ook kan een babyfoon beloond worden met ‘Beste koop’. Beste koop wordt toegekend aan een babyfoon als er een goede prijs-kwaliteitverhouding is en minimaal met voldoende, raportcijfer 6 of hoger, is beoordeeld. De laatste testperiodes zijn uit mei 2022. Hieronder de babyfoon die het predicaat ‘beste koop’ heeft ontvangen: 

 

best geteste babyfoon

Motorola Comfort40 Connect

Babyfoon met app en ouderunit
 Beste koop Consumentenbond

Wereldwijd bereik  
Slaap- en groeipatroon bij te houden via App
Opname mogelijkheid 
 Fijne extra’s
 Uitbreidbaar met meerdere camera’s 
 Camera is niet op afstand te bestuurbaar 
Extra camera’s nergens te verkrijgen
 Klein beeldscherm 

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€197,01)
bol.com
Laatst bijgewerkt: 26 september 2023 – 00:49

2 soorten babyfoons:

Er worden 2 soorten babyfoons getest:

 

1. Babyfoons met alleen geluid.
2. Babyfoons met camera

1. Wat is de best geteste babyfoon met alleen geluid? 

In de categorie babyfoons met alleen geluid zijn vorig jaar 3 predicaten uitgereikt door de Consumentenbond;
In 2022 zijn geen predicaten uitgereikt. Predicaat beste babyfoon ging naar de 4 modellen van Philips Avent.

Het predicaat beste koop was 2 keer uitgereikt in 2020. Zo heeft de Alecto DBX-88 het predicaat ontvangen.

Deze audio babyfoons staan nog steeds bovenaan de lijst. We bespreken ze hieronder:

Philips Avent met 4 babyfoons als beste geteste babyfoon  Consumentenbond 2020

beste koop babyfoonBij de geluidsbabyfoons zijn 4 babyfoons van Philips Avent als beste uit de test gekomen met een 7,8. Deze 4 babyfoons zijn bijna zo goed als gelijk aan elkaar, maar verschillen in wat extra functies en prijs. 


We hebben de babyfoons even op een rijtje gezet en de belangrijkste verschillen in kaart gebracht van de AVENT SCD721/26 en SCD713/26, de AVENT SCD723/26 en SCD713/26.

 

Alle uitvoeringen beschikken over een eco modus, een terugspreekfunctie, thermometer en een nachtlampje. De DECT verbinding zorgt ervoor dat de babyfoon 100% storingsvrij is.

Het verschil zit vooral in het wel of niet hebben van een laadstation, de nachtmodus en de kleur van de babyfoon. Zie onderstaande tabel:

 

Philips Avent:Verschillen:
1. SCD711/26
best geteste babyfoon
Kleur: blauw
Zonder laadstation
Zonder nachtfunctie
2. SCD713/2
best geteste babyfoon
Kleur: wit
Zonder laadstation
Zonder nachtmodus
3. SCD721/26
best geteste babyfoon
Kleur: licht blauw
Met laadstation
Met nachtmodus
4. SCD723/26
best geteste babyfoon
Kleur: wit
Met laadstation
Met nachtmodus

 

Laadstation
Een laadstation bij een babyfoon is erg handig. Dit laadstation is een acculader waar je de accu van de babyfoon mee oplaadt wanneer deze leeg is. Je klikt de babyfoon zo heel gemakkelijk in de oplader. Zet het in je slaapkamer om ‘s nachts op te laten of gebruik het overdag als standaard. Het laadstation is aanwezig op de Philips AVENT SCD721/26 en SCD713/26 .

 

Nachtvriendelijke modus
Met de nachtmodus personaliseer je meldingsinstellingen en ontvang een bericht via de stille en subtiele vibratiemodus. Schakel met één druk op de knop over op de nachtmodus om het licht, de display en het geluid te dimmen. Deze nachtmodus is alleen aanwezig op de Philips AVENT SCD721/26 en SCD723/26.

Waar koop je de best geteste babyfoon?

Gezien de verschillende uitvoeringen van de beste koop babyfoon is het even een zoektocht welke uitvoering bij welke webshop verkrijgbaar is. We hebben per uitvoering de webshops in kaart gebracht:

Zonder laadstation en nachtmodus
best geteste babyfoon

Philips Avent SCD713

Audio babyfoon 
 Best getest Consumentenbond

100% storingsvrij 
 Veilige DECT verbinding
 Fijne extra’s
 Werkt ook op batterijen
 Niet uitbreidbaar

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€99,00)
amazon.nl (€99,00)
coolblue.nl (€130,00)
Laatst bijgewerkt: 26 september 2023 – 00:41

Philips AVENT SCD723/26 en SCD721/26 verkooppunten (met laadstation en nachtmodus):

Met nachtmodus en laadstation
best geteste babyfoon

Verkrijgbaar bij:

bol.com
Laatst bijgewerkt: 26 september 2023 – 00:52

Wat is de beste koop babyfoon in de categorie alleen geluid?

De Alecto DBX-88 babyfoon heeft in 2020 het predicaat ‘beste koop’ ontvangen. Deze babyfoon biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding aan.

Alecto DBX-88

Alecto babyfoon DBX-88 ECO

De babyfoon is erg gebruiksvriendelijk en beschikt over veel handige opties. De babyfoon is volledig storingsvrij omdat hij werkt met de DECT technologie. Met de ECO-modus kun je zelf het energieverbruik en het zendvermogen instellen. Als jij in de kamer naast de slaapkamer van je kindje bent hoeft de babyfoon tenslotte niet op het volle zendvermogen te werken. Zo bespaar je energie! Bekijk de uitgebreide video review van deze babyfoon op de video review pagina.

 

Wist je dat de De Babypark BP88 helemaal hetzelfde is? Klik hier om de babyfoon te bekijken.

 

De Alecto DBX is verkrijgbaar bij:

Met nachtmodus en laadstation

2. Wat is de beste geteste babyfoons met camera?

In de categorie babyfoons met camera is 1 predicaat uitgereikt door de Consumentenbond in 2022; Predicaat beste babyfoon gaat naar de Philips Avent SCD 923. 

 

Het predicaat beste koop gaat naar de Motorola comfort Connect. We bespreken ze hieronder:

 

Philips Avent Connected SCD923/26

babyfoon met app Philips Avent Connected SCD923/26Philips heeft met de Philips Avent Connected SCD923/26 het predicaat ‘best getest’ ontvangen van de Consumentenbond in de categorie babyfoon met app. 

De beeldkwaliteit werd beoordeeld met maar liefst een 8,8.! Daarnaast is de Consumentenbond te spreken over de veiligheid van de verbinding.  Nadeel is echter dat de accu snel leeg is en niet op batterijen kan werken. 

De babyfoon met app beschikt over het Secure Connect-systeem Dit zorgt voor meerdere versleutelde koppelingen tussen de babyunit en de ouderunit en app. Hierdoor is de verbinding sterk en veilig. De babyunit bevat een full HD-camera met nachtzicht en digitale zoom. Het beeldscherm is 4,3 inch (11,5 cm) en dus groot genoeg om alles goed te volgen in de babykamer.  De oplaadbare ouderunit heeft een batterijduur van maximaal 12 uur*. Dit is vrij lang voor babyfoon met camera. Met de Eco-modus kun je energie besparen zodat de batterij nog langer mee gaat. 

 

Verder heeft deze babyfoon heel veel fijne extra’s als een thermometer, terugspreekfuntie, fijne heldere slaapliedjes en een nachtlampje. De camera beschikt over een zoomfunctie. Voor het gebruik van de meegeleverde ouderunit heb je geen wifi nodig. 

 

Voor alle andere plaatsen biedt de Baby Monitor + app via wifi of mobiel internet onbeperkt bereik. Hiermee kun je ook tegen je kindje praten, foto’s maken, nachtlampje bedienen en slaapliedjes bedienen. Philips heeft ook witte ruis en natuurgeluiden als slaapliedjes. Dit werkt voor heel veel baby’s kalmerend. Je kunt eventueel ook je eigen slaapliedjes opnemen en laten afspelen. Hoe fijn is dat!

 

De reviews van de Philips Avent Connected SCD923/26 zijn zeer goed! Lees ze hier.  

 

De babyfoon is helaas niet uit te breiden met meerdere camera’s. Je kunt wel via de app meerdere camera’s aansluiten, echter beschikt de babyfoon niet over een quadmodus of scanmodus. Je hebt dus beeld van maar 1 camera.  De Philips Avent Baby Monitor+-app kan gratis worden gedownload in de App Store of Google Play Store.

 

 

De Motorola Comfort Connect 40 de beste prijs-kwaliteitverhouding

 

best gesteste babyfoon motorlaHet predicaat beste koop is ontvangen door de Motorola Comfort Connect 40. Dit is de 2e keer dat deze babyfoon het predicaat in ontvangst neemt. 

Met de Motorola Comfort 40 Connect heb je alles-in-1 voor een redelijke prijs. Het bereik van de ouderunit is beperkt. Maar als het nodig is, kun je met je smartphone een grotere afstand overbruggen en heb je superscherp beeld van je kindje.

 

De Consumentenbond is te spreken over het geluid. De beeldkwaliteit ook, waarbij het beeld op je smartphone veel mooier is dan op het schermpje van de ouderunit. Het nachtbeeld is zelfs in kleur. Op je smartphone zie je wel dat de kwaliteit minder is dan overdag, maar op het kleine schermpje met een lage resolutie valt dat niet zo op.

 

Handig: als je meerdere kindjes in de gaten moet houden, kun je er extra camera’s bij kopen. Met één ouderunit kun je vier camera’s in de gaten houden. Echter is deze extra camera nergens verkrijgbaar. 

 

Een andere fijne Motorla babyfoon met app is de VM44 Connect.

 

Wil je meer weten over deze babyfoon? Leen dan ons uitgebreide verslag over de Motorola Comfort Connect hier

 

best geteste babyfoon

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€197,01)
bol.com
Laatst bijgewerkt: 26 september 2023 – 00:49

 

Luvion Prestige Touch 2 en Essential Plus als beste getest in 2020

beste koop babyfoonDe best geteste babyfoon met camera in 2020 was de Luvion Prestige Touch samen met de Luvion Essential Plus. De Luvion Prestige Touch babyfoon heeft al 3 keer op rij het predicaat ‘beste babyfoon’ ontvangen! In december 2020 heeft de babyfoon opnieuw het predicaat mogen ontvangen. Het predicaat is een aantal maanden geldig, hierna verloopt het predicaat.

 

Zowel de geluidskwaliteit als de beeldkwaliteit werden beoordeeld met maar liefst een 7,7. Daarnaast is de Consumentenbond te spreken over het gebruiksgemak dat met een 7,5 wordt beoordeeld. Bovendien ziet de consumentenbond het als een voordeel dat de camera goed op afstand is te bedienen. Nadeel is echter dat de accu snel leeg is en niet op batterijen kan werken. Lees hier het uitgebreide verlag.


NIEUW: Luvion Prestige Touch 3

De Luvion Prestige Touch 3 is de vernieuwde versie van de Prestige Touch 2 . De grootste verschillen zitten aan de binnenkant.  Zo heeft de nieuwe babyfoon onder andere scherper beeld, een snellere chip en een verbeterd bereik.

Verkooppunten Luvion Prestige Touch 3 en 2:

 

best geteste babyfoon

Verkrijgbaar bij:

prenatal.nl (€239,00)
bol.com (€244,00)
Laatst bijgewerkt: 26 september 2023 – 06:11

best geteste babyfoon

Verkrijgbaar bij:

bol.com
Laatst bijgewerkt: 26 september 2023 – 00:51

In het afgelopen jaar zijn er nieuwe babyfoons van A-merken bijgekomen. Deze babyfoons hebben betere beeldkwaliteit en bieden fijne extra’s als slaapliedjes, nachtzicht en een nachtlampje. Staar je dus niet blind op de test van de consumentenbond en kijk ook naar de reviews van gebruikers.

 

Bekijk het overzicht van de top 10 babyfoons hier.

 

Bron: De Consumentenbond