fbpx

Best geteste babyfoon, lees hier de uitkomst

Best geteste babyfoon Consumentenbond, lees hier de uitkomst

Ieder jaar verschijnen er nieuwe babyfoon modellen op de markt, die allemaal aan kritische tests worden onderworpen. De Consumentenbond staat bekend om zijn degelijke testmethoden en heeft ook de populairste babyfoons aan een grondige test onderworpen. Lees hier hoe de Consumentenbond tot de uitkomst komt en wat de beste geteste babyfoon van dit moment is. De laatste update van de Consumentenbond is van januari 2024. 

Waar wordt de babyfoon zoal op getest door de Consumentenbond? 

De tests worden uitgevoerd door 3 onafhankelijke experts. Dit betekent dat er geen belangen worden behartigd door verkopende partijen. Gekeken wordt naar verschillende aspecten. Zo heeft een goede babyfoon uiteraard helder geluid met eventueel beeld, het bereik moet goed zijn, de babyfoon moet eenvoudig in gebruik zijn en ook de extra’s worden meegenomen. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde kamerthermometer of de mogelijkheid om een slaapliedje af te spelen.

Beste uit de test babyfoon

Uiteindelijk kan een babyfoon het predikaat ‘Beste uit de test’ krijgen. Je kunt er dan van uitgaan dat deze babyfoon de beste kwaliteit biedt. In januari hebben 3 babyfoons het predicaat uitgereikt. Bekijk de babyfoons hieronder:

Beste geteste babyfoons met camera 2024

Nieuw: Luvion Prestige Touch 3

Waar te koop?

bol.com (€299,00)
babypark.nl (€299,00)
Laatst bijgewerkt: 20 juni 2024 – 00:00

babyfoon met slaapliedjes

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 20 juni 2024 – 00:02
 

Beste koop babyfoon

Ook kan een babyfoon beloond worden met ‘Beste koop’. Beste koop wordt toegekend aan een babyfoon als er een goede prijs-kwaliteitverhouding is en minimaal met voldoende, raportcijfer 6 of hoger, is beoordeeld. De laatste testperiodes zijn uit januari 2024. Hieronder de babyfoon die het predicaat ‘beste koop’ heeft ontvangen: 

2 soorten babyfoons:

Er worden 2 soorten babyfoons getest:

1. Babyfoons met camera
2. Babyfoons met alleen geluid.

1. Wat is de beste geteste babyfoons met camera?

In de categorie babyfoons met camera zijn 2 predicaten uitgereikt door de Consumentenbond in 2024; Predicaat beste babyfoon gaat naar de Philips Avent SCD 923 en naar de Luvion Prestige Touch 3. Het predicaat beste koop gaat naar de Alecto DVM 200M. We bespreken ze hieronder:

Philips Avent Connected SCD923/26

babyfoon met app Philips Avent Connected SCD923/26Philips heeft met de Philips Avent Connected SCD923/26 het predicaat ‘best getest’ ontvangen van de Consumentenbond in de categorie babyfoon met app. 

De beeldkwaliteit werd beoordeeld met maar liefst een 8,8.! Daarnaast is de Consumentenbond te spreken over de veiligheid van de verbinding.  Nadeel is echter dat de accu snel leeg is en niet op batterijen kan werken. 

De babyfoon met app beschikt over het Secure Connect-systeem Dit zorgt voor meerdere versleutelde koppelingen tussen de babyunit en de ouderunit en app. Hierdoor is de verbinding sterk en veilig. De babyunit bevat een full HD-camera met nachtzicht en digitale zoom. Het beeldscherm is 4,3 inch (11,5 cm) en dus groot genoeg om alles goed te volgen in de babykamer.  De oplaadbare ouderunit heeft een batterijduur van maximaal 12 uur*. Dit is vrij lang voor babyfoon met camera. Met de Eco-modus kun je energie besparen zodat de batterij nog langer mee gaat. 

Verder heeft deze babyfoon heel veel fijne extra’s als een thermometer, terugspreekfuntie, fijne heldere slaapliedjes en een nachtlampje. De camera beschikt over een zoomfunctie. Voor het gebruik van de meegeleverde ouderunit heb je geen wifi nodig. 

Voor alle andere plaatsen biedt de Baby Monitor + app via wifi of mobiel internet onbeperkt bereik. Hiermee kun je ook tegen je kindje praten, foto’s maken, nachtlampje bedienen en slaapliedjes bedienen. Philips heeft ook witte ruis en natuurgeluiden als slaapliedjes. Dit werkt voor heel veel baby’s kalmerend. Je kunt eventueel ook je eigen slaapliedjes opnemen en laten afspelen. Hoe fijn is dat!

De reviews van de Philips Avent Connected SCD923/26 zijn zeer goed! Lees ze hier.  

De babyfoon is helaas niet uit te breiden met meerdere camera’s. Je kunt wel via de app meerdere camera’s aansluiten, echter beschikt de babyfoon niet over een quadmodus of scanmodus. Je hebt dus beeld van maar 1 camera.  De Philips Avent Baby Monitor+-app kan gratis worden gedownload in de App Store of Google Play Store.

Luvion Prestige Touch 3 

beste koop babyfoonDe best geteste babyfoon met camera in 2024 is de Luvion Prestige Touch 3. De voorloper van deze Luvion de Prestige Touch 2, heeft in het verleden 3 keer op rij het predicaat ‘beste babyfoon’ ontvangen! In januari 2024 heeft de nieuwe Luvion Prestige Touch 3 babyfoon opnieuw het predicaat mogen ontvangen. 

De beeldkwaliteit werd maar liefst met een 9,4 beoordeeld. Daarnaast is de Consumentenbond te spreken over de vele extra’s die deze babyfoon biedt. Bovendien ziet de consumentenbond het als een voordeel dat de camera goed op afstand is te bedienen. Nadeel is echter dat de accu snel leeg is en niet op batterijen kan werken. 

Verkooppunten Luvion Prestige Touch 3:

Nieuw: Luvion Prestige Touch 3

Waar te koop?

bol.com (€299,00)
babypark.nl (€299,00)
Laatst bijgewerkt: 20 juni 2024 – 00:00

Alecto DVM 200M beste koop

Beeldkwaliteit Alecto DVM200
SD beeld Alecto DVM200

Een betrouwbare babyfoon met camera is de Alecto DVM 200. Deze babyfoon heeft in 2024 het predicaat beste koop van de Consumentenbond ontvangen. Consumentenbond was vooral de spreken over het zuivere geluid alsmede de goede verbinding

Groot pluspunt van deze babyfoon met camera is dat hij op afstand te draaien is en een groot scherm heeft van maar liefst 4,3 inch. De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. De ouderunit werkt (ook) op batterijen. 

Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200 zijn onder andere de terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten. En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een splitscreen en quadmodus  heeft. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus.

1. Wat is de best geteste babyfoon met alleen geluid? 

In de categorie babyfoons met alleen geluid is zijn twee predicaten uitgereikt door de Consumentenbond. 

De Philips Avent 723 is als beste uit de test gekomen in 2024. Dit is de 4e keer op rij dat deze babyfoon het predicaat uitgereikt krijgt. De babyfoon met het predicaat beste koop is 2024 de Motorola MBP169

Philips Avent SCD723 babyfoon als beste getest babyfoon  Consumentenbond 2024

beste koop babyfoonBij de geluidsbabyfoons komen de babyfoons van Philips Avent als beste uit de test. Deze babyfoons zijn bijna zo goed als gelijk aan elkaar, maar verschillen in wat extra functies en prijs. 

We hebben de babyfoons even op een rijtje gezet en de belangrijkste verschillen in kaart gebracht van de AVENT SCD721/26 en SCD713/26, de AVENT SCD723/26 en SCD713/26.

Alle uitvoeringen beschikken over een eco modus, een terugspreekfunctie, thermometer en een nachtlampje. De DECT verbinding zorgt ervoor dat de babyfoon 100% storingsvrij is.

Het verschil zit vooral in het wel of niet hebben van een laadstation, de nachtmodus en de kleur van de babyfoon. Zie onderstaande tabel:

Philips Avent:Verschillen:
1. SCD711/26
best geteste babyfoon
Kleur: blauw
Zonder laadstation
Zonder nachtfunctie
2. SCD713/2
best geteste babyfoon
Kleur: wit
Zonder laadstation
Zonder nachtmodus
3. SCD721/26
best geteste babyfoon
Kleur: licht blauw
Met laadstation
Met nachtmodus
4. SCD723/26
best geteste babyfoon
Kleur: wit
Met laadstation
Met nachtmodus

Laadstation
Een laadstation bij een babyfoon is erg handig. Dit laadstation is een acculader waar je de accu van de babyfoon mee oplaadt wanneer deze leeg is. Je klikt de babyfoon zo heel gemakkelijk in de oplader. Zet het in je slaapkamer om ‘s nachts op te laten of gebruik het overdag als standaard. Het laadstation is aanwezig op de Philips AVENT SCD721/26 en SCD713/26 .

Nachtvriendelijke modus
Met de nachtmodus personaliseer je meldingsinstellingen en ontvang een bericht via de stille en subtiele vibratiemodus. Schakel met één druk op de knop over op de nachtmodus om het licht, de display en het geluid te dimmen. Deze nachtmodus is alleen aanwezig op de Philips AVENT SCD721/26 en SCD723/26.

Met nachtmodus en laadstation
babyfoon met slaapliedjes

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 20 juni 2024 – 00:02

Beste koop Motorola MBP169

De Motorola MBP babyfoon heeft in 2024 het predicaat ‘beste koop’ ontvangen. Deze babyfoon biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding aan.

Motorola MBP169

best getest Consumentenbond babyfoon De Consumentenbond is vooral te spreken over het geluid. Deze audio babyfoon heeft een gevoelige microfoon dat ervoor zorgt dat alle geluidjes goed opgepikt worden. De terugspreekfunctie zorgt ervoor dat je met je kindje kunt praten door de babyfoon. Andere extra’s zoals het nachtlampje, de timer en de thermometer maken de MBP een prima babyfoon.  

Deze babyfoon is al heel lang geleden uitgebracht. Helaas ontvangt de MPB169 weinig goede reviews van gebruikers. Zo is de accu snel leeg en ontbreek de ECO-functie. 

Met nachtmodus en laadstation

In het afgelopen jaar zijn er nieuwe babyfoons van A-merken bijgekomen. Deze babyfoons hebben betere beeldkwaliteit en bieden fijne extra’s als slaapliedjes, nachtzicht en een nachtlampje. Staar je dus niet blind op de test van de consumentenbond en kijk ook naar de reviews van gebruikers.

Bekijk het overzicht van de top 10 babyfoons hier.

Bron: Consumentenbond