beste koop babyfoon Consumentenbond

Best geteste babyfoon Consumentenbond, lees hier de uitkomst

Ieder jaar verschijnen er nieuwe babyfoon modellen op de markt, die allemaal aan kritische tests worden onderworpen. De Consumentenbond staat bekend om zijn degelijke testmethoden en heeft ook de populairste babyfoons aan een grondige test onderworpen. Lees hier hoe de Consumentenbond tot de uitkomst komt en wat de beste geteste babyfoon van dit moment is.

 

 

Waar wordt de babyfoon zoal op getest door de Consumentenbond? 


De tests worden uitgevoerd door 3 onafhankelijke experts. Dit betekent dat er geen belangen worden behartigd door verkopende partijen. Gekeken wordt naar verschillende aspecten. Zo heeft een goede babyfoon uiteraard helder geluid met eventueel beeld, het bereik moet goed zijn, de babyfoon moet eenvoudig in gebruik zijn en ook de extra’s worden meegenomen. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde kamerthermometer of de mogelijkheid om een slaapliedje af te spelen.

 

 

Beste uit de test babyfoon 
Uiteindelijk kan een babyfoon het predikaat ‘Beste uit de test’ krijgen. Je kunt er dan van uitgaan dat deze babyfoon de beste kwaliteit biedt. In december 2020 is aan 3 babyfoons het predicaat uitgereikt. Bekijk ze hieronder: 

best geteste babyfoon

#1 Philips Avent SCD 723

Audio babyfoon 
 Best getest Consumentenbond

100% storingsvrij 
 Veilige DECT verbinding
 Fijne extra’s
 Werkt ook op batterijen
 Niet uitbreidbaar

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€86,50)
coolblue.nl (€98,99)
bol.com (€129,99)
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2022 – 18:20

best geteste babyfoon

#2 De Luvion Prestige Touch 2

 Babyfoon met camera
 Draaibare camera
 Veilige FHSS verbinding
 Best getest Consumentenbond 
 Uitbreidbaar met 4 camera’s
 Quadfunctie

 Beperkte accu

Verkrijgbaar bij:

babyentiener.nl (€269,00)
blokker.nl (€269,00)
bol.com (€298,93)
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2022 – 18:20

best geteste babyfoon

#3 Luvion Essential Plus Babyfoon

Babyfoon met camera
 Best getest Consumentenbond

Veilige FHSS verbinding  
 Draaibare camera 
 Fijne extra’s
 Uitbreidbaar 
Geen mogelijkheid tot opname

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€169,00)
babypark.nl (€169,00)
babyentiener.nl (€169,00)
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2022 – 18:20

 

 

Beste koop babyfoon


Ook kan een babyfoon beloond worden met ‘Beste koop’. Beste koop wordt toegekend aan een babyfoon als er een goede prijs-kwaliteitverhouding is en minimaal met voldoende, raportcijfer 6 of hoger, is beoordeeld. De laatste testperiodes zijn uit december 2020. Hieronder de 2 babyfoons die het predicaat ‘beste koop’ hebben ontvangen : 

 

best geteste babyfoon

Alecto DBX-88 ECO babyfoon

Audio babyfoon 
 Beste koop Consumentenbond

100% storingsvrij 
 Veilige DECT verbinding
 Fijne extra’s
 Werkt ook op batterijen
 Niet uitbreidbaar


best geteste babyfoon

Motorola Comfort40 Connect

Babyfoon met app en ouderunit
 Beste koop Consumentenbond

Wereldwijd bereik  
Slaap- en groeipatroon bij te houden via App
Opname mogelijkheid 
 Fijne extra’s
 Uitbreidbaar met meerdere camera’s 
 Camera is niet op afstand te bestuurbaar 
Extra camera’s nergens te verkrijgen
 Klein beeldscherm 

 

 

Er worden 2 soorten babyfoons getest:

1. Babyfoons met alleen geluid.
2. Babyfoons met camera

1. Wat is de best geteste babyfoon met alleen geluid? 

In de categorie babyfoons met alleen geluid zijn 3 predicaten uitgereikt door de Consumentenbond;
Predicaat beste babyfoon gaat naar de 4 nieuwe modellen van Philips Avent.

Het predicaat beste koop is 2 keer uitgereikt. Zo heeft de Alecto DBX-88 het predicaat ontvangen en de Motorola Comfort40 Connect babyfoon. We bespreken ze hieronder:

Philips Avent met 4 babyfoons als beste geteste babyfoon  Consumentenbond

beste koop babyfoonBij de geluidsbabyfoons zijn 4 babyfoons van Philips Avent als beste uit de test gekomen met een 7,8. Deze 4 babyfoons zijn bijna zo goed als gelijk aan elkaar, maar verschillen in wat extra functies en prijs. De Beste Koop babyfoon is ook een Philips babyfoon: de Philips Avent SCD560.

We hebben de babyfoons even op een rijtje gezet en de belangrijkste verschillen in kaart gebracht van de AVENT SCD721/26 en SCD713/26, de AVENT SCD723/26 en SCD713/26.

Alle uitvoeringen beschikken over een eco modus, een terugspreekfunctie, thermometer en een nachtlampje. De DECT verbinding zorgt ervoor dat de babyfoon 100% storingsvrij is.

Het verschil zit vooral in het wel of niet hebben van een laadstation, de nachtmodus en de kleur van de babyfoon. Zie onderstaande tabel:

 

Philips Avent:Verschillen:
1. SCD711/26
best geteste babyfoon
Kleur: blauw
Zonder laadstation
Zonder nachtfunctie
2. SCD713/2
best geteste babyfoon
Kleur: wit
Zonder laadstation
Zonder nachtmodus
3. SCD721/26
best geteste babyfoon
Kleur: licht blauw
Met laadstation
Met nachtmodus
4. SCD723/26
best geteste babyfoon
Kleur: wit
Met laadstation
Met nachtmodus

 

 

Laadstation
Een laadstation bij een babyfoon is erg handig. Dit laadstation is een acculader waar je de accu van de babyfoon mee oplaadt wanneer deze leeg is. Je klikt de babyfoon zo heel gemakkelijk in de oplader. Zet het in je slaapkamer om ‘s nachts op te laten of gebruik het overdag als standaard. Het laadstation is aanwezig op de Philips AVENT SCD721/26 en SCD713/26 .

 

 

Nachtvriendelijke modus
Met de nachtmodus personaliseer je meldingsinstellingen en ontvang een bericht via de stille en subtiele vibratiemodus. Schakel met één druk op de knop over op de nachtmodus om het licht, de display en het geluid te dimmen. Deze nachtmodus is alleen aanwezig op de Philips AVENT SCD721/26 en SCD723/26.

Waar koop je de best geteste babyfoon?

Gezien de verschillende uitvoeringen van de beste koop babyfoon is het even een zoektocht welke uitvoering bij welke webshop verkrijgbaar is. We hebben per uitvoering de webshops in kaart gebracht:

Zonder laadstation en nachtmodus

Philips AVENT SCD723/26 en SCD721/26 verkooppunten (met laadstation en nachtmodus):

Met nachtmodus en laadstation

Wat is de beste koop babyfoon in de categorie alleen geluid?

De Alecto DBX-88 babyfoon heeft het predicaat ‘beste koop’ ontvangen. Deze babyfoon biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding aan.

Alecto DBX-88

Alecto babyfoon DBX-88 ECO

De babyfoon is erg gebruiksvriendelijk en beschikt over veel handige opties. De babyfoon is volledig storingsvrij omdat hij werkt met de DECT technologie. Met de ECO-modus kun je zelf het energieverbruik en het zendvermogen instellen. Als jij in de kamer naast de slaapkamer van je kindje bent hoeft de babyfoon tenslotte niet op het volle zendvermogen te werken. Zo bespaar je energie! Bekijk de uitgebreide video review van deze babyfoon op de video review pagina.

Wist je dat de De Babypark BP88 helemaal hetzelfde is? Klik hier om de babyfoon te bekijken.

 

De Alecto DBX is verkrijgbaar bij:

Met nachtmodus en laadstation

2. Wat is de beste geteste babyfoons met camera?

In de categorie babyfoons met camera zijn 2 predicaten uitgereikt door de Consumentenbond; Predicaat beste babyfoon gaat naar de Luvion Prestige Touch 2. Het predicaat beste koop gaat naar de Alecto DVM 200. We bespreken ze hieronder:

Luvion Prestige Touch 2 als beste geteste babyfoon in beeld en geluid

beste koop babyfoonDe best geteste babyfoon met camera is de Luvion Prestige Touch samen met de Luvion Essential Plus. De Luvion Prestige Touch babyfoon heeft al 3 keer op rij het predicaat ‘beste babyfoon’ ontvangen! In december 2020 heeft de babyfoon opnieuw het predicaat mogen ontvangen. Het predicaat is een aantal maanden geldig, hierna verloopt het predicaat.

 

 

Zowel de geluidskwaliteit als de beeldkwaliteit werden beoordeeld met maar liefst een 7,7. Daarnaast is de Consumentenbond te spreken over het gebruiksgemak dat met een 7,5 wordt beoordeeld. Bovendien ziet de consumentenbond het als een voordeel dat de camera goed op afstand is te bedienen. Nadeel is echter dat de accu snel leeg is en niet op batterijen kan werken. Lees hier het uitgebreide verlag.

Verkooppunten Luvion Prestige Touch 2:

 

 

 

 

De Motorola Comfort Connect 40 de beste prijs-kwaliteitverhouding

 

best gesteste babyfoon motorlaHet predicaat beste koop is ontvangen door de Motorola Comfort Connect 40. Dit is de 2e keer dat er een babyfoon in deze categorie het predicaat in ontvangst neemt. De eerste predicaat ging naar de Alecto DVM 200. 

Met de Motorola Comfort 40 Connect heb je alles-in-1 voor een redelijke prijs. Het bereik van de ouderunit is beperkt. Maar als het nodig is, kun je met je smartphone een grotere afstand overbruggen en heb je superscherp beeld van je kindje.

 

De Consumentenbond is te spreken over het geluid. De beeldkwaliteit ook, waarbij het beeld op je smartphone veel mooier is dan op het schermpje van de ouderunit. Het nachtbeeld is zelfs in kleur. Op je smartphone zie je wel dat de kwaliteit minder is dan overdag, maar op het kleine schermpje met een lage resolutie valt dat niet zo op.

 

 

Handig: als je meerdere kindjes in de gaten moet houden, kun je er extra camera’s bij kopen. Met één ouderunit kun je vier camera’s in de gaten houden. Echter is deze extra camera nergens verkrijgbaar. 

 

Een andere fijne Motorla babyfoon met app is de VM44 Connect.

 

Wil je meer weten over deze babyfoon? Leen dan ons uitgebreide verslag over de Motorola Comfort Connect hier

 

 

 

In het afgelopen jaar zijn er nieuwe babyfoons van A-merken bijgekomen. Deze babyfoons hebben betere beeldkwaliteit en bieden fijne extra’s als slaapliedjes, nachtzicht en een nachtlampje. Staar je dus niet blind op de test van de consumentenbond en kijk ook naar de reviews van gebruikers. 

 

 

Bekijk het overzicht van de top 10 babyfoons hier.

 

 

Bron: De Consumentenbond

[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] Audio babyfoon 
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] Beste koop Consumentenbond

[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] 100% storingsvrij 
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="i"] Veilige DECT verbinding
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] Fijne extra's
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="i"] Werkt ook op batterijen
[wp-svg-icons icon="close" wrap="i"] Niet uitbreidbaar

[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] Babyfoon met app en ouderunit
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] Beste koop Consumentenbond

[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] Wereldwijd bereik  
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="i"] Slaap- en groeipatroon bij te houden via App
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] Opname mogelijkheid 
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] Fijne extra's
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="i"] Uitbreidbaar met meerdere camera's 
[wp-svg-icons icon="close" wrap="i"] Camera is niet op afstand te bestuurbaar 
[wp-svg-icons icon="close" wrap="i"] Extra camera's nergens te verkrijgen
[wp-svg-icons icon="close" wrap="i"] Klein beeldscherm