fbpx

Wat is de beste babyfoon met camera? Bekijk de top 10

Beste babyfoon met camera 2023: Afgelopen jaren heeft de babyfoon met camera aan populariteit gewonnen. De mogelijkheid om de baby ook te kunnen zien op beeld is voor veel kersverse ouders geruststellend. Met een wifi babyfoon kun je zelfs overal ter wereld de baby bewonderen in de babykamer. Echter zijn er zoveel babyfoons met camera te verkrijgen dat het kiezen van een goede babyfoon met camera steeds lastiger wordt.

Wij hebben daarom een top 10 gemaakt van de beste babyfoon met camera. De top 10 hebben we samengesteld op basis van reviews, functionaliteiten, prijs, kwaliteit en natuurlijk onze eigen bevindingen. Ook de testen van diverse consumentenorganisaties zijn hierin meegenomen van afgelopen jaren.

In dit artikel:

Top 10 babyfoons met camera
Hoe goed is de beeldkwaliteit ? + video
Veel gestelde vragen

Hieronder de top 10 beste babyfoon met camera 2023:

BabyfoonBijzonderPrijs
1. Luvion EssentialMeest gewaardeerd bij Bol.com en Coolblue€149
2. Philips AVENT SCD923
Ouderunit en App
Beste getest nov. 2022
beste babyfoon met camera
€249
3. Qute Connection SignalOnze keuze
Goede prijs/kwaliteit
HD- Splitscreen
Scherp nachtzicht
€159
4. Alecto DVM 200Splitscreen mogelijkheden
Draaibare camera
€189
5. Elro BC3000Ouderunit en App
Goede prijs/kwaliteit
€199
6. Luvion Prestige Touch 27 inch HD-beeld
video opname
€249
7. Motorola Comfort40 ConnectMet app
Beste koop 2022
beste koop babyfoon
€169
8. Philips Avent SCD833Veilige privé verbinding €179
9. AlectoSmartbaby10 Wifi babyfoon met app€59
10. VB603/OrettiGoedkoop€65

Top 10 beste babyfoon met camera 2023:

1 . Luvion Essential babyfoon

babyfoon met cameraDe beste babyfoon met camera is de Luvion Essential. De Luvion Essential is een babyfoon met camera met een goede prijs/kwaliteit verhouding. De Luvion Essential babyfoon heeft in het verleden de Ouders van Nu award ontvangen. Ook is de babyfoon bij Kek Mama ‘Best uit Test’ gekomen. Deze Luvion Essential heeft al meer dan tweeduizend(!) reviews ontvangen op Bol.com met een gemiddelde waardering van 4,2 uit 5 sterren.

Het kleuren beeldscherm is 3,5 inch groot en de witte babyfoon heeft leuke extra’s. Essentiele zaken als de kamertemperatuur, de batterij-indicator, nachtzicht en visuele geluidsindicatie zijn allemaal aanwezig op de Luvion Essential. Je kunt ook inzomen op je kleintje zodat je alles van heel dichtbij kunt bewonderen. Op deze babyfoon van Luvion kun je extra camera’s aansluiten voor broertjes of zusjes.

De beeldkwaliteit is prima van deze babyfoon, maar geen full-hd. Bekijk onze video onderaan de pagina om de beeldkwaliteit te vergelijken. De babyfoon heeft geen lange stand-by tijd. 

Ga jij voor design? Bekijk dan eens de Luvion Essential Limited Edition. Deze speciale uitvoering heeft een wooden print en dat geeft een hele mooie natuurlijke look & feel. Of liever toch zwart? Dan kun je voor de zwarte uitvoering gaan.

NIEUW: Luvion Essential CONNECTED met app

Deze populaire Luvion Essential  is nu ook verkrijgbaar in een nieuwe verbeterde uitvoering met App. 

Deze Connected versie van de Luvion Essential is te verbinden met de 5 inch meegeleverde beeldmonitor maar kan ook worden gekoppeld aan je smartphone. Dankzij de 128-bit AES encryptie volgens de ISO27001 veiligheidsnorm is jouw verbinding beveiligd. 

Camera met zoomfunctie
  3,5 inch beeldscherm
Uitbreidbaar
 Essentiële extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
Camera niet op afstand te draaien (Luvion plus wel)
Geen mogelijkheid tot video en foto (met de connected wel)
  Geen HD-beeld waardoor nachtzicht tegenvalt 
Beperkte accuduur 1100mAh/ werkt niet op batterijen

2. Philips Avent Connected SCD923/26

babyfoon met app Philips Avent Connected SCD923/26Philips heeft met de Philips Avent Connected SCD923/26 het predicaat beste babyfoon met app ontvangen. De babyfoon met app beschikt over het Secure Connect-systeem Dit zorgt voor meerdere versleutelde koppelingen tussen de babyunit en de ouderunit en app. Hierdoor is de verbinding sterk en veilig. De babyunit bevat een full HD-camera met nachtzicht en digitale zoom. Het beeldscherm is 4,3 inch (11,5 cm) en dus groot genoeg om alles goed te volgen in de babykamer.  De oplaadbare ouderunit heeft een batterijduur van maximaal 12 uur*. Dit is vrij lang voor babyfoon met camera. Met de Eco-modus kun je energie besparen zodat de batterij nog langer mee gaat. 

Verder heeft deze babyfoon heel veel fijn extra’s als een thermometer, terugspreekfuntie, fijne heldere slaapliedjes en een nachtlampje. De camera beschikt over een zoomfunctie, maar je kunt de camera niet op afstand besturen. Voor het gebruik van de meegeleverde ouderunit heb je geen wifi nodig. 

Voor alle andere plaatsen biedt de Baby Monitor + app via wifi of mobiel internet onbeperkt bereik. Hiermee kun je ook tegen je kindje praten, foto’s maken, nachtlampje bedienen en slaapliedjes bedienen. Philips heeft ook witte ruis en natuurgeluiden als slaapliedjes. Dit werkt voor heel veel baby’s kalmerend. Je kunt eventueel ook je eigen slaapliedjes opnemen en laten afspelen. Hoe fijn is dat!

We hebben de babyfoon zelf mogen testen. Zie de video hier. De reviews van de Philips Avent Connected SCD923/26 zijn zeer goed! Lees ze hier

De babyfoon is helaas niet uit te breiden met meerdere camera’s. Je kunt wel via de app meerdere camera’s aansluiten, echter beschikt de babyfoon niet over een quadmodus of scanmodus. Je hebt dus beeld van maar 1 camera. 

De Philips Avent Baby Monitor -app kan gratis worden gedownload in de App Store of Google Play Store.

Ouderunit en App
  4,3 inch beeldscherm en Full HD camera
 Wereldwijd bereik
 Foto’s maken met app
Verbeterde accu 2600 mAh 
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, slaapliedjes als white nois en de mogelijkheid voor eigen slaapliedjes, vox-functie, infrarood voor de nacht en slaapliedjes.
Goed werkende wifi voor gebruik App
Babyfoon is niet uitbreidbaar
Prijzig
Geen mogelijkheid tot opname

3. Qute Q-Connection Signal met HD-kleurenbeeld

beste babyfoon met cameraNieuw in onze top 10 is de Qute Q-Connection Signal babyfoon. Een scherp geprijsde babyfoon met camera die over uitgebreide functies beschikt. De mat zwarte babyfoon is licht in gewicht en heeft een moderne en stijlvolle uitstraling. Met het scherpe HD- Ready kleurenbeeld van 5 inch heb je alles goed in beeld en hoor je alles luid en duidelijk. Het nachtzicht van deze babyfoon is bijzonder scherp. Deze babyfoon beschikt over een op afstand draaibare camera met digitale zoom. De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s zodat je zicht hebt op meerdere camera’s.  

De verbinding bestaat uit een storingsvrije FHSS verbinding waar je in huis ongeveer 50-60 meter bereik hebt. 

Fijne extra’s waar deze babyfoon over beschikt zijn onder andere een terugspreekfunctie, eco-modus, thermometer, slaapliedjes met instelbare tijdsduur, wekker, nachtmodus met uit-modus en scan en splitmodus. 

Naast Qute Q Connection Signal is ook de Qute Connection Start verkrijgbaar. Deze Start uitvoering heeft een compacte ouderunit van 3,5 inch. De functionaliteiten zijn iets minder uitgebreid maar ook met een prima prijs / kwaliteitsverhouding. 

Beide babyfoons hebben wij uitvoerig getest. Lees onze review over de Qute Q Connection babyfoons hier

 Op afstand bestuurbare camera + digitale zoom
  5 inch scherp HD Ready beeldscherm
Zeer scherp nachtzicht
 Uitbreidbaar
Splitscreen bij meerdere camera’s
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
 Goede prijs / kwaliteit
Accu van 4000mAh is goed, maar niet zelf vervangbaar
Geen mogelijkheden tot video of foto’s

Zondag NIET te bestellen
beste babyfoon met camera

Verkrijgbaar bij:

babypark.nl (€159,00)
bol.com (€161,00)
Laatst bijgewerkt: 8 december 2023 – 18:09

4. Alecto DVM 200 babyfoon met camera 

beste babyfoon met camera Een betrouwbare babyfoon met camera is de Alecto DVM 200. Deze babyfoon heeft in 2020 het predicaat beste koop van de Consumentenbond ontvangen. Groot pluspunt van deze babyfoon met camera is dat hij op afstand te draaien is en een groot scherm heeft van maar liefst 4,3 inch. De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200 zijn onder andere de terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten. En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een splitscreen en quadmodus  heeft. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus.

Sinds dit jaar is de DVM 200 ook verkrijgbaar in een nieuwere versie; de DVM 200 M. Qua uiterlijk en functionaliteiten identiek, maar de techniek aan de binnenkant is voorzien van een update.

Hierdoor is de DVM200M niet samen te gebruiken met de camera’s van de DVM-200 versie (type DVM-201), alleen nog met de nieuwe camera DVM200C.

Op afstand bestuurbare camera
  4,3 inch beeldscherm
Uitbreidbaar
Splitscreen en quadmodus bij meerdere camera’s
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
Iets prijzig
  Geen HD-beeld
Beperkte accuduur van 1000mAh / werkt niet op batterijen
Geen mogelijkheid tot video en foto

beste babyfoon met camera

Verkrijgbaar bij:

alectobaby.nl (€174,00)
bol.com
Laatst bijgewerkt: 8 december 2023 – 13:07

5. ELRO BC3000 Baby Monitor Royale met app

babyfoon met app Een babyfoon met app en ouderunit is de ELRO BC3000. De ELRO BC3000 wordt geleverd met een XL touchscreen van 12,7 cm. Hiernaast is het ook mogelijk om je baby in de gaten te houden via de ELRO Babycam app wanneer je buiten de deur bent.

De camera beschikt over een HD resolutie en over een pan/tilt functie. Dit houdt in dat je de camera kunt bewegen en sturen met de ouderunit of de app. De camera heeft een normale digitale verbinding van 100 meter met de ouderunit en een wifi verbinding met de App. Heb je geen wifi? Dan kun je wel gewoon de ouderunit gebruiken in huis.

Verder beschikt de babyfoon slaapliedjes, terugspreekfunctie, voedingsnotificatie, laadstation, nachtzicht, temperatuurmeter en VOX-functie. De babyfoon is overigens ook uit te breiden met extra camera’s. Handig voor in de toekomst. De accu  bestaat uit een redelijke 2550maH batterij. 

De ELRO Babycam app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App store. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé.

Deze babyfoon ontvangt goede beoordelingen op bol.com. Sinds kort ook verkrijgbaar bij Amazone.nl (vaak goedkoper). Klik hier voor de actuele prijs.

Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare HD-camera
  4,7 inch HD -Ready beeldscherm
 Screenshots maken de met app
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Babyfoon is uitbreidbaar
Goede prijs/ kwaliteit
Goed werkende wifi voor gebruik App
Geen mogelijkheid tot opname

6. Luvion Prestige Touch 3 babyfoon

beste babyfoon met camera

Met de Luvion Prestige Touch heb je met het kleurenscherm (van maar liefst 7 inch!) de baby goed in beeld. Het formaat is te vergelijken met die van een Tablet. De voorloper van  deze babyfoon is door de consumentenbond in juni 2021 uitgeroepen tot beste babyfoon met camera in de categorie babyfoon met beeld en geluid. De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s. Alle camera’s zijn te bedienen in het eenvoudige touch menu. Vandaar de naam ‘touch’. Verder beschikt de babyfoon over handige functionaliteiten als een thermometer, slaapmelodietjes, buitenbereik indicator en een terugspreekfunctie. Door digitale FHSS verbinding is de verbinding geheel storingsvrij. Babyfoon is wel wat prijzig ten opzichte van de andere babyfoons. Daarnaast is de accu snel leeg en werkt hij niet op batterijen.

De Luvion Prestige Touch 3 is de vernieuwde versie van de Prestige Touch 2 . De grootste verschillen zitten aan de binnenkant.  Zo heeft de nieuwe babyfoon onder andere scherper beeld, een snellere chip en een verbeterd bereik.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan hier ons uitgebreide verslag over de verschillende Luvion babyfoons met camera.

 Op afstand HD- bestuurbare camera
  7 inch HD-ready beeldscherm
 Best getest 2021 Consumentenbond
Opname mogelijkheid SD-kaart
 Uitbreidbaar
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
Iets prijzig
Beperkte accuduur / werkt niet op batterijen

beste babyfoon met camera

Verkrijgbaar bij:

bol.com
Laatst bijgewerkt: 8 december 2023 – 13:07

7. Motorola Comfort 40 Connect babyfoon

best babyfoon met cameraHet predicaat beste koop is vorig jaar ontvangen door de Motorola Comfort Connect 40. Deze babyfoon met app en ouderunit één van de 5 Comfort Connect babyfoons. Zo op het eerste gezicht lijken ze allemaal op elkaar, echter zijn de functionaliteiten van de babyfoons verschillend. Wil je meer weten over deze babyfoons? Lees dan ons uitgebreide verslag over de verschillen tussen de Motorola Comfort Connect hier

Met de Motorola Comfort 40 Connect heb je alles-in-1 voor een redelijke prijs. Het bereik van de ouderunit is beperkt. Maar als het nodig is, kun je met je smartphone een grotere afstand overbruggen en heb je superscherp beeld van je kindje.

De Consumentenbond is te spreken over het geluid. De beeldkwaliteit ook, waarbij het beeld op je smartphone veel mooier is dan op het schermpje van de ouderunit. Het nachtbeeld is zelfs in kleur. Op je smartphone zie je wel dat de kwaliteit minder is dan overdag, maar op het kleine schermpje met een lage resolutie valt dat niet zo op.

Handig: als je meerdere kindjes in de gaten moet houden, kun je er extra camera’s bij kopen. Met één ouderunit kun je vier camera’s in de gaten houden.

Ouderunit en App
 Mogelijkheid tot opname en foto’s
Uitbreidbaar met meerdere camera’s
 Wereldwijd bereik
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie,  infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes en bedtijdverhalen
Goed werkende wifi voor gebruik App
  Extra camera’s nergens te verkrijgen
Camera niet op afstand te draaien
Geen VOX- functie
Klein beeldscherm van 2,8 inch 

beste babyfoon met camera

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€149,99)
bol.com
Laatst bijgewerkt: 8 december 2023 – 13:05

8. Philips AVENT babyfoon met camera SCD833 

beste babyfoon met camera Deze Philips Avent babyfoon geeft een mooi helder geluid (ook in het donker) en beeld van 2,7 inch. Deze babyfoon met camera heeft een unieke handsetkoppeling voor een afgeschermde, beveiligde verbinding met je baby. In combinatie met de nieuwe adaptieve FHS (Frequency Hopping Spread Spectrum)- technologie voor minimale interferentie. Dit betekent dat de babyfoon 100% veilig is zonder kans op hacken en storing. Het bereik van de babyfoon is ongeveer 50 meter binnen.  De babyfoon heeft een ECO modus om het stroomverbruik te beperken. Zodra geluid uit de babykamer wordt gedetecteerd springt de babyfoon automatisch weer aan. Dankzij de LED-lampjes weet je altijd wanneer de monitor verbonden is. Met de handige oplaadbare ouderunit hoor je je baby tot wel 10 uur draadloos, voordat je hem opnieuw moet opladen.

De babyfoon beschikt over handige functies zoals een terugspreekfunctie, 5 ontspannende slaapliedjes en een buiten bereik indicator. De babyfoon heeft een mooie prijs- kwaliteitsverhouding.

Wil je liever een groter scherm? Dan kun je wellicht kijken naar de Philips Avent SCD630. Deze babyfoon is in de basis hetzelfde, maar heeft een beeldscherm van 3,2 inch en een temperatuursensor. Met de temperatuursensor regel je het klimaat in de babykamer. Hierdoor krijg je een waarschuwing via het digitale display wanneer het klimaat in de babykamer verandert.

Veilige privé verbinding  
Led-lampjes
  3,2 inch beeldscherm 
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, Eco-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
Goede prijs / kwaliteitverhouding
Camera niet op afstand te draaien
  Niet uit te breiden met meerdere camera’s 
Geen app mogelijkheid 
Geen mogelijkheid tot video en foto

9. Alecto Smartbaby10 wifi babyfoon met camera

wifi babyfoon Een wifi babyfoon die echt bedoelt is als babyfoon is de Alecto Smartbaby. De beste wifi babyfoon van dit moment.  Deze babyfoon verbind je via wifi met jouw smartphone of tablet. Je verbindt gemakkelijk meerdere schermen aan de camera, zodat niet alleen jij, maar ook je partner de hoogte blijft van wat er in de babykamer gebeurt.

Met de handige muurbevestiging plaats je de babyfoon op de beste plek in de kamer. Bij beweging en geluid ontvang je een melding op je smartphone. Wil je beter zicht, dan zoom je in of beweeg je de camera op afstand. Daarnaast beschikt de babyfoon over een terugspreekfunctie. Handig, hiermee stel je jouw kindje gerust zonder direct naar de babykamer te lopen.

  Smartphone en/of tablet als ouderunit
Uitbreidbaar
Wereldwijd bereik
Opname mogelijkheden
Op afstand bestuurbare camera in HD-kwaliteit
Extra’s als slaapliedjes, een terugspreekfunctie, bewegingsdectectie, geluidsdetectie en infrarood voor de nacht.
Goed werkende wi-fi babykamer, anders geen bereik
Geen aparte ouderunit zonder wifi

10. VB603 babyfoon met camera / Orretti V8 babyfoon 

goedkope babyfoon met cameraDeze goedkope babyfoon met camera heeft een HD kleurenscherm van 3,2 inch. Dit is een normale afmeting voor een babyfoon. De babyfoon beschikt over alle nodige extra’s als een terugspreekfunctie, thermometer, automatisch nachtzicht, slaapliedjes, multi-language en een VOX-functie. De ouderunit kun je aansluiten op netstroom. Zodra de accu is opgeladen kun je ook zonder stroom de ouderunit gebruiken (Max 18 uur in VOX-modus).

Waar moet je opletten bij die VB603? Het bereik in open veld is 260 meter. In huis zal dit ongeveer 40-50 meter zijn. Er wordt geklaagd over dat de VOX-functie niet altijd naar behoren werkt. VOX- functie is dat de babyfoon pas aanslaat als er geluid gedetecteerd wordt. De camera is niet op afstand te draaien.

Een aantal reviews:

“Beeld Kwaliteit is Beter dan verwacht. Zelfde babyfoon (andere merk opgeplakt) kost in de winkel 130 euro”
“Mooi product! Ben er blij mee. Kun je gerust bestellen!

Deze goedkope babyfoon met camera wordt aangeboden onder de naam ‘VB603 babymonitor’ op Bol.com. 

Orretti V8 babyfoon?
Wij vermoeden dat de Oretti beeldbabyfoon  dezelfde babyfoon is als de VB603 is. Precies dezelfde babyfoon alleen de prijs is dus anders. Bekijk deze Oretti V8 bij bol.com

beste babyfoon met camera

Verkrijgbaar bij:

bol.com
Laatst bijgewerkt: 8 december 2023 – 13:05

beste babyfoon met camera

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€69,95)
amazon.nl (€79,99)
Laatst bijgewerkt: 8 december 2023 – 12:54

Hoe scherp en helder is het beeld van een babyfoon met camera?

In reviews lezen we soms dat het beeld tegenvalt van een babyfoon met camera. Het is erg vervelend als een product tegenvalt en hiermee niet voldoet aan jouw verwachtingen. We proberen jou een zo goed mogelijk ‘beeld’ te geven van de verschillende beeldkwaliteiten van een babyfoon met camera. We gaan dieper in op de verschillende resoluties en laten een video zien waarin we de beeldkwaliteit filmen van populaire modellen babyfoons.

Wat verwacht je van een beeld babyfoon?

We zijn erg verwend als het gaat om beeldkwaliteit. De meeste van ons beschikken over een Ultra-HD smartphone, een 4k tv of een laptop met een topklasse beeldscherm. Logisch dat we dit automatisch ook verwachten van een nieuwe babyfoon met camera. Toch hebben lang niet alle babyfoons met camera haarscherp beeld. Zeker niet als de nachtmodus ingeschakeld staat of als je inzoomt met de digitale zoomfunctie van de camera.Verschillende beeldkwaliteiten babyfoons

Je ziet in ieder geval bij iedere babyfoon met camera je kindje in zijn of haar bedje liggen. Je kunt goed zien en horen of hij slaapt, huilt, lacht of aan het spelen is. Echter zit er wel verschil tussen de lagere resolutie beeldschermen en hogere resolutie beeldschermen van een babyfoon. De HD-Ready en Full-HD  beeldschermen zijn scherper en dat verschil zie je goed. 

We hebben verschillende populaire babyfoons gefilmd. Alle babyfoons hebben we op dezelfde helderheid ingesteld en in dezelfde kamer tegelijk getest. Zie de video hieronder: 

Hoe zie ik online of een babyfoon een scherp beeld heeft? 

De wat goedkopere modellen babyfoons hebben vaak een lagere beeldkwaliteit, maar voldoende om alles goed te zien. Beschikt een babyfoon over een HD-Ready beeldscherm of een Full-HD beeldscherm dan is het beeldkwaliteit goed en zie je meer details. Je betaalt dan ook iets meer.

HD Ready, Full HD en SD beeld babyfoons 

Vaak staat bij de specificaties vermeld over welke resolutie het beeldscherm beschikt. Alles wat een lagere resolutie heeft dan HD-Ready valt onder Standard Definition en heeft een lagere beeldkwaliteit.  

Full HD beeld babyfoon: 1920 x 1080 pixels beeldscherm (en camera)
HD Ready beeld babyfoon: 1280 x 720 pixels beeldscherm (en camera) 
SD beeld babyfoons: alles dat 480 pixels is of lager 

Wifi babyfoons beschikken overigens allemaal over een hoge resolutie camera zodat je een scherp beeld ontvangt op je smartphone en/of tablet. 

Staar je niet blind 

Staar je echter niet blind op enkel het beeld van de babyfoon. Is de camera bijvoorbeeld op afstand te draaien? Zijn er fijne slaapliedjes aanwezig? Hoe goed is de accu? Hoe goed is het bereik? Kan de babyfoon op een eco-modus? Bekijk onze top 10 met camera om de juiste keuze te maken.

beste babyfoon met camera
HD-Ready Qute Connection Signal
beste babyfoon met camera
Full HD Luvion Grand Elite 3
beste babyfoon met camera
SD beeld Luvion Essential
beste babyfoon met camera
SD beeld Alecto DVM200
 • Hoe kies je de beste babyfoon met camera?

  Dit is vooral afhankelijk van de wensen en eisen die jullie stellen aan de babyfoon. Je kunt bij het kiezen van de beste babyfoon met camera de volgende vragen in je achterhoofd houden:

 • Hoe groot moet het beeldscherm zijn van de babyfoon?

  Ga je voor een groot scherm met HR kwaliteit zoals de Luvion Prestige Touch? Of vind je een normaal scherm ook prima zoals de Luvion Essential of de Alecto DVM 200M.

 • Wil je de baby ook kunnen zien als je buiten de deur bent?

  Dan kun je kiezen voor een babyfoon met app of een wifi babyfoon, wat misschien niet de meest stabiele verbinding heeft maar waarmee je wel wereldwijd bereik hebt.

 • Is de babyfoon met camera op afstand te besturen?

  Een babyfoon met een afstand bestuurbare camera is niet op iedere babyfoon aanwezig. Een op afstand bestuurbare pan/tilt camera is vooral handig als jullie baby gaat bewegen en kruipen. Een babyfoon met op afstand bestuurbare camera is ook handig voor later. Als jullie kindje alleen of met vriendjes gaat spelen op zijn/haar kamertje. Je kunt zo een oogje in het zeil houden. Een goede babyfoon met bestuurbare camera is de Alecto DVM 200M of de Qute Connection Signal. 

 • Hoe is ver is het bereik van de babyfoon met camera?

  De meeste babyfoons met camera hebben een bereik van ongeveer 50 meter binnenshuis. Het bereik is vooral afhankelijk van omgevingsfactoren die storing veroorzaken. Denk aan een nieuwbouwhuis waar je te maken hebt met dikke betonnen muren. Is de wifi in de babykamer slecht en niet te repareren, kies dan niet voor babyfoon met app of wifi. 

 • Is de babyfoon met camera ook voor de toekomst te gebruiken?

  Een babyfoon met 2 camera’s of meer kan handig zijn in de babykamer en in de slaapkamer van jullie peuter. Zo kun je meerdere kindjes op 1 ouderunit zien en/of horen. Je hoeft dan alleen nog maar een extra camera aan te schaffen als het zover is.

 • Over welke extra's moet de babyfoon beschikken?

  Het is fijn om je kindje gerust te stellen via de terugspreekfunctie of slaapliedjes af te spelen als vast ritueel bij het slapengaan. Andere extra's zoals een nachtlampje, thermometer, VOX-functie of een alarm op de ouderunit is ook handig.

Plaats een reactie