fbpx

Wat is de beste babyfoon met camera? Bekijk de top 10

Beste babyfoon met camera 2024: Afgelopen jaren heeft de babyfoon met camera aan populariteit gewonnen. De mogelijkheid om de baby ook te kunnen zien op beeld is voor veel kersverse ouders geruststellend. Met een wifi babyfoon kun je zelfs overal ter wereld de baby bewonderen in de babykamer. Echter zijn er zoveel babyfoons met camera te verkrijgen dat het kiezen van een goede babyfoon met camera steeds lastiger wordt.

Wij hebben daarom een top 10 gemaakt van de beste babyfoon met camera. De top 10 hebben we samengesteld op basis van reviews, functionaliteiten, prijs, kwaliteit en door ons zelf uitgevoerde testen. Ook externe testen van diverse consumentenorganisaties zijn meegenomen.

In dit artikel bespreken we:

De Top 10 beste babyfoons met camera
De beeldkwaliteit met een video van verschillende babyfoons
Veel gestelde vragen over beeldbabyfoons

Hieronder de top 10 beste babyfoon met camera 2024:

BabyfoonBijzonderPrijs check:
1. Philips AVENT SCD923
Ouderunit en App
Best getest Consumentenbond
beste babyfoon met camera
Prijs checken
2. Alecto DVM 200MDraaibare camera
Beste koop 2024
Quad-modus meerdere camera’s
beste koop babyfoon
Prijs checken
3. Qute Connection SignalOnze keuze
Goede prijs/kwaliteit
HD- Splitscreen
Scherp nachtzicht
Prijs checken
4. Luvion Prestige Touch 37 inch HD-beeld
Video opname
Best getest Consumentenbond 2024
beste babyfoon met camera
Prijs checken
5. Elro BC4000Ouderunit en App
Goede prijs/kwaliteit
Prijs checken
6. Luvion EssentialMeest gewaardeerd bij Bol.com en Coolblue
Nu ook met App
Prijs checken
7. Philips Avent SCD843Alle extra’s aanwezig
Kwaliteitsbabyfoon
Prijs checken
8. Luvion Platinum 3Gebruiksvriendelijk
PRIJSTIP
Prijs checken
9. Miya M35Goede prijs / redelijke kwaliteit Prijs checken
10. AlectoSmartbaby10 Wifi babyfoon met appPrijs checken

Top 10 beste babyfoon met camera 2024:

1. Philips Avent Connected SCD923/26

Philips Avent Connected SCD923 – Beeldbabyfoon met app

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:01

babyfoon met app Philips Avent Connected SCD923/26De beste babyfoon met camera is de Philips AVENT Connected. Deze babyfoon met camera en app heeft in januari het predicaat beste babyfoon met camera ontvangen van de Consumentenbond. Deze babyfoon met ouderunit en app beschikt over het Secure Connect-systeem Dit zorgt voor meerdere versleutelde koppelingen tussen de babyunit en de ouderunit en app. Hierdoor is de verbinding sterk en veilig. De babyunit bevat een full HD-camera met nachtzicht en digitale zoom. Het beeldscherm is 4,3 inch (11,5 cm) en dus groot genoeg om alles goed te volgen in de babykamer. De oplaadbare ouderunit heeft een batterijduur van maximaal 12 uur*. Dit is vrij lang voor babyfoon met camera. Met de eco-modus kun je energie besparen zodat de batterij nog langer mee gaat. 

Verder heeft deze babyfoon heel veel fijn extra’s als een thermometer, terugspreekfuntie, fijne heldere slaapliedjes en een nachtlampje. De camera beschikt over een zoomfunctie, maar je kunt de camera niet op afstand besturen. Voor het gebruik van de meegeleverde ouderunit heb je geen wifi nodig. 

Ben je weg van huis en wil je toch even meegeuren in de babykamer? Met de Baby Monitor App heb je via wifi of mobiel internet onbeperkt bereik. Via je smartphone kun je ook tegen je kindje praten, foto’s maken, het nachtlampje bedienen en slaapliedjes afspelen. Philips heeft ook witte ruis en natuurgeluiden als slaapliedjes. Dit werkt voor heel veel baby’s kalmerend. Je kunt eventueel ook je eigen slaapliedjes opnemen en laten afspelen. Hoe fijn is dat!

We hebben de babyfoon zelf mogen testen. Zie de video hier. De reviews van de Philips Avent Connected SCD923/26 zijn zeer goed! Lees ze hier

De babyfoon is helaas niet uit te breiden met meerdere camera’s. Je kunt wel via de app meerdere camera’s aansluiten, echter beschikt de babyfoon niet over een quadmodus of scanmodus. Je hebt dus beeld van maar 1 camera. 

De Philips Avent Baby Monitor -app kan gratis worden gedownload in de App Store of Google Play Store.

Ouderunit en App
  4,3 inch beeldscherm en Full HD camera
 Wereldwijd bereik
 Foto’s maken met app
 Best getest Consumentenbond
Verbeterde accu 2600 mAh 
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, slaapliedjes als white nois en de mogelijkheid voor eigen slaapliedjes, VOX-functie, ECO- modus, infrarood voor de nacht en slaapliedjes.
Goed werkende wifi voor gebruik App
Babyfoon is niet uitbreidbaar
Prijzig
Geen mogelijkheid tot opname

2. Alecto DVM 200M babyfoon met camera 

Alecto babyfoon met camera

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl
alectobaby.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:00

beste babyfoon met camera Een betrouwbare babyfoon met camera is de Alecto DVM 200M. Deze babyfoon heeft in 2024 het predicaat beste koop van de Consumentenbond ontvangen. Groot pluspunt van deze babyfoon met camera is dat hij op afstand te draaien is en een groot scherm heeft van maar liefst 4,3 inch. De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200M zijn onder andere de terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten. En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een splitscreen en quadmodus  heeft. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus.

De DVM 200M is de opvolger van de populaire DVM 200. Qua uiterlijk en functionaliteiten identiek, maar de techniek aan de binnenkant is voorzien van een update.

Hierdoor is de DVM200M niet samen te gebruiken met de camera’s van de DVM-200 versie (type DVM-201), alleen nog met de nieuwe camera DVM200C. Handig om te weten als je babyfoon in de toekomst wilt uitbreiden met een tweede camera.

Veilige en stabiele FHSS verbinding
Op afstand bestuurbare camera
  4,3 inch beeldscherm
Uitbreidbaar
Splitscreen en quadmodus bij meerdere camera’s
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, VOX-functie, ECO-modus, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
Ouderunit werkt ook op batterijen
  Prima beeld, maar geen HD-beeld
Beperkte accuduur van 1000mAh 
Geen mogelijkheid tot video en foto

3. Qute Q-Connection Signal met HD-kleurenbeeld

Zondag NIET te bestellen
Qute Connection Signal Babyfoon met camera

Waar te koop?

bol.com
babypark.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:00

beste babyfoon met cameraEen scherp geprijsde babyfoon met camera die over uitgebreide functies beschikt. De mat zwarte babyfoon is licht in gewicht en heeft een moderne en stijlvolle uitstraling. Met het scherpe HD- Ready kleurenbeeld van 5 inch heb je alles goed in beeld en hoor je alles luid en duidelijk. Het nachtzicht van deze babyfoon is bijzonder scherp. Deze babyfoon beschikt over een op afstand draaibare camera met digitale zoom. De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s zodat je zicht hebt op meerdere camera’s.

De verbinding bestaat uit een storingsvrije FHSS verbinding waar je in huis ongeveer 50-60 meter bereik hebt.

Fijne extra’s waar deze babyfoon over beschikt zijn onder andere een terugspreekfunctie, eco-modus, thermometer, slaapliedjes met instelbare tijdsduur, wekker, nachtmodus met uit-modus en scan en splitmodus.

Naast Qute Q Connection Signal is ook de Qute Connection Start verkrijgbaar. Deze Start uitvoering heeft een compacte ouderunit van 3,5 inch. De functionaliteiten zijn iets minder uitgebreid maar ook met een prima prijs / kwaliteitsverhouding.

Beide babyfoons hebben wij uitvoerig getest. Lees onze complete review over de Qute Q Connection babyfoons hier. Lees reviews van andere gebruikers op Babypark

Veilige en stabiele FHSS verbinding
 Op afstand bestuurbare camera + digitale zoom
  5 inch scherp HD Ready beeldscherm
Zeer scherp nachtzicht
 Uitbreidbaar
Splitscreen bij meerdere camera’s
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, VOX-functie, ECO-modus, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
 Goede prijs / kwaliteit
Accu van 4000mAh is goed, maar werkt niet op batterijen 
Geen mogelijkheden tot video of foto’s

4. Luvion Prestige Touch 3 babyfoon

Nieuw: Luvion Prestige Touch 3

#4 Nieuw: Luvion Prestige Touch 3

Best getest Consumentenbond 2024

Waar te koop?

bol.com
babypark.nl
prenatal.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:00

beste babyfoon met cameraMet de Luvion Prestige Touch heb je met het HD- ready kleurenscherm (van maar liefst 7 inch!) de baby goed in beeld. Het formaat is te vergelijken met die van een Tablet. Deze babyfoon is door de Consumentenbond in januari 2024 uitgeroepen tot beste babyfoon met camera in de categorie babyfoon met beeld en geluid. De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s. Alle camera’s zijn te bedienen in het eenvoudige touch menu. Vandaar de naam ‘touch’. Verder beschikt de babyfoon over handige functionaliteiten als een thermometer, slaapmelodietjes, buitenbereik indicator en een terugspreekfunctie. Door digitale FHSS verbinding is de verbinding geheel storingsvrij. Babyfoon is wel wat prijzig ten opzichte van de andere babyfoons. Daarnaast is de accu snel leeg en werkt hij niet op batterijen.

De Luvion Prestige Touch 3 is de vernieuwde versie van de Prestige Touch 2 . De grootste verschillen zitten aan de binnenkant. Zo heeft de nieuwe babyfoon onder andere scherper beeld, een snellere chip en een verbeterd bereik.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan hier ons uitgebreide verslag over de verschillende Luvion babyfoons met camera.

Veilige en stabiele FHSS verbinding
7 inch HD-ready beeldscherm
 Op afstand HD- bestuurbare camera
 Best getest 2024 Consumentenbond
Opname mogelijkheid SD-kaart
 Uitbreidbaar
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, VOX-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
Verbeterde accu 2600 mAh
Iets prijzig
Werkt niet op batterijen

5. ELRO BC3000 / BC4000 Baby Monitor Royale met app

NIEUW: ELRO BC4000 Baby Monitor Royale Full HD Babyfoon met app

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:00

ELRO BC3000 Baby Monitor Royale

Waar te koop?

bol.com
coolblue.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:02

babyfoon met app Een babyfoon met app en ouderunit is de ELRO BC3000. De ELRO BC3000 wordt geleverd met een XL touchscreen van 12,7 cm. Hiernaast is het ook mogelijk om je baby in de gaten te houden via de ELRO Babycam app wanneer je buiten de deur bent.

De camera beschikt over een HD resolutie en over een pan/tilt functie. Dit houdt in dat je de camera kunt bewegen en sturen met de ouderunit of de app. De camera heeft een normale digitale verbinding van 100 meter met de ouderunit en een wifi verbinding met de App. Heb je geen wifi? Dan kun je wel gewoon de ouderunit gebruiken in huis.

Verder beschikt de babyfoon slaapliedjes, terugspreekfunctie, voedingsnotificatie, laadstation, nachtzicht, temperatuurmeter en VOX-functie. De babyfoon is overigens ook uit te breiden met extra camera’s. Handig voor in de toekomst. De accu bestaat uit een redelijke 2550maH batterij.

De ELRO Babycam app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App store. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé.

Deze babyfoon ontvangt goede beoordelingen op bol.com

Nieuw: Sinds kort is ook de ELRO BC4000 verkrijgbaar. Deze uitvoering heeft een scherper beeld, groter bereik en een fijn laadstation. Wij hebben deze nieuwe ELRO mogen testen en zijn super enthousiast. Lees ons hele testrapport hier

Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare HD-camera
  4,7 inch HD -Ready beeldscherm
 Screenshots maken de met app
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, VOX-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Babyfoon is uitbreidbaar
Goede prijs/ kwaliteit
Redelijke accu 2550 mAh
Goed werkende wifi voor gebruik App
Geen mogelijkheid tot opname

6. Luvion Essential babyfoon

Luvion Essential Original White

Waar te koop?

bol.com
prenatal.nl
babypark.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:02

Luvion Essential Connect Black Wifi Babyfoon met HD Camera én App

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:00

De meest verkochte babyfoon met camera is de Luvion Essential. De Luvion Essential is een babyfoon met camera met een goede prijs/kwaliteit verhouding. De Luvion Essential babyfoon heeft in het verleden de Ouders van Nu award ontvangen. Ook is de babyfoon bij Kek Mama ‘Best uit Test’ gekomen. Deze Luvion Essential heeft al meer dan tweeduizend(!) reviews ontvangen op Bol.com met een gemiddelde waardering van 4,2 uit 5 sterren.

Het kleuren beeldscherm is 3,5 inch groot en de witte babyfoon heeft leuke extra’s. Essentiele zaken als de kamertemperatuur, de batterij-indicator, nachtzicht en visuele geluidsindicatie zijn allemaal aanwezig op de Luvion Essential. Je kunt ook inzomen op je kleintje zodat je alles van heel dichtbij kunt bewonderen. Op deze babyfoon van Luvion kun je extra camera’s aansluiten voor broertjes of zusjes.

De beeldkwaliteit is prima van deze babyfoon, maar geen full-hd. Bekijk onze video onderaan de pagina om de beeldkwaliteit te vergelijken. De babyfoon heeft geen lange stand-by tijd.

Ga jij voor design? Bekijk dan eens de Luvion Essential Limited Edition. Deze speciale uitvoering heeft een wooden print en dat geeft een hele mooie natuurlijke look & feel. Of liever toch zwart? Dan kun je voor de zwarte uitvoering gaan.

NIEUW: Luvion Essential CONNECTED met app

Deze populaire Luvion Essential  is nu ook verkrijgbaar in een nieuwe verbeterde uitvoering met App. 

Deze Connected versie van de Luvion Essential is te verbinden met de 5 inch meegeleverde beeldmonitor maar kan ook worden gekoppeld aan je smartphone. Dankzij de 128-bit AES encryptie volgens de ISO27001 veiligheidsnorm is jouw verbinding beveiligd.

Veilige en stabiele FHSS verbinding
Camera met digitale zoomfunctie
  3,5 inch SD- beeldscherm
Uitbreidbaar
 Essentiële extra’s als een terugspreekfunctie, VOX-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
Camera niet op afstand te draaien (Luvion plus wel)
Geen mogelijkheid tot video en foto (met de connected wel)
  Geen HD-beeld waardoor nachtzicht tegenvalt 
Beperkte accuduur 1100mAh/ werkt niet op batterijen

7. Philips Avent SCD843 babyfoon met camera

Philips Avent SCD843/26 beeldbabyfoon – babyfoon met camera

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:00

Beste video babyfoon Philips Avent SCD843/01

Een echte kwaliteitsbabyfoon is de Philips AVENT SCD843. Deze complete video babyfoon biedt betrouwbaarheid en een hoop gemak. Het geluid is heel zuiver en het beeld is helder. Daarnaast zijn alle extra’s aanwezig die voor een hoop gemak zorgen.

Het zachte nachtlampje op de babyunit zorgt voor geruststelling tijdens de nacht. Het heeft voldoende licht om luiers te verschonen of een voeding te geven. De slaapliedjes zijn helder en vanaf de ouderunit te bedienen.  Ook het volume is zelf te bepalen. Handig is dat de slaapliedjes na 15 minuten zelf uitgaan. Bij andere babyfoons dien je de slaapliedjes zelf te stoppen (wat vaak vergeten wordt ;-).  

Is je kindje lekker ingedommeld? Schakel de ECO-modus in om energie te besparen. Zodra er geluid waargenomen wordt, spring het beeldscherm automatisch weer aan. 

Andere fijne functies zoals een voedingstimer, terugspreekfunctie, trilalarm, geluidsweergave en een thermometer zorgen voor een complete en fijne babyfoon. 

Ouders zijn te spreken over de degelijkheid van deze beeldbabyfoon. Ook het grote bereik, de heldere geluidskwaliteit en het scherpe beeld wordt benoemd. Zelfs in de garage die achterin de tuin staat geen probleem. De babyfoon is helaas wel aan de prijs. 

Veilige en stabiele FHSS verbinding
Camera met digitale zoomfunctie
  3,5 inch scherp HD Ready beeldscherm
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes, nachtlampje, voedingstimer, trilalarm, ECO-modus, VOX- modus 
   Goede degelijke kwaliteit
Redelijke accu van 2600mAh
Prijzig 
Geen mogelijkheden tot video of foto’s
Camera niet op afstand te draaien
Babyfoon is niet uitbreidbaar 
Beperkte accuduur 1100mAh/ werkt niet op batterijen

8. Luvion Platinum 3 

LUVION® Platinum 3 Black – Babyfoon met Camera

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:00

beste babyfoon met camera Een populaire babyfoon met camera is de Luvion PLATINUM 3. Een eenvoudige babyfoon die over de noodzakelijke functies beschikt. De babyfoon heeft een 3.2 inch scherm waar alles prima op te zien is. De terugspreekfunctie zorgt ervoor dat je kunt praten en je kindje gerust kan stellen mocht je ergens anders in huis zijn.

De babyfoon beschikt ook over een VOX-modus waarmee je de babyfoon niet onnodig laat zenden. Zo bespaar je ook weer energie. 

Is de batterij bijna leeg? Je ontvangt een melding als de accu bijna leeg is en wanneer de babyfoon geen bereik meer heeft. De accu van deze babyfoon is niet heel groot, maar gaat ongeveer zo 10 uur mee zonder stroom. 

Deze Luvion PLATINUM is vooral heel makkelijk in gebruik en daarnaast betrouwbaar. De babyfoon wordt daarom veel gebruikt in de zorg om goed contact met patiënten te kunnen houden op afstand.   

De beoordelingen van deze babyfoon zijn opvallend goed. De babyfoon ontvangt 4,5 sterren van de 5 bij bol.com. 

Gebruikers zijn vooral te spreken over de gebruiksvriendelijk, de goede prijs / kwaliteitsverhoudin en het heldere LCD scherm. De accu is wel snel leeg en het USB-snoertje is kwetsbaar.

Nieuwe uitvoering
Sinds kort is ook de Ultra versie verkrijgbaar van de Luvion Platinum 3. Deze babyfoon is uit te breiden en beschikt over HD-beeld. De prijs ligt wel hoger. Bekijk deze uitvoering hier.    

Veilige en stabiele FHSS verbinding
  3,2 inch beeldscherm
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, VOX-functie, infrarood voor de nacht en thermometer
Goede prijs / kwaliteitverhouding
Camera niet op afstand te draaien
Niet uit te breiden met meerdere camera’s
Beperkte accuduur 1000mAh/ werkt niet op batterijen
Geen mogelijkheid tot video en foto

9. Miya M35 video babyfoon

Miya M35 Babyfoon – Babyfoon met camera – Op afstand bestuurbaar

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:00

beste babyfoon met camera Deze babyfoon begint opeens populair te worden. De prijs van deze babyfoon maakt hem ook aantrekkelijk. Zo op het eerste gezicht lijkt het ons een prima babyfoon.

De babyfoon beschikt over een op afstand bestuurbare camera, slaapliedjes, nachtzicht, terugspreekfunctie, VOX-modus en thermometer. Een volwaardige babyfoon.

De capaciteit van de accu is voldoende voor dagelijks gebruik, maar niet heel sterk. Hoe lang een volle accu het daadwerkelijk volhoudt hangt af van het gebruik en het aantal mAh. Met de beveiligde digitale verbinding en op het 3,5 HR beeldscherm kun je alles prima in de gaten houden.

Op deze Miya babyfoon kun je totaal 4 camera’s aansluiten. De babyfoon heeft alleen een scanmodus. Het beeld verspringt om de zoveel seconden.

De babyfoon is prima, maar in kwaliteit iets minder dan een goede Luvion of Alecto. Je merkt dit bijvoorbeeld aan de mindere kwaliteit geluid, blikkerige terugspreekfunctie  en de verbinding die soms wegvalt.

Veilige en stabiele FHSS verbinding
  3,5 inch HD beeldscherm
 Op afstand bestuurbare camera
Uitbreidbaar met meerdere camera’s
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie,  infrarood voor de nacht, VOX-modus,  thermometer en slaapliedjes
Ouderunit werkt ook op batterijen
Beperkte accuduur 1200mAh/ werkt niet op batterijen
Mindere kwaliteit geluid
  Geen mogelijkheden tot video of foto’s

wifi babyfoon Een wifi babyfoon die echt bedoelt is als babyfoon is de Alecto Smartbaby. De beste wifi babyfoon van dit moment.  Deze babyfoon verbind je via wifi met jouw smartphone of tablet. Je verbindt gemakkelijk meerdere schermen aan de camera, zodat niet alleen jij, maar ook je partner de hoogte blijft van wat er in de babykamer gebeurt.

Met de handige muurbevestiging plaats je de babyfoon op de beste plek in de kamer. Bij beweging en geluid ontvang je een melding op je smartphone. Wil je beter zicht, dan zoom je in of beweeg je de camera op afstand. Daarnaast beschikt de babyfoon over een terugspreekfunctie. Handig, hiermee stel je jouw kindje gerust zonder direct naar de babykamer te lopen.

  Smartphone en/of tablet als ouderunit
Uitbreidbaar
Wereldwijd bereik
Opname mogelijkheden, ook met SD-kaart
Op afstand bestuurbare camera in HD-kwaliteit
Extra’s als slaapliedjes, een terugspreekfunctie, bewegingsdectectie, geluidsdetectie en infrarood voor de nacht.
Goed werkende wi-fi babykamer, anders geen bereik
Geen aparte ouderunit zonder wifi

Hoe scherp en helder is het beeld van een babyfoon met camera?

In reviews lezen we soms dat het beeld tegenvalt van een babyfoon met camera. Het is erg vervelend als een product tegenvalt en hiermee niet voldoet aan jouw verwachtingen. We proberen jou een zo goed mogelijk ‘beeld’ te geven van de verschillende beeldkwaliteiten van een babyfoon met camera. We gaan daarom wat dieper in op de verschillende resoluties en laten een video zien waarin we de beeldkwaliteit filmen van populaire modellen babyfoons.

Wat verwacht je van een beeld babyfoon?

We zijn erg verwend als het gaat om beeldkwaliteit. De meeste van ons beschikken over een Ultra-HD smartphone, een 4k tv of een laptop met een topklasse beeldscherm. Logisch dat we dit automatisch ook verwachten van een nieuwe babyfoon met camera. Toch hebben lang niet alle babyfoons met camera haarscherp beeld. Zeker niet als de nachtmodus ingeschakeld staat of als je inzoomt met de digitale zoomfunctie van de camera.

Je ziet in ieder geval bij iedere babyfoon met camera je kindje in zijn of haar bedje liggen. Je kunt goed zien en horen of hij slaapt, huilt, lacht of aan het spelen is. Echter zit er wel verschil tussen de lagere resolutie beeldschermen en hogere resolutie beeldschermen van een babyfoon. De HD-Ready en Full-HD  beeldschermen zijn scherper en dat verschil zie je goed. 

We hebben verschillende populaire babyfoons gefilmd. Alle babyfoons hebben we in hoeverre dit mogelijk was op dezelfde helderheid ingesteld en in dezelfde kamer tegelijk getest. Zie de video hieronder: 

Hoe zie ik online of een babyfoon een scherp beeld heeft? 

De wat goedkopere modellen babyfoons hebben vaak een lagere beeldkwaliteit, maar voldoende om alles goed te zien. Beschikt een babyfoon over een HD-Ready beeldscherm of een Full-HD beeldscherm dan is het beeldkwaliteit goed en zie je meer details. Je betaalt dan ook iets meer.

HD Ready, Full HD en SD beeld babyfoons 

Vaak staat bij de specificaties vermeld over welke resolutie het beeldscherm beschikt. Alles wat een lagere resolutie heeft dan HD-Ready valt onder Standard Definition en heeft een lagere beeldkwaliteit.  

Full HD beeld babyfoon: 1920 x 1080 pixels beeldscherm (en camera)
HD Ready beeld babyfoon: 1280 x 720 pixels beeldscherm (en camera) 
SD beeld babyfoons: alles dat 480 pixels is of lager 

Wifi babyfoons beschikken overigens allemaal over een hoge resolutie camera zodat je een scherp beeld ontvangt op je smartphone en/of tablet. 

Staar je niet blind 

Staar je echter niet blind op enkel het beeld van de babyfoon. Is de camera bijvoorbeeld op afstand te draaien? Zijn er fijne slaapliedjes aanwezig? Hoe goed is de accu? Hoe goed is het bereik? Kan de babyfoon op een eco-modus? Bekijk onze top 10 met camera om de juiste keuze te maken.

beste babyfoon met camera
HD-Ready Qute Connection Signal
beste babyfoon met camera
Full HD Luvion Grand Elite 3
beste babyfoon met camera
SD beeld Luvion Essential
beste babyfoon met camera
SD beeld Alecto DVM200
 • Hoe kies je de beste babyfoon met camera?

  Dit is vooral afhankelijk van de wensen en eisen die jullie stellen aan de babyfoon. Je kunt bij het kiezen van de beste babyfoon met camera de volgende vragen in je achterhoofd houden:

 • Hoe groot moet het beeldscherm zijn van de babyfoon?

  Ga je voor een groot scherm met HR kwaliteit zoals de Luvion Prestige Touch? Of vind je een normaal scherm ook prima zoals de Luvion Essential of de Alecto DVM 200M.

 • Wil je de baby ook kunnen zien als je buiten de deur bent?

  Dan kun je kiezen voor een babyfoon met app of een wifi babyfoon, wat misschien niet de meest stabiele verbinding heeft maar waarmee je wel wereldwijd bereik hebt.

 • Is de babyfoon met camera op afstand te besturen?

  Een babyfoon met een afstand bestuurbare camera is niet op iedere babyfoon aanwezig. Een op afstand bestuurbare pan/tilt camera is vooral handig als jullie baby gaat bewegen en kruipen. Een babyfoon met op afstand bestuurbare camera is ook handig voor later. Als jullie kindje alleen of met vriendjes gaat spelen op zijn/haar kamertje. Je kunt zo een oogje in het zeil houden. Een goede babyfoon met bestuurbare camera is de Alecto DVM 200M of de Qute Connection Signal. 

 • Hoe is ver is het bereik van de babyfoon met camera?

  De meeste babyfoons met camera hebben een bereik van ongeveer 50 meter binnenshuis. Het bereik van een babyfoon is vooral afhankelijk van omgevingsfactoren die storing veroorzaken. Denk aan een nieuwbouwhuis waar je te maken hebt met dikke betonnen muren. Andere elektronische apparaten in huis kunnen ook het draadloze signaal van de babyfoon verstoren. Dit kunnen bijvoorbeeld laptops, magnetrons, tablets, smartphones, smart-tv’s, gameconsoles, etc. zijn. Lees hier meer hoe je het signaal van de babyfoon met camera kunt versterken. 

  Is de wifi in de babykamer slecht en niet te repareren, kies dan niet voor babyfoon met app of wifi. Dit loopt alleen maar uit op teleurstellingen. 

 • Is de babyfoon met camera ook voor de toekomst te gebruiken?

  Een babyfoon met 2 camera’s of meer kan handig zijn in de babykamer en in de slaapkamer van jullie peuter. Zo kun je meerdere kindjes op 1 ouderunit zien en/of horen. Je hoeft dan alleen nog maar een extra camera aan te schaffen als het zover is.

 • Over welke extra's moet de babyfoon beschikken?

  Het is fijn om je kindje gerust te stellen via de terugspreekfunctie of slaapliedjes af te spelen als vast ritueel bij het slapengaan. Andere extra's zoals een nachtlampje, ECO-modus, thermometer, VOX-functie of een alarm op de ouderunit is ook handig.

Goede prijs / kwaliteit

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl
alectobaby.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:00
Beste wifi babyfoon

Waar te koop?

bol.com
babypark.nl
blokker.nl
alectobaby.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:01

Plaats een reactie