babyfoon met camera

Beste babyfoon met camera 2021: Afgelopen jaren heeft de babyfoon met camera aan populariteit gewonnen. De mogelijkheid om de baby ook te kunnen zien op beeld is voor veel kersverse ouders geruststellend. Met een wifi babyfoon kun je zelfs overal ter wereld de baby bewonderen in de babykamer. Echter zijn er zoveel babyfoons met camera te verkrijgen dat het kiezen van een goede babyfoon met camera steeds lastiger wordt.

Wij hebben daarom een top 10 gemaakt van de beste babyfoon met camera. Deze top 10 is samengesteld op basis van reviews, functionaliteiten, prijs en kwaliteit van de babyfoon. Ook de testen van diverse consumentenorganisaties zijn hierin meegenomen.

Hieronder de top 10 beste babyfoon met camera 2021:

BabyfoonBijzonderPrijs
1. Luvion EssentialMeest gewaardeerd bij Bol.com en Coolblue€ 149
2. Alecto DVM 200Splitscreen mogelijkheden
€ 189
3. Luvion Prestige Touch 2Best getest beste babyfoon met camera€ 249
4. Elro BC3000Wereldwijd bereik door App
Goede prijs/kwaliteit
€ 199
5. Luvion Grand Elite 3Wereldwijd bereik door App€ 249
6. Philips Avent SCD833Veilige privé verbinding€ 179
7. Alecto DVM-75Goede prijs/kwaliteit€ 89
8. VB603Goedkoop€ 65
9. Orretti® HD 2MPWifi babyfoon€ 59
10. Motorola Comfort40 ConnectMet app
Beste koop beste koop babyfoon
€ 169

Top 10 beste babyfoon met camera 2021:

1 . Luvion Essential babyfoon

babyfoon met cameraOp nummer 1 in de top 10 beste babyfoon met camera staat de Luvion Essential. De Luvion Essential is een babyfoon met camera met een goede prijs/kwaliteit verhouding. De Luvion Essential babyfoon heeft de Ouders van Nu award ontvangen. Ook is de babyfoon bij Kek Mama ‘Best uit Test’ gekomen.  Deze Luvion Essential heeft al meer dan duizend(!) reviews ontvangen op Bol.com met een gemiddelde waardering van 4,4 uit 5 sterren.

Het kleuren beeldscherm is 3,5 inch groot en de witte babyfoon heeft leuke extra’s. Essentiele zaken als de kamertemperatuur, de batterij-indicator, nachtzicht en visuele geluidsindicatie zijn allemaal aanwezig op de Luvion Essential. Je kunt ook inzomen op je kleintje zodat je alles van heel dichtbij kunt bewonderen. Op deze babyfoon van Luvion kun je extra camera’s aansluiten voor broertjes of zusjes.

Ga jij voor design? Bekijk dan eens de Luvion Essential Limited Edition. Deze speciale uitvoering heeft een wooden print en dat geeft een hele mooie natuurlijke look & feel. Of liever toch zwart? Dan kun je voor de zwarte uitvoering gaan.

Wil je liever een draaibare camera? Kies dan de Luvion Essential Plus. Grote pluspunt van deze nieuwe uitvoering is dat de camera op afstand te besturen is. De zogenaamde pan & tilt camera. Ook de batterij gaat langer mee. Lees hier alle verbeterpunten en verschillen.

Camera met zoomfunctie
Uitbreidbaar
 Essentiële extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Camera niet op afstand te draaien
Geen mogelijkheid tot video en foto
Beperkte accuduur / werkt niet op batterijen

 

2. Alecto DVM 200 babyfoon

beste babyfoon met camera Een betrouwbare babyfoon met camera is de Alecto DVM 200. Deze babyfoon heeft in 2020 het predicaat beste koop van de Consumentenbond ontvangen. Groot pluspunt van deze babyfoon met camera is dat hij op afstand te draaien is en een groot scherm heeft van maar liefst 4,3 inch. De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200 zijn onder andere de terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten. En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een splitscreen heeft. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus.

Op afstand bestuurbare camera
  4,3 inch beeldscherm
Uitbreidbaar
Splitscreen bij meerdere camera’s
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
Iets prijzig
Beperkte accuduur / werkt niet op batterijen
Geen mogelijkheid tot video en foto

 

 

3. Luvion Prestige Touch 2 babyfoon

beste babyfoon met camera

Met de Luvion Prestige Touch heb je met het kleurenscherm (van maar liefst 7 inch!) de baby goed in beeld. Het formaat is te vergelijken met die van een Tablet. De babyfoon is opnieuw door de consumentenbond in juni 2020 uitgeroepen tot ‘beste babyfoon’ in de categorie babyfoon met beeld en geluid. De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s. Alle camera’s zijn te bedienen in het eenvoudige touch menu. Vandaar de naam ‘touch’. Verder beschikt de babyfoon over handige functionaliteiten als een thermometer, slaapmelodietjes, buitenbereik indicator en een terugspreekfunctie. Door digitale FHSS verbinding is de verbinding geheel storingsvrij. Babyfoon is wel wat prijzig ten opzichte van de andere babyfoons. Daarnaast is de accu snel leeg en werkt hij niet op batterijen.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan hier ons uitgebreide verslag over de verschillende Luvion babyfoons met camera.

 Op afstand bestuurbare camera
 Best getest december 2020 Consumentenbond
Opname mogelijkheid SD-kaart
 Uitbreidbaar
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Iets prijzig
Beperkte accuduur / werkt niet op batterijen

 

 

4. ELRO BC3000 Baby Monitor Royale (met app)

babyfoon met app Een babyfoon met app en ouderunit is de ELRO BC3000. De ELRO BC3000 wordt geleverd met een XL touchscreen van 12,7 cm. Hiernaast is het ook mogelijk om je baby in de gaten te houden via de ELRO Babycam app wanneer je buiten de deur bent.

De camera beschikt over een HD resolutie en over een pan/tilt functie. Dit houdt in dat je de camera kunt bewegen en sturen met de ouderunit of de app. De camera heeft een normale digitale verbinding van 100 meter met de ouderunit en een wifi verbinding met de App. Heb je geen wifi? Dan kun je wel gewoon de ouderunit gebruiken in huis.

Verder beschikt de babyfoon slaapliedjes, terugspreekfunctie, voedingsnotificatie, laadstation, nachtzicht, temperatuurmeter en VOX-functie. De babyfoon is overigens ook uit te breiden met extra camera’s. Handig voor in de toekomst.

De ELRO Babycam app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App store. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé.

Deze babyfoon is vrij nieuw maar ontvangt al goede beoordelingen op Bol.com. Sinds kort ook verkrijgbaar bij Amazone.nl (vaak goedkoper). Klik hier voor de actuele prijs.

Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
 Screenshots maken de met app
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Babyfoon is uitbreidbaar
Goede prijs/ kwaliteit

Goed werkende wifi voor gebruik App
Geen mogelijkheid tot opname

 

 

5. Luvion Grand Elite 3 Connect (met app)

bestebabyfoonmetcameraLuvion biedt met de Luvion Grand Elite 3 Connect een babyfoon aan in het topsegment. Een complete babyfoon met app. Deze Luvion onderscheidt zich van andere beeldbabyfoons met app omdat je altijd bereik hebt door het gebruik van LLHR Technologie. De meegeleverde ouderunit met touchscreen beschikt namelijk over storingsvrije digitale verbinding tot ongeveer 300 meter buitenshuis en 50 meter binnenshuis.

Jullie kindje is niet alleen vanuit huis te volgen op de ouderunit, maar ook via 3G/4G op de smartphone of tablet, waar ook ter wereld. De App is zowel los als samen met de ouderunit te gebruiken. Je kunt ook de mooiste momenten vastleggen op foto en video. De camera heeft een op een afstand bestuurbare pan/tilt camera en zoomfunctie.

Verder heeft deze babyfoon alle extra’s: terugspreekfunctie (ook op de App), nachtzicht, temperatuurmeter, slaapliedjes, VOX-functie, grotere accu en een mooi design.  Lees de beoordelingen hier.

Ook is de Luvion Grand Elite 3 PLUS verkrijgbaar. Verschil met de originele babyfoon is dat deze uit te breiden is met meerdere camera’s. Alleen verkrijgbaar bij Babypark.

Lees hier ons uitgebreide verslag over de Luvion Grand Elite Connect.

Ouderunit en App
 Mogelijkheid tot opname en foto’s
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Luvion Grand Elite 3 Plus is uitbreidbaar

Goed werkende wifi voor gebruik App
Touchscreen is minder gevoelig als bijv. telefoon of tablet. Je moet hard drukken.
Niet uit te breiden met meerdere camera’s

 

 

6. Philips AVENT babyfoon met camera SCD833 

beste babyfoon met camera Deze Philips Avent babyfoon geeft een mooi helder geluid (ook in het donker) en beeld van 2,7 inch. Deze babyfoon heeft een unieke handsetkoppeling voor een afgeschermde, beveiligde verbinding met je baby. In combinatie met de nieuwe adaptieve FHS (Frequency Hopping Spread Spectrum)- technologie voor minimale interferentie. Dit betekent dat de babyfoon 100% veilig is zonder kans op hacken en storing. Het bereik van de babyfoon is ongeveer 50 meter binnen.  De babyfoon heeft een ECO modus om het stroomverbruik te beperken. Zodra geluid uit de babykamer wordt gedetecteerd springt de babyfoon automatisch weer aan. Dankzij de LED-lampjes weet je altijd wanneer de monitor verbonden is. Met de handige oplaadbare ouderunit hoor je je baby tot wel 10 uur draadloos, voordat je hem opnieuw moet opladen.

De babyfoon beschikt over handige functies zoals een terugspreekfunctie, 5 ontspannende slaapliedjes en een buiten bereik indicator. De babyfoon heeft een mooie prijs- kwaliteitsverhouding.

Wil je liever een groter scherm? Dan kun je wellicht kijken naar de Philips Avent SCD630. Deze babyfoon is in de basis hetzelfde, maar heeft een beeldscherm van 3,2 inch en een temperatuursensor. Met de temperatuursensor regel je het klimaat in de babykamer. Hierdoor krijg je een waarschuwing via het digitale display wanneer het klimaat in de babykamer verandert.

Veilige privé verbinding  
Led-lampjes 
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, Eco-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
Goede prijs / kwaliteitverhouding

 Camera niet op afstand te draaien
  Niet uit te breiden met meerdere camera’s 
Geen app mogelijkheid 
Geen mogelijkheid tot video en foto

 

7. Alecto DVM-75 babyfoon met camera

Alecto DVM 75De Alecto DVM-75 babyfoon beschikt over de goede basis functionaliteiten voor een scherpe prijs. Bijkomend voordeel is dat Alecto DVM heel makkelijk in gebruik is en weinig uitleg behoeft. De babyfoon is overigens uit te breiden extra camera’s,

De babyfoon beschikt over een goede storingsvrije verbinding (FHSS). Het geluid is helder en op het verlichte LCD-display van 2,4 inch is alles redelijk te volgen in de babykamer. Door de infrarood LED-lampjes is de baby ook in het donker te bewonderen. Met de zoomfunctie kun je ales goed in beeld krijgen. Een belangrijke extra is de indicator wanneer de batterij bijna leeg is en wanneer je geen bereik hebt. Zo wordt je altijd gewaarschuwd. Het bereik is 300 meter buitenshuis (open veld) en 50 meter binnenshuis. Andere handige extra’s zijn de terugspreekfunctie, de ECO-functie en thermometer. Een fijne compacte babyfoon voor een mooie prijs. Krijgt goede beoordelingen.

Zoomfunctue
Uitbreidbaar met meerdere camera’s
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer
Goede prijs / kwaliteitverhouding

 Camera niet op afstand te draaien
Klein beeldscherm
Geen mogelijkheid tot video en foto

 

8. VB603 babyfoon met camera

goedkope babyfoon met cameraDeze goedkope babyfoon met camera heeft een HD kleurenscherm van 3,2 inch. Dit is een normale afmeting voor een babyfoon. De babyfoon beschikt over alle nodige extra’s als een terugspreekfunctie, thermometer, automatisch nachtzicht, slaapliedjes, multi-language en een VOX-functie. De ouderunit kun je aansluiten op netstroom. Zodra de accu is opgeladen kun je ook zonder stroom de ouderunit gebruiken (Max 18 uur in VOX-modus).

Waar moet je opletten bij die VB603? Het bereik in open veld is 260 meter. In huis zal dit ongeveer 40-50 meter zijn. Er wordt geklaagd over dat de VOX-functie niet altijd naar behoren werkt. VOX- functie is dat de babyfoon pas aanslaat als er geluid gedetecteerd wordt. De camera is niet op afstand te draaien.

Een aantal reviews:

“Beeld Kwaliteit is Beter dan verwacht. Zelfde babyfoon (andere merk opgeplakt) kost in de winkel 130 euro”
“Mooi product! Ben er blij mee. Kun je gerust bestellen!

Deze goedkope babyfoon met camera wordt aangeboden onder de naam ‘VB603 babymonitor’ op Bol.com. Ook AliExpress verkoopt de babyfoon onder de naam Tark Tark.

Om het nog verwarrender te maken hebben wij het vermoeden dat de Oretti beeldbabyfoon en Lionelo Babyfoon ook stiekem een VB603 is.

 

9. Orretti® HD 2MP Wifi Camera Babyfoon

wi-fi babyfoonEen wifi babyfoon met camera die steeds populairder wordt is de Orretti wifi babyfoon. Dit komt vooral omdat de babyfoon goed wordt beoordeeld. De Orretti wifi babyfoon beschikt namelijk over goede functionaliteiten als een op afstand bestuurbare camera, nachtzicht, terugspreekfunctie en bewegingsdetectie. Je kunt de mooiste momenten middels een micro SD-kaart (niet inbegrepen), in de Cloud of telefoongeheugen opslaan. Met zowel USB connectie of stopcontact voorzie je de camera van stroom (niet op batterijen).

Let op: Deze wifi babyfoon ondersteunt enkel WIFI 2.4GHz signaal (5GHz is niet ondersteund). De installatie is vrij gemakkelijk. Prima prijs/kwaliteit verhouding. Gebruik een wifi versterker om optimaal bereik te hebben in huis. 

 

10. Motorola Comfort40 Connect babyfoon

best babyfoon met cameraHet predicaat beste koop is ontvangen door de Motorola Comfort Connect 40. Deze babyfoon met app en ouderunit één van de 5 Comfort Connect babyfoons. Zo op het eerste gezicht lijken ze allemaal op elkaar, echter zijn de functionaliteiten van de babyfoons verschillend. Wil je meer weten over deze babyfoons? Lees dan ons uitgebreide verslag over de verschillen tussen de Motorola Comfort Connect hier

Met de Motorola Comfort 40 Connect heb je alles-in-1 voor een redelijke prijs. Het bereik van de ouderunit is beperkt. Maar als het nodig is, kun je met je smartphone een grotere afstand overbruggen en heb je superscherp beeld van je kindje.

De Consumentenbond is te spreken over het geluid. De beeldkwaliteit ook, waarbij het beeld op je smartphone veel mooier is dan op het schermpje van de ouderunit. Het nachtbeeld is zelfs in kleur. Op je smartphone zie je wel dat de kwaliteit minder is dan overdag, maar op het kleine schermpje met een lage resolutie valt dat niet zo op.

Handig: als je meerdere kindjes in de gaten moet houden, kun je er extra camera’s bij kopen. Met één ouderunit kun je vier camera’s in de gaten houden.

Ouderunit en App
 Mogelijkheid tot opname en foto’s
Uitbreidbaar met meerdere camera’s
 Wereldwijd bereik
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie,  infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes en bedtijdverhalen

Goed werkende wifi voor gebruik App
Camera niet op afstand te draaien
Geen VOX- functie
Klein beeldscherm

 

 

 

Hoe kies je de beste babyfoon met camera?

Dit is vooral afhankelijk van de wensen en eisen die jullie stellen aan de babyfoon. Je kunt bij het kiezen van de beste babyfoon met camera de volgende vragen in je achterhoofd houden:

Hoe groot moet het beeldscherm zijn van de babyfoon?

Ga je voor een groot scherm met HD kwaliteit zoals de Luvion Prestige Touch? Of vind je een normaal scherm ook prima zoals de Luvion Essential of de Alecto DVM 200.

Wil je de baby ook kunnen zien als je buiten de deur bent?

Dan kun je kiezen voor een babyfoon met app, want misschien niet de beste weergave oplevert maar waarmee je wel wereldwijd bereik hebt.

Is de babyfoon met camera op afstand te besturen?

Een babyfoon met beweegbare camera is niet op iedere babyfoon aanwezig. Wel zien we dat vooral de nieuwe babyfoons een beweegbare camera hebben. Een beweegbare camera is vooral handig als jullie baby gaat bewegen en kruipen. Een babyfoon met camera is ook handig voor later. Als jullie kindje alleen of met vriendjes gaat spelen op zijn/haar kamertje. Je kunt zo een oogje in het zeil houden.

Hoe is ver is het bereik van de babyfoon met camera?

Dit is een belangrijke factor vooral als je woont in een nieuwbouwhuis waar je te maken hebt met dikke betonnen muren. Is de wifi in de babykamer slecht en niet te repareren, kies dan niet voor babyfoon met app of wifi.

Is de babyfoon met camera ook voor de toekomst te gebruiken?

Een babyfoon met 2 camera’s of meer kan handig zijn in de babykamer en in de slaapkamer van jullie peuter. Zo kun je meerdere kindjes op 1 ouderunit zien en/of horen. Je hoeft dan alleen nog maar een extra camera aan te schaffen als het zover is.

Over welke extra’s moet de babyfoon beschikken?

Denk hierbij aan een terugspreekfunctie, thermometer, slaapliedjes, VOX-functie of een alarm op de ouderunit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *