beste babyfoon zonder camera

Beste babyfoon zonder camera. Je hebt besloten om voor een babyfoon zonder camera te gaan. Een babyfoon zonder camera wordt ook wel een audio babyfoon genoemd of een eenvoudige babyfoon.

De audio babyfoon beschikt vaak over extra functies als een thermometer, slaapliedjes en een terugspreekfunctie. En ‘alleen’ geluid moet je niet zien als een nadeel. Er zitten namelijk heel veel voordelen aan babyfoons met alleen geluid. En lang niet alle nieuwe snufjes zijn altijd even noodzakelijk

Wat zijn de voordelen van een babyfoon zonder camera?

  • De prijs van een babyfoon zonder camera is ten opzichte van de uitgebreidere versies een stuk goedkoper
  • Het bereik is groter dan babyfoons met camera.
  • De keuze voor een stralingsarme babyfoon. Ook wel analoge babyfoons genoemd. Opmerking hierbij is dat sommige analoge babyfoons gevoelig zijn voor storing.
  • De keuze voor storingsvrij, ook wel DECT- babyfoons genoemd. DECT-telefoons kunnen echter wel straling veroorzaken (toegestane norm).
  • Niet interessant voor hackers 

Wat is de beste babyfoon zonder camera?

Echter er zijn zoveel babyfoons verkrijgbaar, wat is de beste babyfoon zonder camera? Wij hebben de beste babyfoons zonder camera op een rijtje gezet. Hierin ook de best geteste babyfoons van de Consumentenbond.

Top 10 beste babyfoon zonder camera:

1. Philips Avent SCD 723

beste babyfoonTotaal zijn 4 babyfoons van Philips Avent als beste uit de test gekomen met een 7,8. Deze 4 babyfoons zijn bijna zo goed als gelijk aan elkaar, maar verschillen in wat extra functies en prijs. Alle uitvoeringen beschikken over een eco modus, een terugspreekfunctie, thermometer en een nachtlampje. De DECT verbinding zorgt ervoor dat de babyfoons 100% storingsvrij zijn.

Het verschil tussen de babyfoons zit vooral in het wel of niet hebben van een laadstation, de nachtmodus en de kleur van de babyfoon. Lees hier meer over de verschillen de test van de Consumentenbond.

De beste babyfoon van de 4 vinden wij de SCD 723. Deze babyfoon heeft een laadstation en een nachtmodus. Het laadstation is een acculader waar je de accu van de babyfoon mee oplaadt wanneer deze leeg is. Je klikt de babyfoon zo heel gemakkelijk in de oplader. Ontvangt al veel goede beoordelingen van ouders.
De 721/26 is hetzelfde overigens, alleen is de kleur lichtblauw.

2. Alecto DBX-88 ECO babyfoon 

Alecto DBX 88
De Alecto DBX-88 ECO heeft net zoals de hierboven Philips Avent 560 ook het predicaat beste koop ontvangen. De Alecto DBX-88 ECO Babyfoon is erg gebruiksvriendelijk en beschikt over veel handige opties. De babyfoon is volledig storingsvrij omdat hij werkt met de DECT technologie. Met de ECO-modus kun je zelf het energieverbruik en het zendvermogen instellen. Als jij in de kamer naast de slaapkamer van je kindje bent hoeft de babyfoon tenslotte niet op het volle zendvermogen te werken. Zo bespaar je energie!

3. De Babypark BP88

Beste babyfoon zonder cameraDe Babypark BP88 is stiekem ook een Alecto DBX-88 ECO babyfoon. De babyfoons zijn technisch gezien helemaal hetzelfde, alleen de kleur is anders.

De babyfoon is erg gebruiksvriendelijk en beschikt over veel handige opties. De babyfoon is volledig storingsvrij omdat hij werkt met de DECT technologie. Met de ECO-modus kun je zelf het energieverbruik en het zendvermogen instellen. Als jij in de kamer naast de slaapkamer van je kindje bent hoeft de babyfoon tenslotte niet op het volle zendvermogen te werken. Zo bespaar je energie! Alleen te koop bij Babypark. Klik hier voor de prijs.

4. Philips Avent SCD560 babyfoon (beste koop Consumentenbond)

beste koop SCD 560Een van de beste babyfoon zonder camera is de Philips Avent SCD560. De babyfoon biedt door de DECT verbinding een helder geluid zonder storing. De Philips AVENT SCD560 heeft het predicaat ‘beste koop’ ontvangen. Deze babyfoon heeft 5 jaar op rij het predicaat ‘beste babyfoon’ uitgereikt gekregen van de Consumentenbond. Afgelopen december 2018 is deze babyfoon met komst van de nieuwe Philips modellen van zijn troon gestoten en draagt nu het predicaat ‘beste koop’ gezien de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Lees er hier meer over. Je hoort ieder geluidje van de baby helder. Een bijzondere functie van de babyfoon is de kalmerende werking van het nachtlampje en de 5 slaapliedjes voor de baby. Je baby valt zo heerlijk rustig in slaap.

Is je baby onrustig en zou je iets willen zeggen zonder naar de babykamer te hoeven lopen? Dan kan dit met de terugspreekfunctie. Ook heel fijn is de temperatuurmeter. Zo weet je precies hoe warm het is in de babykamer. Wil je alle ins and outs zien van de Philips Avent SCD560? Bekijk dan hier de video review. 

5. Alecto DBX- 85 ECO

Alecto DBX -85De voorloper van de DBX-88 is de DBX- 85 ECO. Een fijne en betrouwbare babyfoon voor een leuke prijs. Het verschil in de 2 babyfoons zit voornamelijk in de extra’s. De belangrijkste functionaliteiten zijn in ieder geval aanwezig op de DBX-85 zoals de ECO-modus en de waardevolle terugspreekfunctie. Wat echter ontbreekt zijn de slaapliedjes en thermometer. Kun je dit opvangen met een leuke mobiel en losse thermometer (niet noodzakelijk)? Dan heb je aan de Alecto DBX – 85 een goede babyfoon voor een leuke prijs. Bekijk de video review van deze babyfoon op de video review pagina.

 

6. Alecto DBX-125 ECO DECT Babyfoon:

DECT BabyfoonDeze DECT babyfoon is een betrouwbare audio babyfoon met handige aanvullende extra’s. Zo is er ook de Full Eco modus. Full Eco houdt in dat je voor de energiebesparende modus kunt kiezen. Voor een langere batterijduur en minimale straling. Verder heeft deze babyfoon een terugspreekfunctie, VOX-functie, 5 slaapliedjes, een nachtlampje en een temperatuurweergave. De ouderunit heeft een standby tijd tot maar liefst tien uur.  Het bereik van de ouderunit is vijftig meter binnenshuis en driehonderd meter buitenshuis.
Een complete DECT-babyfoon die al heel veel positieve beoordelingen heeft.

 

7. Alecto DBX-82 babyfoon 

Alecto Analoge babyfoon DBX-82 met LCD display

Een populaire en betrouwbare PMR-babyfoon is de Alecto DBX-82 Met deze babyfoon kun je met een gerust hart de hond uit laten. Het bereik van deze babyfoon is namelijk 3 kilometer! De babyfoon is heel eenvoudig te bedienen en beschikt over achtergrondverlichting en een zaklamp. Wel zo handig als je het donker loopt. De opvolger van de DBX 82 is de DBX 92.

Lees er hier meer over de verschillen van deze babyfoons met groot bereik. 

 

8.  Opvolger: Alecto babyfoon DBX – 92

babyfoon met groot bereikDe opvolger van de bovengenoemde Alecto DBX-82 is de Alecto DBX-92. De 82 komt uit het jaar 2006, deze opvolger is in 2016 ontwikkeld. In principe biedt deze stralingsvrije babyfoon exact dezelfde functie, de PMR-techniek is door de jaren heen niet veranderd. Ook deze babyfoon heeft een groot bereik van 3 kilometer. Verschil tussen de twee babyfoons zit in de kleur. Omdat deze babyfoon nog niet zolang geleden op de markt is gebracht zijn er nog niet heel veel reviews. Toch kun je aannemen dat deze net zo goed functioneert als de DBX-82.

 

9. Motorola babyfoon MBP-8 DECT

Motorola MBP-8 babyfoon

De meest eenvoudige babyfoon in het assortiment van de Motorola babyfoons, maar met waardvolle extra’s en handigheidjes. De Motorola babyfoon MBP-8 is direct in het stopcontact te steken. Je hebt dus geen batterij of accu nodig. En omdat de telefoon uit DECT-technologie bestaat heb je geen storting op de lijn. Wel zo handig in een dichtbevolkte kinderrijke buurt. De LED-lampjes op de babyfoon vertellen precies wanneer de baby geluid maakt en hoe hard. Dit kan handig zijn op bijvoorbeeld een feestje en de babyfoon bevindt zich in een drukke ruimte. Bereik is 300 meter.

 

10. Reer NEO 200 stralingsarme babyfoon

beste babyfoon zonder cameraBabyfoon NEO 200 van het merk Reer (bekend van de goedkope babyfoons) is een moderne, praktische en goedkope babyfoon. De babyfoon is analoog. Er kan dus wat storting op de lijn zitten. De babyfoon heeft een bereik tot 150 meter en beschikt over een paar kanalen. De babyfoon activeert bij geluid en bespaart hiermee energie. Verder zijn er weinig extra’s op deze babyfoon maar dat maakt hem wel goedkoop! Wordt geleverd met een gratis nachtlampje

Babyfoon NEO werkt of met batterijen of in het stopcontact.

Nadeel van analoge babyfoos is dat deze kunnen storen, hoe meer kanalen hoe minder de kans op storing. Woon je in een dichtbevolkte buurt met veel baby’s? Dan is DECT wellicht een betere optie. 

Exclusief verkrijgbaar bij Bol.com