fbpx

Beste babyfoon zonder camera, welke past bij jou?

Beste babyfoon zonder camera. Je hebt besloten om voor een babyfoon zonder camera te gaan. Een babyfoon zonder camera wordt ook wel een audio babyfoon genoemd of een eenvoudige babyfoon.

De audio babyfoon beschikt vaak over extra functies als een thermometer, slaapliedjes en een terugspreekfunctie. En ‘alleen’ geluid moet je niet zien als een nadeel. Er zitten namelijk heel veel voordelen aan babyfoons met alleen geluid. En lang niet alle nieuwe snufjes zijn altijd even noodzakelijk

Wat zijn de voordelen van een babyfoon zonder camera?

  • De prijs van een babyfoon zonder camera is ten opzichte van de uitgebreidere versies een stuk goedkoper
  • Het bereik is groter dan babyfoons met camera.
  • De babyfoon zonder camera verbruikt minder stroom 
  • De keuze voor een stralingsarme babyfoon. Ook wel analoge babyfoons genoemd. Opmerking hierbij is dat sommige analoge babyfoons gevoelig zijn voor storing.
  • De keuze voor storingsvrij, ook wel DECT- babyfoons genoemd. DECT-telefoons kunnen echter wel straling veroorzaken (veilige toegestane norm).
  • Niet interessant voor hackers

Wat is de beste babyfoon zonder camera?

Echter er zijn zoveel babyfoons verkrijgbaar, wat is de beste babyfoon zonder camera? De beste babyfoon zonder camera is vooral afhankelijk van jullie wensen. Wil je een babyfoon met ver bereik of wil een babyfoon die absoluut niet stoort? 

Wij hebben de beste babyfoons zonder camera op een rijtje gezet verdeeld over 3 categorieën. Hierin ook de best geteste babyfoons van de Consumentenbond.

beste babyfoon zonder camera

1. Storingsvrij

Bekijk de top 5 beste storingsvrije babyfoons

beste babyfoon zonder camera

2. Ver bereik

Bekijk de top 3 babyfoons met ver bereik

analoge babyfoon

3. Stralingsarm

Bekijk de beste analoge babyfoons

Beste babyfoon zonder camera storingsvrij

DECT is de meest gebruikte type verbinding voor een babyfoon zonder camera. Deze babyfoons zijn met geen mogelijkheid te hacken en hebben een kraakhelder geluid. Echter kunnen de DECT babyfoons niet uitgebreid worden met extra baby-units. Het bereik van deze babyfoons ligt op maximaal 50 meter binnenshuis.

Hieronder de top 3 beste DECT babyfoon: 

1. Beste babyfoon zonder camera Philips Avent SCD 723 / SCD 713

beste babyfoonTotaal zijn 4 babyfoons van Philips Avent als beste uit de test gekomen met een 7,8. Deze 4 babyfoons zijn bijna zo goed als gelijk aan elkaar, maar verschillen in wat extra functies en prijs. Alle uitvoeringen beschikken over een eco modus, een terugspreekfunctie, thermometer en een nachtlampje. De DECT verbinding zorgt ervoor dat de babyfoons 100% storingsvrij zijn.

Het verschil tussen de babyfoons zit vooral in het wel of niet hebben van een laadstation, de nachtmodus en de kleur van de babyfoon. Lees hier meer over de verschillen de test van de Consumentenbond.

De beste babyfoon zonder camera van de 4 is de SCD 723. Deze babyfoon heeft een laadstation en een nachtmodus. Het laadstation is een acculader waar je de accu van de babyfoon mee oplaadt wanneer deze leeg is. Je klikt de babyfoon zo heel gemakkelijk in de oplader. Ontvangt al veel goede beoordelingen van ouders.
De 721/26 is hetzelfde overigens, alleen is de kleur lichtblauw. Helaas is de SCD 723 bijna niet verkrijgbaar. De SCD 713 is ook een prima keuze.

  Storingsvrij, veilig en kraakhelder geluid door DECT
  18 uur draadloos ouderunit
  Best getest
  Extra’s als een terugspreekfunctie, nachtlampje, ECO modus en slaapliedjes
  Baby-unit werkt ook op batterijen, maar liever op stroom

  Geen camera
  Niet uitbreidbaar


babyfoon met slaapliedjes

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 - 12:02

2. Alecto DBX-88 ECO babyfoon 

Alecto DBX 88
De Alecto DBX-88 ECO heeft afgelopen jaar vaak het predicaat beste koop ontvangen. De babyfoon heeft namelijke een goede prijs/ kwaliteitsverhouding. De Alecto DBX-88 ECO Babyfoon is erg gebruiksvriendelijk en beschikt over veel handige opties. De babyfoon is volledig storingsvrij omdat hij werkt met de DECT technologie. Met de ECO-modus kun je zelf het energieverbruik en het zendvermogen instellen. Als jij in de kamer naast de slaapkamer van je kindje bent hoeft de babyfoon tenslotte niet op het volle zendvermogen te werken. Zo bespaar je energie!

De voorloper van de DBX-88 is de DBX- 85 ECO. Het verschil in de 2 babyfoons zit voornamelijk in de extra’s. De belangrijkste functionaliteiten zijn in ieder geval aanwezig op de DBX-85 zoals de ECO-modus en de waardevolle terugspreekfunctie. Wat echter ontbreekt zijn de slaapliedjes en thermometer. Kun je dit opvangen met een leuke mobiel en losse thermometer (niet noodzakelijk)? Dan heb je aan de Alecto DBX – 85 een goede babyfoon voor een leuke prijs. Klik hier voor de beoordelingen bij bol.

Storingsvrij, veilig en kraakhelder geluid door DECT
24 uur draadloos, babyunit 48 uur 
Beste koop
Extra’s als een terugspreekfunctie, nachtlampje, ECO modus en slaapliedjes
Baby-unit werkt ook op batterijen
Geen camera
Niet uitbreidbaar

3. Alecto DBX-125 ECO DECT Babyfoon:

DECT BabyfoonDeze DECT babyfoon is een betrouwbare audio babyfoon met handige aanvullende extra’s. Zo is er ook de Full Eco modus. Full Eco houdt in dat je voor de energiebesparende modus kunt kiezen. Voor een langere batterijduur en minimale straling. Verder heeft deze babyfoon een terugspreekfunctie, VOX-functie, 5 slaapliedjes, een nachtlampje en een temperatuurweergave.

De ouderunit heeft een standby tijd tot maar liefst tien uur.  Het bereik van de ouderunit is vijftig meter binnenshuis en driehonderd meter buitenshuis.

Een complete DECT-babyfoon die al heel veel positieve beoordelingen heeft.

4. Luvion Icon Clear 75 Pro met projector 

babyfoon zonder cameraDe Luvion Icon Clear babyfoon heeft een DECT verbinding. Het geluid van deze babyfoons is heel helder en 100% storingsvrij.

De Luvion Icon 75 Pro heeft een eco modus is 24 uur draadloos te gebruiken. De babyfoon heeft wel 18 slaapliedjes. De thermometer en terugspreekfunctie zijn fijne extra’s  net zoals het nachtlampje en buitenbereik waarschuwing. Het allerleukste van deze babyfoon zonder camera is de lichtprojectie. De ingebouwde sterrenprojectie is op afstand te bedienen.

Heb je geen behoefte al deze extra’s? Kies dan voor de Luvion Icon Clear 70. Let wel op dat deze Icon Clear geen Eco modus heeft en de babyfoon voortdurend aan het zenden is. Lees hier alle verschillen dus de Luvion Clear 70 en 75. 

In vergelijking met andere audio babyfoons is het volume van deze babyfoon iets minder hoog. 

  Storingsvrij, veilig en kraakhelder geluid door DECT
  24 uur draadloos
  Extra’s als ECO modus, slaapliedjes, terugspreekfunctie, thermometer.
 Lichtprojectie 

  Geen camera
  Niet uitbreidbaar  
  Babyunit werkt alleen op netstroom 

Luvion Icon Clear 75

Waar te koop?

bol.com (€69,00)
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 - 12:02

5. Motorola MBP169

best getest Consumentenbond babyfoon Deze babyfoon heeft in januari 2024 het predicaat beste koop ontvangen gezien de goede kwaliteit / prijs verhouding. De Consumentenbond is vooral te spreken over het geluid. Deze audio babyfoon heeft een gevoelige microfoon dat ervoor zorgt dat alle geluidjes goed opgepikt worden. De terugspreekfunctie zorgt ervoor dat je met je kindje kunt praten door de babyfoon. Andere extra’s zoals het nachtlampje, de timer en de thermometer maken de MBP een prima babyfoon.  

Deze babyfoon is al heel lang geleden uitgebracht. Helaas ontvangt de MPB169 weinig goede reviews van gebruikers. Zo is de accu snel leeg en ontbreek de ECO-functie. 

Motorola MBP169 Babyfoon

Waar te koop?

bol.com (€52,46)
blokker.nl (€59,50)
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 – 12:00

Beste babyfoon zonder camera met ver bereik

Een babyfoon met groot bereik buiten kan in veel situaties handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de hond uitlaten tijdens het middagdutje van de baby of je wilt nog even naar het speeltuintje met de oudste. Er zijn tal van situaties te bedenken. We spreken van ver bereik als de babyfoon minimaal 1 km bereik heeft. Lees hier meer over babyfoons met ver bereik.  We bespreken hieronder 2 babyfoon die ver bereik hebben. 

1. De Alecto DBX 68 Outdoor Babyfoon

beste babyfoon zonder cameraDe Alecto DBX 68 wordt ook wel ‘de outdoor babyfoon’ genoemd. En dat geeft ook meteen aan dat deze babyfoon speciaal gemaakt is voor buiten en voor langere afstanden. Denk aan vakanties op de camping of een avontuurlijke rondreis waar ook ter wereld. Maar ook gewoon voor in huis.

Wat maakt deze Outdoor Babyfoon geschikt voor buiten? Ten eerste het bereik tot wel 1000 meter. De babyfoon zonder camera is opgewassen tegen tropische en Scandinavische temperaturen. Daarnaast heeft de babyfoon een relatief lange gebruiksduur van 12-20 uur. De babyfoon is overal te gebruiken door oplaadbare ouder- en babyunit. De babyfoon heeft verder leuke extra’s als een thermometer, een buiten bereik indicator en is de gevoeligheid van de babyfoon zelf in te stellen. Deze babyfoon is ook uit te breiden. 

Digitale en veilige verbinding van 1 km bereik
12-20 uur draadloos beide units
Extra’s als een terugspreekfunctie, therometer, ECO modus en slaapliedjes
Baby-unit werkt ook op batterijen (meegeleverd!)
Uitbreidbaar 

Geen camera
Touchscreen is wennen
Niet geschikt voor wandmontage 

2. De Alecto DBX – 92 / DBX 80 PMR babyfoon

 beste babyfoon zonder cameraEen populaire en betrouwbare PMR babyfoon met groot bereik is de Alecto DBX-92. Deze babyfoon heeft het grootste buitenbereik onder alle babyfoons. Het bereik van deze babyfoon is namelijk maximaal 3 kilometer!

Met deze babyfoon zonder camera kun je dus met een gerust hart de hond uit laten. De babyfoon is heel eenvoudig te bedienen en beschikt over achtergrondverlichting en een zaklamp. Wel zo handig als je in het donker loopt. Verder beschikt deze babyfoon over een geluidsactivering waardoor de babyfoon alleen aanspringt bij geluidsdetectie.

Deze babyfoon is ook geschikt als je meerdere kinderen in huis hebt, want hij is uit te breiden met meerdere extra babyunits. Het geluid komt dan gewoon op één ontvanger binnen. De babyfoon is favoriet bij de kinderopvang. De riemclip zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt. Alecto is bij verschillende webshop te koop. De voorloper van deze babyfoon is de Alecto DBX-82.

De nieuwe variant van de Alecto DBX -92 is de DBX 80. De babyunit van de Alecto DBX-80 kun je direct in het stopcontact pluggen. Er is dus geen voorziening voor de batterij. Je hebt dus altijd netstroom nodig! Niet geschikt voor camperen dus. Maar op de camping hoor je vrijwel alles, dus een babyfoon is overbodig. de ouderunit werkt wel op batterijen. 

  3 km bereik door PMR
  35 uur draadloos
  Extra’s als ECO modus, zaklamp en riemclip.
 Uitbreidbaar

  Geen camera
  Geen slaapliedjes, nachtlampje, terugspreekfunctie 
  Soms wat storing 
  Babyunit werkt alleen op netstroom 

Alecto DBX-92 babyfoon

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 – 12:02

3. Luvion Icon Deluxe

best babyfoon zonder cameraEen andere PMR babyfoon is de Luvion Icon Long Range. Sinds mei 2022 verkrijgbaar. De eerste PMR babyfoon van het merk Luvion.
Met een bereik tot ongeveer drie kilometer kun je even snel het huis uit en toch alles horen, de hond uit laten of snel je andere kind(eren) uit school halen kan zonder dat je het contact verliest.

Op de Luvion Icon Long Range parent unit kunnen tot maximaal 3 baby units worden aangesloten, zo kun je met 1 ouder unit 3 babykamers tegelijktijd in de gaten houden. Ideaal bij meerdere broertjes en zusjes! De ouder unit zal dan steeds om de 5 seconden schakelen tussen de aangesloten baby units.

Zo op het eerste gezicht lijkt deze babyfoon erg op de bovenstaande Alecto DBX – 80. De babyunit van de Luvion kun je ook direct in het stopcontact pluggen. Er is dus geen voorziening voor de batterij. De ouderunit werkt wel op AAA batterijen. Ook heeft deze een handige zaklamp.

Beste babyfoon zonder camera stralingsarm 

Babyfoons geven iets straling af, maar onder de toegestane norm. Heb je liever zo min mogelijk straling in de babykamer? Dan kun je kiezen voor een analoge babyfoon. Een analoge babyfoon verstuurt met de babyunit het geluidssignaal (uit de babykamer) via elektromagnetische golven naar de ouderunit. Dezelfde soort verbinding als de bijvoorbeeld de radio of de walky talkys. Nadeel van deze verbinding is dat je wat storing op de lijn hebt. Voordeel van deze babyfoon is dat je de babyfoon kunt uitbreiden met extra units. Er zijn helaas niet heel veel analoge babyfoons verkrijgbaar. We bespreken de  2 beste hieronder.  

1. Babymoov Simply Care 

analoge babyfoonMet deze Belgische Simply Care babyfoon zonder camera van Babymoov kan je de babykamer stralingsvrij in de gaten houden zonder je de slaap van je baby hoeft te verstoren! De eenvoud van de Simply Care babyfoon is ideaal voor alle ouders die van eenvoud houden.

De babyfoon beschikt over gebruiksgemak, 2 ontvangstkanalen, 2 alarmen (audio en visueel) en een energiebesparende modus. Het bereik van deze babyfoon 300 meter. In huis is dit ongeveer 50-100 meter. Deze analoge babyfoon heeft een instelbaar volume, VOX-functie en werkt op netstroom en op batterijen.  

Babymoov Simply Care

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl (€39,90)
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 – 12:02

2. Beurer BY 84 analoge babyfoon

Beurer babyfoonsDe Beurer BY 84 is een analoge babyfoon zonder camera en is in 2014 op de markt gebracht. Door de analoge verbinding is de babyfoon stralingsarm.
De babyfoon beschikt over een ECO-modus. Dit zorgt ervoor dat de babyfoon minder energie verbruikt als de baby lekker slaapt en geen geluidjes maakt. Het leuke aan de Beurer BY 84 zijn de afgebeelde baby-emoties op het scherm; slapend, wakker of huilend. Erg handig als je bijvoorbeeld in een drukke ruimte zit en je de babyfoon niet goed kunt horen.

De babyfoon heeft 16 tonen en 2 selecteerbare kanalen voor een minimale storing Daarnaast heeft de babyfoon een bereik van maximaal 800 meter. En verlies je contact met de babyunit? Dan ontvang je direct een melding. Handige riemclip en wandhouder worden meegeleverd.

 

Beurer BY84 – Babyfoon

Waar te koop?

bol.com (€63,04)
amazon.nl (€47,27)
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 – 12:02