fbpx

IP-camera als babyfoon, de beste op een rijtje

Een IP-camera als babyfoon is ook een prima manier om een oogje in het zeil te houden op de babykamer. Je ontvangt namelijk op de meeste IP-camera’s gewoon beeld en geluid net zoals op een wifi-babyfoon.

De voordelen van een IP-camera als babyfoon is dat de camera voor meerdere doelen te gebruiken is. Denk bijvoorbeeld als beveiligingscamera in huis of buiten in de tuin. Je kunt ook je huisdier op afstand in de gaten te houden. De beeldkwaliteit van een goede IP-camera is scherper dan de meeste beeldbabyfoons. Je hebt met de App op je smartphone en/of tablet onbeperkt bereik zodat je de babykamer in de gaten kunt houden waar je ook bent. Korte filmpjes kunnen opgenomen worden, die je later kunt bekijken in de app of via de site van de fabrikant.

Ip camera als babyfoon

Waar moet je op letten bij een IP-camera als babyfoon

Toch zijn er ook een aantal puntjes die ontbreken op sommige IP-camera’s. Denk bijvoorbeeld aan een terugspreekfunctie, geluidsnotificaties, een thermometer, een eco-modus of aan slaapliedjes. Waar je ook op moet letten is de kwaliteit van de internetverbinding. Valt de verbinding geregeld weg dan valt ook de babyfoon uit. Met een wifi versterker creëer je een sterk wifi netwerk in de buurt van je camera.

Daarnaast werken sommige draadloze IP-camera’s op accu’s die maar een aantal dagen meegaan. Gebruik je de smartphone als ouderunit, dan zul je rekening moeten houden met minder lange batterijduur. Een iPad is meer geschikt als ouderunit.

Wifi babyfoons bestaan ook

Heb je met bovenstaande geen problemen? Dan is een IP-camera als babyfoon een prima keuze. Wil je liever toch een wifi babyfoon? Lees dan dit artikel met de top 5 beste wifi-babyfoons. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij de beste IP- camera’s op een rijtje gezet die ook bruikbaar zijn als babyfoon.

1. Foscam C2M IP-camera

Ip camera als babyfoonMet de Foscam C1 IP-camera kun je zowel dag als nacht de babykamer in de gaten houden. De IP-camera is de babyunit en jouw smarthpone, tablet of computer is de ouderunit. Beelden kun je bewaren op een microSD kaart (niet meegeleverd), in de cloud (betaald) of op een NAS om ze later terug te kijken. Zo weet je precies wat er gebeurt, ook als je denkt dat ze slapen..

De camera kan helaas niet draaien of inzoomen. De babyfoon heeft wel een kijkhoek van 115 graden. Groot genoeg om de ledikant goed beeld te hebben. Wordt er beweging of geluid gedetecteerd vanuit de babykamer, dan krijg je ook een melding van die app

De software van deze Foscam camera ondersteunt alleen de volgende internetbrowsers: Internet Explorer 8 of hoger, Firefox en Safari.

Tip: download de gratis Baby monitor app en koppel deze aan de Foscam IP-camera. Hiermee kun je zowel luisteren als praten tegen de baby. Ook kun je filmpjes  maken van de leukste momenten. Deze app is alleen beschikbaar in de App Store voor iPhone en iPad.

De babyfoon heeft een prima prijs- kwaliteitsverhouding. Vandaar de nummer 1 positie.

Voordelen: + prima prijs- kwaliteitsverhouding + SD kaart mogelijkheid + geluidsdetectie + bewegingsdetectie + terugspreekfunctie

Nadelen: geen op afstand bestuurbare camera  ondersteunt alleen de internetbrowsers: Internet Explorer 8 of hoger, Firefox en Safari goed wifi signaal nodig op de plek waar je de camera installeert

2. Ezviz C6N IP- camera 

ip camera als babyfoonDeze IP- camera heeft een kijkhoek van 95 graden en kan ook draaien en kantelen. Zo richt je de camera met je smartphone precies op alle hoeken van de babykamer. Loopt de kleine al? Dan volgt de camera automatisch ieder stapje. Dankzij de infraroodverlichting kun in het donker ook alles tot wel 10 meter prima zien.

Met de ingebouwde microfoon en speaker neem je geluid op en praat je terug tegen. Je installeert de camera via de app van Ezviz. Vanuit deze app bekijk je live beelden. Opnamens doe je op een sd-kaart of in de cloud.

Waar je op moet letten is dat de gevoeligheid van de camera. Stel deze niet al te gevoelig af anders ontvang je bij iedere draai of zucht een melding. De app volgens het boekje werkt niet heel vriendelijk. Je kunt wellicht een andere, meer gebruiksvriendelijke app proberen. Denk aan OWLR IP camera viewer bijvoorbeeld.

Voordelen: + op afstand draaien, kantelen en zoomen + de camera volgt de baby automatisch + geluidsdetectie + bewegingsdetectie + terugspreekfunctie + zeer scherp beeld + SD kaart mogelijkheid

Nadelen:  goed wifi signaal nodig op de plek waar je de camera installeert app niet heel gebruiksvriendelijk

3. Netgear Arlo 

Netgear Arlo QNetgear Arlo Q is een iets prijzige IP-camera maar de kwaliteit van het beeld is haarscherp (resolutie van 1920×1080 pixels). De camera is niet te draaien, maar gezien de groothoeklens van 130° heb je alles goed in beeld. Voor zowel binnen als buiten te gebruiken. 

Via de ingebouwde luidspreker en microfoon kun je rechtstreeks vanaf je smartphone praten tegen je kindje. Dankzij het geïntegreerde infraroodlicht maak je zelfs ‘s nachts kristalheldere opnames, zelfs ‘s nachts. De camera heeft ook ledverlichting om in het donker tot 7,5 meter te filmen.

Waar je op moet letten: De Arlo Q schrijft alle beelden weg naar de servers van Netgear. Daar kun je ze tot zeven dagen lang kosteloos opslaan en terugkijken. Wil je dit langer doen, dan kost het geld. Vergeleken met bijvoorbeeld de Nest Cam zijn de tarieven goedkoper.

Arlo heeft ook een speciale wifi- babyfoon ontworpen; De Netgear Arlo babyfoon. Het verschil met de IP-camera is dat de wi-fi babyfoon beschikt over fijne extra’s als een slimme muziekspeler, nachtlampje en luchtsensoren.

Voordelen:  + geluidsdetectie + bewegingsdetectie + terugspreekfunctie + kijkhoek van 115 graden  + ledverlichting om in het donker te filmen + zeer eenvoudig te installeren

Nadelen:   geen SD-kaart mogelijkheid  geen op afstand bestuurbare camera  goed wifi signaal nodig op de plek waar je de camera installeert betaald abonnement bij beelden langer dan 7 dagen

4. Nest Cam indoor IP-camera als babyfoon (niet meer verkrijgbaar)

Nest Cam IP CameraDe Nest Cam is een hele gebruiksvriendelijke en makkelijk te installeren IP-camera. Gewoon op het stopcontact aansluiten, de app downloaden en even instellen op je Android- of iOS-apparaat.

Bekijk de babykamer vanuit een groothoekstand van 130° of zoom in en vergroot het beeld voor een close-up. De camera is niet te draaien. Het beeld bestaat uit scherp HD-video van 1080p dat je zowel overdacht als in de nacht kunt bekijken op je mobiel, tablet of laptop.

De Nest Cam heeft een microfoon en een luidspreker. Hiermee kan je horen wat er gebeurt in de babykamer en je kan terug praten via de Nest-app.

Je huis en videobeelden van jullie kindje zijn privé. De Nest Cam werk met dezelfde beveiligingstools zoals o.a. banken, 128-bits SSL-versleuteling, Perfect Forward Secrecy en een unieke 2048-bitsRSA-sleutel.

Waar je op moet letten is dat de IP-camera als babyfoon niet meer dan 1 notificatie per half uur verstuurd. Je zult dus zelf bij een onrustige nacht (waar kindjes soms om het kwartier kunnen huilen), de camera in de gaten moeten houden binnen dat half uur. Daarnaast dien je te betalen voor het abonnement om beelden terug te kunnen kijken. De eerste maand is het abonnement gratis. Je gegevens worden dan 30 dagen bewaard. Echter als je beelden wilt blijven opnemen dan dien je een abonnement af te sluiten. Zonder abonnement kan je alleen maar live kijken maar niets opnemen

De Nest Cam is te combineren met de rook- en koolmonoxidemelder en de slimme thermostaat van Nest.

Voordelen:  + terugspreekfunctie + kijkhoek van 130 graden en zoomfunctie + eenvoudig te installeren + zeer beveiligde verbinding + combineerbaar met andere slimme producten

Nadelen:   geen SD-kaart mogelijkheid  geen op afstand bestuurbare camera  goed wifi signaal nodig op de plek waar je de camera installeert   betaald abonnement om beelden terug te kijken  niet meer dan 1 notificatie per half uur

 

5. Logitech Circle 2 Wired IP-camera (niet meer verkrijgbaar)

Ip camera Logitech
Deze IP-camera is voor zowel binnen als buiten te gebruiken. Wellicht nog handig voor de toekomst, mocht de babyfoon niet meer nodig zijn. Met een 1080p HD-camera en kijkhoek van 180 graden, houd je de babykamer vanaf waar ook ter wereld nauwlettend in de gaten (ook s’nachts).

Middels de app op je smartphone (iOS en Android) maak je gebruik van onbeperkte livestream en tweewegcommunicatie. Dankzij de ingebouwde microfoon en luidspreker is het namelijk mogelijk om vanaf afstand met jullie kindje te praten.

Waar je op moet letten
De mobiele app voor deze IP-camera werkt niet als je smartphone vergrendeld is. Dit betekent dat je de automatische vergrendeling uit moet zetten om zo te blijven streamen. Ook in de nacht dus. De iPad zou voor de nacht beter zijn. Deze Ip-camera heeft geen geluidsdetectie

Het videomateriaal is 24 uur lang gratis op te slaan wordt in de cloud. Wil je het beeldmateriaal langer opslaan? Dan heb je een abonnement nodig.

De accuduur valt ook tegen bij de draadloze uitvoering. Als de camera veel beweging waarneemt is de gebruiksduur maximaal twee dagen. Kies dus voor de bedrade versie.

Voordelen:  + terugspreekfunctie + kijkhoek van 180 graden! + camera is ook buiten te gebruiken  + zeer eenvoudig te installeren

Nadelen:   geen SD-kaart mogelijkheid geen geluidsnotificaties  geen op afstand bestuurbare camera  goed wifi signaal nodig op de plek waar je de camera installeert   betaald abonnement om beelden terug te kijken na 24 uur