fbpx

Lionelo Babyline 5.1 babyfoon, de babyfoon met 2 camera’s

Een babyfoon die de laatste maanden veel verkocht wordt is de Lionelo Babyline Babyfoon 5.1. Een voor vele een nog onbekend merk, maar Lionelo Babyline begint steeds bekender te worden in Nederland. Gezien de babyfoon met stip op nummer 1 in de top tien van Bol.com is beland, hebben wij de Lionelo Babyline 5.1 onder de loep genomen.

Lionelo Babyline Babyfoon oorsprong

Lionelo Babyline Babyfoon wordt geproduceerd in Polen en is onderdeel van de Brandline Group. In Nederland heeft Lionelo Babyline ook een hoofdvestiging. Lionelo produceert hoogwaardige babyartikelen als kinderwagens, buggy’s, kinderfietsjes, autostoelen, traphekjes, borstkolven en dus ook babyfoons.

Welke Lionelo Babyline babyfoons zijn verkrijgbaar?

Lionelo Babyline heeft totaal 3 babyfoons in verschillende uitvoeringen. De meest verkochte Lionelo Babyline babyfoon is de Lionelo Babyline 5.1 Babyfoon met 2 camera’s.

Daarnaast is heb je de Babyline 2.1 (alleen geluid) en de Babyline 6.1. (babyfoon met camera).

Lionelo Babyline 5.1 , de babyfoon met 2 camera’s

Bijzondere aan de Lionelo Babyline 5.1 babyfoon is dat de je er standaard twee 2 camera’s bijgeleverd krijgt. Een babyfoon voor de toekomst omdat de camera’s in ook in verschillende kamers geplaatst kunnen worden.

Elke camera heeft een ingebouwde licht-, microfoon-, luidspreker- en temperatuursensor. De camera’s zijn gemakkelijk op de juiste positie te plaatsen of aan de muur te monteren.

Lionelo Babyline 5.1 en de scanmodus (meerdere beelden|)

Belangrijk bij een babyfoon met meerdere camera’s is dat je alle beelden automatisch ontvangt op de ouderunit. Dat je dus beide kamers in beeld hebt. Lionelo Babyline 5.1 biedt hiervoor de scanmodus.

Met de scanmodus kun je ervoor kiezen de beelden automatisch achter elkaar laten afspelen. Meestal zit er zo’n 7 seconden tussen de beelden. Bij de scanmodus heb je wel de mogelijkheid van geluid. Nadeel van de scanmodus is dat de babyfoon altijd aanstaat. Je kunt dus niet de VOX-functie inschakelen (energiebesparend) waardoor je babyfoon na een aantal uur aan het netstroom gekoppeld moet worden.

Lionelo Babyline 5.1

3,2 inch kleuren beeldscherm en bereik van 50 meter

Het kleuren beeldscherm is 4,8 x 3,6 cm. Je kunt alles voldoende volgen en zien, ook in het donker dankzij de infraroodcamera. Het bereik van de Lionelo Babyline 5.1 is in een open veld 300 meter. In huis is dit ongeveer 50-60 meter. Een normaal bereik voor een babyfoon met camera.

Lionelo Babyline 5.1, de extra’s

Elke camera heeft een ingebouwde luidspreker. Je kunt dus op afstand met de ouderunit de baby toespreken. Of als je kindje later alleen gaat spelen op zijn kamertje blijf je eenvoudig in contact staan. Deze functie wordt ook wel voice-call genoemd.

Andere extra’s zijn:

  • Temperatuurmeter
  • Meldingen (bij buiten bereik en lege batterij)
  • Alarm instellen voor bijv. voedingen
  • Tijd (ontbreekt vaak bij babyfoons, dus pluspunt)
  • Slaapliedjes
  • Vox – functie voor energiebesparing en dus lange levensduur zonder opladen. (niet mogelijk tijdens de scan-modus).
Wat mis je op de Lionelo Babyline 5.1 :

Nadeel van de Lionelo Babyline 5.1 is de ontbrekende splitscreen-functie. Bij een splitscreen monitor heb je alle beelden op 1 scherm. Bekijk onze top 5 babyfoons met 2 camera’s voor babyfoons die wel deze functie aanbieden.

Bij gebruik van de scanmodus staat de babyfoon altijd aan. Je kunt dus niet de VOX-functie inschakelen waardoor je babyfoon na een aantal uur aan het netstroom gekoppeld moet worden.

De camera is niet op afstand te besturen, wel kun je de camera handmatig in alle richtingen draaien.

Daarnaast is de handleiding niet in het Nederlands helaas.

Lionelo Babyline 5.1 is goedkoop

In vergelijking met andere babyfoons met 2 camera’s, is de Lionelo Babyline 5.1 een goedkope babyfoon. Je betaalt zo ongeveer 99,- voor het totale pakket incl 2 camera’s. Een goedkoopje, want voor een Nederlands merk babyfoon met extra camera betaal je gemiddeld 250,-.

Maar is goedkoop in dit geval duurkoop? Als je genoegen neemt met een kleiner scherm, ontbrekende spiltscreen en een wat lastig te lezen gebruikshandleiding, heb je een hele goede koop. De reviews zijn tot nu toe heel goed. Lees deze hier.

Verkrijgbaarheid:

De babyfoon is momenteel verkrijgbaar o.a. bij Bol.com. 

[dfrcs name=”Lionelo Babyline 5.1″]