fbpx

Luvion Icon Clear 70 en 75 Pro Review

Het merk Luvion is een populair babyfoon merk. Tot voor kort ontwikkelden het merk alleen babyfoons met camera. Luvion introduceert voor het eerst deze maand een babyfoon zonder camera: de Luvion Icon Clear. Een 100% storingsvrije babyfoon met helder geluid. 

De babyfoon heeft 2 uitvoeringen; de Icon Clear 70 en de Icon Clear 75 Pro. In dit artikel nemen we beide uitvoeringen onder de loep en beantwoorden de meest gestelde vragen over deze nieuwe DECT babyfoons. 

Welke verbinding heeft de Luvion Icon Clear?

De Luvion Icon Clear babyfoons hebben een DECT verbinding. DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications, ook wel digitale verbinding genoemd. Grote voordeel van DECT is dat deze verbinding 100% storingsvrij is en met geen mogelijkheid te hacken is. Het geluid is helder zeker in vergelijking met een analoge babyfoon. Jullie kunnen jullie baby dus duidelijk horen.

Hoe groot is het bereik van de Luvion Icon Clear babyfoon?

Het bereik van de Luvion Icon Clear babyfoons ligt tussen de 50 tot 350 meter. Binnenshuis is dit vaak 50 meter. Het bereik van een babyfoon wordt bepaald door een aantal factoren. Lees er hier meer over. 

Heeft de Luvion Icon Clear babyfoons ook een eco modus?

De Luvion Icon 70 niet, de Pro wel. Een babyfoon die aanstaat is voortdurend aan het zenden. Ook als de baby gewoon slaapt. Dit kost onnodig veel energie. Om deze energie te besparen hebben sommige babyfoons een eco modus. De babyfoon slaat dan alleen aan bij geluid. 

Wat zijn de verschillen tussen de Luvion Icon Clear 70 en 75 Pro?

Naast een betrouwbare verbinding met de babykamer zijn andere functies zoals een een terugspreekfunctie of slaapliedjes ook heel handig. Voor sommige ouders overbodig voor andere een must. Met de Luvion Icon Clear 70 heb je een betrouwbare babyfoon zonder heel veel extra’s. De Pro biedt ouders meer extra’s die het wat gemakkelijker maken in de babykamer. We zetten de verschillen hieronder op een rijtje:  

 

Luvion Icon Delux

Luvion Icon Clear 70

Functionaliteiten en eigenschappen in het kort:

 

+ DECT verbinding

+ Visuele geluidsindicatie en mute

+ 18 uur draadloos de gebruiken 

+ Buitenbereik en oplaadwaarschuwing 

Luvion Icon Delux

Luvion Icon Clear 75 Pro

Functionaliteiten en eigenschappen in het kort:

 

+ DECT verbinding

+ Visuele geluidsindicatie en mute

+ 24 uur draadloos de gebruiken 

+ Buitenbereik en oplaadwaarschuwing 

+ Slimme Eco-modus

+ Licht projectie  

+ Thermometer 

+ 18 slaapliedjes 

+ Terugspreekfunctie 

+ Voedingstimer

+ Nachtlampje

Wat zijn de overeenkomsten tussen de Luvion Icon Clear 70 Basic en 75 Pro?

Visuele geluidsindicatie en mute 

De ouderunit beschikt over lampjes die oplichten als de babyfoon geluid dicteert. Handig als je in een drukke ruimte bent of als je de babyfoon even op mute zet omdat je aan het bellen bent. Hoe meer lampjes oplichten hoe harder de baby geluid maakt (huilt of roept). Tevens is het volume van de babyfoon zelf in te stellen naar wens.

Ouderunit is 18/24 uur draadloos te gebruiken 

De Luvion Icon Clear babyfoons beschikken over een lange accuduur. Dit betekent dat je de ouderunit van de babyfoon 18 uur draadloos kunt gebruiken in huis. De Pro zelfs 24 uur! Is de babyfoon leeg? Dan kun je de babyfoon opladen in de meegeleverde acculader. Tijdens het opladen is de babyfoon gewoon nog te gebruiken. 

Buitenbereik en oplaadwaarschuwing 

Een fijne extra is de out of range en oplaadwaarschuwing. De ouderunit zal gaan piepen als het bereik wegvalt of als de accu bijna leeg is. 

Luvion Icon 70

Waar te koop?

bol.com (€44,95)
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 – 12:02

Luvion Icon Clear 75

Waar te koop?

bol.com (€69,00)
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 – 12:02

Fijne extra’s op Luvion Icon Clear babyfoon Pro

De Luvion Pro biedt fijne extra’s die het slapen net iets makkelijker maken. We lichten de belangrijkste toe: 

Terugspreekfunctie
Met de terugspreekfunctie kun je geruststellende woordjes fluisteren door de babyfoon bij verdriet. Op latere leeftijd kun je je peuter toespreken te gaan slapen. 

Sterrenprojector en nachtlampje
Een sterrenprojector is vaak een onderdeel van het slaapritueel omdat het de baby helpt rustig in slaap te vallen. De ingebouwde sterrenprojectie is op afstand te bedienen.
Het nachtlampje op de babyunit kun je eventueel  in de nacht veilig laten branden. Handig bij het verschonen en voeden in de nacht. 

Slaapliedjes 
De Luvion Icon Clear heeft 18 slaapliedjes! Genoeg keuze dus. Slaapliedjes zijn heel fijn om mee in slaap te vallen voor een baby. Het kalmeert en de jullie kindje weet dat het slaaptijd is. 

Slimme Eco-modus
De intelligente ECO-modus minimaliseert automatisch de audiotransmissie en vergroot daarmee de batterijlevensduur van de babyfoon.

Wat is de prijs van de Luvion Icon Clear babyfoon?

De Luvion Icon Clear Basic heeft een adviesprijs van € 89,- en voor de Pro versie is de adviesprijs € 139.-. Dit zijn normale prijzen voor een goede DECT babyfoon. We vinden de Pro versie veel overeenkomsten hebben met de Philips Avent SCD733/26 babyfoon qua functies, prijs maar ook qua design. De Luvion Pro werkt alleen niet op batterijen en heeft een iets mindere geluidskwaliteit. 

Review Luvion Icon Clear 

Ben je benieuwd wat gebruikers van de Luvion Icon clear vinden? Lees hier de reviews van de Luvion Icon Clear. Kijk goed over welke uitvoering van de babyfoon er wordt geschreven. 

Waar moet je op letten bij de Luvion Icon Clear babyfoon? 

De Icon Clear babyfoons hebben een DECT- verbinding. Deze versleutelde verbinding houdt hackers op afstand maar maakt het onmogelijk om meerdere units aan te sluiten. Je kunt de babyfoon dus niet uitbreiden. 

 

De Luvion Icon Clear 70 bevat geen eco-modus. De babyfoon is dus continu onnodig aan het zenden en geeft hierdoor meer straling af. Lees hier meer over straling en DECT. 

Luvion Icon 70

Waar te koop?

bol.com (€44,95)
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 – 12:02

Luvion Icon Clear 75

Waar te koop?

bol.com (€69,00)
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 – 12:02