fbpx

Luvion Supreme Connect 2 de babyfoon met app en ouderunit

Hoe ver is het bereik van de Luvion Supreme Connect 2?

Het maximale bereik van de meegeleverde ouderunit met de babyunit (de camera) is 50 meter. Het bereik van een babyfoon wordt helaas minder goed door onder andere goede isolatie en betonnen muren met veel staal. Het bereik van de babyfoon als deze gekoppeld is aan de telefoon en/of tablet is onbeperkt. Bedenk wel dat je goed werkende wifi nodig hebt op de babykamer. 

Welke verbinding heeft de Luvion Supreme Connect 2? 

Door middel van de unieke Dual Mode technologie, kun je de beelden van de camera op de meegeleverde ouderunit bekijken maar is het ook mogelijk om de beelden op je smartphone en/of tablet te bekijken via wifi of 4G. De babyfoon heeft dus meerdere type verbindingen. De verbinding die de babyfoon maakt met de ouderunit is een digitale verbinding met behulp van de LLHR technologie.

De verbinding die de babyfoon maakt met de telefoon en/of tablet bestaat uit een wifi verbinding of 4G. 

Kan ik de Luvion Supreme Connect 2 ook zonder wifi gebruiken?

Je kunt de Luvion Supreme Connect 2 ook gewoon gebruiken zonder wifi verbinding. Je bent dus niet afhankelijk van een internetverbinding als je de meegeleverde  ouderunit gebruikt. Heel handig als je op vakantie gaat waar de wifi verbinding niet aanwezig is in de babykamer. Bedenk wel dat je zonder wifi geen telefoon kunt koppelen aan de babyfoon. 

Is de verbinding veilig van de Luvion Supreme Connect 2?

Als je de babyfoon koppelt aan de meegeleverde ouderunit worden de beelden via een unieke code gestuurd zodat er altijd een beveiligde verbinding is. Een babyfoon met FHSS verspringt in een breed spectrum voortdurend automatisch van kanaal en van frequentie. Een hacker krijgt zo nooit de kans om in te breken. Als je de babyfoon koppelt aan je smartphone hebt je te maken met een wifi-verbinding. Het verbinden van de wifi babyfoon babyfoon met een internetdienst kan in sommige gevallen wel tot een iets verhoogd risico leiden. Luvion heeft hier rekening mee gehouden en de verbinding extra goed beveiligd. Zo heeft iedere camera een eigen unieke code waarmee je deze koppelt aan jouw app. Zonder deze code kun je de camera niet toevoegen. Ten tweede beveilig je de beelden zelf nog eens extra door je eigen unieke wachtwoord toe te voegen. Alleen met jouw unieke wachtwoord en de unieke camera code krijg je via de app toegang tot jouw camera.

Luvion Supreme Connect 2

Waar te koop?

bol.com (€299,00)
Laatst bijgewerkt: 20 juni 2024 - 00:02

Hoeveel camera’s kunnen aangesloten worden op de Luvion Supreme Connect 2?

Een babyfoon met 2 camera’s of meer kan heel handig zijn in de babykamer en in de slaapkamer van jullie peuter. Zo kun je meerdere kinderen op 1 ouderunit zien en/of horen. De Luvion Supreme is uit te breiden met totaal 4 camera’s. Net zoals bij de Luvion Prestige Touch heeft ook deze babyfoon een quad functie.

Wat is een quad functie? Een quad functie is een splitscreen modus op de het beeldscherm van de babyunit. Bij een splitscreen monitor heb je alle beelden van de camera’s op 1 scherm. De toevoeging hiervan is dat je dus in 1 oogopslag zien kunt zien hoe het eraan toe gaat in de babykamers. Deze functie kan handig zijn als de kinderen net op bed liggen en nog wakker zijn (klimt er 1 zijn bed uit bijvoorbeeld). Alle camera’s zijn ook te bedienen via de app. 

Review Luvion Supreme Connect 2

Welke leuke extra’s heeft de Luvion Supreme Connect 2? 

 • Koppeling met smartphone en/of tablet
 • Pan en Tilt camera op de babyfoon. Met de pan & tilt camera kan je op afstand (ook met de app) deze camera’s laten bewegen in welke richting je maar wilt!
 • Zoomfunctie 
 • VOX functie activeert de babyfoon bij geluid. Lees hier meer over de VOX-functie. 
 • Geluidsindicatie door led-lampjes
 • Op afstand te bedienen nachtlampje
 • Touchscreen 
 • Batterijen-leeg waarschuwing
 • Buiten-bereik waarschuwing
 • Terugspreekfunctie
 • Temperatuurweergave
 • Slaapliedjes. Lees hier meer over slaapliedjes 

Wat is het verschil tussen de Luvion Grand Elite 3 en de Luvion Supreme Connect 2?

In 2018 introduceerde Luvion de Luvion Grand Elite 3. Deze babyfoon is inmiddels enorm veel verkocht en ontvangt goede beoordelingen van gebruikers.

Uitbreidbaar
De Luvion Supreme Connect is totaal met 4 camera’s uit te breiden. De originele Luvion Grand Elite 3 is echter niet uit te breiden met meerdere camera’s.

Quad functie
De Luvion Supreme Connect 2 beschikt over een Quad functie. Wat is een Quad functie? Met deze functie heb je al de beelden van meerdere camera’s op 1 scherm. Handig dus bij meerdere kindjes! Deze quad functie heeft de Luvion Grand Elite 3 niet. 

Beeldscherm
Ook het beeldscherm van de Luvion Supreme Connect 2 is iets groter (4,3 inch tegen 5 inch).

Nachtlampje
Ook heeft de Supreme Connect een nachtlampje die op afstand is te bedienen. 

Prijs
De prijs ligt iets hoger dan de originele Grand Elite, maar niet hoger dan de Luvion Grand Elite Plus. Deze Grand Elite Plus versie is ook uit te breiden met meerdere camera’s. Bekijk de Grand Elite Plus bij Bol.com. 

Review Luvion Supreme Connect 2

De Luvion is afgelopen jaar door veel gebruikers gereviewd. We hebben de meest hulpzame reviews verzameld:

Fijne babyfoon! Deze aangeschaft, gezien het op de Grand Elite 3 Connect niet mogelijk was een extra camera toe te voegen. Deze babyfoon werkt ook fijn, wij vinden het gebruik van de app ook fijn om te hebben. Op de monitor heb je wel beter beeld dan op de app, maar het werkt allemaal prima! Zeker een aanrader.

Super fijne babyfoon. Scherp beeld en fijn dat je hem kan meebewegen met beeld. Vooral met een dochter die uit bed kan klimmen. 

De installatie wordt goed uitgelegd maar later heeft de telefoon app wel storing met verbinden. Verder is het beeld super en reageert hij goed op geluid.

Luvion Supreme Connect 2 aangeschaft voor bejaarde en hulpbehoevende ouder, die in een mantelzorgwoning in tuin verblijft (afstand met ons huis ongeveer 15 meter). Eerdere aankoop Luvion Essential voldeed niet ivm gebrekkig bereik. Luvion Supreme Connect 2 biedt prima beeld en geluid, ook via intercom. Slechts af en toe valt het bereik met camera weg, maar dat is gemakkelijk te herstellen.

Lees alle reviews op bol.com

Waar moet je opletten bij de Luvion Supreme Connect 2? 

De camera kan geen verbinding maken met 5GHz. Je dient dit aan te passen naar 2,4GHz+5GHz. (Weinig babyfoons met app kunnen verbinding maken met 5GHz.) 

Gebruikers klagen dat de wifi verbinding met de camera soms wegvalt. Het snoertje van de camera is niet heel lang (uit veiligheidsoverwegingen) en de draaimogelijkheden van de camera zijn ook niet zo groot.

Alternatief voor de Luvion Supreme Connect 2 

Een echt pluspunt van de Luvion Supreme is het grote 5 inch touchscreen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om totaal 4 camera’s aan te sluiten. Een nieuwere goedkopere babyfoon die ook uit te breiden is met meerdere camera’s en over een app beschikt is de Luvion Essential Connect. Bekijk deze hier.  

Als we kijken naar een ander merk babyfoon raden wij je de ELRO BC3000 babyfoon aan. Een betrouwbare babyfoon met app voor een goede prijs. 

Bekijk hier onze top de beste babyfoons met app en ouderunit. 

Waar is de Luvion Supreme Connect 2 te koop?

Momenteel is de Luvion Supreme alleen nog verkrijgbaar bij Bol.com. De prijs ligt vrij hoog in vergelijking met andere dual mode babyfoons.

Luvion Supreme Connect 2

Waar te koop?

bol.com (€299,00)
Laatst bijgewerkt: 20 juni 2024 – 00:02