stralingsvrije babyfoon

Opzoek naar stralingsvrije babyfoons?

Niets is zo fijn als je de kleine onbezorgd in zijn bedje bekijken met de nieuwste, snelste en betrouwbaarste babyfoon. Denk aan de camera, de terugspreekfunctie, de thermometer, de storingsvrije verbinding, enz. Maar zijn al die extra’s wel zo goed voor de baby? Hoe zit het met de aanwezigheid van straling op sommige babyfoons?

In Nederland zijn we niet veel bezig met deze straling. Als het schadelijk zou zijn, dan mag het niet verkocht worden toch? En dat klopt in zekere zin ook. Voor babyfoons is namelijk de norm voor de maximaal toegestane hoeveelheid elektrostraling extra laag, veel lager dan die voor andere apparatuur. Zo is de norm voor babyfoons ongeveer 4 keer zo laag als die voor bijvoorbeeld mobiele telefoons. Bedenk ook hoe dichter de babyfoon bij de baby staat hoe hoger de straling zal zijn. Er wordt dan ook aangeraden om de babyunit van de babyfoon op minstens een meter afstand van het bedje te zetten.

Maar als het met minder straling kan, dan wil je dat toch ook voor zeker voor je kindje? 

Welke babyfoons behoren tot de stralingsvrije babyfoons en welke niet?

Om hier antwoord op te geven moet je eerst weten welke verbindingen er bestaan. Je hebt ze vast al voorbij zien komen; Analoog, DECT, DECT-ECO, Digitale transmissie, Wi-Fi. Om het even simpel te houden; De analoge babyfoons geven nagenoeg geen straling. DECT, Digitale transmissie en Wi-Fi daarentegen wel. Klik hier voor meer uitleg over de verschillende verbinding en eigenschappen.

Stralingsvrije babyfoons met camera?

Stralingsvrije babyfoons met camera bestonden tot voor kort nog niet. Sinds 2016 heeft Babymoov een stralingsvrije babyfoon met camera in haar assortiment. Lees  hier meer over de stralingsvrije Babymoov. Dit is de eerste stralingsvrije babyfoon met camera,.

De meeste stralingsvrije babyfoons zijn eenvoudig maar beschikken tegenwoordig wel over leuke extra’s. Denk aan een nachtlampje, terugspreekfunctie of een thermometer. En ‘alleen’ geluid moet je niet zien als een nadeel. Er zitten veel voordelen aan de stralingsvrije babyfoons. Zo zijn ze goedkoper, eenvoudig te bedienen en duurzaam.

En lang niet alle nieuwe snufjes zijn altijd even noodzakelijk. Het nadeel van analoge babyfoons is wel dat er kans op storing is, maar hoe meer kanalen een babyfoon heeft, hoe kleiner de kans op storing.

Wij hebben een selectie gemaakt van de beste stralingsvrije babyfoons. Zie hieronder de selectie.

Alecto babyfoon DBX-82

Alecto babyfoonDe Alecto DBX-82 babyfoon is een stralingsvrije babyfoon en door de PMR-functie een kei in lange afstanden. De babyfoon overbrugt tot wel 3 kilometer. De Alecto DBX-82 is bijzonder makkelijk te bedienen door de eenvoudige menustructuur en heldere display.

Daarnaast biedt de babyfoon nog een aantal extra’s. Het opvallendste is de ingebouwde zaklamp. In de praktijk handiger dan je misschien zou denken. De Alecto DBX-82 is ook uit te breiden met meerdere extra units. Het geluid komt dan binnen op de ouderunit. Deze babyfoon ontvangt al jaren goede beoordelingen! Lees ze hier.

Alecto babyfoon DBX – 92

babyfoon met groot bereikDe opvolger van de bovengenoemde Alecto DBX-82 is de Alecto DBX-92. De 82 komt uit het jaar 2006, deze opvolger is in 2016 ontwikkeld. In principe biedt deze stralingsvrije babyfoon exact dezelfde functie, de PMR-techniek is door de jaren heen niet veranderd. Ook deze babyfoon heeft een groot bereik van 3 kilometer. Verschil tussen de twee babyfoons zit vooral in de geluidsactivering en de kleur. Deze geluidsactivatie is niet aanwezig op de DBX-82, wel aanwezig op de nieuwe DBX-92. Hierdoor slaat de babyfoon alleen aan als er ook daadwerkelijk geluid wordt gedetecteerd. De prijs ligt iets hoger.

Beurer babyfoon BY 84 analoge

Beurer babyfoonsDe Beurer BY 84 is een stralingsvrije babyfoon en is in 2014 op de markt gebracht. Door de analoge verbinding is de babyfoon vrij van straling. Deze babyfoon wordt gewaardeerd door zijn eenvoud in gebruik.
De babyfoon beschikt over een ECO-modus. Dit zorgt ervoor dat de babyfoon minder energie verbruikt als de baby lekker slaapt en geen geluidjes maakt. Het leuke aan de Beurer BY 84 zijn de afgebeelde baby-emoties op het scherm; slapend, wakker of huilend. Erg handig als je bijvoorbeeld in een drukke ruimte zit en je de babyfoon niet goed kunt horen.

De babyfoon heeft 16 tonen en 2 selecteerbare kanalen voor een minimale storing Daarnaast heeft de babyfoon een bereik van maximaal 800 meter. En verlies je contact met de babyunit? Dan ontvang je direct een melding. Handige riemclip en wandhouder worden meegeleverd.

De Babymoov babyfoon met camera 0% straling

stralingsvrije babyfoonGezien de vraag naar een stralingsvrije babyfoon met camera steeds meer toeneemt, heeft Babymoov een smartphone babyfoon met camera op de markt gebracht waarbij de babykamer stralingsvrij blijft. De stralingsvrije Babymoov bestaat uit een losse camera, 2 adapters en de app die gedownload dient te worden op de smartphone en/of tablet. De smartphone is dus de ouderunit waarop jullie baby in beeld is. De babykamer is vrij van straling door de analoge verbinding tussen de 2 meegeleverde adapters.
Vereiste is wel de wi-fi (in de woonkamer) die voor de verbinding tussen de smartphone en de adapter zorgt. Bekijk hier het plaatje dat het technische verhaal goed samenvat en het in 1 oogopslag duidelijk maakt.
De stralingsvrije Babymoov heeft vele extra’s ten opzichte van een ‘normale’ analoge babyfoon. Denk onder aan een terugspreekfunctie, slaapliedjes en filmopname.

Reer NEO 200 stralingsarme babyfoon

beste babyfoon zonder cameraBabyfoon NEO 200 van het merk Reer (bekend van de goedkope babyfoons) is een moderne, praktische en goedkope babyfoon. De babyfoon is analoog. Er kan dus wat storting op de lijn zitten. De babyfoon heeft een bereik tot 150 meter en beschikt over een paar kanalen. De babyfoon activeert bij geluid en bespaart hiermee energie. Verder zijn er weinig extra’s op deze babyfoon maar dat maakt hem wel goedkoop! Wordt geleverd met een gratis nachtlampje

Babyfoon NEO werkt of met batterijen of in het stopcontact. Exclusief verkrijgbaar bij Bol.com.

Reer Neo 1200

Reer Neo bbayfoonEen andere Reer babyfoon is Reer Neo babyfoon. Deze babyfoon heeft 150 meter bereik en beschikt over 2 kanalen. De ouderunit heeft een lcd-display met kamertemperatuur. En wil je het geluid zachter of harder? Met de de geluidssterkte kun je dit zelf bepalen. De geïntegreerde LED-band in de ouderunit informeert u ook visueel over de geluiden en activiteiten van uw baby en waarschuwt u bij het verlaten van het radiobereik.

De ouderunit is uitgerust met een praktische riemclip en kan overal worden meegenomen. Dankzij een optische ontvangstweergave is het ook mogelijk om het apparaat te dempen.

Chicco Babyfoon Classic Audio (niet meer leverbaar)

Chicco babyfoonBen je opzoek naar een betrouwbare, eenvoudige en stralingsvrije babyfoon? Dan is de Chicco babyfoon Classic Audio een goede keuze babyfoon. Vanwege de analoge verbinding is er vrijwel geen straling. De babyfoon werkt zowel op netstroom als op batterijen en heeft 2 kanalen. De lampjes geven de geluidsintensiteit weer dat erg handig is als de ouderunit in een drukke ruimte staat. De babyfoon heeft een bereik van 150 meter. Omdat het een analoge verbinding betreft is de kans op storing aanwezig. Woon je in een dichtbevolkte buurt met veel kinderen? Dan is het wellicht handig om te kijken naar een babyfoon met meer kanalen om de kans op storing te reduceren. Denk aan de super NOVA D8 bijvoorbeeld.

De Nova babyfoons (niet meer verkrijgbaar)

De Nova babyfoons zijn afkomstig uit Noorwegen. De Nova babyfoons onderscheidestralingsvrije babyfoonsn zich van de andere babyfoons vanwege de stralingsvrije babyfoons met een storingsvrije verbinding, ook wel CARE genoemd. De babyfoon zoekt zelf een storingsvrij kanaal zonder schadelijke straling. Dat is een geruststellend idee! Helaas zijn babyfoons niet meer verkrijgbaar.

De Smart NOVA Babyfoon is voorzien van de CARE technologie. Dit betekent dat de babyfoon ook weer vrijwel stralingsvrij is en automatisch van kanaal wisselt bij slecht bereik. Zo ben je altijd verzekerd van een storingsvrij bereik. De Smart NOVA heeft handige extra’s als de terugspreekfunctie. Zo kun je op afstand de baby met sussende woordjes geruststellen. Daarnaast is ook het volume in te stellen van de babyfoon en is er een trilfunctie aanwezig. Het nachtlampje is ook zelf in te stellen met de dimmer. Bekijk hier alle NOVA babyfoons.

Babyfoons met minder straling en camera?

Woon je in een dichtbevolkte buurt met veel andere baby’s? Dan is het wel zo fijn als je geen andere kindjes op de lijn hebt. En wil je toch heel graag je baby zien slapen? Dan kan een DECT-ECO babyfoon uitkomst bieden. De ECO-babyfoons onderscheiden zich van normale DECT babyfoons door de ECO-modus. Dit houdt in dat de zender standaard uitgeschakeld wordt als de baby niet huilt. Je kan ook instellen dat de zender zichzelf uitschakelt zolang hij niets hoort. Erg energiezuinig dus en minder straling.
Wij hebben een selectie gemaakt van de beste DECT-ECO babyfoons. Klik hier om ze te bekijken.