fbpx

Scherp nachtzicht met de stijlvolle Qute Q-Connection babyfoons

Een nieuwe babyfoon die we deze week verwelkomen in onze top 10 babyfoon met camera is de Qute Q-Connection babyfoon. Een stijlvolle en vooral gebruiksvriendelijke babyfoon met super scherp nachtzicht. De mat zwarte babyfoon heeft 2 uitvoeringen: de compacte Qute Q- Connection Start en de uitgebreidere Qute Q- Connection Signal. Beide babyfoons hebben wij uitvoerig getest en zijn te spreken over de beeldkwaliteit en de fijne functies. In deze review delen wij graag onze bevindingen, bespreken we de verschillen tussen de 2 babyfoons en geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

Qute babyfoon

Onze bevindingen van de Qute Q-Connection babyfoons in het kort  

Cute_Q-connection start_1516 (1)Tijdens het uitpakken van de babyfoons waren we blij verrast. De babyfoons zijn licht in gewicht en de mat zwarte kleur geven een moderne en stijlvolle uitstraling. Nadat we de camera’s hebben aangezet verschijnt er een scherp kleurenbeeld op de ouderunits. Vooral het nachtzicht is opvallend scherp. 

De Qute Q-Connection Start heeft een compact formaat ouderunit met een stevige en grote camera die op afstand is te draaien. Door het compacte formaat van de ouderunit is deze makkelijk te dragen. De babyfoon past zelfs in je achterzak zodat je beide handen vrij hebt. Toch is alles nog prima te zien op de 3,5 inch kleuren beeldscherm. De ouderunit van de Qute Q-Connection Signal is groter door het HD beeldscherm van 5 inch, maar nog steeds licht en plat ondanks de XL-batterij. De camera heeft een mooi klein formaat.

De Qute Q-Connection babyfoons zijn uitgerust met fijne functies die eenvoudig zijn te bedienen. Denk aan een terugspreekfunctie, een eco-modus, slaapliedjes, thermometer en nachtzicht. Tijdens het testen reageerden beide babyfoons vrijwel direct zonder vertraging. De slaapliedjes komen rustgevend over en zijn voldoende zuiver. Communiceren via de terugspreekfunctie is geen probleem. Wel klinkt onze stem wat blikkerig bij de Qute Q-Connection Start. Bij de Qute Signal is dit niet het geval. De op afstand draaibare pan/tilt camera is makkelijk te bedienen met de pijltjes op de ouderunit zodat je een groot gedeelte van de babykamer in beeld hebt. 

De compacte Qute Q-Connection Start is prijstechnisch een interessante babyfoon. De babyfoon biedt voldoende functies en kwaliteit om jullie baby goed in de gaten te houden. Heb je meer te besteden en behoefte aan een uitgebreidere babyfoon met een betere geluidskwaliteit? Kies dan de Qute Q-Connection Signal met een 5 inch HD beeldscherm, helder geluid en met net iets meer mogelijkheden. Denk aan de splitfunctie bij meerdere camera’s, een langere batterijduur, meer slaapliedjes met instelbare tijdsduur en een compactere camera. 

Functionaliteiten en eigenschappen in het kort:

Qute Babyfoon Q-Connection Start

Qute Babyfoon Q-Connection Start

3,5 inch kleuren beeldscherm
Visuele geluidsindicatie
Veilige storingsvrije FHSS verbinding
Op afstand draaibare pan /tilt camera 
Eco-modus
Automatisch nachtzicht
Instelbaar volume / helderheid

Terugspreekfunctie
 4 slaapliedjes
Uitbreidbaar met max. 4 camera’s
Scanmodus
 
Batterijduur van 10 uur (eco-modus)
Buiten bereik indicator en batterij bijna leeg
Digitale zoomfunctie 2x
Timer van 2/4/6 uur

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 19 juni 2024 – 18:02
Qute Connection Signal Babyfoon met camera

Qute Connection Signal Babyfoon met camera

5 inch HD kleuren beeldscherm  Visuele geluidsindicatie Veilige storingsvrije FHSS verbinding Op afstand draaibare pan /tilt camera Eco-modus Automatisch nachtzichtmet uit-modus Instelbaar volume / helderheid Terugspreekfunctie 8 slaapliedjes met instelbare tijdsduur Uitbreidbaar met max. 4 camera’s Scanmodus en splitfunctie   Batterijduur van 14 uur (eco-modus)  Buiten bereik indicator en batterij bijna leeg Digitale zoomfunctie 4x Alarm kamertemperatuur Wekker en tijdsweergave  

Waar te koop?

bol.com (€161,00)
babypark.nl (€159,00)
Laatst bijgewerkt: 19 juni 2024 – 18:02

Welke verbinding hebben de Qute Q- Connection babyfoons?

De Qute Q-Connection babyfoons beschikken over een digitale transmissie met storingsvrije FHSS verbinding. De beelden worden via een unieke code verstuurd zodat er altijd een beveiligde verbinding is. Een babyfoon met FHSS verspringt in een breed spectrum voortdurend automatisch van kanaal en van frequentie. Een hacker krijgt zo nooit de kans om in te breken. 

Hoe groot en sterk is het bereik van de babyfoons? 

De Qute Q-Connection babyfoons hebben een bereik tussen de 225 > 370 meter in open veld. In huis is dit ongeveer 50 – 60 meter. We hebben het bereik zelf getest in een rijtjeswoning / herenhuis en ondervonden geen problemen met de verbinding. Zelfs op zolder koppelde de babyfoon moeiteloos met de ouderunit op de begane vloer. 

Hoe scherp is het beeld en hoe zuiver het geluid? 

De Qute Q-Connection Signal babyfoon heeft een HR 5 inch kleuren beeldscherm. Hierdoor is alles net even iets scherper dan bij de Start uitvoering. Het nachtzicht is uitstekend te noemen. 

Ondanks dat de Qute Start niet uit HR-beeld bestaat is het 3,5 inch beeldscherm helder en vrij scherp. Zeker als je het vergelijkt met andere babyfoons in dezelfde prijsklasse. Zie de verschillen zelf in deze video

Met de nachtmodus is de babykamer ook in het donker goed in beeld. Heb je liever geen nachtmodus? De Qute Q-Connection Signal heeft de mogelijkheid om de nachtmodus uit te schakelen. Sommige kindjes kunnen namelijk niet tegen de rode infra-roodlampjes die oplichten in het donker (onze kinderen hebben hier nooit hinder aan ondervonden). 

We willen wel opmerken dat het geluid van de Qute Q-Connection Start van mindere kwaliteit is. We hoorden tijdens het testen wat ruis op de achtergrond en geluiden zijn gedempt. Bij de Qute Signal is het geluid een stuk beter en goed te noemen. 

Beschikken de babyfoons over een eco modus? 

Beide babyfoons beschikken over een instelbare eco modus. Een babyfoon die niet op de eco modus staat is voortdurend aan het zenden. Ook als de baby gewoon slaapt. Dit kost onnodig veel energie en gaat ten koste van de accu. Met de eco modus schakelt de babyfoon het beeldscherm automatisch uit. De babyfoon springt dan alleen aan bij geluid. Je kunt kiezen uit 3 verschillende eco-standen van laag naar hoog. 

Zijn de Qute Q- Connection babyfoons uit te breiden met meerdere camera’s?

Beide babyfoons zijn uit te breiden met meerderde camera’s. Let wel op! Alleen de Qute Q-Connection Signal heeft een splitweergave. Bij de splitscreen-modus zie je beelden van 2 camera’s op 1 scherm. Zo heb je in één oogopslag beide kamers in beeld.

Wel beschikken beide babyfoons over een scanmodus. Met de scanmodus kun je ervoor kiezen de beelden automatisch (of handmatig) achter elkaar te laten afspelen. Na 7 seconden verspringt het beeld of splitscreen). Lees hier meer over de scanmodus en splitweergave van een babyfoon. 

Bekijk de losse camera’s hieronder: 

Qute Single Camera Start

Waar te koop?

bol.com (€71,00)
Laatst bijgewerkt: 19 juni 2024 – 18:01
Qute Single Camera Signal

Waar te koop?

bol.com (€81,00)
Laatst bijgewerkt: 19 juni 2024 – 18:02

Hoe gebruiksvriendelijk zijn de Qute Q-Connection babyfoons?

Wij vinden dit één van de meest gebruiksvriendelijke babyfoons. De knopjes op de ouderunit reageren heel snel en het menu is heel intuïtief en in het Nederlands. Iedereen kan deze babyfoon aansluiten en bedienen. De camera wordt automatisch verbonden met de ouderunit zonder ingewikkelde stappen. 

Welke functionaliteiten zijn niet aanwezig op de babyfoons?

De babyfoons kunnen niet gekoppeld worden aan een app. Beelden zijn buitenshuis niet te zien. Kans op hacken is hierdoor uitgesloten en de babyfoons hebben geen last van wifi-storing. De accu van de babyfoon is niet los te halen. Je kunt de accu dus niet makkelijk vervangen wat bij andere babyfoons wel kan. De accu is altijd een puntje van kritiek bij babyfoons. Deze worden net zoals bij mobiele telefoons, op ten duur zwakker. De babyfoon is wel gewoon nog te gebruiken als deze gekoppeld is aan het netstroom. Verder is er geen mogelijkheid tot opname. 

Goed uit de test van de Consumentenbond 

De Consumentenbond heeft ook beide Qute babyfoons getest. De Qute Connection Signal komt goed uit de test. De Consumentenbond is vooral te spreken over de beeldkwaliteit en geeft hiervoor een 9,6! Ook de verbinding krijgt een dikke voldoende met een 8,5. Het geluid wordt iets minder goed beoordeeld. De babyfoon staat op nummer 5 in de top 10 van de Consumentenbond. Lees hier welke babyfoons nog meer goed scoren op de test. 

De Qute Connection Start scoort vooral goed op gebruiksgemak. Ook de verbinding komt goed uit de test. Zoals wij zelf ook hebben ervaren is het geluid van mindere kwaliteit. 

Wat is de prijs van de babyfoons?

De Qute Q-Connection babyfoons hebben een goede prijs / kwaliteit verhouding. Zeker als je kijkt naar de kwaliteit van het beeldscherm en de vele functionaliteiten die deze babyfoons bieden. De Qute Q-Connection Signal scoort op een aantal punten wel een stuk beter dan de Start en beschikt over meer functionaliteiten. Dit zie je dan ook terugkomen in de prijs. 

De babyfoons worden verkocht bij Babypark, Babydump en bol.com. Bekijk onze prijstabel voor actueel prijzen. 

Qute Babyfoon Q-Connection Start

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 19 juni 2024 – 18:02