fbpx

SimCam Baby: De babyfoon die een stapje verder gaat.

In het drukke gezinsleven is het soms lastig om 24/7 oog te hebben voor jullie baby. Dat daarom een babyfoon enorm handig is, waren wel al overuit. Maar wat als er net iets gebeurt wanneer je even niet op het scherm kijkt? Het Chinese bedrijf SimCam heeft een ‘oplossing’ ontwikkeld; De SimCam Baby. Een wifi babyfoon die met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) jullie baby actief in de gaten houdt.

De SimCam Babyfoon werkt niet alleen als beeldmonitor, hij beschikt ook over de mogelijkheid om ouders te waarschuwen op de smartphone als er ‘gevaar’ dreigt. Door een ingebouwde algoritme fungeert de babyfoon ook als een soort AI nanny.

Welke waarschuwingen verstuurd de babyfoon?

 

SimCambabyfoonNaast dat deze babyfoon gewoon aanslaat als jullie kindje geluid maakt (huilt, praat, zingt of lacht) verstuurt deze slimme babyfoon ook berichtjes naar de smart-phone als er andere gevaren dreigen zoals:

Notificatie bij bedekt gezichtje
Als ouder zorg je ervoor dat de baby altijd vrij kan ademenen in zijn bedje. Dus geen kussens, knuffels of andere spullen die voor verstikking kunnen zorgen. Stel dat het gezichtje van de baby toch bedekt raakt, dan ontvang je een melding op je telefoon. Ook als de baby zich omdraait.

Melding bij ontsnappen uit ledikantje
Er komt een dag dat jullie baby uit zijn ledikantje wilt gaan klimmen en gaat rondspoken met alle gevolgen van dien. De SimCam babyfoon ziet dit en waarschuwt jullie meteen.

Danger-zone detectie
Zodra de baby gaat kruipen zijn er veel meer gevaren in huis. Als je bijvoorbeeld eventjes de was gaat doen, dan wil je graag dat de baby veilig binnen zijn speelplaats blijft. De SimCam babyfoon maakt het mogelijk een veiligheidszone in stellen. Zodra de de baby zich buiten zijn/haar veilige speelplek bevindt, wordt je gewaarschuwd met een berichtje.

SimCam babyfoon

Rustgevende muziek bij huilen
Slaapliedjes zitten op bijna alle babyfoons. Deze zijn vanaf de ouderunit af te spelen.  Met De SimCam babyfoon kun je het zo regelen dat er automatisch een rustig deuntje klinkt vanaf het moment dat jullie kindje gaat huilen.

Prijs SimCam babyfoon en aanschaffen
Ondanks zijn vele slimme mogelijkheden is de SimCam toch heel betaalbaar. De babyfoon is nog niet in Nederland te koop. Wel kun je de babyfoon reserveren via deze website. Wil je meer weten hoe dit project tot stand is gekomen? Bekijk dat hier inclusief een duidelijke video. De Prijs voor de SimCam baby is € 79,- .

Let op!
Bedenk wel dat dit product in de kinderschoenen staat. Als ouder moet je zelf nog steeds alert zijn op de mogelijke gevaren. De babyfoon werkt op wifi. Je hebt daarom ook goed werkende wifi nodig op de babykamer. Valt de verbinding weg, dan valt ook de connectie met de baby-monitor weg.

We denken wel dat ook in Nederland er binnen een jaar of 2 een fabrikant zal komen die dergelijke functie ontwikkeld. We houden je op de hoogte.