slimme babyfoon

Een slimme babyfoon is een fijn hulpmiddel in de drukke babytijd. Vooral als het op slaap aankomt biedt een slimme babyfoon goede ondersteuning. Denk aan slimme slaapliedjes, video opnames, terugspreekfunctie en de koppeling met jouw smartphone en/of tablet. 

 

Er zijn verschillende soorten slimme babyfoons verkrijgbaar. Bedenk goed aan welke eisen en wensen jullie babyfoon moet voldoen. We zetten een aantal belangrijke functies van een slimme babyfoon op een rijtje. 

 • Koppeling smartphone en/of tablet

  De slimme babyfoon kun je koppelen aan je smartphone en/of tablet. Zo heb je in theorie onbeperkt bereik met de babykamer. Is de slimme babyfoon ook compatible met jullie smartphones en wifi?

 • Koppeling ouderunit

  Je kunt ook kiezen voor voor een dual-mode babyfoon. Naast de koppeling met de smartphone kun je de babyfoon ook connecten met de meegeleverde ouderunit. Zo ben je niet helemaal afhankelijk van wifi-verbinding op de babykamer. Denk aan vakanties of bij oma's en opa's.

 • Bewegingssensor

  Op veel slimme babyfoons is een bewegingssensor aanwezig. Zodra jullie baby beweegt ontvang je melding op de gekoppelde smartphone.

 • Geluidsdetectie

  Een handige functionaliteit op de slimme babyfoon is een geluidsdetectie. Deze is niet op alle babyfoons aanwezig. Let hier dus goed op. Zeker als jullie de baby niet goed kunnen horen door een grote afstand (zolder bijvoorbeeld).

 • Is de babyfoon uit te breiden?

  Wellicht heb je hier nog helemaal niet over nagedacht, maar een babyfoon die uitgebreid kan worden met meerdere camera's kan heel handig zijn voor de toekomst. Zo kun je 2 camera's op 1 smartphone koppelen en heb je beide kamers in beeld.

 • Terugspreekfunctie

  Mama's of papa's stem door de babyfoon horen is heel fijn voor baby's als ze verdrietig zijn. Zeker als het nog even duurt voordat je bij ze kan zijn.

 • Slaapliedjes, thermometer en andere extra's

  Het afspelen van slaapliedjes kan een fijn ritueel zijn bij het naar bed brengen van de baby. Sommige babyfoons kun je zelfs je eigen opgenomen slaapliedjes laten afspelen. Een thermometer is enorm handig in het begin. Je kunt zo bepalen of de baby niet te warm of te koud gekleed is.

 

Wat is de beste slimme babyfoon? We hebben een overzicht van een aantal goed beoordeelde babyfoons onderverdeeld in 3 groepen. We bespreken ze hieronder. 

Babyfoons met app en ouderunit

Bekijk de 2 beste babyfoons met app en ouderunit. De zogenoemde dual-mode babyfoons. 

Bekijk de Top 2

Slimme Babyfoon met wifi

Bekijk de 3 beste slimme babyfoons. De zogenoemde wifi en smartphone babyfoons. 

Bekijk de Top 3

Google Nest Hub als babyfoon

Met de Google Nest Hub bestuur je jouw hele huis. Gebruik de Nest-camera als baby-unit.

Lees meer

De beste dual-mode babyfoon

Met een dual-mode babyfoon heb je altijd verbinding met de babykamer. Je kunt de baby zowel bewonderen op de meegeleverde ouderunit als op de smartphone via de app. Erg handig als je bijvoorbeeld een kijkje wilt nemen in de babykamer als je op je werk bent.

 

Bedenk wel dat er goed werkende wifi aanwezig moet zijn in de babykamer om gebruik te maken van de koppeling met de smartphone. Je kunt eventueel je wifi versterken met een wifi-versterker. De prijs van een dual-mode babyfoon is hoog ten opzichte van een babyfoon met camera zonder wifi. 

Beste dual-mode babyfoons:

 
 1. ELRO BC3000

 2. Luvion Grand Elite 3

1. ELRO BC3000 Baby Monitor Royale

Een populiare slimmeslimme babyfoon babyfoon met app en ouderunit is de ELRO BC3000. De ELRO BC3000 wordt geleverd met een XL touchscreen van 12,7 cm. Hiernaast is het ook mogelijk om je baby in de gaten te houden via de ELRO Babycam app wanneer je buiten de deur bent.

 

De camera beschikt over een HD resolutie en over een pan/tilt functie. Dit houdt in dat je de camera kunt bewegen en sturen met de ouderunit of de app. De camera heeft een normale digitale verbinding van 100 meter met de ouderunit en een wifi verbinding met de App. Heb je geen wifi? Dan kun je wel gewoon de ouderunit gebruiken in huis.

 

Verder beschikt de babyfoon slaapliedjes, terugspreekfunctie, voedingsnotificatie, laadstation, nachtzicht, temperatuurmeter en VOX-functie. De babyfoon is overigens ook uit te breiden met extra camera’s. Handig voor in de toekomst.

 

De ELRO Babycam app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App store. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé. Deze babyfoon is vrij nieuw maar ontvangt al goede beoordelingen op Bol.com. Sinds kort ook verkrijgbaar bij Amazone.nl (vaak goedkoper). Klik hier voor de actuele prijs.

 

Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
 Screenshots maken de met app
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Babyfoon is uitbreidbaar
Goede prijs/ kwaliteit

Goed werkende wifi voor gebruik App
Geen mogelijkheid tot opname

slimme babyfoon

ELRO BC3000 Baby Monitor Royale

Sinds kort ook verkrijgbaar bij Amazon.nl (vaak goedkoper). Klik hier voor de actuele prijs.

Verkrijgbaar bij:

bol.com

Slimme babyfoon2.Luvion Grand Elite 3

De Luvion Grand Elite 3 is de meest verkochte babyfoon met app. Met deze babyfoon heb je altijd verbinding met de babykamer. Dit kan gewoon met de meegeleverde ouderunit of via de app op je smartphone en/of tablet. 

 

De meegeleverde ouderunit met touchscreen beschikt namelijk over storingsvrije digitale verbinding tot ongeveer 300 meter (de meeste 100 meter).

 

Jullie kindje is niet alleen vanuit huis te volgen op de ouderunit, maar ook via 3G/4G (dus geen 5G!) op de smartphone of tablet, waar ook ter wereld. De App is zowel los als samen met de ouderunit te gebruiken. Je kunt ook de mooiste momenten vastleggen op foto en video. De camera heeft een op een afstand bestuurbare pan/tilt camera en zoomfunctie.

 

Verder heeft deze babyfoon alle extra’s: terugspreekfunctie (ook op de App), nachtzicht, temperatuurmeter, slaapliedjes, VOX-functie, grotere accu en een mooi design. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé.

 

Ook is er de Luvion Grand Elite 3 PLUS verkrijgbaar. Verschil met de originele babyfoon is dat deze uit te breiden is met meerdere camera’s. Alleen verkrijgbaar bij Babypark.

 

Lees hier ons uitgebreide verslag over de Luvion Grand Elite Connect en de LLHR technologie.

 

Ouderunit en App
 Mogelijkheid tot opname en foto’s
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Luvion Grand Elite 3 Plus is uitbreidbaar

Goed werkende wifi voor gebruik App
Originele Luvion is niet uit te breiden met meerdere camera’s
Touchscreen is minder gevoelig dan bijvoorbeeld een telefoon

Slimme babyfoon

Een slimme babyfoon heeft een aantal voordelen:

 • De smartphone is in bijna alle gevallen dus de ouderunit, dus deze hoef je niet meer aan te schaffen en dit zou iets moeten schelen in de kosten.
 • Afhankelijk van de soort internetverbinding, is je bereik onbeperkt*. Handig voor als je in de tuin zit of bij de buurtjes op bezoek bent.
 • Je telefoon is gewoon nog voor andere doeleinden te gebruiken.

 

 

slimme babyfoon 1. Orretti slimme babyfoon 

Een slimme babyfoon die steeds populairder wordt is de Orretti babyfoon. Dit komt vooral omdat de babyfoon goed wordt beoordeeld. De Orretti babyfoons beschikken over goede functionaliteiten als een op afstand bestuurbare camera, nachtzicht, terugspreekfunctie en bewegingsdetectie. Via een iOS/Android smartphone en wifi maak je gemakkelijk contact met de camera.

 

Met behulp van de app heb je externe toegang tot de camera, altijd en overal. Maximaal vijf gebruikers kunnen tegelijkertijd meekijken. Je kunt de mooiste momenten middels een micro SD-kaart (niet inbegrepen), in de Cloud of telefoongeheugen opslaan.

 

Met zowel USB connectie of stopcontact voorzie je de camera van stroom (niet op batterijen). De camera heeft Full HD beeld. De installatie is vrij gemakkelijk. Prima prijs/kwaliteit verhouding.

 

Waar moet je opletten bij deze slimme babyfoon? De camera van de Orretti X8 ondersteunt enkel bewegingsdetectie en geen geluidsdetectie (de Orretti X3 wel), geluid is iets matig. Elke keer als het apparaat uitgaat moet je opnieuw connecten met wifi dat gepaard gaat met geluid (niet fijn voor een slapende baby). Babyfoon beschikt niet over slaapliedjes of thermometer. 

 

Amazon verkoopt deze babyfoon onder een andere naam. Soms wat goedkoper, soms ook niet. Klik hier om naar de Orretti babyfoon bij Amazon te gaan.

 

2. LuvioSlim® slimme Babyfoon met camera

beste wifi babyfoon Via een iOS/Android smartphone en wifi maak je gemakkelijk contact met de camera. Deze slimme camera kan 355 graden draaien, kantelen en inzoomen.

 

Verder bevat deze slimme babyfoon een bewegingssensor en geluidsdetectie. Ook is er een terugspreekfunctie aanwezig en beschikt de wifi babyfoon over een nachtmodus. De camera heeft Full HD beeld. De installatie is vrij gemakkelijk. Prima prijs/kwaliteit verhouding.

 

Ook bevat deze camera een Multi-Users sharing, waardoor het hele gezin de app kan downloaden en in de gaten kan houden wat er in de babykamer of in het huis gebeurd!

 

24/7 zijn de beelden zowel in de Cloud als op een micro SD kaart op te slaan. voordeel hiervan is dat de beelden blijven bestaan ook wanneer de camera kapot zou gaan. Via een stroomaansluiting of USB voorzie je de camera van stroom.

Deze babyfoon is ook verkrijgbaar op Amazon.nl. Klik hier voor de prijs. Ook bij Bol.com.

 

  Waar moet je opletten bij deze wifi babyfoon? Het geluid is iets matig. Beschikt niet over slaapliedjes of een thermometer. Wordt onder verschillende namen aangeboden waaronder Higestone wifi babyfoon met camera.

3. Netgear Arlo slimme babyfoon

Netgear Arlo BabyfoonDe Netgear Arlo babyfoon is een behoorlijk prijzige slimme babyfoon. Wat maakt deze Netgear Arlo babyfoon zo smart

Het beeldkwaliteit is super scherp alsmede het geluid. Ook via infrarood is de baby in het donker haarscherp te bewonderen. De babyfoon heeft opname mogelijkheden. Helaas wel tegen betaling bij beelden ouder dan 7 dagen.

 

De slimme babyfoon heeft alle extra’s als een zoomfunctie,  terugspreekfunctie, veelkleurig nachtlampje, oplaadbare batterij, slaapliedjes (die je zelf kunt opnemen en afspelen) en luchtsensoren voor de luchtvochtigheid en temperatuur. Super kwaliteit babyfoon!

 

De vorm van de camera is een konijntje. Dit maakt het vrolijk in de babykamer. De oren en pootjes zijn overigens ook gemakkelijk te verwijderen.

 

  Smartphone en/of tablet als ouderunit
Uitbreidbaar
Wereldwijd bereik
Opname mogelijkheden
Op afstand bestuurbare camera in HD-kwaliteit
Extra’s als een terugspreekfunctie, veelkleurige slaapliedjes, bewegingsdectectie en infrarood voor de nacht.

Goed werkende wi-fi babykamer, anders geen bereik
Geen aparte ouderunit zonder wifi
Zeer prijzig

Google Nest Hub 

slimme babyfoon Google HubEen andere slimme oplossing om de babykamer in de gaten te houden is de Google Nest Hub. De Google Nest Hub past thuis in het rijtje van de slimme speakers van Google. Het apparaat lijkt ook op Google Home. Het bijzondere aan de Hub is echter dat deze voorzien is van een 7-inch display. Door het plaatsen van een Nest-camera op de babykamer heb je de baby goed in beeld op de Hub. 
 
De Nest-camera is niet gemaakt om te gebruiken als een babyfoon en mist een aantal functionaliteiten die andere babyfoons wel hebben (meer hierover hieronder), maar het is ook veel meer dan alleen een babyscherm. Samen met Nest Hub ontvang je een camera die verbinding kan maken met o.a. Google Assistent, Netflix en YouTube.  
 
Ook kun je al je andere slimme apparaten laten samenwerken en bedienen. Denk aan de slimme Nest deurbel waarmee je kunt zien wie ervoor de deur staat. Of de Nest thermostaat waarmee je makkelijk de temperatuur regelt. Ook kun je bijvoorbeeld je lampen aan- en uitschakelen vanuit je luie stoel. 
 

Google Nest Hub als slimme babyfoon

Heb je al een Google Nest Hub in huis of overweeg je de Hub aan te schaffen? Een extra Nest-camera op de babykamer is een prima keuze voor een babyfoon. Een aantal handige functies:

Kwaliteit van geluid en video

Het geluid is heel helder en het beeld is haarscherp van de Nest-camera. Scherper dan een normale beeldbabyfoon. Dit levert hele mooie babyfoto’s en video’s op. 

Infrarood voor de nacht

De Nest-camera biedt infrarood nachtzicht waarmee je jullie baby ook in het donker goed kunt zien.  Als de verlichting in de kamer van je baby zwak is, schakelt de camera over naar de nachtmodus.

Op afstand bestuurbare camera

De Nest-camera is op afstand te besturen. Je via de Hub de camera draaien, kantelen en zoomen. Je kunt zelfs 8x inzoomen en nog blijft het beeld scherp.

Terugspreekfunctie

Bij de Nest-camera heb je de mogelijkheid om sussende woordjes tegen de baby te zeggen via de luidspreker van de camera. Bij normale beeldbabyfoons is dit vaak niet heel zuiver, maar bij de Nest-camera hoort jouw kindje je stem heel helder en ook best hard (wellicht iets te hard). 

Wat heeft de Nest-camera niet?

De Nest-camera heeft geen slaapliedjes, thermometer, sterrenprojector of VOX-functie. Wil je dit absoluut wel dan zul je een andere keuze moeten maken voor een babyfoon. 
Je kunt overigens de Nest-camera ook gewoon zonder Hub gebruiken en aan je smartphone koppelen via de Nest-app. 

Aanschafkosten

Je kunt de Google Nest Hub aan schaffen vanaf 89,-. Je kunt ook kiezen voor de Google Nest Hub Max met een groter beeldscherm. Een losse Nest-camera kost rond de 129,-.   

Er zijn verschillende startpakketten beschikbaar. Bekijk ze bij Bol.com of Coolblue

Waar moet je opletten bij een slimme babyfoon?

Waar je op moet letten bij een slimme babyfoon is de kwaliteit van de internetverbinding.*Een een slimme babyfoon heeft in theorie onbeperkt bereik. In de praktijk maakt een wifi babyfoon dit alleen waar met een sterk wifi signaal. In huizen waar de baby op een andere verdieping slaapt is het wifi signaal soms niet toereikend. Een wifi versterker is dan een oplossing. Die versterkt het signaal zodat jij je baby luid en duidelijk hoort en ziet. 

Een wifi babyfoon sluit je aan op het internet, zodat je via de bijbehorende app overal ter wereld in de kamer van je baby kunt kijken. Let daarbij goed op digitale kwetsbaarheden om de privacy van jou en je baby te beschermen. Lees onze tips over hacken hier nog even goed door.