fbpx

Soorten babyfoons

Zoals je wellicht al gemerkt hebt; er zijn tal van soorten babyfoons verkrijgbaar op de babyfoonmarkt. Maar welk soort babyfoon past nou het beste bij jullie (toekomstige) gezin? De keuze van de babyfoon hangt vooral af van jullie wensen en eisen. Hieronder bespreken we de soorten babyfoons. Belangrijk is dat de keuze ook afgestemd wordt met de soort verbinding van de babyfoon. Handig zou zijn als je ook ook het volgende artikel leest.  

[tx_heading style=”default” heading_text=”Eenvoudige babyfoons” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”left”]

[tx_row]
[tx_column size=”1/2″]

 

Kies je voor eenvoud dan val je in de categorie babyfoon met alleen geluid en eventueel met extra mogelijkheden als een thermometer, slaapliedjes en terugspreekfuncties. En ‘alleen’ geluid moet je niet zien als een nadeel. Er zitten namelijk heel veel voordelen aan babyfoons met alleen geluid. En lang niet alle nieuwe snufjes zijn altijd even noodzakelijk

[/tx_column]
[tx_column size=”1/2″]

Voordelen van een babyfoon met alleen geluid

  • De prijs is ten opzichte van de uitgebreidere versies een stuk goedkoper
  • Het bereik is groter dan babyfoons met camera.
  • De keuze voor een stralingsvrije babyfoon. Ook wel analoge babyfoons genoemd. Opmerking hierbij is dat sommige analoge babyfoons gevoelig zijn voor storing.
  • De keuze voor storingsvrij, ook wel DECT- babyfoons genoemd. DECT-telefoons kunnen echter wel straling veroorzaken.

[/tx_column]
[/tx_row]
Het nadeel is dat de camera ontbreekt en je af en toe live om het hoekje moet kijken.soorten babyfoons Wat overigens door vele niet als nadeel gezien wordt. Zeker niet naarmate de baby wat ouder wordt.

[tx_button style=”default” text=”Bekijk het aanbod” url=”https://www.bestekeuzebabyfoon.nl/product-categorie/babyfoon-met-alleen-geluid/” color=”##47b2d8″ textcolor=”141414″]

[tx_heading style=”default” heading_text=”Babyfoon met camera” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”left”]

Deze soort babyfoon groeit in popularitijd. Voor veel ouders geeft een babyfoon met camera meer rust en gemak. Met de camera weet je namelijk precies wat er in de babykamer gebeurt. Zelfs s’nachts is de baby door middel van LED-lampjes te zien op het beeldscherm. Veel babyfoons met camera’s zijn uit te breiden met extra’s als een nachtlampje en slaapliedjes.

Soorten babyfoons met camera

Er zijn verschillende soorten babyfoons met beeld in de markt. De meestgangbare babyfoon is momenteel de babyfoon met camera bestaande uit een ouderunit (het beeldscherm) en de camera als babyunit.

Maar wat tegenwoordig steeds meer gebruikt wordt, zijn de  babyfoons die je kan koppelen aan je smartphone/tablet, ook wel de smartphone babyfoons genaamd of de internetbabyfoons. De smartphone/tablet fungeert dan als de ouderunit.

[tx_row]
[tx_column size=”1/2″]

Voordelen van de babyfoon met camera

  • Naast dat je je kindje kunt horen, is je baby dus ook te zien
  • De mogelijkheid van meerdere camara’s waardoor je dus van alle hoeken naar je baby kan kijken
  • Filmmogelijkheid

In vergelijking met de eenvoudige babyfoons is de beeldbabyfoon twee maal zo duur en heeft het minder groot bereik. Daarnaast worden veel ouders teleurgesteld in de beeldkwaliteit. Deze is namelijk niet zo helder als dat je gewend bent van bijvoorbeeld de televisie.

soort babyfoon[tx_button style=”default” text=”Bekijk het aanbod” url=”https://www.bestekeuzebabyfoon.nl/product-categorie/metcamera/” color=”FFFFFF” textcolor=”FFFFFF”]

 

 

 

[/tx_column]

[tx_column size=”1/2″]

Voordelen van de smartphone babyfoon 

  • De smartphone is dus de ouderunit, dus deze hoef je niet meer aan te schaffen en dit zou iets moeten schelen in de kosten.
  • Afhankelijk van de soort internetverbinding, is je bereik onbeperkt. Handig voor als je in de tuin zit of bij de buurtjes op bezoek bent.

Waar je op moet letten met de smartphones babyfoon is de kwaliteit van de internetverbinding. Valt de verbinding geregeld weg dan valt ook de babyfoon uit. Daarnaast wordt er gewaarschuwd voor hackers.
soort babyfoon

[tx_button style=”default” text=”Bekijk het aanbod” url=”” color=”FFFFFF” textcolor=”FFFFFF”]

 

[/tx_column]
[/tx_row]

[tx_heading style=”default” heading_text=”Babyfoon Apps” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”left”]

Ben je in het bezit van 2 of meer smartphones en/of tablets? Dan zou je voor een Babyfoon App kunnen kiezen. Je kunt er 1 gebruiken als ouderunit en 1 als babyunit. Let wel op dat je dus de smartphone/tablet even niet meer kan gebruiken voor andere dingen. Biedt vooral uitkomst op als je baby spontaan ergens anders slaapt
en jullie hebben de babyfoon niet bij jullie (wat logisch is). Er wordt gewaarschuwd voor elektrosmog en smartphones. Lees hier meer.

[tx_button style=”default” text=”Bekijk het aanbod” url=”” color=”FFFFFF” textcolor=”FFFFFF”]

 

[tx_calltoact button_text=”Meer weten” url=”https://www.bestekeuzebabyfoon.nl/welke-verbinding-babyfoon/”]Ga je voor DECT, Analoog of Wi-Fi?[/tx_calltoact]