veiligheid babyfoon

Veiligheids tips babyfoon

Met de komst van een baby neem je natuurlijk alle veiligheidsregels in acht. Schoonmaakmiddelen achter slot en grendel, de stopcontacten veilig weggewerkt, keukenkastjes dicht, ect. Maar hoe zit het nou eigenlijk met het gebruik van de babyfoon? Wij geven een aantal tips om het gebruik van de babyfoon zo veilig mogelijk te maken. Hieronder onze veiligheids tips babyfoon;

Veiligheids tips babyfoon: 

  1. Controleer altijd of het snoer buiten bereik is van de baby. Door de meeste fabrikanten wordt geadviseert de babyfoon minstens 1 meter op afstand te houden van het ledikantje. Ook in verband met electrosmog. Voer deze controle nogmaals uit zodra uw baby een dreumes is geworden. Snoeren zijn misschien nu wel binnen bereik als de dreumes kan klimmen.
  2. Plaats nooit de camera op de rand van het bedje. Ook niet in de eerste weken als de baby nog weinig bewegelijk is. Het is veels te gevaarlijk!
  3. Plaats de babyfoon op een vlakke ondergrond. Bijvoorbeeld een kastje, commode of de kledingkast. Niet op kussens, dekens, een bank of een bed. Zo kan de babyfoon geen ventilatie krijgen en raakt oververhit.
  4. Gebruik de babyfoon nooit in de buurt van water. Dit zorgt voor kortsluiting. Dus zet het badje aan de andere kant. Blijf uit de buurt van de wastafel.
  5. Kijk uit met warmtebronnen. Zet de babyfoon nooit op een verwarming bijvoorbeeld.
  6. Laat andere kinderen nooit met de babyfoon spelen. De babyfoon is geen speelgoed.
  7. De bovenstaande veiligheid tips zorgen ervoor dat je de babyfoon op een veilige manier gebruikt. Fabrikanten beschrijven vaak ook de veiligtips in de handleiding van de babyfoon. Goed om deze ook nog eens te raadplegen. De ene babyfoon is de andere namelijk niet. Sommige babyfoons hebben speciale bediening nodig.
  8. Bij gebruik van een wifi-babyfoon moet je rekening houden met een veilige verbinding. Lees hier meer over hacken babyfoon.