beste babyfoon

Top 10 beste babyfoon

Zoals je wellicht al gemerkt hebt; er zijn tal van soorten babyfoons verkrijgbaar op de babyfoonmarkt. Maar wat is de beste babyfoon voor jullie (toekomstige) gezin? De keuze van de babyfoon hangt vooral af van jullie wensen en eisen. Voor de één is de een babyfoon een babyfoon met camera en voor de ander een stralingsvrije babyfoon zonder camera. Laat je vooral eerst informeren eer je tot koop van de babyfoon overgaat.

Om je toch een richtlijn te geven hebben wij een top 10 beste babyfoon gemaakt. De Top 10 is samengesteld op basis van reviews, functionaliteiten, prijs en kwaliteit van de babyfoon. Ook de testen van diverse consumentenorganisaties zijn hierin meegenomen.

Heb je al een keuze gemaakt en ga je voor een babyfoon met camera? Bekijk dan onze top 10 babyfoon met camera.

 

Top 10 beste babyfoon 2020:

BabyfoonBijzonderPrijs
1. Luvion Essentiel BabyfoonZoomfunctie op camera
Best gewaardeerd bij Bol.com en Coolblue
€ 149
2. Philips Avent SCD726Storingsvrij
Best getest audio
€ 119
3. Alecto DVM 200Beste koop videobeste koop babyfoon€ 169
4. Luvion Grand Elite 3 ConnectWereldwijd video kijken door App€ 259
5. Alecto DBX-88Storingsvrij
Beste koop audiobeste koop audio babyfoon
€ 63
6. Philips AVENT SCD560Storingsvrij
Beste koop audio beste koop babyfoon
€ 79
7. Luvion Prestige TouchOpnamefunctie
Best getest met camera
€ 249
8. Alecto DBX-82 Ver bereik van 3 km€ 39
9. ELRO BC3000Met App€ 199
10. Alecto DVM-75Goede prijs/ kwaliteit€ 99

1. Luvion Essential babyfoon 

beste babyfoonOp nummer 1 in de top 10 beste babyfoon staat de Luvion Essential. De Luvion Essential is een babyfoon met camera met een goede prijs/kwaliteit verhouding. De Luvion Essential babyfoon heeft de Ouders van Nu award ontvangen. Ook is de babyfoon bij Kek Mama ‘Best uit Test’  Deze Luvion Essential heeft al meer dan duizend(!) reviews ontvangen op Bol.com met een gemiddelde waardering van 4,4 uit 5 sterren.

Het kleuren beeldscherm is 3,5” groot en de witte babyfoon heeft veel handige functies. Essentiele zaken als de kamertemperatuur, de terugspreekfunctie, de batterij-indicator, nachtzicht en visuele geluidsindicatie zijn allemaal aanwezig op de Luvion Essential. Je kunt zelfs inzomen op je kleintje zodat je alles van heel dichtbij kunt bewonderen. Op deze babyfoon van Luvion kan je extra camera’s aansluiten voor broertjes of zusjes. Bekijk alles details van deze babyfoon hier in onze video-review. 

Ga jij voor design? Kies dan de Luvion Essential Limited Edition. Deze speciale uitvoering heeft een wooden print en dat geeft een hele mooie natuurlijke look & feel. Of liever toch zwart? Dan kun je voor de zwarte uitvoering gaan.

Wil je liever een draaibare camera? Kies dan de Luvion Essential Plus. Grote pluspunt van deze nieuwe uitvoering is dat de camera op afstand te besturen is. De zogenaamde pan & tilt camera. Ook de batterij gaat langer mee.

Camera met zoomfunctie
Uitbreidbaar
 Essentiële extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Camera niet op afstand te draaien
Geen mogelijkheid tot opname en foto
Beperkte accuduur

2. Philips Avent SCD 723

beste babyfoonTotaal zijn 4 babyfoons van Philips Avent als beste uit de test gekomen met een 7,8. Deze 4 babyfoons zijn bijna zo goed als gelijk aan elkaar, maar verschillen in wat extra functies en prijs. Alle uitvoeringen beschikken over een eco modus, een terugspreekfunctie, thermometer en een nachtlampje. De DECT verbinding zorgt ervoor dat de babyfoons 100% storingsvrij zijn.

Het verschil tussen de babyfoons zit vooral in het wel of niet hebben van een laadstation, de nachtmodus en de kleur van de babyfoon.

De beste babyfoon van de 4 vinden wij de SCD 723. Deze babyfoon heeft een laadstation en een nachtmodus. Het laadstation is een acculader waar je de accu van de babyfoon mee oplaadt wanneer deze leeg is. Je klikt de babyfoon zo heel gemakkelijk in de oplader. Ontvangt al veel goede beoordelingen van ouders.
De 721/26 is hetzelfde overigens, alleen is de kleur lichtblauw.

Storingsvrij en kraakhelder geluid door DECT
Beste uit de test Consumentenbond
Extra’s als een terugspreekfunctie, ECO-functie, slaapliedjes, nachtlampje

Geen camera
Niet uitbreidbaar
Prijzig

3. Alecto DVM 200

beste koop babyfoonEen betrouwbare babyfoon met camera is de Alecto DVM 200. Groot pluspunt van deze babyfoon met camera is dat hij op afstand te draaien is en een groot scherm heeft van maar liefst 4,3 inch. De babyfoon heeft in november 2019 het predikaat ‘beste koop’ babyfoon ontvangen van de Consumentenbond. De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200 zijn onder andere de terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten. En weer een leuk pluspunt is dat Alecto DVM 200  een splitscreen heeft. Zo zijn bij meerdere camera’s alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus. Bekijk alle details hier in onze video-review.

Op afstand bestuurbare camera
Uitbreidbaar
Splitscreen bij meerdere camera’s
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Iets prijzig
Geen mogelijkheid tot opname en foto
Beperkte accuduur

4. Luvion Grand Elite 3 Connect (app mogelijkheid)

Luvion Grand Elite 3De beste babyfoon is de Luvion Grand Elite 3 Connect. De meest complete en betrouwbaarste babyfoon met app van dit moment. Deze nieuwe Luvion onderscheidt zich van andere beeldbabyfoons met app omdat je altijd bereik hebt door het gebruik van LLHR Technologie. De meegeleverde ouderunit met touchscreen beschikt namelijk over storingsvrije digitale verbinding tot ongeveer 300 meter. Ontvangt de beste reviews op dit moment. Lees ze hier.

Jullie kindje is niet alleen vanuit huis te volgen op de ouderunit, maar ook via 3G/4G op de smartphone of tablet, waar ook ter wereld. De App is zowel los als samen met de ouderunit te gebruiken. Je kunt ook de mooiste momenten vastleggen op foto en video. De camera heeft een op een afstand bestuurbare pan/tilt camera en zoomfunctie.

Verder heeft deze babyfoon alle extra’s: terugspreekfunctie (ook op de App), nachtzicht, temperatuurmeter, slaapliedjes, VOX-functie, grotere accu en een mooi design. Deze babyfoon stelt je niet teleur.

Sinds kort is er ook de Luvion Grand Elite 3 PLUS verkrijgbaar. Verschil met de originele babyfoon is dat deze uit te breiden is met meerdere camera’s. Alleen verkrijgbaar bij Babypark.

Ouderunit en App
 Mogelijkheid tot opname en foto’s
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Luvion Grand Elite 3 Plus is uitbreidbaar

Goed werkende wifi voor gebruik App
Touchscreen is minder gevoelig waardoor je hard moet drukken
De originele Luvion Grand Elite is niet uit te breiden met meerdere camera’s, de Plus wel!

Lees hier ons uitgebreide verslag over de Luvion Grand Elite Connect inclusief video review.

5. Alecto DBX-88 ECO babyfoon

Alecto DBX 88
De Alecto DBX-88 ECO is door de Consumentenbond met een 7,2 goed bevonden en heeft ook het predicaat beste koop ontvangen. De Alecto DBX-88 ECO Babyfoon is erg gebruiksvriendelijk en beschikt over veel handige opties. De babyfoon is volledig storingsvrij omdat hij werkt met de DECT technologie. Met de ECO-modus kun je zelf het energieverbruik en het zendvermogen instellen. Als jij in de kamer naast de slaapkamer van je kindje bent hoeft de monitor tenslotte niet op het volle zendvermogen te werken. Zo bespaar je energie! Bekijk de uitgebreide video review van deze babyfoon op de video review pagina.

Storingsvrij en kraakhelder geluid door DECT
Beste koop
Extra’s als een terugspreekfunctie, nachtlampje, ECO modus en slaapliedjes

Geen camera
Niet uitbreidbaar

Alecto DBX – 85 ECO babyfoon

beste babyfoonDe voorloper van de DBX-88 is de DBX- 85 ECO. Een fijne en betrouwbare babyfoon voor een leuke prijs. Het verschil in de 2 babyfoons zit voornamelijk in de extra’s. De belangrijkste functionaliteiten zijn in ieder geval aanwezig op de DBX-85 zoals de ECO-modus (VOX) en de waardevolle terugspreekfunctie. Wat echter ontbreekt zijn de slaapliedjes en thermometer. Kun je dit opvangen met een leuke mobiel en losse thermometer (niet noodzakelijk)? Dan heb je aan de Alecto DBX – 85 een goede babyfoon voor een leuke prijs.

Storingsvrij en kraakhelder geluid door DECT
Goede prijs-kwaliteitverhouding
Extra’s als een terugspreekfunctie en ECO-functie.

Geen camera
Niet uitbreidbaar

6. Philips Avent SCD560 

beste koop babyfoonDe Philips Avent SCD560 biedt door de DECT verbinding een helder geluid zonder storing. De babyfoon is door de Consumentenbond 5 jaar op rij uitgeroepen tot de beste babyfoon in de categorie alleen geluid. In 2018 kreeg de babyfoon het predicaat ‘beste koop’. Zo hoor je ieder geluidje van de baby kraakhelder. Een bijzondere functie van de Philips Avent SCD560 is de kalmerende werking van het nachtlampje en de 5 slaapliedjes voor de baby. Je baby valt zo heerlijk rustig in slaap.

Is je baby onrustig en zou je iets willen zeggen zonder naar de babykamer te hoeven lopen? Dan kan dit met de terugspreekfunctie. Ook heel fijn is de temperatuurmeter. Zo weet je precies hoe warm het is in de babykamer.

Storingsvrij en kraakhelder geluid door DECT
Beste koop
Extra’s als een terugspreekfunctie, nachtlampje, vox-functie en slaapliedjes

Geen camera
Niet uitbreidbaar

7. De Luvion Prestige Touch 2

beste babyfoonMet de Luvion Prestige Touch heb je met het kleurenscherm (van maar liefst 7 inch!) de baby goed in beeld. Het formaat is te vergelijken met die van een Tablet. De babyfoon is door de Consumentenbond opnieuw in mei 2019 uitgeroepen tot beste babyfoon in de categorie babyfoon met beeld en geluid. De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s. Alle camera’s zijn te bedienen in het eenvoudige touch menu. Vandaar de naam ‘touch’. Verder beschikt de babyfoon over handige functionaliteiten als een op afstand te bedienen draaibare camera, thermometer, slaapmelodietjes, opname mogelijkheid, buitenbereik indicatoren en een terugspreekfunctie. De verbinding is geheel storingsvrij. De Luvion Prestige Touch is wel wat prijzig ten opzichte van de andere babyfoons.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan hier ons uitgebreide verslag over de verschillende Luvion babyfoons met camera.

 Op afstand bestuurbare camera
 Best getest 2019 Consumentenbond
Opname mogelijkheid SD-kaart
 Uitbreidbaar
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Iets prijzig
Beperkte accuduur

8. Alecto DBX-92 babyfoon

ALECTO DBX-92

De opvolger van de Alecto DBX-82 is de Alecto DBX-92. De 82 komt uit het jaar 2006, deze opvolger is in 2016 ontwikkeld. In principe biedt deze babyfoon exact dezelfde functie, de PMR-techniek is door de jaren heen niet veranderd. Ook deze babyfoon heeft een groot bereik van 3 kilometer. Verschil tussen de twee babyfoons zit vooral in de geluidsactivering. Deze is niet aanwezig op de DBX-82, wel aanwezig op de nieuwe DBX-92. Hierdoor slaat de babyfoon alleen aan als er ook daadwerkelijk geluid wordt gedetecteerd. De prijs ligt iets hoger.

Bereik van 3 km!
Geluidsactivering (VOX)
Uit te breiden met meer baby units

Geen camera
Iets storing bij dichtbevolkte omgeving
  Weinig extra’s als een terugspreekfunctie of slaapliedjes

9. ELRO BC3000 Baby Monitor Royale (met app)

babyfoon met app Een vrij nieuwe babyfoon met app en ouderunit is de ELRO BC3000. De ELRO BC3000 wordt geleverd met een XL touchscreen van 12,7 cm. Hiernaast is het ook mogelijk om je baby in de gaten te houden via de ELRO Babycam app wanneer je buiten de deur bent.

De camera beschikt over een HD resolutie en over een pan/tilt functie. Dit houdt in dat je de camera kunt bewegen en sturen met de ouderunit of de app. De camera heeft een normale digitale verbinding van 100 meter met de ouderunit en een wifi verbinding met de App. Heb je geen wifi? Dan kun je wel gewoon de ouderunit gebruiken in huis.

Verder beschikt de babyfoon slaapliedjes, terugspreekfunctie, voedingsnotificatie, laadstation, nachtzicht, temperatuurmeter en VOX-functie. De babyfoon is overigens ook uit te breiden met extra camera’s. Handig voor in de toekomst.

De ELRO Babycam app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App store. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé.

Deze babyfoon is vrij nieuw maar ontvangt al goede beoordelingen op Bol.com. Sinds kort ook verkrijgbaar bij Amazon.nl (vaak goedkoper). Klik hier voor de actuele prijs.

Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
 Screenshots maken de met app
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Babyfoon is uitbreidbaar
Goede prijs/ kwaliteit

Goed werkende wifi voor gebruik App
Geen mogelijkheid tot opname

10. Alecto DVM-75

Alecto DVM 75Op nummer 10 van de beste babyfoon staat de Alecto DVM-75 babyfoon beschikt over de goede basis functionaliteiten voor een zeer scherpe prijs. Bijkomend voordeel is dat Alecto DVM heel makkelijk in gebruik is en uit te breiden is met meerdere camera’s.

De Alecto DVM -75 beschikt over een goede storingsvrije verbinding (FHSS). Het geluid is helder en op het verlichte LCD-display van 2,4 inch is alles redelijk te volgen in de babykamer. Door de infrarood LED-lampjes is de baby ook in het donker te bewonderen. Een belangrijke extra is de indicator wanneer de batterij bijna leeg is en wanneer je geen bereik hebt. Zo wordt je altijd gewaarschuwd. Verder is de terugspreekfunctie aanwezig en kun je met de camera inzoomen. Het bereik is 300 meter buitenshuis (open veld) en 50 meter binnenshuis. Een fijne compacte babyfoon voor een mooie prijs. Krijgt goede beoordelingen.

Zoomfunctue
Uitbreidbaar met meerdere camera’s
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer
Goede prijs / kwaliteitverhouding

 Camera niet op afstand te draaien
Klein beeldscherm
Geen mogelijkheid tot opname en foto

Heb je een babyfoon nodig?

Slaapt de baby bij jullie op de kamer of wonen jullie in een kleine gelijkvloerse ruimte waar je de baby altijd kunt horen of zien, dan heb je waarschijnlijk geen babyfoon nodig. Ligt de baby een verdieping hoger of in een andere kamer, dan kan een goede babyfoon een hoop gemak en rust geven. Je hoeft niet constant op en neer te lopen naar de babykamer waardoor je rustiger een Netflix-serie kunt kijken of de was op kunt opvouwen. Sommige babyfoons bieden de mogelijkheid om je kindje te bewonderen als je buiten de deur bent.

De juiste babyfoon kiezen

Houd je woning en levensstijl in gedachten bij het kiezen van een goede babyfoon. Woon je een klein appartement in de stad? Een babyfoon met groot bereik is dan waarschijnlijk geen must-have, maar het is wel fijn als de babyfoon storingsvrij is. Ben je veel op je werk en wil je vanaf je werkplek af en toe de baby kunnen bewonderen? Dan is een babyfoon met app een uitkomst. Overweeg als ouder welke functies van de babyfoon het gemakkelijker gaan maken voor jullie en de baby.

Hoe worden babyfoons getest?

Graag laten wij zien hoe door o.a. de Consumentenbond babyfoons worden getest. Hiermee krijg je een beter beeld van de test en kun je zelf beoordelen of je waarde hecht aan het oordeel.

Tags: