beste babyfoon

Beste babyfoon

Zoals je wellicht al gemerkt hebt; er zijn tal van soorten babyfoons verkrijgbaar op de babyfoonmarkt. Maar wat is de beste babyfoon voor jullie (toekomstige) gezin? De keuze van de babyfoon hangt vooral af van jullie wensen en eisen. Voor de één is de een babyfoon een babyfoon met camera en voor de ander een audio babyfoon met ver bereik. Laat je vooraf informeren eer je tot koop van de babyfoon overgaat. Zo voorkom je teleurstellingen. 

Momenteel de beste babyfoon 2021

Bekijk hieronder 2 beste babyfoons van 2021. Deze top is samengesteld op basis van reviews, functionaliteiten, prijs en kwaliteit van de babyfoon. Ook de testen van diverse consumentenorganisaties zijn hierin meegenomen. 
beste babyfoon

1. Luvion Essential

Categorie: Babyfoon met camera
Midden segment

- Met zoomfunctie op camera
- Veilige FHSS verbinding
- Best gewaardeerd op Bol.com
- Uitbreidbaar
- Prima prijs/kwaliteit
x beperkte accu
beste babyfoon

2. Philips AVENT 723

Categorie: Beste Audio Babyfoon
Top segment

- Best getest Consumentenbond
- Storingsvrij
- Veilige DECT verbinding
- Fijne extra's
x niet uitbreidbaar

Heb je al besloten voor welke soort babyfoon je wilt gaan?

Babyfoon met camera

Wat zijn de beste babyfoons met camera 2021? 

Bekijk de Top 3

Babyfoon met alleen geluid

Wat zijn de beste babyfoons zonder camera? 

Bekijk de Top 3

Babyfoon met app

Wat is de beste babyfoon met app en ouderunit?

Bekijk de Top 2

Beste babyfoon 2021 met camera

Afgelopen jaren heeft de babyfoon met camera aan populariteit gewonnen. De mogelijkheid om de baby ook te kunnen zien op beeld is voor veel kersverse ouders geruststellend. Echter zijn er zoveel babyfoons met camera te verkrijgen dat het kiezen van een goede babyfoon met camera steeds lastiger wordt. Hieronder de 3 beste babyfoons uit onze top 10. 

Top 3 beste babyfoon met camera: 

  1. Luvion Essential babyfoon
  2. Alecto DVM 200
  3. Luvion Prestige Touch 
Benieuwd naar alle babyfoons met camera in de top 10? Klik hier voor de top 10.

 

beste babyfoon 1. Luvion Essential

Op nummer 1 in de top 3 beste babyfoon met camera staat de Luvion Essential. De Luvion Essential is een babyfoon met camera met een goede prijs/kwaliteit verhouding. De Luvion Essential babyfoon heeft de Ouders van Nu award ontvangen. Ook is de babyfoon bij Kek Mama ‘Best uit Test’ gekomen.  Deze Luvion Essential heeft al meer dan duizend(!) reviews ontvangen op Bol.com met een gemiddelde waardering van 4,4 uit 5 sterren.

 

Het kleuren beeldscherm is 3,5 inch groot en de witte babyfoon heeft leuke extra’s. Essentiele zaken als de kamertemperatuur, de batterij-indicator, nachtzicht en visuele geluidsindicatie zijn allemaal aanwezig op de Luvion Essential. Je kunt ook inzomen op je kleintje zodat je alles van heel dichtbij kunt bewonderen. Op deze babyfoon van Luvion kun je extra camera’s aansluiten voor broertjes of zusjes.

 

Ga jij voor design? Bekijk dan eens de Luvion Essential Limited Edition. Deze speciale uitvoering heeft een wooden print en dat geeft een hele mooie natuurlijke look & feel. Of liever toch zwart? Dan kun je voor de zwarte uitvoering gaan.

Wil je liever een draaibare camera? Kies dan de Luvion Essential Plus. Grote pluspunt van deze nieuwe uitvoering is dat de camera op afstand te besturen is. De zogenaamde pan & tilt camera. Ook de batterij gaat langer mee. Lees hier alle verbeterpunten en verschillen.

 

Camera met zoomfunctie  
Uitbreidbaar en veilige verbinding 
 Essentiële extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Camera niet op afstand te draaien
 Geen mogelijkheid tot video en foto
Beperkte accuduur / werkt niet op batterijen

beste babyfoon met camera2. Alecto DVM 200 babyfoon

Een betrouwbare babyfoon met camera is de Alecto DVM 200. Deze babyfoon heeft in december 2019 het predicaat beste koop van de Consumentenbond ontvangen.

 

Groot pluspunt van deze babyfoon met camera is dat hij op afstand te draaien is en een groot scherm heeft van maar liefst 4,3 inch. De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200 zijn onder andere de terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten. En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een splitscreen heeft. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus.

 

 

Op afstand bestuurbare camera
  4,3 inch beeldscherm
Uitbreidbaar en veilige verbinding 
Splitscreen bij meerdere camera’s
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Iets prijzig
Beperkte accuduur /werkt niet op batterijen
Geen mogelijkheid tot video en foto.

3. De Luvion Prestige Touch 2

beste babyfoon met cameraMet de Luvion Prestige Touch heb je met het kleurenscherm (van maar liefst 7 inch!) de baby goed in beeld. Het formaat is te vergelijken met die van een Tablet. De babyfoon is door de Consumentenbond opnieuw in mei 2020 uitgeroepen tot beste babyfoon in de categorie babyfoon met beeld en geluid.

 

De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s. Alle camera’s zijn te bedienen in het eenvoudige touch menu. Vandaar de naam ‘touch’. Verder beschikt de babyfoon over handige functionaliteiten als een op afstand te bedienen draaibare camera, thermometer, slaapmelodietjes, opname mogelijkheid, buitenbereik indicatoren en een terugspreekfunctie. De verbinding is geheel storingsvrij. De Luvion Prestige Touch is wel wat prijzig ten opzichte van de andere babyfoons maar behoort tot het top-segment van Luvion.

 

Zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan hier ons uitgebreide verslag over de verschillende Luvion babyfoons met camera.

 

 Op afstand bestuurbare camera
 Best getest 2019 Consumentenbond
Opname mogelijkheid SD-kaart
 Uitbreidbaar en veilige verbinding
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Iets prijzig
Beperkte accuduur/werkt niet op batterijen

Beste Babyfoon 2021 Audio 

Een babyfoon zonder camera wordt ook wel een audio babyfoon genoemd of een eenvoudige babyfoon.

En ‘alleen’ geluid moet je niet zien als een nadeel. Er zitten namelijk heel veel voordelen aan babyfoons met alleen geluid. Een audio babyfoon is vaak goedkoper, het bereik is groter en de verbinding is storingsvrij. 

Top 3 beste audio babyfoon: 

1. Philips Avent SCD 723
2. Alecto DBX 88
3. Alecto DBX 82

Benieuwd naar de alle audio babyfoons in de top 10 beste babyfoon zonder camera? Klik dan hier voor de top 10.

1. Philips Avent SCD 723

beste babyfoonTotaal zijn 4 babyfoons van Philips Avent als beste uit de test gekomen met een 7,8. Deze 4 babyfoons zijn bijna zo goed als gelijk aan elkaar, maar verschillen in wat extra functies en prijs. Alle uitvoeringen beschikken over een eco modus, een terugspreekfunctie, thermometer en een nachtlampje. De DECT verbinding zorgt ervoor dat de babyfoons 100% storingsvrij zijn.

 

Het verschil tussen de babyfoons zit vooral in het wel of niet hebben van een laadstation, de nachtmodus en de kleur van de babyfoon. Lees hier meer over de verschillen de test van de Consumentenbond.

 

De beste babyfoon van de 4 vinden wij de SCD 723. Deze babyfoon heeft een laadstation en een nachtmodus. Het laadstation is een acculader waar je de accu van de babyfoon mee oplaadt wanneer deze leeg is. Je klikt de babyfoon zo heel gemakkelijk in de oplader. Ontvangt al veel goede beoordelingen van ouders.
De 721/26 is hetzelfde overigens, alleen is de kleur lichtblauw.

 

Storingsvrij en kraakhelder geluid door DECT en veilige verbinding 
Beste uit de test Consumentenbond
Extra’s als een terugspreekfunctie, ECO-functie, slaapliedjes, nachtlampje
Werkt ook op batterijen

Geen camera
Niet uitbreidbaar
Prijzig

2. Alecto DBX-88 ECO babyfoon

Beste babyfoon Alecto DBX 88De Alecto DBX-88 ECO is door de Consumentenbond met een 7,2 goed bevonden en heeft ook het predicaat ‘beste koop’ ontvangen.

 

De Alecto DBX-88 ECO Babyfoon is erg gebruiksvriendelijk en beschikt over veel handige opties. De babyfoon is volledig storingsvrij omdat hij werkt met de DECT technologie. Met de ECO-modus kun je zelf het energieverbruik en het zendvermogen instellen. Als jij in de kamer naast de slaapkamer van je kindje bent hoeft de monitor tenslotte niet op het volle zendvermogen te werken. Zo bespaar je energie! Bekijk de uitgebreide video review van deze babyfoon op de video review pagina.

 

Storingsvrij, veilig en kraakhelder geluid door DECT
Beste koop
Extra’s als een terugspreekfunctie, nachtlampje, ECO modus en slaapliedjes
Werkt ook op batterijen

Geen camera
Niet uitbreidbaar

3. Alecto DBX-92 babyfoon 

Alecto Analoge babyfoon DBX-82 met LCD display

Een populaire en betrouwbare PMR-babyfoon is de Alecto DBX-92. Met deze babyfoon kun je met een gerust hart de hond uit laten. Het bereik van deze babyfoon is namelijk 3 kilometer! De babyfoon is heel eenvoudig te bedienen en beschikt over achtergrondverlichting en een zaklamp. Wel zo handig als je het donker loopt. 

 

Let op! Deze babyfoon kan soms wat storing geven in dichtbevolkte gebieden. 

Lees er hier meer over babyfoons met groot bereik. 

De beste babyfoon met app en ouderunit 

De babyfoon met app en ouderunit wordt ook wel ‘dual mode’ babyfoon genoemd of een babyfoon gecombineerd met een smartphone. De baby is dus zowel op de ouderunit te bewonderen als op de App. Erg handig als je bijvoorbeeld van huis bent en toch een kijkje wilt nemen in de babykamer.

De beste babyfoon met app: 

1. Elro BC3000 

2. Luvion Supreme Connect 2 (NIEUW)

3. Luvion Grand Elite 3 

 

Wil je meer weten over een babyfoon met app? Lees ons uitgebreide artikel over de dual-mode babyfoon hier.

1. ELRO BC3000 Baby Monitor Royale

babyfoon met app De beste babyfoon met app en ouderunit is de ELRO BC3000. De ELRO BC3000 wordt geleverd met een XL touchscreen van 12,7 cm. Hiernaast is het ook mogelijk om je baby in de gaten te houden via de ELRO Babycam app wanneer je buiten de deur bent.

 

De camera beschikt over een HD resolutie en over een pan/tilt functie. Dit houdt in dat je de camera kunt bewegen en sturen met de ouderunit of de app. De camera heeft een normale digitale verbinding van 100 meter met de ouderunit en een wifi verbinding met de App. Heb je geen wifi? Dan kun je wel gewoon de ouderunit gebruiken in huis.

 

Verder beschikt de babyfoon slaapliedjes, terugspreekfunctie, voedingsnotificatie, laadstation, nachtzicht, temperatuurmeter en VOX-functie. De babyfoon is overigens ook uit te breiden met extra camera’s. Handig voor in de toekomst.

 

De ELRO Babycam app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App store. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé. Deze babyfoon is ontvangt goede beoordelingen op Bol.com. Sinds kort ook verkrijgbaar bij Amazon.nl (vaak goedkoper). Klik hier voor de actuele prijs.

 

Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
 Screenshots maken de met app
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Babyfoon is uitbreidbaar
Goede prijs/ kwaliteit

Goed werkende wifi voor gebruik App
Geen mogelijkheid tot opname

2. Luvion Supreme Connect 2

Babyfoon met app en ouderunitDe allernieuwste babyfoon met app en ouderunit is de Luvion Supreme Connect 2. Dit is de 3e babyfoon met app in het Luvion assortiment. Deze babyfoon beschikt net zoals de Luvion Grand Elite 3 over de LLHR technologie. Door deze techniek heb je altijd bereik thuis en onderweg met de babykamer. Met de meegeleverde ouderunit met touchscreen van 12,7 cm beschik je in huis over een storingsvrije digitale verbinding tot ongeveer 50 meter. Ga je naar je werk of een ommetje maken en een kijkje nemen in de babykamer? Dan kun je via de gratis app jullie babyfoon op de smartphone en/of tablet bekijken. Je het hiervoor wel goed werkende wifi nodig op de babykamer. Met de app kun je onder andere de camera ook op afstand besturen, praten met jullie kindje, slaapliedjes afspelen en video’s en foto’s maken. Met de meegeleverde ouderunit kun je iets meer zoals ook de instellingen veranderen van de VOX-functie, de helderheid van het scherm aanpassen en slaapliedjes afspelen. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé.

 

Verschil met de Luvion Grand Elite 3? De Luvion Supreme Connect 2 babyfoon is uit te breiden met wel 4 camera’s. Ook beschikt deze babyfoon over een quadfunctie waarmee je meerdere camerabeelden op 1 scherm kunt zien. Het beeldscherm is groter en de babyfoon beschikt over een nachtlampje die op afstand is te bedienen. De prijs ligt door deze extra’s een stukje hoger. Heb je nog meer vragen over deze babyfoon? Lees hier ons uitgebreide verslag met de meest gestelde vragen.

 

Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Opname en foto mogelijkheid met app
Quadfunctie (split-screen)
 Op afstand bestuurbare camera
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, nachtlampje, vox-functie, infrarood voor de nacht en slaapliedjes

Goed werkende wifi babykamer voor gebruik App
Touchscreen is minder gevoelig dan bijvoorbeeld een telefoon

3. Luvion Grand Elite 3 Connect

bestebabyfoonmetcameraEen veel verkochte babyfoon met app is Luvion babyfoon is de Luvion Grand Elite 3 Connect. Deze babyfoon onderscheidt zich van andere beeldbabyfoons met app omdat je altijd bereik hebt door het gebruik van LLHR Technologie. De meegeleverde ouderunit met touchscreen beschikt namelijk over storingsvrije digitale verbinding tot ongeveer 300 meter (de meeste 50 meter).

 

Jullie kindje is niet alleen vanuit huis te volgen op de ouderunit, maar ook via 3G/4G op de smartphone of tablet, waar ook ter wereld. De App is zowel los als samen met de ouderunit te gebruiken. Je kunt ook de mooiste momenten vastleggen op foto en video. De camera heeft een op een afstand bestuurbare pan/tilt camera en zoomfunctie.

 

Verder heeft deze babyfoon alle extra’s: terugspreekfunctie (ook op de App), nachtzicht, temperatuurmeter, slaapliedjes, VOX-functie, grotere accu en een mooi design. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé.

 

Ook is er de Luvion Grand Elite 3 PLUS verkrijgbaar. Verschil met de originele babyfoon is dat deze uit te breiden is met meerdere camera’s. Alleen verkrijgbaar bij bol.com en Babypark.

 

Lees hier ons uitgebreide verslag over de Luvion Grand Elite Connect en de LLHR technologie.

 

Ouderunit en App
 Mogelijkheid tot opname en foto’s
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Luvion Grand Elite 3 Plus is uitbreidbaar

Goed werkende wifi voor gebruik App
Originele Luvion is niet uit te breiden met meerdere camera’s
Touchscreen is minder gevoelig dan bijvoorbeeld een telefoon

Beste babyfoon 2021 in een notendop: 

Beste babyfoon met camera 2021:Luvion Essential
Beste babyfoon met camera ‘beste koop’ Consumentenbond:Alecto DVM 200
Beste babyfoon met camera als best getest:Luvion Prestige Touch 2
Beste audio babyfoon 2021:Philips Avent SCD 723
Beste audio babyfoon ‘beste koop’ Consumentenbond:Alecto DBX -88
Beste babyfoon met ver bereik:Alecto DBX-92
Beste babyfoon met App en ouderunit: Luvion Grand Elite 3
Beste babyfoon met App en ouderunit goede prijs/kwaliteit:ELRO BC3000
Tags: