fbpx

Wifi babyfoon, waar let je op? 5 x de beste op een rij

Een wifi babyfoon met camera is een fijn hulpmiddel in de drukke babytijd. Vooral als het op slaap aankomt biedt een wifi babyfoon goede ondersteuning. Denk aan fijne slaapliedjes, video opnames, terugspreekfunctie en de koppeling met jouw smartphone en/of tablet. 

Er zijn verschillende soorten wifi babyfoons verkrijgbaar. Bedenk goed aan welke eisen en wensen jullie babyfoon moet voldoen. We zetten een aantal belangrijke functies van een slimme babyfoon op een rijtje. 

 • Koppeling smartphone en/of tablet

  De slimme babyfoon kun je koppelen aan je smartphone en/of tablet. Zo heb je in theorie onbeperkt bereik met de babykamer. Is de slimme babyfoon ook compatible met jullie smartphones en wifi?

 • Koppeling ouderunit

  Je kunt ook kiezen voor voor een dual-mode babyfoon. Naast de koppeling met de smartphone kun je de babyfoon ook connecten met de meegeleverde ouderunit. Zo ben je niet helemaal afhankelijk van wifi-verbinding op de babykamer. Denk aan vakanties of bij oma's en opa's.

 • Bewegingssensor

  Op veel slimme babyfoons is een bewegingssensor aanwezig. Zodra jullie baby beweegt ontvang je melding op de gekoppelde smartphone.

 • Geluidsdetectie

  Een handige functionaliteit op de slimme babyfoon is een geluidsdetectie. Deze is niet op alle babyfoons aanwezig. Let hier dus goed op. Zeker als jullie de baby niet goed kunnen horen door een grote afstand (zolder bijvoorbeeld).

 • Is de babyfoon uit te breiden?

  Wellicht heb je hier nog helemaal niet over nagedacht, maar een babyfoon die uitgebreid kan worden met meerdere camera's kan heel handig zijn voor de toekomst. Zo kun je 2 camera's op 1 smartphone koppelen en heb je beide kamers in beeld.

 • Terugspreekfunctie

  Mama's of papa's stem door de babyfoon horen is heel fijn voor baby's als ze verdrietig zijn. Zeker als het nog even duurt voordat je bij ze kan zijn.

 • Slaapliedjes, thermometer en andere extra's

  Het afspelen van slaapliedjes kan een fijn ritueel zijn bij het naar bed brengen van de baby. Sommige babyfoons kun je zelfs je eigen opgenomen slaapliedjes laten afspelen. Een thermometer is enorm handig in het begin. Je kunt zo bepalen of de baby niet te warm of te koud gekleed is.

 • 2,4 GHz en 5 GHz

  Bijna alle wifi babyfoons werken (alleen!) op de 2,4GHz frequentie. Als je echt alleen een 5GHz Wifi-netwerk wilt hebben, heb je keuze uit 2 wifi babyfoons.

Beste slimme wifi babyfoon en camera?

Wat is de beste babyfoon met wifi en camera? We hebben een overzicht van een aantal goed beoordeelde babyfoons onderverdeeld in 3 groepen. We bespreken ze hieronder. 

Babyfoons met app en ouderunit

Bekijk de 2 beste babyfoons met app en ouderunit. De zogenoemde dual-mode babyfoons. 

Bekijk de Top 3

Slimme Babyfoon met wifi

Bekijk de 4 beste wifi babyfoons. De zogenoemde wifi en smartphone babyfoons. 

Bekijk de Top 4

Google Nest Hub als babyfoon

Met de Google Nest Hub bestuur je jouw hele huis. Gebruik de Nest-camera als baby-unit.

Lees meer

De beste dual-mode babyfoon met wifi

Met een dual-mode babyfoon heb je altijd verbinding met de babykamer. Je kunt de baby zowel bewonderen op de meegeleverde ouderunit als op de smartphone via de app. Erg handig als je bijvoorbeeld een kijkje wilt nemen in de babykamer als je op je werk bent.

Bedenk wel dat er goed werkende wifi aanwezig moet zijn in de babykamer om gebruik te maken van de koppeling met de smartphone. Je kunt eventueel je wifi versterken met een wifi-versterker. De prijs van een dual-mode babyfoon is hoog ten opzichte van een babyfoon met camera zonder wifi. 

Beste dual-mode babyfoons:

 1. Philips Avent Connected
 2. ELRO BC3000
 3. Luvion Essential Connect
Benieuwd naar de Top 5 dual mode babyfoon? Bekijk deze hier.

1. Philips Avent Connected SCD923/26

babyfoon met app Philips Avent Connected SCD923/26Philips heeft in mei 2022 voor de Philips Avent Connected SCD923/26 het predicaat ‘best getest’ ontvangen van de Consumentenbond in de categorie babyfoon met app. De babyfoon met app beschikt over het Secure Connect-systeem Dit zorgt voor meerdere versleutelde koppelingen tussen de babyunit en de ouderunit en app. Hierdoor is de verbinding sterk en veilig. De babyunit bevat een full HD-camera met nachtzicht en digitale zoom. Het beeldscherm is 4,3 inch (11,5 cm) en dus groot genoeg om alles goed te volgen in de babykamer.  De oplaadbare ouderunit heeft een batterijduur van maximaal 12 uur*. Dit is vrij lang voor babyfoon met camera. Met de Eco-modus kun je energie besparen zodat de batterij nog langer mee gaat. 

Verder heeft deze babyfoon heel veel fijne extra’s als een thermometer, terugspreekfuntie, fijne heldere slaapliedjes en een nachtlampje. De camera beschikt over een zoomfunctie. Voor het gebruik van de meegeleverde ouderunit heb je geen wifi nodig. 

Voor alle andere plaatsen biedt de Baby Monitor + app via wifi of mobiel internet onbeperkt bereik. Hiermee kun je ook tegen je kindje praten, foto’s maken, nachtlampje bedienen en slaapliedjes bedienen. Philips heeft ook witte ruis en natuurgeluiden als slaapliedjes. Dit werkt voor heel veel baby’s kalmerend. Je kunt eventueel ook je eigen slaapliedjes opnemen en laten afspelen. Hoe fijn is dat!

De reviews van de Philips Avent Connected SCD923/26 zijn zeer goed! Lees ze hier.  We hebben de babyfoon ook zelf mogen testen, zie onderstaande video -review.

De babyfoon is helaas niet uit te breiden met meerdere camera’s. Je kunt wel via de app meerdere camera’s aansluiten, echter beschikt de babyfoon niet over een quadmodus of scanmodus. Je hebt dus beeld van maar 1 camera. 

De Philips Avent Baby Monitor+-app kan gratis worden gedownload in de App Store of Google Play Store.

  Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Foto’s en video’s maken met app
Zoomfunctie op camera
Verbeterde accu  
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, slaapliedjes als white nois en de mogelijkheid voor eigen slaapliedjes, vox-functie, infrarood voor de nacht

Goed werkende wifi voor gebruik App
Babyfoon is niet uitbreidbaar
Geen op afstand bestuurbare camera

Philips Avent Connected SCD923 – Beeldbabyfoon met app

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:01

2. ELRO BC3000 Baby Monitor Royale

Een populiare wifiwifi babyfoon met app babyfoon met app en ouderunit is de ELRO BC3000. De ELRO BC3000 wordt geleverd met een XL touchscreen van 12,7 cm. Hiernaast is het ook mogelijk om je baby in de gaten te houden via de ELRO Babycam app wanneer je buiten de deur bent.

De camera beschikt over een HD resolutie en over een pan/tilt functie. Dit houdt in dat je de camera kunt bewegen en sturen met de ouderunit of de app. De camera heeft een normale digitale verbinding van 100 meter met de ouderunit en een wifi verbinding met de App. Heb je geen wifi? Dan kun je wel gewoon de ouderunit gebruiken in huis.

Verder beschikt de babyfoon slaapliedjes, terugspreekfunctie, voedingsnotificatie, laadstation, nachtzicht, temperatuurmeter en VOX-functie. De babyfoon is overigens ook uit te breiden met extra camera’s. Handig voor in de toekomst.

NIEUW: Sinds kort is de ELRO BC4000 verkrijgbaar. Dezelfde babyfoon, alleen met een betere beeld- en geluidkwaliteit. Ook het bereik is groter door de betere antenne op de babyunit. Bekijk het nieuwe model hier.   

De ELRO Babycam app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App store. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé. Deze babyfoon is vrij nieuw maar ontvangt al goede beoordelingen op Bol.com. Sinds kort ook verkrijgbaar bij Amazone.nl (vaak goedkoper). Klik hier voor de actuele prijs.

Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
 Screenshots maken de met app
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Babyfoon is uitbreidbaar
Goede prijs/ kwaliteit

Goed werkende wifi voor gebruik App
Geen mogelijkheid tot opname

NIEUW: ELRO BC4000 Baby Monitor Royale Full HD Babyfoon met app

NIEUW: ELRO BC4000 Baby Monitor Royale Full HD Babyfoon met app

nieuw
- Scherper beeld (HD-Resolutie) - Groter bereik door antenne - Oplaadstation - Gratis App  

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:00

ELRO BC3000 Baby Monitor Royale

Waar te koop?

bol.com
coolblue.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:02

3.Luvion Essential Connected

Luvion Essential ConnectedDe populaire Luvion Essential  is nu ook verkrijgbaar in een nieuwe verbeterde uitvoering wifi babyfoon met App 

Deze Connected versie van de Luvion Essential is te verbinden met de 5 inch meegeleverde beeldmonitor maar kan ook worden gekoppeld aan je smartphone.

Dankzij de 128-bit AES encryptie volgens de ISO27001 veiligheidsnorm is jouw verbinding beveiligd. Zo kun je de beelden via de app overal ter wereld bekijken zonder hackers.

Naast de wifi functionaliteit is ook het scherm geupdate naar een groot 5 inch scherm voor een nog betere weergave. Ook is het lokale bereik nog beter geworden

De functionaliteit is verder grotendeels hetzelfde gebleven. De Essential Connect beschikt net als het origineel over de mogelijkheid extra camera’s voor broertjes en zusjes toe te voegen.

De monitor beschikt hiervoor over onze Luvion Smart VOX™ oplossing zodat je altijd direct de juiste camera in beeld hebt.

Je hebt perfect zicht, zowel ‘s nachts als overdag. Andere handige functies zijn o.a. slaapliedjes, terugspreekfunctie en een nachtlampje. De Luvion Essential Connected babyfoon is verkrijgbaar in het wit of zwart.

Crib uitvoering

Je kunt ook kiezen voor de speciale ‘Crib’ uitvoering. De speciale crib mount zet je makkelijk vast en doordat de voedingskabel hierdoor heen loopt kan deze veilig aan het bedje zonder dat je kleintje bij de kabels kan komen. Deze uitvoering is wel iets duurder.

Wij hebben de babyfoon zelf nog niet getest. Luvion maakt betrouwbare babyfoons en wij verwachten dat de kwaliteit niet zal tegenvallen. We wachten de eerste reviews af! De introductieprijs is inder geval heel schappelijk.

  Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Foto’s en video’s maken met app
Digital zoomfunctie op camera
Verbeterde accu
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, slaapliedjes ,nachtlampje vox-functie, infrarood voor de nacht
Babyfoon is uitbreidbaar met totaal 4 camera’s
Goede introductie prijs/ kwaliteit

Goed werkende wifi voor gebruik App
App is tegen betaling
Geen op afstand bestuurbare camera

Wifi babyfoon met camera

Een wifi babyfoon heeft een aantal voordelen en nadelen:

 • De smartphone is in bijna alle gevallen dus de ouderunit, dus deze hoef je niet meer aan te schaffen en dit zou iets moeten schelen in de kosten.
 • Afhankelijk van de soort internetverbinding, is je bereik onbeperkt*. Handig voor als je in de tuin zit of bij de buurtjes op bezoek bent.
 • Je telefoon is gewoon nog voor andere doeleinden te gebruiken. 
 • Koppeling met Google of Alexa 
 • Bedenk wel dat je de telefoon van de oppas wellicht ook aan de babyfoon moet koppelen, mocht je zelf een keer niet thuis zijn. 
 • Bedenk ook dat je altijd afhankelijk bent van goede wifi. Geen wifi is geen babyfoon  
 

1. Alecto Smartbaby10 wifi babyfoon

wifi babyfoon Een wifi babyfoon die echt bedoelt is als babyfoon is de Alecto Smartbaby. De beste wifi babyfoon van dit moment. 

Deze babyfoon verbind je via wifi met jouw smartphone of tablet. Je verbindt gemakkelijk meerdere schermen aan de camera, zodat niet alleen jij, maar ook je partner de hoogte blijft van wat er in de babykamer gebeurt.

Met de handige muurbevestiging plaats je de babyfoon op de beste plek in de kamer. Bij beweging en geluid ontvang je een melding op je smartphone. Wil je beter zicht, dan zoom je in of beweeg je de camera op afstand. Daarnaast beschikt de babyfoon over een terugspreekfunctie. Handig, hiermee stel je jouw kindje gerust zonder direct naar de babykamer te lopen.

  Smartphone en/of tablet als ouderunit
Uitbreidbaar
Wereldwijd bereik
Opname mogelijkheden
Op afstand bestuurbare camera in HD-kwaliteit
Extra’s als slaapliedjes, een terugspreekfunctie, bewegingsdectectie, geluidsdetectie en infrarood voor de nacht.

Goed werkende wi-fi babykamer, anders geen bereik
Geen aparte ouderunit zonder wifi

2. Luvion Smart Optics wifi babyfoon 

wifi babyfoon Een nieuwe wifi babyfoon is de Luvion Smart Optics. Luvion is gespecialiseerd in babyfoons en dat zie je ook terug in deze nieuwe babyfoon. 

De Full HD Smartoptics camera(‘s) zijn makkelijk te koppelen op je eigen netwerk via de gebruiksvriendelijke SmartLife app voor Android en iOS. De app zorgt voor een veilige versleutelde verbinding met de Smartoptics camera. Alleen met je eigen beveiligde account kun je verbinding maken met jouw camera. Zo kun je er zeker van zijn dat de verbinding alleen gemaakt kan worden door jou of met jouw toestemming.

Met de app kun je ervoor kiezen de baby continu in beeld te hebben op je smartphone of gebruik de handige notificaties en kijk alleen bij geluid en/of beweging. 

Deze wifi babyfoon beschikt over fijne extra’s. Zo kun je via de app de temperatuur en luchtvochtigheid aflezen. Wil je iets zeggen tegen je kleintje? Dan kun je met de terugspreekfunctie praten op afstand (waar je ook bent). De slaapliedjes brengen je kindje hopelijk snel naar dromenland. 

Je kunt de wifi babyfoon uitbreiden met meerdere camera’s. De beelden zijn dan via een splitscreen te bekijken op de smartphone en/of tablet. 

De camera is via de app te besturen in alle richtingen.  Tot slot leg je bijzondere momenten via de app makkelijk vast via de opnamefunctie.

  Smartphone en/of tablet als ouderunit
Uitbreidbaar en splitscreen bij meer camera’s
Wereldwijd bereik
Opname mogelijkheden
Op afstand bestuurbare camera in HD-kwaliteit
Extra’s als slaapliedjes, thermometer, luchtvochtigheidsmeter, een terugspreekfunctie, bewegingsdectectie, geluidsdetectie en infrarood voor de nacht.

Goed werkende wi-fi babykamer, anders geen bereik
Geen aparte ouderunit zonder wifi

Luvion Smart Optics HD Wifi Camera

Waar te koop?

bol.com
babypark.nl
prenatal.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:01

wifi babyfoon 3. Orretti slimme wifi babyfoons 

Een slimme babyfoon die steeds populairder wordt is de Orretti babyfoon. Dit komt vooral omdat de babyfoon goed wordt beoordeeld. De Orretti babyfoons beschikken over goede functionaliteiten als een op afstand bestuurbare camera, nachtzicht, terugspreekfunctie en bewegingsdetectie. Via een iOS/Android smartphone en wifi maak je gemakkelijk contact met de camera.

Met behulp van de app heb je externe toegang tot de camera, altijd en overal. Maximaal vijf gebruikers kunnen tegelijkertijd meekijken. Je kunt de mooiste momenten middels een micro SD-kaart (niet inbegrepen), in de Cloud of telefoongeheugen opslaan.

Met zowel USB connectie of stopcontact voorzie je de camera van stroom (niet op batterijen). De camera heeft Full HD beeld. De installatie is vrij gemakkelijk. Prima prijs/kwaliteit verhouding.

Wil je graag een wifi babyfoon die werkt op 5GHz? Dan heeft Orretti als één van de weinige merken een babyfoon ontwikkeld die zowel met 2,4 GHz als 5 GHz WiFi werkt. Dit is de Orettti X21 babyfoon

Waar moet je opletten bij deze slimme babyfoon? De camera van de Orretti X8 ondersteunt enkel bewegingsdetectie en geen geluidsdetectie (de Orretti X3 wel), geluid is iets matig. Elke keer als het apparaat uitgaat moet je opnieuw connecten met wifi dat gepaard gaat met geluid (niet fijn voor een slapende baby). Babyfoon beschikt niet over slaapliedjes of thermometer. 

Orretti® X3 Babyfoon – WiFi Babyfoon

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:01

Orretti® X8 1080P wifi babyfoon

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:01

Orretti X21 – Wi-Fi Camera 2.4Ghz en 5Ghz Ondersteuning

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:00

4. Maxi Cosi See Babyfoon 

Wifi babyfoon Het merk Maxi Cosi die vooral bekend is van de autostoeltjes heeft ook een wifi babyfoon ontwikkeld. De wifi babyfoon is een product uit de Connected Home serie. Een lijn van slimme kinderkamerproducten met sensoren die via één app met elkaar in verbinding staan. De lijn bestaat uit de See Babyfoon, de Breathe Luchtbevochtiger, de Soothe Licht & Geluid en de Glow Wieglampje.

Dat deze producten kunnen samenwerken via de Connected Home app is een leuke bijkomstigheid, maar is niet noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan het nachtlampje dat automatisch aangaat als jullie baby overstuur is of de luchtbevochtiger die voor het slapen gaan nog even aangaat. 

De babyfoon is een complete wifi babyfoon. Extra’s als een terugspreekfunctie, nachtzicht, slaapliedjes, witte ruis, foto en vide-opname, geluids- en bewegingsdetectie.  Ook kun je luchtvochtigheid en temperatuur aflezen via de app. 

Een leuke extra is dat je deze slimme babyfoon ook via Google of Alexa kunt bedienen. Zo kun je roepen: Hey Google, zet de slaapliedjes aan op de babyfoon! 

De babyfoon heeft de Baby Innovation Award 2022 gewonnen gezien alle snufjes op deze wifi babyfoon. Ligt qua prijs hoger dan de Alecto en Luvion, maar je kunt er iets meer mee. 

Nieuw: De Maxi Cosi See is nu ook verkrijgbaar met een ouderunit en app. Deze Pro versie wordt samen met een ouderunit geleverd die over CryAssist-technologie beschikt van Zoundream. De babyfoon detecteert niet alleen de huilgeluiden van je baby, maar vertaalt ook automatisch het gehuil. Hiermee begrijp je de gemoedstoestand van je baby zoals: slaperig, onrustig, hongerig, winderig of opgewonden.  


Maxi-Cosi See Pro Babyfoon – CryAssist

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl
babypark.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:00

Google Nest Hub 

slimme babyfoon Google HubEen andere slimme oplossing om de babykamer in de gaten te houden is de Google Nest Hub. De Google Nest Hub past thuis in het rijtje van de slimme speakers van Google. Het apparaat lijkt ook op Google Home. Het bijzondere aan de Hub is echter dat deze voorzien is van een 7-inch display. Door het plaatsen van een Nest-camera op de babykamer heb je de baby goed in beeld op de Hub. 
 
De Nest-camera is niet gemaakt om te gebruiken als een babyfoon en mist een aantal functionaliteiten die andere babyfoons wel hebben (meer hierover hieronder), maar het is ook veel meer dan alleen een babyscherm. Samen met Nest Hub ontvang je een camera die verbinding kan maken met o.a. Google Assistent, Netflix en YouTube.  
 
Ook kun je al je andere slimme apparaten laten samenwerken en bedienen. Denk aan de slimme Nest deurbel waarmee je kunt zien wie ervoor de deur staat. Of de Nest thermostaat waarmee je makkelijk de temperatuur regelt. Ook kun je bijvoorbeeld je lampen aan- en uitschakelen vanuit je luie stoel. 
 

Google Nest Hub als slimme babyfoon

Heb je al een Google Nest Hub in huis of overweeg je de Hub aan te schaffen? Een extra Nest-camera op de babykamer is een prima keuze voor een babyfoon. Een aantal handige functies:
 

Kwaliteit van geluid en video

Het geluid is heel helder en het beeld is haarscherp van de Nest-camera. Scherper dan een normale beeldbabyfoon. Dit levert hele mooie babyfoto’s en video’s op. 


Infrarood voor de nacht

De Nest-camera biedt infrarood nachtzicht waarmee je jullie baby ook in het donker goed kunt zien.  Als de verlichting in de kamer van je baby zwak is, schakelt de camera over naar de nachtmodus.


Op afstand bestuurbare camera

De Nest-camera is op afstand te besturen. Je via de Hub de camera draaien, kantelen en zoomen. Je kunt zelfs 8x inzoomen en nog blijft het beeld scherp.


Terugspreekfunctie

Bij de Nest-camera heb je de mogelijkheid om sussende woordjes tegen de baby te zeggen via de luidspreker van de camera. Bij normale beeldbabyfoons is dit vaak niet heel zuiver, maar bij de Nest-camera hoort jouw kindje je stem heel helder en ook best hard (wellicht iets te hard). 


Wat heeft de Nest-camera niet?

De Nest-camera heeft geen slaapliedjes, thermometer, sterrenprojector of VOX-functie. Wil je dit absoluut wel dan zul je een andere keuze moeten maken voor een babyfoon. 
Je kunt overigens de Nest-camera ook gewoon zonder Hub gebruiken en aan je smartphone koppelen via de Nest-app. 


Aanschafkosten

Je kunt de Google Nest Hub aan schaffen vanaf 89,-. Je kunt ook kiezen voor de Google Nest Hub Max met een groter beeldscherm. Een losse Nest-camera kost rond de 129,-.   

Er zijn verschillende startpakketten beschikbaar. Bekijk ze bij Bol.com of Coolblue

Waar moet je opletten bij een wifi babyfoon?

Waar je op moet letten bij een slimme babyfoon is de kwaliteit van de internetverbinding.*Een een slimme babyfoon heeft in theorie onbeperkt bereik. In de praktijk maakt een wifi babyfoon dit alleen waar met een sterk wifi signaal. In huizen waar de baby op een andere verdieping slaapt is het wifi signaal soms niet toereikend. Een wifi versterker is dan een oplossing. Die versterkt het signaal zodat jij je baby luid en duidelijk hoort en ziet. 

Een wifi babyfoon sluit je aan op het internet, zodat je via de bijbehorende app overal ter wereld in de kamer van je baby kunt kijken. Let daarbij goed op digitale kwetsbaarheden om de privacy van jou en je baby te beschermen. Lees onze tips over hacken hier nog even goed door.

Waar te koop?

bol.com
babypark.nl
blokker.nl
alectobaby.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:01

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl
babypark.nl
pinkorblue.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:01