fbpx

ELRO BC3000 babyfoon royale met camera en app, review en handleiding

Elro bc3000 royale babyfoon reviews

ELRO BC3000 Babyfoon Royale en de ELRO BC2000 Premium zijn de 2 babyfoons die ELRO momenteel in het assortiment heeft. Sinds kort is ook de ELRO BC4000 verkrijgbaar. De is de upgrade van de BC3000.

ELRO is een dochteronderneming van één van de grootste internationale producenten van brandveiligheids- en IOT-producten. Het merk ELRO bestaat inmiddels al meer dan 30 jaar. Het assortiment is vooral gericht op het vergroten van comfort en veiligheid in en rondom huis. Een babyfoon past hier mooi tussen. 

In dit artikel bespreken we de twee beste ELRO babyfoons met alle voor- en nadelen. 

 1. ELRO BC3000 Babyfoon Royale incl. de ELRO BC3000 2 
 2. ELRO BC2000 Babyfoon Premium 
 3. Wil je meer weten over de nieuwe ELRO BC4000? Lees dan onze complete review hier

1. ELRO BC3000 Babyfoon Royale 

De ELRO BC3000 babyfoon Royale is een populaire babyfoon met app. Niet zo gek, want de babyfoon is compleet met ouderunit en app. De vele extra’s die de babyfoon te bieden heeft maakt het ouders een stuk eenvoudiger de eerste jaren. Wat kun je allemaal met de ELRO BC3000 babyfoon Royale en hoe zijn de reviews?  We bespreken ze hieronder. 

Van welke verbinding maakt de ELRO BC3000 gebruik?

De babyfoon maakt gebruikt van 2 type verbindingen. Voor de ouderunit wordt gebruik gemaakt van een digitale verbinding. Je hebt hiermee zo ongeveer 50 meter bereik in huis. Om de app te kunnen gebruiken is wifi vereist op de babykamer. Met de app heb je in theorie wereldwijd bereik. 

Scherp beeld en zoomfunctie

De ELRO BC3000 heeft als ouderunit een XL touchscreen met een beelddiagonaal van maar liefst 12,7 cm. De camera beschikt over een 720P HD resolutie voor scherp beeld. Wil je de baby van dichtbij bekijken?  Dan kun je tot 2 keer toe inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Dankzij het ingebouwde infrarood is ook in het donker de babykamer goed in beeld.  

Elro BC3000 Babyfoon Royale

Is de camera van de ELRO BC3000 babyfoon op afstand te besturen?

De babyfoon beschikt over een pan/tilt functie, je kunt de camera bewegen via het scherm of de app. Dit is vooral handig als je kindje wat beweeglijker wordt. Of later op z’n kamertje gaat spelen. 

Kun je ook video opnames maken met de app?

Je kunt met de ELRO BC3000 geen opnames maken. Wel is het mogelijk om foto’s te maken van jullie baby. Wil je toch video opnames maken en ook een app koppeling? Dan is de ELRO BC4000 een aanrader.

Is de babyfoon uit te breiden met extra camera’s? 

Een groot pluspunt van deze babyfoon zijn de extra camera’s die je kunt aansluiten op de ouderunit. Totaal 4 stuks. Zo kun je meerdere kamers monitoren. De babyfoon beschikt ook over een quadfunctie. Hiermee zie je meerdere camera beelden op 1 scherm. Handig bij tweelingen of meerdere kindjes. Lees hier meer over babyfoons met meerdere camera’s. 

Welke fijne extra’s heeft de ELRO BC3000 Babyfoon Royale?

De babyfoon beschikt over fijne extra’s zoals de terugspreekfunctie. Hiermee hoort de baby jouw stem en dat stelt hem/haar alvast gerust. De 3 slaapliedjes helpt jullie kindje naar dromenland te brengen. Met de thermometer weet je ongeveer hoeveel graden het is in het slaapkamertje en het subtiele nachtlampje geeft wat geruststelling. 

Heeft de babyfoon ook een VOX-functie? 

De babyfoon beschikt ook over een VOX-modus. Hiermee stel je de geluidsgevoeligheid in. De babyfoon springt dan continu aan als er bijvoorbeeld een auto voorbij rijdt of een vogel fluit. Deze VOX-modus is handig, maar bespaart ook nog eens energie. DE VOX-modus is overigens niet te gebruiken als er meerdere camera’s zijn aangesloten. 

Wat kun je allemaal met de ELRO app? 

Eigenlijk alles wat je ook met de ouderunit kunt (behalve instellingen en camera’s aansluiten), alleen dan op afstand waar ook ter wereld. Je kunt via de app de camera laten bewegen, je kunt praten, temperatuur aflezen en slaapliedjes afspelen. De app is gratis te downloaden. 

Waar moet je opletten bij de ELRO bc3000 Royale?

Als je de app wilt gebruiken moet de babykamer over een goede wifi verbinding beschikken. Een wifi-versterker is wellicht aan te raden als het signaal te zwak is. 

Met de babyfoon heb je geen mogelijkheid om video opnames te maken. Wel kun je foto’s maken. De nieuwe app voor de ELRO BC4000 heeft wel mogelijkheid voor video.

Als je de babyfoon gaat gebruiken met meerdere camera’s, dan werkt de VOX-modus niet. Op de app kun je ook geen 2 beelden tegelijk bekijken (bij meerdere camera’s ). De VOX-modus met 2 camera’s werkt wel bij de nieuwe ERO BC4000 2 en ook kun je 2 beelden tegelijk kijken via de app. 

Nieuw: BC4000 ELRO babyfoon met App

Sinds kort is de ELRO BC4000 met app verkrijgbaar. Deze uitvoering heeft nog scherper beeld en het bereik is groter door de langere antenne op de babyunit. Ook heeft deze babyfoon een fijn laadstation waar je de ouderunit in kunt klikken. De babyfoon reageert ook iets sneller via het touchscreen en ook de VOX-modus werkt bij meerdere camera’s. 

Wij hebben de babyfoon uitvoerig getest. Lees onze volledig testrapport over de ELRO BC4000 hier

NIEUW: ELRO BC4000 Baby Monitor Royale Full HD Babyfoon met app

NIEUW: ELRO BC4000 Baby Monitor Royale Full HD Babyfoon met app

– Scherper beeld (HD-Resolutie) – Groter bereik door antenne – Oplaadstation – Gratis App  

Waar te koop?

bol.com (€199,00)
coolblue.nl (€199,00)
amazon.nl (€199,00)
Laatst bijgewerkt: 20 juni 2024 – 00:00

ELRO Babyfoon Review 

De ELRO ontvangt veel goede reviews. Dit is lang niet bij alle babyfoons, dus de kwaliteit is zeker goed te noemen. Dat moet ook wel want de babyfoon is behoorlijk prijzig. 

ELRO babyfoon review bol.com

Op bol.com ontvangt de babyfoon 4,4 van de 5 sterren. Totaal heeft deze babyfoon al ruim 450 reviews. Gebruikers zijn vooral te spreken over de gebruiksvriendelijkheid van de babyfoon. Het beeld is haarscherp en ook via de app is alles helder te zien. De mogelijkheid om meerdere camera’s aan te sluiten is voor vele een groot pluspunt. De verbinding met de ouderunit wordt goed beoordeeld. 

Deze babyfoon beantwoordt aan de verwachtingen, duidelijk beeldscherm – kwaliteitsvolle camera, goede geluidskwaliteit. De gebruikershandleiding hoeft niet te worden nagezien, dus zeer intuïtief in gebruik.

Licht van gewicht, scherp beeld, goede ontvangst, goed bereik in en om onze nieuwbouw woning, precies wat we zochten.

Waar klagen gebruikers over?

De accu van de ouderunit is vrij snel leeg. Dit is bijna bij alle babyfoons met een camera. De babyfoon is gewoon nog te gebruiken als deze aan het netstroom is gekoppeld. De app loopt geregeld vast en het beeld is iets minder scherp dan op de ouderunit. 

Mooi scherm, makkelijk te installeren. Met het WiFi onderdeel loopt het nog niet soepel helaas. Hier moet ik me meer in verdiepen. Fijn dat je meerdere camera’s kunt aansluiten.

Super babyfoon. Groot scherm en duidelijk beeld in nachtmodus. Eenvoudig aan de muur te monteren met bijgeleverde materialen. Enkel de app is zeer basic maar blijkbaar vergelijkbaar met apps van andere babyfoons. Al bij al zeer tevreden.

ELRO babyfoon review Amazon

De babyfoon is ook op Amazon verkrijgbaar. Op Amazon zijn ook reviews te lezen van gebruikers uit andere landen. Op Amazon ontvangt de babyfoon 4 van de 5 sterren. Lees alle reviews over de ELRO BC3000 hier op Amazon.nl 

We hebben verschillende ook goede babyfoons vergeleken en kunnen proberen. Maar deze van Elro steekt er echt wel bovenuit op verschillende vlakken: het beste qua beeld en geluid zonder storing, ruis of haperen. Groot beeldscherm en de terugspreekfunctie werkt perfect. Het bereik in huis is prima, in de tuin gaat hij zo n 20m verder en moet daarvoor heel wat muren passeren. De draaibare camera op afstand is top. Dat t ook via een app kan wordengebruikt, is een meerwaarde. En dan zijn er nog leuke extra’s zoals nachtlampje en leuke liedjes… Wij zijn super tevreden met deze babyfoon!

Wil je weten welke reviews er nog meer geschreven zijn? Lees ze op Amazon.nl 

 

ELRO BC3000 2 

De ELRO BC3000 2 is ideaal voor een huishouden met meerdere kindjes of een tweeling. Je kunt op de babyfoon totaal 4 camera’s aansluiten. Om alle kindjes in beeld te krijgen kun je kiezen voor de splitmodus of de scanmodus. 

ELRO BC3000 2 splitmodus 

Je kunt op de ELRO BC3000 totaal 4 camera’s aansluiten. In de split- en quad screen modus kun je de beelden van de camera’s tegelijk bekijken. Helaas is het niet mogelijk om het geluid van alle camera’s tegelijk te horen. Je kunt dus maar van 1 camera het geluid ontvangen. (Dit is overigens bij alle babyfoons zo). Het geluid is af te wisselen door op een icoontje te drukken in het scherm. 

Om het camerabeeld uit te vergroten druk je simpelweg op dat beeld. 

ELRO BC3000 2 scanmodus

Bij de scanmodus wisselt de babyfoon van beeld om de 5 seconden. Je hebt dus 5 seconden lang babykamer A in beeld (ook geluid) waarna de babyfoon automatisch overspringt naar babykamer B.

De ELRO BC 3000 2 wordt standaard geleverd met 2 camera’s. Bekijk voor meer babyfoons met meerdere camera’s onze top 5 hier

Te koop bij :

ELRO BC3000-2 Babyfoon Royale – Met extra camera

ELRO BC3000-2 Babyfoon Royale – Met extra camera

De ELRO BC3000 2 is ook verkrijgbaar bij Amazon. Klik hier voor de prijs.  

Waar te koop?

bol.com (€266,99)
amazon.nl (€229,56)
blokker.nl (€299,00)
Laatst bijgewerkt: 20 juni 2024 - 00:02

Nieuw: ELRO BC4000-2 Babyfoon Royale met 2 Full HD camera’s

Nieuw: ELRO BC4000-2 Babyfoon Royale met 2 Full HD camera’s

– Scherper beeld (HD-Resolutie) – Groter bereik door antenne – Oplaadstation – Gratis App

Waar te koop?

bol.com (€299,00)
amazon.nl (€299,00)
Laatst bijgewerkt: 20 juni 2024 – 00:00

ELRO babyfoon handleiding 

De ELRO babyfoon wordt samen met een Nederlandse handleiding geleverd in de doos. Ben je handleiding kwijt? Geen probleem. Download de handleiding hier van ELRO BC3000 babyfoon Royale.

.

 

Handleiding ELRO BC3000

 BC3000_MN_V10

2. ELRO babyfoon camera BC2000 

De ELRO BC2000 babyfoon met camera wordt alleen verkocht via ELRO. Grote verschil met de BC3000 is dat deze babyfoon geen mogelijkheid heeft voor een app koppeling. De babyfoon behoort wel tot het premium segment vanwege de vele extra’s en kwaliteit van de babyfoon.

Betrouwbare verbinding met prima bereik 

Het bereik bedraagt in een open ruimte een afstand van maar liefst 300 meter. Hierdoor ben je verzekerd van een stabiele verbinding en goed bereik. In huis zal het bereik ongeveer 50 meter zijn. Naast het bereik zijn de beeld- en geluidskwaliteit van heldere kwaliteit. 

De camera heeft een antenne voor een extra stabiele verbinding met het scherm. Handig wanneer je bijvoorbeeld in de tuin gaat zitten.

Groot beeldscherm met pan/tilt camera 

De ELRO BC2000 heeft een XL Full HD scherm van maar liefst 12,7 cm. Dit is vrij groot voor een beeldbabyfoon en daarom erg lux. 

De camera beschikt over een 1080P Full HD resolutie voor een scherp beeld zodat je alles goed kunt zien in de babykamer. Wil je alles van dichtbij kunnen bekijken? Met de zoomfunctie zie je alles van dichtbij (met behoud van hoge kwaliteit). 

Een fijne extra is toch wel dat de camera op afstand te besturen is en over een pan/tilt functie beschikt. Zo kun je de camera van links naar rechts bewegen en naar boven en beneden. 

Uit te breiden met extra camera’s en scanmodus

Deze babyfoon is uit te breiden met nog 3 camera’s. De beelden worden automatisch via de scanmodus gewisseld. Dit wisselen gebeurt om de 5 seconden. Let op, de babyfoon heeft dus geen splitmodus waarbij alle camera’s op 1 beeld te zien zijn. Wil je dit wel? Bekijk dan de onze top 5 babyfoons met meerdere camera’s. 

Opname mogelijkheid BC2000 

Een andere leuke en handige mogelijkheid is dat je ook kunt opnemen middels een SD-kaart. Opnames die gemaakt zijn kunnen op de babyfoon worden opgezocht en via de monitor worden bekeken. 

VOX-modus 

Schakel de VOX-modus in om de babyfoon op geluidsarm te zetten. Zo bepaal je energie en springt het beeldscherm alleen aan wanneer er geluid wordt gedetecteerd. 

Andere fijne extra’s op de ELRO BC2000

De babyfoon heeft een heldere een heldere terugspreekfunctie, een temperatuuralarm en 8 slaapliedjes. Je kunt de slaapliedjes aan en uit te zetten via de ouderunit. De babyfoon beschikt ook over een voedingstimer. Hiermee kun je een alarm instellen die je attent maakt op de volgende voeding. 

Review ELRO BC2000 

De babyfoon is nog niet zo heel lang verkrijgbaar maar de eerste reviews zijn goed. Op bol.com ontvangst de babyfoon een score van 4,3 sterren van de 5. Lees ze hier allemaal. 

Top toestel . Heel gemakkelijk in gebruik.

Een mooi groot scherm.

Zeer makkelijk te installeren. Goede kwaliteit van beeld en hoge resolutie. Vele handige opties. Dit is een aanrader!

Waar moet je opletten bij de ELRO BC2000?

De babyfoon beschikt niet over een splitweergave bij meerdere camera’s. Wel over een scanmodus. De babyfoon heeft geen nachtlampje. Verder is een goede babyfoon met hele leuke en fijne extra’s! 

ELRO BC2000 Babyfoon Premium

ELRO BC2000 Babyfoon Premium

Op afstand bestuurbare camera
  4,3 inch beeldscherm
  Opname mogelijk middels SD-kaart

Uitbreidbaar
Scanmodus bij meerdere camera’s
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes


Iets prijzig
Geen splitscreen mogelijkheid 

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 20 juni 2024 – 00:01

ELRO babyfoon BC2000 handleiding 

De babyfoon wordt samen met een Nederlandse  handleiding geleverd in de doos. Ben je de handleiding kwijt? geen probleem. Download de gebruiksaanwijzing op je telefoon of computer. 

 

Handleiding ELRO BC2000

BC2000_MN_V1

 • Welke Elro is getest door de Consumentenbond?

  De ELRO BC3000 is door de Consumentenbond getest. De babyfoon scoort goed op de vele extra's en gebruiksgemak. Ook de verbinding van de ELRO is ruim voldoende. Minder goed wordt gescoord op de accu en bereik. 

 • Welke ELRO babyfoon heeft een app?

  De ELRO BC3000 heeft ook de mogelijkheid om de babyfoon te koppelen aan de smartphone en/of tablet. Zo heb je wereldwijd bereik met de babykamer. 

 • Is de ELRO babyfoon uit te breiden?

  Ja, zowel de ELRO BC2000 als de BC3000 is uit te breiden met totaal 4 camera's. 

 • Waarom kiezen voor een ELRO babyfoon?

  De ELRO babyfoons zijn kwalitatief goede babyfoons. Ook de vele extra's die de babyfoon te bieden heeft maakt de babyfoon erg handig voor ouders.