Top 3 beste Alecto babyfoon

Beste Alecto babyfoon

Alecto DBX 88

Beste koop
Storingsvrij
Eco-modus

Alecto DVM 200

Alecto DVM 200

Beste koop met camera
Bestuurbare camera
Splitscreen bij meerdere camera's

Babyfoon met meerdere zenders

Alecto DBX 82

3 km bereik
PMR
Analoge verbinding

Wat is de beste Alecto babyfoon?

Alecto is net als Philips en Luvion een Nederlands bedrijf, waardoor je verzekerd bent van een kwaliteitsproduct en garantie. De Alecto babyfoon behoort tot de best geteste en meest verkochte babyfoon van Nederland.

 

De Alecto babyfoon wordt zowel gemaakt met alleen geluid als met camera of met camera en app. Bij de babyfoons met alleen geluid worden zowel versies met DECT als analoog (ook PMR) aangeboden. In de babyfoons met camera wordt gebruikt gemaakt van DECT, FHSS of Wi-Fi).

 

De Alecto babyfoons vallen geregeld in de prijzen. De Consumentenbond reikt al jaren achter elkaar het predicaat beste babyfoon uit aan de Alecto DBX – 88. Ook de Alecto DVM 200 valt in de prijzen met het predicaat beste koop. 

 

Alecto heeft afgelopen jaren heel wat babyfoons uitgebracht. Welke Alecto babyfoon is het beste? En welke babyfoons vallen door gebruikers tegen? Bekijk hieronder het overzicht van de beste Alecto babyfoon. Het overzicht is gebaseerd op reviews van gebruikers.

Alecto babyfoon DVM-150 (jaar 2019)

beste alecto De allernieuwste babyfoon van Alecto is de DVM-150. Deze babyfoon is eind 2019 op de markt gebracht. De babyfoon heeft daarom nog niet heel veel reviews ontvangen. Toch wordt deze babyfoon al wel goed beoordeeld door een aantal gebruikers. De babyfoon heeft een betrouwbare en veilige digitale verbinding van max 50 meter binnenshuis. Met de VOX-modus kun je zelf het energieverbruik en het zendvermogen instellen. De babyfoon is uit breiden voor de toekomst en beschikt over een split-functie (meerdere beelden op 1 scherm). Andere functionaliteiten van deze babyfoon zijn; slaapliedjes, de terugspreekfunctie, thermometer en infrarood voor de nacht.

 

Waar moet je opletten bij deze babyfoon? De babyfoon is niet op afstand de besturen. Wel kun je de babyfoon handmatig draaien voor het beste beeld.

Alecto babyfoon DBX-88 ECO (jaar 2004)

beste Alecto babyfoonDe beste Alecto babyfoon is toch wel de Alecto DBX-88 ECO De babyfoon scoort goed in de test van de Consumentenbond met een 7,2. Ontvang al een aantal jaren op rij het predicaat ‘beste koop’. Lees er hier meer over. De babyfoon is volledig storingsvrij omdat hij werkt via DECT technologie. Met de ECO-modus kun je zelf het energieverbruik en het zendvermogen instellen. Als jij in de kamer naast de slaapkamer van je kindje bent hoeft de babyfoon tenslotte niet op het volle zendvermogen te werken. Zo bespaar je energie!

 

Het is een DECT babyfoon waardoor hij volledig storingsvrij is. Het is een zeer complete babyfoon met diverse extra’s. De gevoeligheid van de microfoon kun je zelf instellen, de babyfoon heeft een terugsteek functie en je kunt bijvoorbeeld een slaapliedje selecteren. Maar de ECO-modus (VOX-functie) wordt het beste gewaardeerd. Zo komt er geen ruis op de lijn als er geen geluid waar te nemen is. De Alecto DBX-88 ECO heeft een goede geluidskwaliteit en is door de ECO-modus erg energiezuinig.

 

Alecto babyfoon DBX – 85 ECO (jaar 2004)

Alecto DBX -85 De voorloper van de DBX-88 is de DBX- 85 ECO. Een fijne en betrouwbare babyfoon voor een leuke prijs. Het verschil in de 2 babyfoons zit voornamelijk in de extra’s. De belangrijkste functionaliteiten zijn in ieder geval aanwezig op de DBX-85 zoals de ECO-modus (VOX) en de waardevolle terugspreekfunctie. En ook de gevoeligheid van de microfoon kun je zelf instellen. Wat echter ontbreekt zijn de slaapliedjes en thermometer. Kun je dit opvangen met een leuke mobiel en losse thermometer (niet noodzakelijk)? Dan heb je aan de Alecto DBX – 85 een goede babyfoon voor een leuke prijs.

 

Alecto babyfoon DVM 200 jaar (2016)

babyfoon met cameraDe beste Alecto babyfoon met camera is de Alecto DVM 200 uit 2016. Deze betrouwbare babyfoon staat ook al geruime tijd in de top 10 beste babyfoon met camera.

Groot pluspunt van deze babyfoon met camera is dat hij op afstand te draaien is en een groot scherm heeft van maar liefst 4,3 inch (11 cm). De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200 zijn onder andere de terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten. En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een splitscreen heeft. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus. Verkrijgbaar bij o.a. de volgende online webshops:

Alecto DIVM 850 (2019, smartphone en opnamefunctie)

babyfoon met appDe allernieuwste babyfoon met app is de Alecto DIVM 850. Een complete babyfoon met opnamefunctie via de smartphone. Een hele leuke extra op de Alecto DIVM 850 is de mogelijkheid om de babyunit ook aan de smartphone (iOS en Android) te koppelen. Zo kun je overal 24/7 jullie wondertje bekijken via de App op de telefoon. Ben je thuis? Dan kun je gewoon de ouderunit gebruiken. Verder heeft deze babyfoon een pant/tilt camera en kun je ook inzoomen om alles goed van dichtbij te bekijken.

 

De terugspreekfunctie, de ECO-modus, opname mogelijkheid via smartphone en de slaapliedjes maken deze babyfoon bijna compleet. Op deze babyfoon is namelijk geen temperatuursensor aanwezig. Wordt goed beoordeeld. Lees de beoordelingen hier.

 

Alecto DIVM 770 en Alecto DIVM 550 (smartphone en opnamefunctie) 2018

Alecto DIVM 550De allernieuwste Alecto babyfoons zijn de de Alecto DIVM 770 en 550 met App mogelijkheden. Twee complete babyfoons met haarscherp beeld. Een hele leuke extra op deze Alecto’s is de mogelijkheid om de babyunit ook aan de smartphone (iOS en Android) te koppelen. Zo kun je overal 24/7 jullie wondertje bekijken via de App op de telefoon. Ben je thuis? Dan kun je gewoon de ouderunit gebruiken. Andere leuke extra is dat beide babyfoons ook middels een SD-kaart filmpjes kan maken. Verder hebben deze babyfoons bijna alles wat je als jonge ouder wensen kunt. Verschil in type? De Alecto DVM 770 heeft een scherm van 7 inch en de Alecto 550 heeft een touchscreen van 5 inch. Hierdoor is de Alecto DVM 550 goedkoper. Je betaald voor de Alecto 770 269,- en voor de DVM 550 229,-

 

Bekijk hier meer top babyfoons met app mogelijkheden.

 

Alecto babyfoon DBX-82 (jaar 2005)

Alecto Analoge babyfoon DBX-82 met LCD display

Een bijzondere onder de Alecto babyfoons; de Alecto DBX-82 babyfoon. De beste Alecto babyfoon in lange afstanden. De babyfoon overbrugt tot wel 3 kilometer door de PMR verbinding! De Alecto DBX-82 is bijzonder makkelijk te bedienen door de eenvoudige menustructuur en heldere display.

 

Daarnaast biedt de babyfoon nog veel extra’s. Het opvallendst is de ingebouwde zaklamp. In de praktijk handiger dan je misschien zou denken. De Alecto DBX-82 is ook uitermate geschikt als je een grote kinderwens hebt, want hij is uit te breiden met meerdere extra units. Het geluid komt dan binnen op de een ouderunit.

Alecto DVM 143 (uit te breiden met groothoeklens)

beste babyfoons 2018De Alecto DVM 143 is Het beeldscherm is maar liefst 11 cm groot. Je kunt op afstand inzoomen, maar niet draaien. Draaien kan dus alleen handmatig. De babyfoon beschikt over een splitscreen-modus. Hiermee kun je tot 4 beelden tegelijk bekijken bij meerdere camera’s. Met de scanfunctie switch de babyfoon iedere 7 seconden tussen de beelden.  Verder beschikt de babyfoon over allerlei handige extra’s als de terugspreekfunctie, thermometer, slaapliedjes, nachtzicht en indicator bij lege batterij. De babyfoon is geheel storingsvrij. De extra camera is dezelfde als voor de DVM 200 namelijk de Alecto DVM 201.

 

Wil je jullie baby heel goed in het zicht hebben? Dan is de Alecto DVM 143 met groothoeklens een optie. De allernieuwste van Alecto. Ook wel de Alecto Panorama genoemd. De eerste babyfoon met camera in Nederland met afneembare groothoeklens. De groothoeklens zorgt ervoor dat je extra veel zicht hebt op je kindje vanwege de beeldhoek van 170 graden. Alleen verkrijgbaar bij de Wehkamp.

 

Alecto DBX-125 ECO DECT  2018:

DECT BabyfoonDeze DECT babyfoon is een betrouwbare audio babyfoon met handige aanvullende extra’s. De babyfoon staat op nummer 6 van de beste audio babyfoon. Zo is er ook de Full Eco modus. Full Eco houdt in dat je voor de energiebesparende modus kunt kiezen. Voor een langere batterijduur en minimale straling. Verder heeft deze babyfoon een terugspreekfunctie, VOX-functie, 5 slaapliedjes, een nachtlampje en een temperatuurweergave. De ouderunit heeft een standby tijd tot maar liefst tien uur.  Het bereik van de ouderunit is vijftig meter binnenshuis en driehonderd meter buitenshuis.
Een complete DECT-babyfoon die al heel veel positieve beoordelingen heeft.

Nog meer Alecto babyfoons…

Zoals al beschreven heeft Alecto heel wat babyfoons op de markt gebracht afgelopen jaren. De hierboven genoemde babyfoons zijn de beste Alecto babyfoons. Hieronder tref je nog meer Alecto babyfoons aan die iets minder goed scoren:

Alecto DVM 320 (2018)

Alecto DVM 320 De Alecto DVM 320 is een babyfoon met camera die in april 2018 op de markt is gebracht. Groot pluspunt van deze babyfoon met camera is dat hij op afstand te draaien is.

Het scherm is 3,5 inch (normale afmeting). De babyfoon beschikt over alle extra’s. Denk aan de terugspreekfunctie, thermometer, slaapliedjes, infrarood. Het beeld is scherp en de batterij gaat lang mee. Nadeel zou de lastige bevestiging zijn bij het ophangen van de babyfoon. De prijs van de babyfoon is in vergelijking met andere babyfoons met camera vrij laag. De babyfoon wordt niet zo goed beoordeeld. Het beeld is korrelig en het geluid is matig.

Alecto DVM 700 (2017)

Beste Alecto babyfoonDe Alecto DVM-700 babyfoon krijgt goeie beoordelingen op Kieskeurig (totaal 10 beoordelingen). De babyfoon is medio 2017 op de markt gebracht. Pluspunten van deze babyfoon is het grote touchscreen van 9 cm groot. De babyfoon bedien je net als je smartphone, met tap- en swipe-bewegingen en op afstand bestuur je camera in de babykamer. Let op, de babyfoon kan alleen inzoomen. Wil je liever een babyfoon die ook kan draaien? Bekijk dan de Alecto DVM 200. De babyunit beschikt over een nachtlampje, slaapliedjes, thermometer en de onmisbare terugspreekfunctie. Een complete babyfoon. Nadeel is dat de babyfoon uit kan vallen (wat helaas kan gebeuren) en je hiervan geen melding ontvangt. Verder klaagt men over ruis als de babyfoon aanslaat.

Je hebt ook de DVM 750 babyfoon. Dit is dezelfde babyfoon maar inclusief sterrenprojector dat helpt bij het inslaap vallen van de baby. Klik hier voor meer informatie. 

Alecto Uil met of zonder camera (2017)

Beste Alecto babyfoonEen bijzondere en leuke uitvoering van een babyfoon met camera is de Alecto DVM 207. De babyunit is niet een gewoon een camera, maar een nachtuiltje. Zo past de babyfoon in iedere babykamer. De baby gaat het uiltje zeker mooi vinden. De babyfoon beschikt verder over de benodigde extra’s. Denk aan slaapliedjes, thermometer, VOX- functie en de terugspreekfunctie. En verliest de babyfoon verbinding of is de babyfoon bijna leeg? Dan ontvang je direct een melding. Wel zo fijn. De babyfoon heeft geen op afstand bestuurbare camera, wel kun je inzoomen en meerdere beelden tegelijk bekijken. Wil je graag dat de camera op afstand bedienen? Dan heeft Alecto ook nog de Alecto DVM 210 in dezelfde uitvoering, alleen iets duurder. Beide zijn uitbreidbaar met totaal 4 camera’s. Ook voor de toekomst een geschikte babyfoon.

Heb je geen behoefte aan een camera maar wil je wel graag een uiltje als babyunit? Dan is er ook nog gewoon Alecto DBX 84. Een betrouwbare DECT babyfoon met alle extra’s. Klik hier voor meer informatie.

Alecto IVM-100 smartphone babyfoon met camera

wifi babyfoonIn de Top 10 van Bol.com staat de Alecto DVC 100 Wifi babyfoon. Deze vrij simpele babyfoon wordt als voldoende beoordeeld. De installatie zou eenvoudig moeten zijn (de gebruiksaanwijzing is wat moeilijk leesbaar) en je kunt snel en veilig via je smartphone of tablet de beelden van jullie kindje bekijken.

De Alecto IVM-100 smartphone babyfoon is handmatig beweegbaar en heeft infrarood nachtzicht voor heldere beelden. Een fijne extra is de terugspreekfunctie. Ook zijn er opname mogelijkheden via snapshot en SD-kaart. Dankzij de bewegingssensor op de camera ontvang je direct een pushbericht als er een beweging is gedetecteerd. De camera is eventueel aan de wand te monteren.De prijs is vrij laag in vergelijking met andere wifi babyfoons.

De babyfoon heeft geen accu en het geluid is minder helder. Wil je echt meer kwaliteit? Ga dan voor een duurdere smartphone babyfoon als Netgear of iBaby.

Alecto babyfoon DBX-60 DECT (2015)

Alecto DBX-60De Alecto DBX-60 heeft het grootste bereik onder de Alecto babyfoons met DECT-technologie. De babyfoon is storingsvrij en heeft buiten met 1.000 meter een bijzonder groot bereik. Binnen werkt de Alecto DBX-60 tot wel 150 meter. De ideale babyfoon voor binnen en buiten.

De babyfoon is voorzien van een ouderunit die zowel op batterijen als op de netwerkvoeding aangesloten kan worden. Met de bijgeleverde riemclip is deze unit ook gemakkelijk mee te nemen. Als extra’s heeft de DBX-60 nachtverlichting, een mogelijkheid om de verbinding te controleren voor als je twijfelt of de babyfoon nog wel werkt en de microfoongevoeligheid is handmatig in te stellen.

Alecto babyfoon DVM 190 (jaar 2015)

babyfoons met camera 2015Een babyfoon met camera die heel populair is geweest is de Alecto DVM 190. In 2015 was dit een van de beste Alecto babyfoon. De babyfoon is een fijn en stevig apparaat, ook voor de toekomst. De babyfoon is namelijk uit te breiden met totaal 8 camera’s. De camera op de babyfoon beschikt over een zoomfunctie zodat je de baby rustig van dichtbij kunt bekijken. Het beeldscherm van 2,8 inch geeft mooi beeld (ook in het donker) en het geluid is helder. De babyfoon beschikt over een terugspreekfunctie zodat je jouw baby sussende woordjes kan toespreken als het even wakker is. En de met slaapliedjes valt de kleine rustig in slaap.

De Alecto smartphone babyfoon DIVM 100 (2017)

babyfoons 2017Een van de nieuwste smartphone babyfoons is de Alecto DIVM 100. Deze babyfoon met camera is medio 2017 op de markt gebracht. Het bijzondere aan deze Alecto babyfoon is dat deze uit 2 onderdelen bestaat te weten; het audio gedeelte (het geluid) en het videogedeelte (de camera met wi-fi). Deze onderdelen zijn zowel samen als los te gebruiken. Ben je bijvoorbeeld thuis en wil je je smartphone niet gebruiken? Dan kun je ervoor kiezen alleen het audio gedeelte aan te zetten. Ben je bij de buurtjes en wil je een oogje in het zeil houden? Dan kun je de camera met wi-fi aanzetten. Een handige combinatie dus! De app is gratis te downloaden.

Verder heeft deze babyfoon met camera uit 2017 handige extra’s als slaapliedjes, zoomfunctie, terugspreekfunctie, thermometer en beeldactivering. Opvallendste vinden wij vooral de prijs van deze babyfoon met camera, die is namelijk vrij laag. Babyfoon is momenteel niet verkrijgbaar.

Alecto DVM 350 (jaar 2016)

beste babyfoons met camera 2015Een wat goedkopere babyfoon met camera van Alecto is de DVM 350. Een goedkopere variant van de Alecto DVM 190.  In vergelijking met de DVM 190 kunnen op deze babyfoon geen extra camera’s aangesloten worden, maar verder zijn alle extra’s aanwezig. Daarnaast beschikt de babyfoon over groot beeldscherm van 4,3 inch! Deze babyfoon met camera heeft verder de belangrijkste extra’s als de terugspreekfunctie, slaapliedjes, thermometer en nachtzicht. Door de microfoongevoeligheid aan te passen stel je in hoe snel de babyfoon een signaal geeft als er iets in de kamer van je kind aan de hand is. Daarbij kun je het volumeniveau op de ouderunit regelen en, dankzij de geluidsniveaulampjes, zelfs helemaal uitschakelen.  De Alecto DVM-350 is een 100% storingsvrije beeldbabyfoon. Prima kwaliteit en prijs verhouding.

Alecto smartphone babyfoon IVM 200 (2015)

Alecto IVM 200De Alecto IVM 200 smartphone babyfoon met wereldwijd bereik. Zo kun je jouw baby waar ook ter wereld bewonderen, terwijl de kleine heerlijk in zijn eigen bedje ligt. Maar ook gewoon bij oma en opa als jullie lekker uit eten zijn bijvoorbeeld.

Op de Alecto IVM 200 zijn leuke en handige extra’s te vinden. Zo meet de babyfoon de temperatuur in de babykamer, beschikt het over een zacht (instelbaar naar kleur) nachtlampje en kun je slaapliedjes vanaf je smartphone en of tablet afspelen.

Maar het allerbelangrijkste is dat de camera ook geluid decteert en je dus direct via de smartphone kan kijken hoe de situatie in de babykamer is. En is de baby plotseling gedraaid en uit beeld verdwenen? De camera is met de app te besturen! En met de terugspreekfunctie kan je de baby geruststellen zodat hij of zij weer lekker verder kan slapen.

Alecto babyfoon DVM-240 (jaar 2013)

Alecto DVM 240De Alecto DVM-240 is een van de betere babyfoons onder de Alecto babyfoon met camera uit 2013. De camera van de Alecto DVM-240 geeft haarscherp beeld (2,4 inch), zelfs ‘s nachts.

Met de terugspreek- en VOX functie wordt de Alecto een complete babyfoon. Het bereik is voldoende en mocht je toch met de ouderunit te ver weg lopen van de baby, de DVM-240 geeft direct een waarschuwing. Wel zo veilig.

Alecto babyfoon DVM 260+  (jaar 2014)

Alecto dVM 260De Alecto DVM 260+ is de complete babyfoon met extra’s functies waar je als ouders ook echt iets aan hebt. Het beeldscherm is 4,3 inch! De baby is dus luid en duidelijk in beeld. Ook in het donker. Om de baby gerust te stellen beschikt de Alecto DVM 260+ over slaapliedjes waarmee je baby rustig in slaap kan vallen. De thermometer laat preceis zien hoe warm het is in de babykamer en om de baby met jouw vertrouwde stem gerust te stellen is daar de terugspreekfunctie. Beschikt ook over VOX-functie: De babyfoon springt alleen aan als er geluid waargenomen wordt. Een babyfoon van deze tijd met handige hulpmiddelen.

Alecto babyfoon DBX 62 (2016)

babyfoon met sterrenprojectieOok Alecto heeft een babyfoon met sterrenprojectie ontwikkeld; de Alecto DBX-62. Sinds juli 2015 te koop. Ook met de vrolijke kleurtjes waar je baby verwonderlijk naar zult gaan kijken.

De ouderunit is voorzien van een mooi touchscreen waarmee je de projector aan kan en uit kan zetten. Naast de licht projector heeft de babyfoon nog meer handige extra’s die je als ouders zeker gaat waarderen. Zo zit er een voedingstimer op waarmee je instelt wanneer het tijd is voor volgende voedingen. En wil je graag een slaapliedje afspelen? Dan heb je keuze uit wel 6 slaapliedjes. Daarnaast is ook de terugspreekfunctie aanwezig. De babyfoon beschikt over een optische weergave zodat je ook kunt zien dat de baby huilt (babyfoont toont een huilend baby gezichtje). Dit kan handig zijn als de ouderunit in een drukke ruimte staat en je de unit niet goed kunt horen. De Alecto DBX-62 heeft een bereik van 800 meter en is 100% storingsvrij door de DECT-technologie.

Alecto babyfoon DBX 111 (2016)

Alecto DBX 111De Alecto DBX 111 bestaat uit een gecodeerd signaal, ook wel DECT genoemd. Dit betekent niet alleen dat de verbinding 100% storingsvrij is, maar ook volledig veilig. Geen hackers op de lijn en/of andere kindjes uit de buurt. Daarnaast kiest de babyfoon automatisch een kanaal zodat er altijd een constante geluidskwaliteit is. En valt de verbinding toch weg? Of is de batterij leeg? Dan ontvang je direct een waarschuwing. Wel zo fijn. De babyfoon heeft een bereik van 300 meter en 50 meter binnen. Voldoende dus! Ook beschikt de babyfoon over een ECO-modus. Een fijne extra op Alecto DBX 111 is de terugspreekfunctie. Niets is fijner voor de baby om een betrouwbare stem te horen die sussende woordjes kan toespreken. Bekijk hier een hilarisch filmpje van een moeder die haar baby’s toespreekt via de babyfoon. Een andere fijne extra van Alecto DBX 111 is de thermometer op de babyfoon. Zo weet je precies of de baby het niet te koud of te warm heeft. Wil je liever een groot bereik? Bekijk dan de Alecto DBX-62 met sterrenprojector.