babyfoon met camera

Welke babyfoon met camera?

De babyfoon met camera groeit in popularitijd. Voor veel ouders geeft een babyfoon met camera meer rust en gemak. Met de camera weet je namelijk precies wat er in de babykamer gebeurt. Zelfs s’nachts is de baby door middel van LED-lampjes te zien op het beeldscherm. Veel babyfoons met camera’s zijn uit te breiden met extra’s als een nachtlampje en slaapliedjes. Welke babyfoon met camera is voor jullie (toekomstige) gezin het meest geschikt?

Soorten babyfoons met camera

Er zijn verschillende soorten babyfoons met beeld in de markt. De meestgangbare babyfoon is momenteel de babyfoon met camera bestaande uit een ouderunit (het beeldscherm) en de camera als babyunit.

Maar wat tegenwoordig steeds meer gebruikt wordt, zijn de  babyfoons die je kan koppelen aan je smartphone/tablet, ook wel de smartphone babyfoons genaamd of de internetbabyfoons. De smartphone/tablet fungeert dan als de ouderunit.

Voordelen van de babyfoon met camera

  • Naast dat je je kindje kunt horen, is je baby dus ook te zien
  • De mogelijkheid van meerdere camara’s waardoor je dus vanuit alle hoeken naar je baby kan kijken
  • Betrouwbare verbinding
  • Filmmogelijkheid

In vergelijking met de eenvoudige babyfoons is de beeldbabyfoon twee maal zo duur en heeft het minder groot bereik. Daarnaast worden veel ouders teleurgesteld in de beeldkwaliteit. Deze is namelijk niet zo helder als dat je gewend bent van bijvoorbeeld de televisie. Toch komen steeds meer fabrikanten op te markt met HD-camera’s. De nieuwe modellen babyfoons hebben daarom helder beeld. Wat ook steeds vaker aangeboden wordt bij de babyfoon met camera is de optie om je smartphone/tablet te koppelen via de gratis te downloaden app. Zo kun je jouw baby overal ter wereld bewonderen.

soort babyfoonBekijk de beste babyfoons met camera 2016/2017

 

 

 

Voordelen van de smartphone babyfoon 

  • Goedkoper. De smartphone is dus de ouderunit en deze hoef je niet meer aan te schaffen en dit zou iets moeten schelen in de kosten.
  • Afhankelijk van de soort internetverbinding, is je bereik onbeperkt. Handig voor als je in de tuin zit of bij de buurtjes op bezoek bent.

Waar je op moet letten met de smartphones babyfoon is de kwaliteit van de internetverbinding. Valt de verbinding geregeld weg dan valt ook de babyfoon uit. Bedenk dat de batterij snel leeg raakt van je smartphone. Daarnaast wordt er gewaarschuwd voor hackers. Smartphone babyfoons krijgen steeds meer mogelijkheden. Fabrikanten houden ook steeds meer rekening met dat de ouder-unit (de smartphone) gewoon nog kan blijven fungeren als de babyfoon aanstaat. Je kunt dus gewoon nog whatsappen, bellen, etc.
soort babyfoon

Bekijk de beste smartphone babyfoons

Babyfoon Apps

Ben je in het bezit van 2 of meer smartphones en/of tablets? Dan zou je voor een Babyfoon App kunnen kiezen. Je kunt er 1 gebruiken als ouderunit en 1 als babyunit. Let wel op dat je dus de smartphone/tablet even niet meer kan gebruiken voor andere dingen. Biedt vooral uitkomst als je baby spontaan ergens anders slaapt en jullie hebben de babyfoon niet bij jullie (wat logisch is). Er wordt gewaarschuwd voor elektrosmog en smartphones. Lees hier meer.

Bekijk het aanbod