Top 10 babyfoons

Zoals je wellicht al gemerkt hebt; er zijn tal van soorten babyfoons verkrijgbaar op de babyfoonmarkt. Maar wat is de beste babyfoon voor jullie (toekomstige) gezin? De keuze van de babyfoon hangt vooral af van jullie wensen en eisen. Voor de één is dat een babyfoon met camera en voor de ander een stralingsvrije babyfoon zonder camera. Laat je vooral eerst informeren eer je tot koop van de babyfoon overgaat.

Om je toch een richtlijn te geven hebben wij een top 10 babyfoons gemaakt. De Top 10 is samengesteld op basis van goede reviews, prijs en kwaliteit.  Alle soorten babyfoons komen voorbij.

BabyfoonBijzonderPrijs
1. Luvion Essentiel BabyfoonZoomfunctie op camera
Best gewaardeerd bij Bol.com en Coolblue
€ 149
2. Philips Avent SCD726Storingsvrij
Best getest audioTop 10 babyfoons
€ 119
3. Alecto DVM 200Afstand bestuurbare camera
Beste koop beste koop babyfoon
€ 189
4. Alecto DBX-88
Beste koop audio
Storingsvrij
Beste koop beste koop audio babyfoon
€ 63
5. Luvion Prestige TouchOpnamefunctie
Best getest met camera Top 10 babyfoons
€ 249
6. Philips AVENT SCD560Storingsvrij
Beste koop audio beste koop babyfoon
€ 79
7. Luvion Grand Elite 3 ConnectWereldwijd video kijken door App
€ 259
8. Alecto DBX-82 Ver bereik van 3 km € 39
9. Elro BC3000Wereldwijd video kijken door App
Goede prijs/kwaliteit
€ 199
10. Alecto DVM-75Goede prijs/kwaliteit€ 99

Top 10 babyfoons:

1 . Luvion Essential babyfoon

Luvion_essential_consumentenbondDe best verkochte Luvion is de Luvion Essential. De Luvion Essential is een babyfoon met camera met een goede prijs/kwaliteit verhouding. De Luvion Essential babyfoon heeft de Ouders van Nu award ontvangen. Ook is de babyfoon bij Kek Mama ‘Best uit Test’  Deze Luvion Essential heeft al meer dan duizend(!) reviews ontvangen op Bol.com met een gemiddelde waardering van 4,4 uit 5 sterren.

Het kleuren beeldscherm is 8,5 cm groot en de witte babyfoon heeft voldoende extra’s. Denk aan de thermometer, de batterij-indicator, terugspreekfunctie, nachtzicht en visuele geluidsindicatie zijn allemaal aanwezig op de Luvion Essential. Je kunt zelfs inzomen op je kleintje zodat je alles van heel dichtbij kunt bewonderen. Op deze babyfoon van Luvion kan je extra camera’s aansluiten voor broertjes of zusjes.

Ga jij voor design? Ga dan voor de Luvion Essential Limited Edition. Deze speciale uitvoering heeft een wooden print en dat geeft een hele mooie natuurlijke look & feel.  Of liever toch zwart? Dan kun je voor de zwarte uitvoering gaan.

Lees hier meer over beschikbaarheid en prijs.

Wil je liever een draaibare camera? Kies dan de Luvion Essential Plus. Grote pluspunt van deze nieuwe uitvoering is dat de camera op afstand te besturen is. De zogenaamde pan & tilt camera. Ook de batterij gaat langer mee. Lees hier alle verbeterpunten en verschillen. Deze babyfoon is door de consumentenbond in December 2020 dan ook als beste getest. Lees hier alle verbeterpunten en verschillen.

[nx_column] Camera met zoomfunctie
Uitbreidbaar
Werkt ook op batterijen
 Essentiële extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes[/nx_column]

Camera niet op afstand te draaien
Beperkte accuduur
Geen mogelijkheid tot video en foto

 

 

beste babyfoonTotaal zijn 4 babyfoons van Philips Avent als beste uit de test gekomen met een 7,8. Deze 4 babyfoons zijn bijna zo goed als gelijk aan elkaar, maar verschillen in wat extra functies en prijs. Alle uitvoeringen beschikken over een eco modus, een terugspreekfunctie, thermometer en een nachtlampje. De DECT verbinding zorgt ervoor dat de babyfoons 100% storingsvrij zijn.

Het verschil tussen de babyfoons zit vooral in het wel of niet hebben van een laadstation, de nachtmodus en de kleur van de babyfoon. Lees hier meer over de verschillen de test van de Consumentenbond.

De beste babyfoon van de 4 vinden wij de SCD 723. Deze babyfoon heeft een laadstation en een nachtmodus. Het laadstation is een acculader waar je de accu van de babyfoon mee oplaadt wanneer deze leeg is. Je klikt de babyfoon zo heel gemakkelijk in de oplader. Ontvangt al veel goede beoordelingen van ouders.
De 721/26 is hetzelfde overigens, alleen is de kleur lichtblauw.

[nx_column] Storingsvrij en kraakhelder geluid door DECT
Beste uit de test Consumentenbond
Extra’s als een terugspreekfunctie, ECO-functie, slaapliedjes, nachtlampje[/nx_column]

Geen camera
Niet uitbreidbaar
Prijzig

 

3. Alecto DVM 200 babyfoon

babyfoon met cameraEen betrouwbare babyfoon met camera is de Alecto DVM 200 uit 2016. Groot pluspunt van deze babyfoon met camera is dat hij op afstand te draaien is en een groot scherm heeft van maar liefst 11 cm. De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200 zijn onder andere de terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten. En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een splitscreen heeft. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus.

[nx_column] Op afstand bestuurbare camera
Uitbreidbaar
Splitscreen bij meerdere camera’s
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes[/nx_column]

Iets prijzig
Beperkte accuduur
Geen mogelijkheid tot video en foto

 

4. Alecto DBX-88 ECO babyfoon

Alecto DBX 88
De Alecto DBX-88 ECO is door de Consumentenbond met een 7,2 goed bevonden en heeft het predicaat beste koop ontvangen. De Alecto DBX-88 ECO Babyfoon is erg gebruiksvriendelijk en beschikt over veel handige opties. De babyfoon is volledig storingsvrij omdat hij werkt met de DECT technologie. Met de ECO-modus kun je zelf het energieverbruik en het zendvermogen instellen. Als jij in de kamer naast de slaapkamer van je kindje bent hoeft de babyfoon tenslotte niet op het volle zendvermogen te werken. Zo bespaar je energie!

[nx_column] Storingsvrij en kraakhelder geluid door DECT
Beste koop
Extra’s als een terugspreekfunctie, nachtlampje, ECO modus en slaapliedjes[/nx_column]

Geen camera
Niet uitbreidbaar

 

Alecto DBX- 85 ECO

Alecto DBX -85De voorloper van de DBX-88 is de DBX- 85 ECO. Een fijne en betrouwbare babyfoon voor een leuke prijs. Het verschil in de 2 babyfoons zit voornamelijk in de extra’s. De belangrijkste functionaliteiten zijn in ieder geval aanwezig op de DBX-85 zoals de ECO-modus en de waardevolle terugspreekfunctie. Wat echter ontbreekt zijn de slaapliedjes en thermometer. Kun je dit opvangen met een leuke mobiel en losse thermometer (niet noodzakelijk)? Dan heb je aan de Alecto DBX – 85 een goede babyfoon voor een leuke prijs. Bekijk de video review van deze babyfoon op de video review pagina.

[nx_column] Storingsvrij en kraakhelder geluid door DECT
Goede prijs-kwaliteitverhouding
Extra’s als een terugspreekfunctie en ECO-functie.[/nx_column]

Geen camera
Niet uitbreidbaar

 

5. Philips Avent SCD560 babyfoon

beste koop SCD 560Deze babyfoon heeft 5 jaar op rij het predicaat ‘beste babyfoon’ uitgereikt gekregen van de Consumentenbond. Afgelopen december 2018 is deze babyfoon met komst van de nieuwe Philips modellen van zijn troon gestoten en draagt nu het predicaat ‘beste koop’ gezien de goede prijs-kwaliteitsverhouding.

De Philips Avent SCD560 biedt door de DECT verbinding een helder geluid zonder storing. Zo hoor je ieder geluidje van de baby helder. Een bijzondere functie van de babyfoon is de kalmerende werking van het nachtlampje en de 5 slaapliedjes voor de baby. Je baby valt zo heerlijk rustig in slaap.

Is je baby onrustig en zou je iets willen zeggen zonder naar de babykamer te hoeven lopen? Dan kan dit met de terugspreekfunctie. Ook heel fijn is de temperatuurmeter. Zo weet je precies hoe warm het is in de babykamer. Wil je alle ins and outs zien van de Philips Avent SCD560? Bekijk dan hier de video review. 

[nx_column] Storingsvrij en kraakhelder geluid door DECT
Beste koop
Extra’s als een terugspreekfunctie, nachtlampje, vox-functie en slaapliedjes[/nx_column]

Geen camera
Niet uitbreidbaar

 

6. Luvion Prestige Touch

beste babyfoonMet de Luvion Prestige Touch heb je met het kleurenscherm (van maar liefst 7 inch!) de baby goed in beeld. Het formaat is te vergelijken met die van een Tablet. De babyfoon is door de consumentenbond in juni 2020 opnieuw uitgeroepen tot beste babyfoon in de categorie babyfoon met beeld en geluid. De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s. Alle camera’s zijn te bedienen in het eenvoudige touch menu. Vandaar de naam ‘touch’. Verder beschikt de babyfoon over handige functionaliteiten als een thermometer, slaapmelodietjes, buitenbereik indicatoren en een terugspreekfunctie. En door de DECT-verbinding is de verbinding geheel storingsvrij. Babyfoon is wel wat prijzig ten opzichte van de andere babyfoons. Daarnaast is de accu snel leeg en werkt hij niet op batterijen.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan hier ons uitgebreide verslag over de verschillende Luvion babyfoons met camera.

[nx_column]  Op afstand bestuurbare camera
 Best getest 2019 Consumentenbond
Opname mogelijkheid SD-kaart
 Uitbreidbaar
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes[/nx_column]

Iets prijzig
Beperkte accuduur

 

7. Luvion Grand Elite 3 Connect (met app)

Luvion Grand Elite 3De allernieuwste Luvion babyfoon is de Luvion Grand Elite 3 Connect. Een complete babyfoon met app van dit moment. Lees hier de beoordelingen. Deze nieuwe Luvion onderscheidt zich van andere beeldbabyfoons met app omdat je altijd bereik hebt door het gebruik van LLHR Technologie. De meegeleverde ouderunit met touchscreen beschikt namelijk over storingsvrije digitale verbinding tot ongeveer 300 meter (binnenshuis 50-100 meter).

Jullie kindje is niet alleen vanuit huis te volgen op de ouderunit, maar ook via 3G/4G op de smartphone of tablet, waar ook ter wereld. De App is zowel los als samen met de ouderunit te gebruiken. Je kunt ook de mooiste momenten vastleggen op foto en video. De camera heeft een op een afstand bestuurbare pan/tilt camera en zoomfunctie.

Verder heeft deze babyfoon alle extra’s: terugspreekfunctie (ook op de App), nachtzicht, temperatuurmeter, slaapliedjes, VOX-functie, grotere accu en een mooi design. Deze babyfoon stelt je niet teleur. Lees hier ons uitgebreide verslag over de Luvion Grand Elite Connect.

Sinds kort is er ook de Luvion Grand Elite 3 PLUS verkrijgbaar. Verschil met de originele babyfoon is dat deze uit te breiden is met meerdere camera’s. Alleen verkrijgbaar bij Babypark.

[nx_column] Ouderunit en App
 Mogelijkheid tot opname en foto’s
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Luvion Grand Elite 3 Plus is uitbreidbaar[/nx_column]

Goed werkende wifi voor gebruik App
Touchscreen is minder gevoelig als bijv. telefoon of tablet
Niet uit te breiden met meerdere camera’s

 

8. Alecto DBX-82 babyfoon

Alecto DBX-82 PMR babyfoon met groot bereikEen populaire en betrouwbare PMR-babyfoon is de Alecto DBX-92. Met deze babyfoon kun je met een gerust hart de hond uit laten. Het bereik van deze babyfoon is namelijk 3 kilometer! De babyfoon is heel eenvoudig te bedienen en beschikt over achtergrondverlichting, geluidsactivering en een zaklamp. Wel zo handig als je het donker loopt.

Lees er hier meer over de verschillen van deze babyfoons met groot bereik. 

[nx_column] Bereik van 3 km!
Geluidsactivering (VOX)
Uit te breiden met meer baby units[/nx_column]

Geen camera
Iets storing bij dichtbevolkte omgeving
  Weinig extra’s als een terugspreekfunctie of slaapliedjes

 


9. ELRO BC3000 Baby Monitor Royale (met app)

babyfoon met app Een vrij nieuwe babyfoon met app en ouderunit is de ELRO BC3000. De ELRO BC3000 wordt geleverd met een XL touchscreen van 12,7 cm. Hiernaast is het ook mogelijk om je baby in de gaten te houden via de ELRO Babycam app wanneer je buiten de deur bent.

De camera beschikt over een HD resolutie en over een pan/tilt functie. Dit houdt in dat je de camera kunt bewegen en sturen met de ouderunit of de app. De camera heeft een normale digitale verbinding van 100 meter met de ouderunit en een wifi verbinding met de App. Heb je geen wifi? Dan kun je wel gewoon de ouderunit gebruiken in huis.

Verder beschikt de babyfoon slaapliedjes, terugspreekfunctie, voedingsnotificatie, laadstation, nachtzicht, temperatuurmeter en VOX-functie. De babyfoon is overigens ook uit te breiden met extra camera’s. Handig voor in de toekomst.

De ELRO Babycam app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App store. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé.

Deze babyfoon is vrij nieuw maar ontvangt al goede beoordelingen op Bol.com. Sinds kort ook verkrijgbaar bij Amazone.nl (vaak goedkoper). Klik hier voor de actuele prijs.

[nx_column] Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
 Screenshots maken de met app
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Babyfoon is uitbreidbaar
Goede prijs/ kwaliteit[/nx_column]

Goed werkende wifi voor gebruik App
Geen mogelijkheid tot opname

 

 

10. Alecto DVM-75

Alecto DVM 75De Alecto DVM-75 babyfoon beschikt over de goede basis functionaliteiten voor een zeer scherpe prijs. Bijkomend voordeel is dat Alecto DVM heel makkelijk in gebruik is en uit te breiden is met meerdere camera’s.

De babyfoon beschikt over een goede storingsvrije verbinding (FHSS). Het geluid is helder en op het verlichte LCD-display van 2,4 inch is alles redelijk te volgen in de babykamer. Door de infrarood LED-lampjes is de baby ook in het donker te bewonderen. Een belangrijke extra is de indicator wanneer de batterij bijna leeg is en wanneer je geen bereik hebt. Zo wordt je altijd gewaarschuwd. Verder is de terugspreekfunctie aanwezig en kun je met de camera inzoomen. Het bereik is 300 meter buitenshuis (open veld) en 50 meter binnenshuis. Een fijne compacte babyfoon voor een mooie prijs. Krijgt goede beoordelingen.

[nx_column] Zoomfunctue
Uitbreidbaar met meerdere camera’s
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer
Goede prijs / kwaliteitverhouding[/nx_column]

 Camera niet op afstand te draaien
Klein beeldscherm
Geen mogelijkheid tot video en foto