Analoge babyfoons, bekijk onze top 5

Een analoge babyfoon verstuurt met de babyunit het geluidssignaal (uit de babykamer) via elektromagnetische golven naar de ouderunit. Dezelfde soort verbinding als de bijvoorbeeld de radio of de walky talkys.

Eigenschappen analoge babyfoon:

  • Stralingsarm. Het signaal van een analoge babyfoon is dus hoegenaamd niet schadelijk. Lees hier meer over straling.
  • Kans op storing. Bij veel analoge babyfoons moet zelf het kanaal ingesteld worden op zender en ontvanger. Hierdoor heb je kans op ruis of storing. Zoals bijvoorbeeld het horen huilen van de baby van de boven- en/of onderburen.  Daarnaast geven andere huishoudelijke apparaten ook storing op de lijn. Denk aan de magnetron. Hoe meer kanalen de babyfoon heeft, hoe sneller je een stroringsvrij kanaal vindt.
  • De prijs is ten opzichte van babyfoons met camera goedkoper
  • Het bereik is groter dan babyfoons met camera.

De analoge babyfoon is uit te breiden met PMR. Dat inhoud dat de analoge babyfoon een extra groot bereik- tot wel 3 kilometer- heeft. Analoge babyfoons behoort tot de groep van babyfoons met alleen geluid. Sinds kort bestaat er ook een analoge babyfoon met camera.

Wij hebben een top 5 gemaakt van de beste analoge babyfoons. Hieronder onze selectie:

1. Alecto DBX-92 analoge babyfoon

Alecto DBX-82De Alecto DBX-92 babyfoon is een kei in lange afstanden. De analoge babyfoon overbrugt tot wel 3 kilometer door de PMR verbinding. De Alecto DBX-92 is bijzonder makkelijk te bedienen door de eenvoudige menustructuur en de heldere display.

Daarnaast biedt de analoge babyfoon nog handige extra’s. Het opvallendst is de ingebouwde zaklamp. In de praktijk handiger dan je misschien zou denken. De Alecto DBX-92 is ook uitermate geschikt als er meerdere kindjes in huis zijn, want de babyfoon is uit te breiden met meerdere extra units. Het geluid komt dan binnen op de een ouderunit. Deze PMR babyfoon beschikt ook over een geluidsactivering. Geluidsactivering zorgt ervoor dat de babyfoon alleen aanslaat als er ook daadwerkelijk geluid wordt gedetecteerd. Deze babyfoon wordt veel gebruikt op kinderopvangcentra De voorloper van deze babyfoon is de Alecto DBX-82. 

2. Babymoov Simply Care 

analoge babyfoon Met deze Belgische Simply Care babyfoon van Babymoov kan je de babykamer stralingsvrij in de gaten houden zonder je de slaap van je baby hoeft te verstoren! De eenvoud van de Simply Care babyfoon is ideaal voor alle ouders die van eenvoud houden,.

De babyfoon beschikt over gebruiksgemak, 2 ontvangstkanalen, 2 alarmen (audio en visueel) en een energiebesparende modus. Het bereik van deze babyfoon 300 meter. In huis is dit ongeveer 50-100 meter. Deze analoge babyfoon heeft een instelbaar volume, VOX-functie en werkt op netstroom en op batterijen.  

 

 

3. Beurer BY 84 analoge babyfoon

Beurer babyfoonsDe Beurer BY 84 is een analoge babyfoon en is in 2014 op de markt gebracht. Door de analoge verbinding is de babyfoon stralingsarm.
De babyfoon beschikt over een ECO-modus. Dit zorgt ervoor dat de babyfoon minder energie verbruikt als de baby lekker slaapt en geen geluidjes maakt. Het leuke aan de Beurer BY 84 zijn de afgebeelde baby-emoties op het scherm; slapend, wakker of huilend. Erg handig als je bijvoorbeeld in een drukke ruimte zit en je de babyfoon niet goed kunt horen.

De babyfoon heeft 16 tonen en 2 selecteerbare kanalen voor een minimale storing Daarnaast heeft de babyfoon een bereik van maximaal 800 meter. En verlies je contact met de babyunit? Dan ontvang je direct een melding. Handige riemclip en wandhouder worden meegeleverd.

 

4. Reer NEO 200 stralingsarme babyfoon

beste babyfoon zonder cameraBabyfoon NEO 200 van het merk Reer (bekend van de goedkope babyfoons) is een moderne, praktische en goedkope babyfoon. De babyfoon is analoog. Er kan dus wat storting op de lijn zitten. De babyfoon heeft een bereik tot 150 meter en beschikt over een paar kanalen. De babyfoon activeert bij geluid en bespaart hiermee energie. Verder zijn er weinig extra’s op deze babyfoon maar dat maakt hem wel goedkoop! Wordt geleverd met een gratis nachtlampje

Bekijk de Reer NEO 200 bij bol.com

 

 

5. De Babymoov babyfoon met camera 0% straling (niet meer verkrijgbaar)

stralingsvrije babyfoon met cameraGezien de vraag naar een stralingsarme babyfoon met camera steeds meer toeneemt, heeft Babymoov een smartphone babyfoon met camera op de markt gebracht waarbij de babykamer stralingsvrij blijft. De stralingsvrije Babymoov bestaat uit een losse camera, 2 adapters en de app die gedownload dient te worden op de smartphone en/of tablet. De smartphone is dus de ouderunit waarop jullie baby in beeld is. De babykamer is vrij van straling door de analoge verbinding tussen de 2 meegeleverde adapters.

Vereiste is wel de wi-fi (in de woonkamer) die voor de verbinding tussen de smartphone en de adapter zorgt. Bekijk hier het plaatje dat het technische verhaal goed samenvat en het in 1 oogopslag duidelijk maakt.

De stralingsvrije Babymoov heeft vele extra’s ten opzichte van een ‘normale’ analoge babyfoon. Denk onder aan een terugspreekfunctie, slaapliedjes en filmopname.

Helaas is deze babyfoon niet meer verkrijgbaar.