fbpx

Welke babyfoon bij nieuwbouw?

babyfoon nieuwbouw

Bij nieuwbouw heb je te maken met goede isolatie en betonnen muren met veel staal. Deze nieuwbouw zorgt voor minder geluidsoverlast en scheelt je in de stookkosten. Echter veroorzaakt deze constructie ook voor minder bereik als het gaat om wifi en 4G/5G en andere soorten verbindingen. Zo wordt helaas ook de verbinding van de babyfoon bij een nieuwbouwhuis verstoord.

Bereik van de babyfoon bij nieuwbouw

Het bereik van de babyfoon is niet alleen afhankelijk van jullie nieuwbouw huis, ook de soort verbinding heeft invloed op het bereik van de babyfoon.

Wifi – verbinding babyfoon en nieuwbouw

Is de wifi-verbinding in jullie huis niet al te best? Kies dan geen wifi-babyfoon. Je hebt namelijk goed werkende wifi nodig op de babykamer om gebruik te maken van de app en ouderunit. Gaat je voorkeur toch uit naar een wifi babyfoon? Een wi-fi versterker kan voor een nog betere verbinding zorgen. Heb je wel goed werkende wifi dan is een wifi-babyfoon of babyfoon met App wel aan te raden. 

babyfoon nieuwbouw

Digitale verbinding babyfoon en nieuwbouw

Babyfoons met een digitale verbindingen doen het beter in nieuwbouw huizen. Vooral de DECT babyfoons. Zo is het bereik van een goede DECT babyfoon 100 tot 300 meter. In een nieuwbouw huis zal dit ongeveer 50 meter binnenshuis zijn. 

Dit geldt iets minder voor videobabyfoons met een digitale transmissie zoals FHSS. Deze babyfoons werken op een 2,4Ghz band waarop ook allerlei wifi apparatuur wordt verbonden. In een nieuwbouw huis zal dit bereik ongeveer 50 meter binnenshuis zijn. Plaats de antenne van de babyfoon goed ophoog, dit levert betere verbinding op. Lees hier meer over hoe je het signaal kunt vergroten van de digitale beeldbabyfoon.

PMR- verbinding babyfoon en nieuwbouw

Een babyfoon met groot bereik wordt ook wel een PMR-babyfoon genoemd. PMR staat voor Personal Mobile Radio. Een PMR babyfoon werkt via radiotransmissie en heeft een groot bereik tot wel 3 kilometer. PMR-babyfoons zijn vaak ook uit te breiden met extra babyunits en worden vaak in kinderdagverblijven gebruikt. De verbinding kan echter wel iets storing hebben, maar is zeker te vertrouwen. Ander nadeel is dat een PMR-babyfoon geen camera heeft. Een betrouwbare PMR babyfoon is de Alecto DBX-80.

Elektrosmog in huis?

Magnetron, de Sonos, jouw mobiele telefoon, de televisie.. met zoveel apparaten in huis kun je last krijgen van verstoringen. Ook wel elektrosmog genoemd. Digitale beeld babyfoons die op dezelfde frequentie werken hebben hier helaas ook onder te lijden. Wifi babyfoons kunnen er ook last van hebben wanneer er te veel apparaten op het wifi netwerk zijn aangesloten.