babyfoon nieuwbouw

Bij nieuwbouw heb je te maken met goede isolatie en betonnen muren met veel staal. Deze nieuwbouw zorgt voor minder geluidsoverlast en scheelt je in de stookkosten. Echter veroorzaakt deze constructie ook voor minder bereik als het gaat om wifi en 3/4G en andere soorten verbindingen. Zo wordt helaas ook de verbinding van de babyfoon bij een nieuwbouwhuis verstoord.

Bereik van de babyfoon bij nieuwbouw

Het bereik van de babyfoon is niet alleen afhankelijk van jullie nieuwbouw huis, ook de soort verbinding heeft invloed op het bereik van de babyfoon.

Wifi – verbinding babyfoon en nieuwbouw

Is de wifi-verbinding in jullie huis niet al te best? Kies dan geen wifi-babyfoon. Je hebt namelijk goed werkende wifi nodig op de babykamer om gebruik te maken van de app en ouderunit. Gaat je voorkeur toch uit naar een wifi babyfoon? Een wi-fi versterker kan voor een nog betere verbinding zorgen. Heb je overigens wel goed werkende wifi dan is een wifi-babyfoon of babyfoon met App wel aan te raden. Verwacht echter niet dat je in de tuin of bij de buren nog bereik hebt.

babyfoon nieuwbouw

Digitale verbinding babyfoon en nieuwbouw

Babyfoons met een digitale verbindingen doen het beter in nieuwbouw huizen. Zo is het bereik van een goede DECT babyfoon 100 tot 300 meter. In een nieuwbouw huis zal dit ongeveer 50 meter binnenshuis zijn. Dit geldt ook voor babyfoons met een digitale transmissie. Ook deze verbinding heeft een verminderde kans op storing en heeft een bereik van max. 200 meter in huis. In een nieuwbouw huis zal dit bereik ongeveer 50 meter binnenshuis zijn. Plaats de antenne van de babyfoon goed ophoog, dit levert betere verbinding op.

Bekijk de beste babyfoons met digitale verbinding in onze top 8.

PMR- verbinding babyfoon en nieuwbouw

Een babyfoon met groot bereik wordt ook wel een PMR-babyfoon genoemd. PMR staat voor Personal Mobile Radio. Een PMR babyfoon werkt via radiotransmissie en heeft een groot bereik tot wel 3 kilometer. PMR-babyfoons zijn vaak ook uit te breiden met extra babyunits en worden vaak in kinderdagverblijven gebruikt. De verbinding kan echter wel iets storing hebben, maar is zeker te vertrouwen.

Ander nadeel is dat een PMR-babyfoon geen camera heeft. Een betrouwbare PMR babyfoon is de Alecto DBX-92.

Elektrosmog in huis?

Magnetron, de Sonos, jouw mobiele telefoon, de televisie.. met zoveel apparaten in huis kun je last krijgen van verstoringen. Ook wel elektrosmog genoemd. Babyfoons hebben hier helaas ook onder te lijden. Vooral analoge babyfoons kunnen last krijgen van gekraak op de lijn. Wifi babyfoons kunnen er ook last van hebben wanneer er te veel apparaten op het wifi netwerk zijn aangesloten. 

Babyfoons in de top 10: