fbpx
Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Print

Wat als je babyfoon kapot is?

Babyfoons zijn elektrische apparaten en elektrische apparaten kunnen kapot gaan. Wat zijn je opties als je babyfoon defect is?

Wat als je babyfoon kapot is?

Geef je babyfoon altijd een tweede leven als dat mogelijk is. Om verspilling van alsmaar nieuwe spullen tegen te gaan en daarmee bij te dragen aan een duurzamere wereld kunnen ze bij refurbabyfoons.nl de meest voorkomende defecten repareren, en indien iets niet gerepareerd kan worden kunnen ze een goedwerkende tweedehands babyfoon aanbieden vanuit hun webshop.

De grote merken, Philips, Luvion en bijvoorbeeld Alecto hebben ook hun eigen reparatie-service. Misschien valt je babyfoon nog wel binnen de wettelijke garantie-termijn en kan je dus gratis aanspraak maken op omruilen of reparatie. Ga hiervoor altijd eerst naar de (web)winkel waar je je babyfoon hebt gekocht. Maar.. doorloop eerst even de volgende checklist. 

Is je Babyfoon echt defect?

Voordat je contact zoekt om je babyfoon te laten repareren is het goed even onderstaande controles uit te voeren. Soms is het euvel eenvoudig zelf op te lossen.

  • Is de batterij van de babyfoon nog in orde?
  • Werkt de adapter naar behoren?
  • Is de babyfoon al gerest?

Hoe werkt het repareren van je babyfoon bij de grote merken?

Je Luvion babyfoon laten repareren?

Luvion vraagt om contact op te nemen met de serviceafdeling per email (klantenservice@luvion.nl) of via het contactformulier op de website. Vervolgens ontvang je  een retourformulier. Je print dit retourformulier uit en stuur dit mee met je babyfoon.

Garantie Luvion

Luvion probeert altijd zo snel mogelijk een oplossing te bieden bij een defect, kunnen ze het telefonisch niet oplossen dan kun je het artikel naar ze toesturen. Als je babyfoon nog binnen de garantietermijn valt repareren ze deze gratis. Valt ie er buiten zullen ze eerst overleggen voordat ze aan een eventuele reparatie beginnen.

Je Alecto babyfoon laten repareren?

Garantie en reparatie van Alecto babyfoons loopt via Hesdo Service. Je meld je retour of reparatie aan via het formulier op de website. Belangrijk hierbij is dat je je aankoopbon digitaal meestuurt. Ze vermelden zelf een garantietermijn van 2 jaar op de website. https://service-hesdo.nl/

Je Philips babyfoon laten repareren?

Philips heeft een uitgebreide online zelfservice omgeving waar je veel tips en trucs kan vinden om veelvoorkomende klachten zelf op te lossen. Lukt dit niet, dan kan je je babyfoon aanmelden voor reparatie via deze pagina:  https://philips_nl.infotip-rts.com/Home.xhtml

Zelf je babyfoon repareren bij een Repair Café

Ook verschijnen er steeds meer Repair Cafés waar je gezellig samen kapotte spullen kunt repareren en advies kan krijgen. Knuffels kun je repareren bij Repair Café Kids. Hier leren kinderen hun eigen speelgoed repareren. klik op het kaartje om een cafe bij jou in de buurt te vinden!

babyfoon repareren

Babyfoon recyclen?

In Nederland is het zo dat je kapotte of oude apparaten (alles met een stekker of batterijen) altijd gratis kunt inleveren bij de winkel als je een nieuw, vergelijkbaar, apparaat koopt. Ook als de (web)winkel het nieuwe product bij je thuis aflevert. De winkel zal er dan voor zorgen dat het apparaat netjes afgevoerd wordt.

babyfoon kapot

Nu zul je niet vaak een nieuwe babyfoon kopen als je er al 1 hebt. Mocht je toch een nieuwe babyfoon willen kopen en je oude babyfoon verdient zeker een tweede leven (ookal heeft deze een defect).
Bij een schenking aan Refurbabyfoons.nl wordt je oude babyfoon technisch en functioneel nagekeken en opgepoetst, kortom klaar gemaakt voor een tweede leven.
Wie weet welke ouders er worden blij gemaakt met jouw oude maar goed werkende babyfoon!

Inhoudsopgave