fbpx
Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Print

Hoe voorkom je dat je babyfoon gehackt wordt?

Hoe houdt je hackers buiten de deur?

Er zijn een aantal eenvoudige stappen die je kunt zetten om je babyfoon te beschermen tegen hackers.

Stap 1: Lees je in

Let bij de aanschaf op de veiligheid. Fabrikanten van betrouwbare babyfoons omschrijven vaak precies wat zij doen op het gebied van privacy en digitale veiligheid. Lees je in voordat je een babyfoon aanschaft. (je bent nu goed bezig!) 

Stap 2: Wijzig het wachtwoord

Wijzig het standaard wachtwoord van de babyfoon. Als je je babyfoon installeert, verander dan direct het standaard fabriekswachtwoord in een sterk, moeilijk te raden wachtwoord.

Stap 3: Beveilig je wifi-netwerk

Beveilig je wifi-netwerk. Pas het standaard wachtwoord en de naam van je wifi-netwerk aan, en kies voor WPA2+ encryptie.

Stap 4: Installeer een Firewall

Zet een firewall op tussen je internetverbinding en je apparaten, zodat anderen niet zomaar toegang tot je apparaten kunnen krijgen.

Stap 5: Installeer de updates

Update de software regelmatig. Check eens in de zoveel tijd of er nieuwe software beschikbaar is voor jouw babyfoon, en installeer deze wanneer dat zo is. Zo voorkom je dat eventuele beveiligingslekken in de software blijven zitten.

Stap 6: Zet m uit!

Gebruik je je babyfoon niet, zet ‘m dan uit. Als een apparaat niet (voortdurend) aan staat, is het namelijk veel lastiger om ‘m te hacken.

Meer weten over de verschillende soorten verbindingen en de (on)mogelijkheid daar op in te breken?
Lees het complete artikel over welke babyfoon gehackt kan worden. 

 

Inhoudsopgave