fbpx
Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Print

Waar plaats ik veilig mijn babyfoon?

De babyfoon gebruik je natuurlijk het meest op de kinderkamer, of als je ergens op bezoek bent in de buurt van de plek waar je kindje slaapt. Maar waar plaats je veilig je babyfoon?

Waarom is de plek van de babyfoon belangrijk?

De babyfoon moet op een goede plek staan zodat je goed beeld en/of geluid hebt. Maar het moet ook een veilige plek zijn: je kindje moet er zelf niet bij kunnen. De meeste fabrikanten adviseren om de babyfoon op minimaal 1 meter afstand van je kleintje te zetten.

Wat zijn de risico’s als de babyfoon op een onveilige plek staat?

Er zijn een aantal risico’s als het gaat om de plek van de babyfoon. Als het snoer zo dicht bij je kind hangt of ligt dat hij/zij erbij kan, bestaat de kans dat de babyfoon op je kindje valt doordat hij/zij aan het snoer trekt Ook is er verstikkingsgevaar doordat het snoer rond de nek gewikkelt kan raken. Zet je babyfoon daarom dus nooit op de rand van het ledikant.

Valt de babyfoon in het water, bijvoorbeeld een wastafel of bloemenvaas, dan kan er kortsluiting ontstaan. Ook dat wil je voorkomen, dus houd de babyfoon uit de buurt van water.

Er is ook nog brandgevaar als de babyfoon zijn warmte onvoldoende kwijt kan, bijvoorbeeld omdat hij op een deken staat of omgeven is door knuffels. Zet een babyfoon ook niet direct op de verwarming, omdat dan de kans bestaat dat de babyfoon smelt en vlam vat.

Wat is een veilige plek voor de babyfoon?

Er zijn een aantal tips als het gaat om een veilige plek voor de babyfoon:

  • Houd het snoer buiten bereik van je kindje.
  • Plaats de babyfoon op een vlakke ondergrond
  • Sommige babyfoons worden geleverd met speciale montagebeugels, waarmee je ze aan de muur kunt bevestigen. Gebruik deze.

Heb je of ga je voor een babyfoon met camera? Lees het complete artikel over waar je veilig de camera van de babyfoon plaats.

Inhoudsopgave