fbpx
Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Print

Wat is VOX op een babyfoon?

De afkorting VOX staat voor “Voice Operated eXchange” en de techniek heet ‘Voice Activated Transmission’. Deze afkortingen worden door elkaar heen gebruikt. Een babyfoon met ingeschakelde VOX-functie verzendt geluidsignalen. Dit houdt in dat de transmissie alleen wordt ingeschakeld wanneer een bepaald geluidsniveau wordt bereikt. Een geluidsniveau wat door de gebruiker meestal kan worden ingesteld. Zolang de baby rustig blijft, wordt in deze toestand energie bespaard en wordt de elektromagnetische straling verminderd. De VOX-functie wordt ook wel ‘eco-modus’ of ‘met geluidsactivatie’ genoemd. Vooral bij DECT babyfoons spreekt men van een ECO-modus.

Voordelen van een babyfoon met VOX-functie

Een babyfoon met VOX-functie heeft twee grote voordelen: de batterij van de babyfoon gaat langer mee én er wordt minder straling uitgezonden. Een andere term voor de VOX-functie is geluidsactivatie of Eco-Modus.

VOX-functie vermindert de straling
Doordat de babyfoon door de VOX-functie niet continu verbinding maakt, komt er ook minder straling vrij. Daardoor kun je babyfoons met VOX-functie rekenen tot de stralingsarme babyfoons. Bij audio babyfoons met DECT verbinding spreekt men vooral over een ECO-modus.

VOX-functie is energiebesparend
Door gebruik te maken van de VOX-functie op je babyfoon, gaan de batterijen of de accu langer mee. Deze lopen namelijk sneller leeg als de babyfoon continu aan staat en geluid doorgeeft.

Lees hier het complete artikel over babyfoons met een VOX-Functie

 

Inhoudsopgave