fbpx
Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Print

Is infrarood nachtzicht veilig voor de baby?

Een optie waar je misschien niet direct aan denkt als je voor een babyfoon gaat kijken maar welke eigenlijk onmisbaar is, is nachtzicht. In het donker is er namelijk vrijwel niets te zien met een normale camera. 

Infrarood techniek babyfoon

Een babyfoon met nachtzicht maakt gebruik van infrarood. Alles wat leeft zendt wartmestraling uit in de vorm van elektromagnetische golven. Dus ook jouw kindje. Deze straling afkomstig van jouw kindje is niet zichtbaar voor het oog of een normale camera, maar dus wel voor een infraroodcamera.

De lens van de camera richt de infraroodstraling van jouw baby op een detector met wel duizenden sensoren. Deze detector is zo gevoelig dat hij al een temperatuurverschil van 0,3 °C kan waarnemen.

Is een babyfoon met infrarood nachtzicht dan wel veilig voor de baby?

Babyfoons met nachtzichtcamera’s gebruiken meestal infrarood-LED’s die een zwak rood licht uitstralen. Omdat de infraroodlampen zeer energiezuinig zijn en niet met het blote oog kunnen worden gezien, veroorzaken ze geen schade aan baby’s. 

Wil je weten welke babyfoons zijn uitgerust met nachtzicht? Lees hier het complete artikel over babyfoons met nachtzicht. 

Inhoudsopgave