fbpx
Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Print

Is een babyfoon schadelijk?

De regels rondom de maximaal toegestane hoeveelheid straling bij babyfoons zijn erg streng. Baby’s worden namelijk aangemerkt als kwetsbare groep. Voor kwetsbare groepen zijn de regels nog strenger dan anders.

Is het gebruik van een babyfoon schadelijk voor de baby?

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het gebruik van een babyfoon op enige wijze schadelijk is voor een baby. Je kunt er op vertrouwen dat alle babyfoons die te koop zijn op de Nederlandse markt, veilig zijn en geen schadelijke gevolgen hebben voor je baby. Mits je deze goed gebruikt. Lees het artikel over hoe je veilig je babyfoon plaats

De norm voor de maximale hoeveelheid toegestane straling van mobiele apparaten wordt bepaald door het Nederlands Antenne Bureau, in opdracht van het RIVM. De norm voor straling door babyfoons is bijvoorbeeld 4 keer lager dan die van mobiele telefoons. Alle babyfoons zitten qua straling ver onder de toegestane norm.

Maak je je hier toch nog zorgen om? Speel dan op safe en kies voor een stralingsarme of stralingsvrije babyfoon.

Op zoek naar meer veiligheidstips voor het gebruik van je babyfoon? bekijk dan hier de checklist voor veilig gebruik van je babyfoon.

Inhoudsopgave