fbpx

Babyfoon met draaibare camera

Een draaibare camera is niet op iedere babyfoon aanwezig. Wel zien we dat vooral de nieuwe babyfoons een draaibare camera hebben. Een op afstand bestuurbare camera is vooral erg handig als jullie baby gaat bewegen en kruipen. Een babyfoon met draaibare camera is ook handig voor later. Als jullie kindje alleen of met vriendjes gaat spelen op zijn of haar kamertje. Je kunt zo een oogje in het zeil houden.

Een op afstand bestuurbare camera wordt ook wel een pan/tilt camera genoemd. Een camera met Pan-Tilt kan op afstand draaien en kantelen. Met een Pan-Tilt camera kun je de hele babykamer in de gaten houden. Pan betekent ‘draaien’ en Tilt betekent ‘kantelen’. De camera wordt bediend met de ouderunit of met de app op een smartphone/tablet.

Welke babyfoons met draaibare camera zijn er de laatste tijd uitgebracht en welke zijn er goed? Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste babyfoon met draaibare camera:

1. Alecto DVM 200M babyfoon met draaibare camera

babyfoon met beweegbare cameraEen betrouwbare babyfoon met camera is de Alecto DVM 200M. Groot pluspunt van deze babyfoon met draaibare camera is het grote scherm van maar liefst 4,3 inch. De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200 zijn onder andere de terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten (voor toekomstige broertjes of zusjes). En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een splitscreen heeft. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus met draaibare camera en zoomfunctie. Zie ook onze videoreview voor een uitgebreid beeldverslag.

Op afstand bestuurbare camera + Zoomfunctie
Uitbreidbaar
Splitscreen bij meerdere camera’s
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Iets prijzig
Beperkte accuduur

2. Luvion Prestige Touch 3 babyfoon

Babyfoon met bestuurbare cameraMet de Luvion Prestige Touch heb je met het kleurenscherm (van maar liefst 7 inch!) de baby goed in beeld. Het formaat is te vergelijken met die van een Tablet. De babyfoon is door de consumentenbond in december 2024 opnieuw uitgeroepen tot beste babyfoon in de categorie babyfoon met beeld en geluid. Deze babyfoon met draaibare camera is uit te breiden met totaal 4 camera’s. Alle camera’s zijn te bedienen in het eenvoudige touch menu. Vandaar de naam ‘touch’. Verder beschikt de babyfoon over handige functionaliteiten als een thermometer, slaapmelodietjes, buitenbereik indicatoren en een terugspreekfunctie. En door de digitale verbinding is de verbinding geheel storingsvrij. Babyfoon is wel wat prijzig ten opzichte van de andere babyfoons. Leuk pluspunt is dat de babyfoon ook opname mogelijkheden heeft. Daarnaast is de accu snel leeg en werkt hij niet op batterijen.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan hier ons uitgebreide verslag over de verschillende Luvion babyfoons met camera.

 Op afstand bestuurbare camera
 Best getest 2024 Consumentenbond
Opname mogelijkheid SD-kaart
 Uitbreidbaar
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Iets prijzig
Beperkte accuduur

Nieuw: Luvion Prestige Touch 3

Waar te koop?

bol.com (€279,00)
babypark.nl (€299,00)
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 - 12:01

3. Qute Q-Connection Signal

beste babyfoon 2023
Een scherp geprijsde babyfoon met camera die over uitgebreide functies beschikt. De mat zwarte babyfoon is licht in gewicht en heeft een moderne en stijlvolle uitstraling. Met het scherpe HD-kleurenbeeld van 5 inch heb je alles goed in beeld en hoor je alles luid en duidelijk. Het nachtzicht van deze babyfoon is bijzonder scherp. Deze babyfoon beschikt over een op afstand draaibare camera met digitale zoom.

De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s. De babyfoon beschikt over een splitscreen en een scanmodus. De splitmodus laat 2 beelden op 1 scherm zien en met de scanmodus kun je alle beelden voor 7 seconden automatisch achter elkaar laten afspelen.  De verbinding bestaat uit een storingsvrije FHSS verbinding waar je in huis ongeveer 50-60 meter bereik hebt.

Fijne extra’s waar deze babyfoon over beschikt zijn onder andere een terugspreekfunctie, eco-modus, thermometer, slaapliedjes met instelbare tijdsduur, wekker, nachtmodus met uit-modus en scan en splitmodus.

Naast Qute Q Connection Signal is ook de Qute Connection Start verkrijgbaar. Deze Start uitvoering heeft een compacte ouderunit van 3,5 inch en beschikt over een draaibare camera. Beide babyfoons hebben wij uitvoerig getest. Lees onze review over de Qute Q Connection babyfoons hier.

Op afstand bestuurbare camera
Splitscreen
Scanmodus
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
Ouderunit werkt ook op batterijen

Iets prijzig
  Beperkte accuduur


Qute Babyfoon Q-Connection Start

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 - 12:00

 4. Orretti® Wifi Camera Babyfoons

wi-fi babyfoon
Een wifi babyfoon met camera die steeds populairder wordt is de Orretti wifi babyfoon. Dit komt vooral omdat de babyfoon goed wordt beoordeeld. De Orretti wifi babyfoon beschikt namelijk over goede functionaliteiten als een op afstand bestuurbare camera, nachtzicht, terugspreekfunctie en bewegingsdetectie. Je kunt de mooiste momenten middels een micro SD-kaart (niet inbegrepen), in de Cloud of telefoongeheugen opslaan. Met zowel USB connectie of stopcontact voorzie je de camera van stroom (niet op batterijen).

Let op: Deze wifi babyfoon ondersteunt enkel WIFI 2.4GHz signaal (5GHz is niet ondersteund). De installatie is vrij gemakkelijk. Prima prijs/kwaliteit verhouding. Gebruik een wifi versterker om optimaal bereik te hebben in huis. Deze wifi babyfoon is verkrijgbaar bij bol.com 

  Smartphone en/of tablet als ouderunit
uitbreidbaar
Wereldwijd bereik
Opname mogelijkheden
Op afstand bestuurbare camera
Extra’s als een terugspreekfunctie, bewegingsdectectie en infrarood voor de nacht.

Goed werkende wi-fi babykamer, anders geen bereik
Geen aparte ouderunit zonder wifi
Batterij telefoon sneller leeg
Ontbrekende extra’s als thermometer, VOX en slaapliedjes.

Bekijk de beste Orretti babyfoons hier.

5. Luvion Grand Elite 3 Connect met app en draaibare camera

babyfoon met beweegbare cameraEen populaire Luvion met draaibare camera is de Luvion Grand Elite 3 Connect. De meest complete en betrouwbaarste babyfoon met app van dit moment. Deze nieuwe Luvion onderscheidt zich van andere beeldbabyfoons met app omdat je altijd bereik hebt door het gebruik van LLHR Technologie. De meegeleverde ouderunit met touchscreen beschikt namelijk over storingsvrije digitale verbinding tot ongeveer 300 meter.

Jullie kindje is niet alleen vanuit huis te volgen op de ouderunit, maar ook via 3G/4G op de smartphone of tablet, waar ook ter wereld. De App is zowel los als samen met de ouderunit te gebruiken. Je kunt ook de mooiste momenten vastleggen op foto en video. De camera heeft een op een afstand bestuurbare pan/tilt camera en zoomfunctie. Deze draaibare camera is zowel met de ouderunit te besturen als met de app.

Verder heeft deze babyfoon alle extra’s: terugspreekfunctie (ook op de App), nachtzicht, temperatuurmeter, slaapliedjes, VOX-functie, grotere accu en een mooi design. Deze babyfoon stelt je niet teleur. Lees hier ons uitgebreide verslag over de Luvion Grand Elite Connect. Sinds kort is er ook de Luvion Grand Elite 3 PLUS verkrijgbaar. Verschil met de originele babyfoon is dat deze uit te breiden is met meerdere camera’s. Alleen verkrijgbaar bij Babypark.

Ouderunit en App
 Mogelijkheid tot opname en foto’s
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Luvion Grand Elite 3 Plus is uitbreidbaar

Goed werkende wifi voor gebruik App
De originele Luvion Grand Elite is niet uit te breiden met meerdere camera’s

Luvion Grand Elite 3 Connect

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 - 12:02

6. ELRO BC3000 Baby Monitor Royale

babyfoon met app Een andere populaire babyfoon met app is de ELRO BC3000. De ELRO BC3000 wordt geleverd met een XL touchscreen van 12,7 cm. Hiernaast is het ook mogelijk om je baby in de gaten te houden via de ELRO Babycam app wanneer je buiten de deur bent.

De camera beschikt over een HD resolutie en over een pan/tilt functie. Dit houdt in dat je de camera kunt bewegen en sturen met de ouderunit of de app. De camera heeft een normale digitale verbinding van 100 meter met de ouderunit en een wifi verbinding met de App. Heb je geen wifi? Dan kun je wel gewoon de ouderunit gebruiken in huis.

Verder beschikt de babyfoon slaapliedjes, terugspreekfunctie, voedingsnotificatie, laadstation, nachtzicht, temperatuurmeter en VOX-functie. De babyfoon is overigens ook uit te breiden met extra camera’s. Handig voor in de toekomst.

De ELRO Babycam app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App store. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé. Deze babyfoon ontvangt  goede beoordelingen op Bol.com. Sinds kort ook verkrijgbaar bij Amazone.nl (vaak goedkoper). Klik hier voor de actuele prijs.

Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
 Screenshots maken de met app
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Babyfoon is uitbreidbaar
Goede prijs/ kwaliteit

Goed werkende wifi voor gebruik App
Geen mogelijkheid tot opname

ELRO BC3000 Baby Monitor Royale

Waar te koop?

bol.com
blokker.nl (€199,00)
Laatst bijgewerkt: 14 juli 2024 - 12:02