beste koop babyfoon

Beste koop babyfoon, lees hier de uitkomst

Ieder jaar verschijnen er nieuwe babyfoon modellen op de markt, die allemaal aan kritische tests worden onderworpen. De Consumentenbond staat bekend om zijn degelijke testmethoden en heeft ook de populairste babyfoons aan een grondige test onderworpen. Lees hier hoe de Consumetenbond tot de uitkomst komt en welke babyfoon als ‘beste uit de test’ komt en welke ‘de beste koop babyfoon’ is.

Waar wordt de babyfoon zoal op getest? 
Gekeken wordt naar verschillende aspecten. Zo heeft een goede babyfoon uiteraard helder geluid met eventueel beeld, het bereik moet goed zijn, de babyfoon moet eenvoudig in gebruik zijn en ook de extra’s worden meegenomen. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde kamerthermometer of de mogelijkheid om een slaapliedje af te spelen.

Onanhankelijke experts
De tests worden uitgevoerd door 3 onafhankelijke experts. Dit betekent dat er geen belangen worden behartigd door verkopende partijen. Uiteindelijk kan een babyfoon het predikaat “Beste uit de test” krijgen. Je kunt er dan van uitgaan dat deze babyfoon de beste kwaliteit biedt.

Beste koop babyfoon?
Ook kan een babyfoon beloond worden met “Beste koop“. Beste koop wordt toegekend aan een babyfoon als er een goede prijs-kwaliteitverhouding is en minimaal met voldoende, raportcijfer 6 of hoger, is beoordeeld. De laatste testperiodes zijn uit december 2018.

Er worden 3 soorten babyfoons getest; de babyfoons met alleen geluid, babyfoons  met camera en de smartphone babyfoons.

Philips Avent met 4 babyfoons als beste uit de test 

beste koop babyfoonBij de geluidsbabyfoons zijn 4 babyfoons van Philips Avent als beste uit de test gekomen met een 7,8. Deze 4 babyfoons zijn bijna zo goed als gelijk aan elkaar, maar verschillen in wat extra functies en prijs. De Beste Koop babyfoon is ook een Philips babyfoon: de Philips Avent SCD560.

We hebben de babyfoons even op een rijtje gezet en de belangrijkste verschillen in kaart gebracht van de AVENT SCD721/26 en SCD713/26, de AVENT SCD723/26 en SCD713/26.

Alle uitvoeringen beschikken over een eco modus, een terugspreekfunctie, thermometer en een nachtlampje. De DECT verbinding zorgt ervoor dat de babyfoon 100% storingsvrij is.

Het verschil zit vooral in het wel of niet hebben van een laadstation, de nachtmodus en de kleur van de babyfoon. Zie onderstaande tabel:

Babyfoon:Predicaat:Verschillen: Prijs
1. Philips AVENT SCD711/26Kleur: blauw
Zonder laadstation
Zonder nachtfunctie
v.a. 115,-
2. Philips AVENT SCD713/26Kleur: wit
Zonder laadstation
Zonder nachtmodus
v.a. 115,-
3. Philips AVENT SCD721/26Kleur: licht blauw
Met laadstation
Met nachtmodus
v.a. 120,-
4. Philips AVENT SCD723/26Kleur: wit
Met laadstation
Met nachtmodus
v.a. 120,-
5. Philips AVENT SCD560Ouder model AVENT
Geen laadstation
v.a. 79,-

Laadstation
Een laadstation bij een babyfoon is erg handig. Dit laadstation is een acculader waar je de accu van de babyfoon mee oplaadt wanneer deze leeg is. Je klikt de babyfoon zo heel gemakkelijk in de oplader. Zet het in je slaapkamer om ‘s nachts op te laten of gebruik het overdag als standaard. Het laadstation is aanwezig op de Philips AVENT SCD721/26 en SCD713/26 .

Nachtvriendelijke modus
Met de nachtmodus personaliseer je meldingsinstellingen en ontvang een bericht via de stille en subtiele vibratiemodus. Schakel met één druk op de knop over op de nachtmodus om het licht, de display en het geluid te dimmen. Deze nachtmodus is alleen aanwezig op de Philips AVENT SCD721/26 en SCD723/26.

Verkrijgbaarheid van de best geteste babyfoon?

Gezien de verschillende uitvoeringen van de ‘beste koop babyfoon’ is het even een zoektocht welke uitvoering bij welke webshop verkrijgbaar is. We hebben per uitvoering de webshops in kaart gebracht:

Philips AVENT SCD711/26 (blauw) en SCD713/26 (wit) verkooppunten:

Philips AVENT SCD723/26 en SCD721/26 verkooppunten (met laadstation en nachtmodus):

Beste koop babyfoon alleen geluid 

Er zijn 2 babyfoons die het predicaat ‘beste koop’ hebben ontvangen. Zo hebben de Philips Avent SCD560 en de Alecto DBX-88 babyfoon het predicaat ontvangen. Deze babyfoons bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding aan.

1. Philips Avent SCD560

beste koop babyfoon De Philips AVENT SCD560 heeft het predicaat ‘beste koop’ ontvangen. Deze babyfoon heeft 5 jaar op rij het predicaat ‘beste babyfoon’ uitgereikt gekregen van de Consumentenbond. Afgelopen december 2018 is deze babyfoon met komst van de nieuwe Philips modellen van zijn troon gestoten en draagt nu het predicaat ‘beste koop’ gezien de goede prijs-kwaliteitsverhouding.

De Philips AVENT 560 is te koop bij:

2. Alecto DBX-88

Alecto babyfoon DBX-88 ECO

De babyfoon is erg gebruiksvriendelijk en beschikt over veel handige opties. De babyfoon is volledig storingsvrij omdat hij werkt met de DECT technologie. Met de ECO-modus kun je zelf het energieverbruik en het zendvermogen instellen. Als jij in de kamer naast de slaapkamer van je kindje bent hoeft de babyfoon tenslotte niet op het volle zendvermogen te werken. Zo bespaar je energie! Bekijk de uitgebreide video review van deze babyfoon op de video review pagina.

Wist je dat de De Babypark BP88 helemaal hetzelfde is? Klik hier om de babyfoon te bekijken.

De Alecto DBX is verkrijgbaar bij:

Luvion Prestige Touch 2 als beste getest in beeld en geluid

beste koop babyfoonDe best geteste babyfoon met camera is de Luvion Prestige Touch. Deze babyfoon heeft al 3 keer op rij het predicaat ‘beste babyfoon’ ontvangen! In mei 2019 heeft de babyfoon opnieuw het predicaat mogen ontvangen. Het predicaat is een aantal maanden geldig, hierna verloopt het predicaat.

Zowel de geluidskwaliteit als de beeldkwaliteit werden beoordeeld met maar liefst een 7,7. Daarnaast is de Consumentenbond te spreken over het gebruiksgemak dat met een 7,5 wordt beoordeeld. Bovendien ziet de consumentenbond het als een voordeel dat de camera goed op afstand is te bedienen. Nadeel is echter dat de accu snel leeg is en niet op batterijen kan werken. Lees hier het uitgebreide verlag.

Verkooppunten Luvion Prestige Touch 2:

Beste koop en beste uit de test 2012


beste koop babyfoon
De Alecto DVM-70 is in 2012 als ‘Beste Koop’ en ‘Beste uit de test’ gekomen van de babyfoons met camera. De babyfoon wordt nog steeds goed beoordeelt en beschikt zelfs over een terugspreekfunctie. De aanwezige ECO-modus van de Alecto DVM-70 zorgt ervoor dat er geen onnodige energie verbruikt wordt. Zo slaat de babyfoon alleen aan wanneer de baby geluid maakt. Op het 2,8 inch kleurenscherm is de baby zowel in het donker als in het licht goed te zien. Het beeldscherm is in vergelijking met de nieuwere babyfoons wat aan de kleine kant. Andere fijne extra’s op deze babyfoon zijn de thermometer, het trilalarm en de slaapliedjes. Is er een stopcontact in de buurt, dan werkt de babyfoon moeiteloos op netspanning.

In het afgelopen jaar zijn er nieuwe babyfoons van A-merken bijgekomen. Deze babyfoons hebben betere beeldkwaliteit en bieden fijne extra’s als slaapliedjes, nachtzicht en een nachtlampje. Staar je dus niet blind op de test van de consumentenbond en kijk ook naar de reviews van gebruikers. Bekijk het overzicht van de top 10 babyfoons hier.

Bron: De Consumentenbond

Bekijk de Top 10 babyfoons
klik hier